USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / 30 lat TNG
 Strona:  ««  1  2  3  4  5 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#121 - Wysłana: 28 Wrz 2018 20:12:24
Q__:
Co ciekawe w Sieci o tym głucha cisza

może dlatego, że to nie okrągła rocznica.
Q__
Moderator
#122 - Wysłana: 29 Wrz 2018 00:30:08
mozg_kl2

Jest to b. prawdopodobne wyjaśnienie, ale... i tak trochę smutno...
Pleiades
Użytkownik
#123 - Wysłana: 30 Wrz 2018 22:47:13
A mnie niedługo stuknie roczek na tym forum. Jak ten czas szybko leci...
I tyle przez ten czas się wydarzyło... ST wciągnął mnie na nowo w swój urok, przeżywam kolejny raz zachwyt TNG, obejrzałam DISC, zaczynam oglądać Entka... Do tego mojego oglądania wciągnęłam też męża... Przeczytałam setki stron fanfików, sama kilka napisałam i kilka piszę, obejrzałam i przeczytałam setki recenzji, sama również kilka napisałam (i nadal piszę - chcę powrócić do tego, o ile mi zdrowie pozwoli), zapisałam się do grup trekowych na FB, popełniłam tam i tu na forum trochę postów. I, ech, stwierdzam, że ST naprawdę wpłynął w jakimś stopniu na moje życie - od lat młodzieńczych, aż po dziś dzień.
Dreamweb
Użytkownik
#124 - Wysłana: 30 Wrz 2018 23:30:59 - Edytowany przez: Dreamweb
Pleiades:
zaczynam oglądać Entka..

Oglądaj bo to jednak trochę niedoceniany serial. Zwłaszcza w porównaniu z DSC
michalgods
Użytkownik
#125 - Wysłana: 26 Paź 2018 01:35:29
Przy okazji TNG mam do szacownych forumowiczów pytanie.

Otóż jak wspominałem już w innym wątku dopiero wchodzę w świat ST i jestem na etapie 5 sezonu DS9 i 2 sezonu TNG. TNG zaczęło mnie mocno wciągać (postać Q genialna!). Rzecz w tym, że jest podobno dostępna edycja TNG rozszerzona (coś jakby reżyserska) uzupełniona wyciętymi wcześniej scenami. Jako że oglądam na razie wszystko na Netfliksie, chciałem się upewnić, czy ta rozszerzona edycja dostępna jest na ich platformie. Czy możecie podać jakiś przykład takiej wyciątej sceny, w konkretnym odcinku, po której można by to zweryfikować?

Z góry dziękuję
Q__
Moderator
#126 - Wysłana: 26 Paź 2018 01:42:49 - Edytowany przez: Q__
michalgods

michalgods:
Rzecz w tym, że jest podobno dostępna edycja TNG rozszerzona (coś jakby reżyserska) uzupełniona wyciętymi wcześniej scenami

Tu nie tyle chodzi o wycięte sceny, ile o odnowienie obrazu, poprawienie efektów specjalnych i wyretuszowanie różnych baboli. Dość kompletne porównanie oryginału z ową nowszą wersją (dociągnięte, póki co, do szóstego sezonu) znajdziesz pod adresem:
http://www.ex-astris-scientia.org/observations.htm #general
michalgods
Użytkownik
#127 - Wysłana: 26 Paź 2018 08:02:54 - Edytowany przez: michalgods
Wielkie dzięki Q. Przeczytam sobie na spokojnie. Z tymi wyciętymi scenami to zasugerowałem się informacjami które ktoś podawał na forum trekcore. Właśnie teraz dopiero zauważyłem, że w innym miejscu podali też linka w kontekście edycji na BR i tam właśnie jest mowa że: "exciting parts of the new set is the collection of never-before-scene deleted scenes":

http://trekcore.com/blog/2013/07/star-trek-tng-sea son-4-blu-ray-deleted-scenes-breakdown/
michalgods
Użytkownik
#128 - Wysłana: 26 Paź 2018 11:34:33
No więc pocieszające jest to, że jak przejrzałem listę zmian/retuszów i poprawek w wersji remasterowanej TNG - to widać, że na netflix mają właśnie tę wersję.

Niestety nie jest to edycja z przywróconymi, wyciętymi scenami (a byłoby miło zobaczyć jak w 4.03 dr Soong testuje równowagę Daty, każąc mu stawać na jednej nodze). Cóż. Będzie trzeba zakupić TNG na BR również
Q__
Moderator
#129 - Wysłana: 21 Sty 2020 10:52:51
 Strona:  ««  1  2  3  4  5 
USS Phoenix forum / Star Trek / 30 lat TNG

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!