USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Scenariusz

Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#1 - Wysłana: 1 Sier 2005 11:24:36 - Edytowany przez: Picard
W związku z ostatnimi rewelacjami dotyczącymi - też pewnie ostatniego - filmu pana Bermana oraz propozycjami szwagra i Niki , dotyczącymi prawidłowego kształtu przyszłego , trekowego fimu postanowiłem zaproponować wam , szanowni forumowicze pewną zabawe. Otóż niech każdy zainteresowany wpisuje tu swe pomysły na kolejny film pełno metrażowy , abyśmy wszycy razem mogli nakreślić plan następnego , kinowego odcinka ,,Gwiezdnej wędrówki". Bo ten temak tym różni się od innych o podobnej treści , iż powinniśmy w nim doiść do jakiegoś porozumienia i wspólnymi siłami stworzyć wpierw pomysł , później scenopis , a nastepnie scenariusz kolejnych przygód dzielnych załóg statków Federacji - bądź obcych okrętów ! Zapraszam do wspólnej zabawy...
elbereth
Moderator
#2 - Wysłana: 1 Sier 2005 12:20:34
tylko co to nam da oprócz zabawy? producenci nie zwrociliby na to uwagi nawet jesli bylibysmy amerykanskim forum...
Picard
Użytkownik
#3 - Wysłana: 1 Sier 2005 12:54:35
Miej wiare...
Pah Wraith
Użytkownik
#4 - Wysłana: 1 Sier 2005 13:19:10
Otóż myślę, że następny film powinien przedstawiać finał serialu Star Trek: Horizon
Domko
Użytkownik
#5 - Wysłana: 1 Sier 2005 13:35:20
Nika
Użytkownik
#6 - Wysłana: 1 Sier 2005 16:25:34
Dla następnego filmu najzdrowsze byłyby czasy koło Nemesisa, nowa załoga i zatrudnienie Volkana w grupie scenarzystów, żeby wszystko (cokolwiek by to nie było) trzymało się kupy i było logiczne. Niestety następny film nie będzie pewnie spełniał żadnego z tych punktów, więc mówiąc nieładnie piździec kacionku…
Barusz
Użytkownik
#7 - Wysłana: 1 Sier 2005 16:27:36
Założę się o obiad w Wiktorii, że będzie. Najpewniej drugi.
Nika
Użytkownik
#8 - Wysłana: 1 Sier 2005 16:30:30
No, drugi faktycznie może być, chociaż trzeciego nie będzie na bank przynajmniej do 2063
O obiad w Wiktorii się nie założę, ale jeśli 2 punkt się sprawdzi, ciekawe w jakim stylu to będzie załoga.
szwagier
Użytkownik
#9 - Wysłana: 1 Sier 2005 23:11:39
Jak nie to sami nakręcimy XI część, bo wkońcu ST to my a nie oni
Rick Berman
Anonimowy
#10 - Wysłana: 2 Sier 2005 20:03:00
Star Trek to ja!
WarLock II
Użytkownik
#11 - Wysłana: 2 Sier 2005 20:44:44
Argh a żeby cię Roddenbery z zagrobu dorwał!! I najlepiej niech potraktuje cie jak demony z japońskich horrorów (kto widział np. Klątwę ten wie co mam na myśli). Bermanowi mówimy stanowcze nie!!
Duch Roddenbery
Anonimowy
#12 - Wysłana: 2 Sier 2005 23:24:28
Rick uważaj sobie marny śmiertelniku! ST był jest i będzie mój!
Iluk
Użytkownik
#13 - Wysłana: 2 Sier 2005 23:28:03
To przestaje być śmieszne. Nawet jeżeli kiedyś sam byłem prowodylem tej zabawy, to teraz jestem zniesmaczony. Opanujcie się.
Królowa Borg
Anonimowy
#14 - Wysłana: 2 Sier 2005 23:37:36
We will add your distinctiveness to our own.
WarLock II
Użytkownik
#15 - Wysłana: 3 Sier 2005 11:38:51
Właśnie mnie oświeciło - Q to inkarnacja Roddenber'iego w świecie ST, w końcu jakby nie patrzeć Roddenbery był ztwórcą tego (wszech)świata i istotą w nim wszechmocną przynajmniej było tak póki nie pojawili się panowie B...

AND NO MORE OTs!!
Anonim
Anonimowy
#16 - Wysłana: 24 Lis 2005 18:43:44
gdzie pobrac yur ots help !!
:)
Anonimowy
#17 - Wysłana: 24 Lis 2005 20:47:38
No, masz 'scenariusz', napisalem go w 3 minuty:
---------------------------------------------------------------------- ---

FADE IN:

EXT. SPACE - THE ENTERPRISE

PICARD (VO)
Captain's log, Stardate 49291.7. This is Captain Picard...

INT. MAIN BRIDGE

SFX - a human form being beamed onboard. Picard gazes at it in surprise. Data approaches it cautiously and Worf eyes it in suspicion.

The form materializes into...

CAPTAIN KIRK.

Speaking in "The Shatner Voice", stopping after every word.

KIRK
There... is. Only. One. Captain... on this. Ship. And... it's not. You. My... dear "captain"... Picard.

PICARD
Buh, buh, but... you died! In "Generations"! I saw it!

KIRK
Mr. Picard. The concentrated... will of... Millions. Of. Fans. Can resurrect... anybody.

He grins.

KIRK
Mr. Picard... your show. Is. Cancelled.

He SHOOTS Picard and proceeds to annihilate the rest of the crew before anyone can react.

