USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Na pewno chcecie nowego serialu "Star Trek"?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  »» 
Autor Wiadomość
Mav
Użytkownik
#91 - Wysłana: 7 Sty 2014 16:25:36 - Edytowany przez: Mav
Kor:
Aleś się przejął. Jak szmondak,

Ewidentnie nie wytrzymałeś ciśnienia, co moze świadczyć jedynie o słabej psychice. Takiś mądry, a walisz wulgaryzmami - naprawdę genialne.
Q__
Moderator
#92 - Wysłana: 7 Sty 2014 16:27:46 - Edytowany przez: Q__
Kor

Widzisz, na forum wypada mieć cierpliwość, choćby dlatego, że nie ma nakazu odpisywać "z automatu", można odczekać aż wzburzenie minie.
Merytorycznie argumentujesz - IMO - znacznie lepiej niż Mav (co nie znaczy, że nie da się tu z Tobą podjąć polemiki), ale sam sobie robisz "krzywdę" ubierając to w tak agresywną formę.
Widzisz - wolę finezyjny pojedynek na szpady od okładania się cepami, mówiąc metaforycznie.
Jako mod nie mam wyjścia - ban 24h. Jako prywatny user mam nadzieję, że wrócisz jutro i stoczymy interesujący słowny pojedynek.

Mav

Mav:
Należy obalać takie argumenty hipotetycznego niedouka, argumentami z tej cudownej wiedzy. której rzekomo on niema. A nie atakować go na zasadzie, że jest głupi, bo czegoś nie przeczytał.

To by był ideał dyskusji. Acz z drugiej strony wydaje mi się, że obu Was gubi w tym dialogu pewien brak pokory...

Prosiłem o złagodzenie retoryki i unikanie chwytów ad personam. Wiem, że byłeś atakowany, ale... drugie ostrzeżenie
mozg_kl2
Użytkownik
#93 - Wysłana: 7 Sty 2014 16:31:42
Q__:
Po terminy amnestii odsyłam do kalendarzyka Kaia. Mnie w to nie mieszaj.

Warto go poznać.

Mav:
Kto wiem, jakby się zachował, gdyby miał kręcić reboot TOS-a? Serial, to jednak co innego, niż kinowy blockbuster.

Można było potraktować filmy jako wstęp do serialu. Kręcimy filmy z opcją serową, przyjmą się to idziemy za ciosem i robimy serial. Coś jak z nowym batmanem.
Q__
Moderator
#94 - Wysłana: 7 Sty 2014 16:43:20 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Można było potraktować filmy jako wstęp do serialu. Kręcimy filmy z opcją serową, przyjmą się to idziemy za ciosem i robimy serial.

Udam, ze nie widzę tego sera, a co do opcji zerowej to dokładnie to proponował Straczynski w swoich planach reBootu TOS (w jakimś sensie zresztą już założenia B5 oferowały coś w tym stylu...).
Abrams z kolei miał chyba mniej jednoznaczną wizję, z jednej strony bowiem dyskutował z wytwórniami o neoTOS, co przyblokowało mu skutecznie CBS, z drugiej jednak pierwszy projekt zaproponowany Paramountowi, CBS i fanom przez jego współpracowników (trudno sądzić by bez jego aprobaty) był - owszem - sequelem "jedenastki" osadzonym jednak w tzw. Prime Timeline, w początkach XXV wieku (oglądałeś zapewne tego Phoenixa?).
Mav
Użytkownik
#95 - Wysłana: 7 Sty 2014 16:46:32 - Edytowany przez: Mav
Q__:
To by był ideał dyskusji. Acz z drugiej strony wydaje mi się, że obu Was gubi w tym dialogu pewien brak pokory...

Ja z nikogo głupka i niedouka nie robię. Trzeba mieć tupet, żeby kogoś tak nazwać, po takiej długiej dyskusji. Dla mnie to jest bezsilność takiej osoby. Najłatwiej jest kogoś nazwać głupkiem i po sprawie.

Jak się tyle naczytał i jest taki mądry, to nie rozumiem, dlaczego nie zdeptał mnie paroma świetnymi, trafnymi argumentami? A, sorry, za głupi jestem, żeby je zrozumieć

Gadał jedynie znanymi ogólnikami, banałami wręcz typu: obcy muszą uprawiać seks i jeść... Łał, niesamowite, nigdy bym na to nie wpadł.
Gdzie jakieś mądre argumenty, naukowe dowody, które obalają wypociny głupka i niedouka, typu, że mózg zawsze musi rozwinąć ośrodek emocjonalny, nawet na odległej planecie itd? Gdzie?
To tyle ode mnie. Możesz sobie jutro Kor coś mądrego, w swoim stylu napisać, byle nie za długie, bo nie chce mi się czytać książki (nieuk nie lubi się wysilać).
Eviva
Użytkownik
#96 - Wysłana: 7 Sty 2014 17:47:52
Panowie szlachta, przestańcie, bo Q_ zaraz powie, że to wszystko moja wina!
Mav
Użytkownik
#97 - Wysłana: 7 Sty 2014 18:43:15
Eviva:
Panowie szlachta, przestańcie, bo Q_ zaraz powie, że to wszystko moja wina!

Nie moja wina, że Kor znowu zapędził sie w swoją flozofie, która jest jedyna, słuszna, prawdziwa. Chwali się swoją super wiedzą, ale jakoś nie potrafi przytoczyć naukowych argumentów, tylko wali ogólnikami.

Naukowcy sami zastanawiają sie, jak mogą myśleć obcy - mogą mieć kilka mózgów, myśleć obrazami, komunikować impulsami elektromagnetycznymi itd. Ale mogą też być podobni do nas lub nigdy ich nie zrozumiemy - taki jest stan naukowców w tym temacie, ale Kor wie swoje. On wie, że na pewno będą podobni do nas, że bez problemu ich zrozumiemy. Ale on przecież zna cały świat, całą prawde o wszechświecie - prawde Kora, jedyną, prawdziwą!

Po takim cyrku ide na forumowy urlop, długi urlop.
Q__
Moderator
#98 - Wysłana: 7 Sty 2014 18:52:08 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mav:
Po takim cyrku ide na forumowy urlop, długi urlop.

Ale po co? Odetchnij od forum dzień czy drugi jeśli tego potrzebujesz i wracaj do nas... W końcu należysz do tych nielicznych skłonnych jeszcze dyskutować o Treku.
Mav
Użytkownik
#99 - Wysłana: 7 Sty 2014 21:34:46 - Edytowany przez: Mav
Q__:
W końcu należysz do tych nielicznych skłonnych jeszcze dyskutować o Treku.

mozg_kl2, Eviva, Seybr i MarcinK. To są aktywni użytkownicy jacy się tu ostali - aż czterech. Potem są tacy, co wpadają regularnie, ale rzadziej, jak Elaan i Toudi. No i tacy co incydentalnie wrzucą jakiegoś pojedynczego posta, raz na jakiś czas, The_D i reyden