KIRK
Mr. Spock. Please beam... onboard.

SFX - a group of human shapes beaming down. They materialize - they are SPOCK, SULU, CHEKOV and MCCOY.

KIRK
It feels good... to be... Back home. Doesn't it?

SPOCK
Feelings are illogical, captain. But in this case... I have to agree with you.

Then Spock SMILES.

CUT TO TXB:

"COMING SOON:
STAR TREK - THE NEW NEW GENERATION: THE ORIGINAL GENERATION!"

FADE OUT

ROLL END CREDITS
---------------
Alek Roj
Użytkownik
#18 - Wysłana: 25 Lis 2005 00:23:46 - Edytowany przez: Alek Roj
A ja postanowiłem pomyśleć "w drugą stronę" i oto, co wymyśliłem (może napiszę o tym fan-fiction?):
Oto czasy kilkadziesiąt lat po "Nemesis" i super-extra wypasiony okręt USS Enterprise F lub G (przyspiesza do WARP 9,9 w 3 sekundy!). Na fotelu kapitańskim 50-letni Wesley Crusher, taktyczny - Alexander syn Worfa, za sterami Jono (Talarianie w międzyczasie zawarli sojusz z Federacją), może jeszcze czyjś ex-dzieciak (np. wnuk Spocka czy kogoś), reszta to postacie nowe. Aha, zapomnialem, z Ziemi czasem pohukuje na towarzystwo stetryczały admirał Riker.
Dochodzi do ostatecznej wojny z Borg. To już nie jakaś potyczka z jednym, paroma czy paronastoma sześcianami, tylko sprawa na ostrzu noża: albo Kolektyw, albo Federacja.
Jakiś geniusz dochodzi do wniosku, że z Kolektywem wygra tylko potężniejszy kolektyw. Postanawia zatem sprząc najwybitniejsze umysły Federacji (w tym, oczywiście, kapitana W; dowództwo przejmuje Pierwszy - ma ktoś pomysl, kto mógłby nim być?) w jeden zbiorowy umysł podobny do Borg.
Nadlatują zatem Borg, rzucają swoje rutynowe "Jesteśmy Borg, zostaniecie zasymilowani, opór nie ma sensu"... a tu nagle otrzymują odpowiedź: "Nie. Jesteśmy Federacja. Zostaniecie rozprzężeni. O oporze nie ma nawet co gadać". Jakoż kolektyw Borg zostaje siłą zbiorowego umysłu Federacji rozbity na poszczególne drony. Wydaje się, że wszystko przedwcześnie się dobrze skończyło... a tu niespodzianka: Federacja nie mają zamiaru się dobrowolnie rozprząc, lecz zaczynają przejawiać tendencje zaborcze wobec Federacji. Krótko mówiąc, naukowcy "stworzyli potwora", tj. taki sam Kolektyw, tylko gorszy. Kolektyw-Bis.
I tu jest zadanie dla naszych sympatycznych bohaterów: w Kolektywie-Bis trzeba wzbudzić ludzkie uczucia, tęsknotę za indywidualnością. Ale jak to zrobić, gdy albo asymilują, albo strzelają, albo jedno i drugie naraz? Zatem walka rozgrywa się jednocześnie na 2 płaszczyznach: militarnej (tu byłoby miejsce na niezły rozmach epicko-efekciarski, dorównujący "Star Wrakowi" i "Gwiezdnym Wojnom" razem wziętym) i psychologicznej (w najlepszym stylu TMP). Czyli dla każdego coś miłego.
Pah Wraith
Użytkownik
#19 - Wysłana: 25 Lis 2005 00:26:56
Co paliłeś?
Alek Roj
Użytkownik
#20 - Wysłana: 25 Lis 2005 00:35:53
Co paliłeś?
Nic, ja naprawdę taki jestem. Pewnie musiałbym coś zapalić, żeby pobyć trochę normalnym.
Anonim
Anonimowy
#21 - Wysłana: 25 Lis 2005 07:58:18
Wszystko fajnie, tylko że Kolektyw-bis już był w VOY, więc trochę to mało oryginalne.....
Alek Roj
Użytkownik
#22 - Wysłana: 25 Lis 2005 11:56:16
Kolektyw-bis już był w VOY
Szczerze mówiąc, do tej serii jeszcze nie doszedłem. Ale można się na to powołać, na zasadzie: "już ktoś to zrobił, można by spróbować na większą skalę". Zresztą podobny zarzut nieoryginalności można by postawić TMP ("The Changeling"!).
Anonim
Anonimowy
#23 - Wysłana: 25 Lis 2005 12:08:04
podobny zarzut nieoryginalności można by postawić TMP ("The Changeling"!).
Faktycznie, nie pomyślałem o tym....
Pah Wraith
Użytkownik
#24 - Wysłana: 25 Lis 2005 19:40:39
"już ktoś to zrobił, można by spróbować na większą skalę"

Lub też po prostu lepiej (i TMP też tu podpada).
Alek Roj
Użytkownik
#25 - Wysłana: 25 Lis 2005 20:02:04
Lub też po prostu lepiej (i TMP też tu podpada).
Owszem, ale mnie chodziło o fabułę filmu: ktoś (np. jakiś historyk) sobie przypomina, że już kiedyś robiono takie doświadczenie (tak, jak w "Naked Now" odnajdują informację o zdarzeniach, które znamy z "Naked Time") i Admiralicja dochodzi do wniosku, że "czemu by do niego nie wrócić, jeśli to może być szansa na zwycięstwo?"

USS Phoenix forum / Star Trek / Scenariusz

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!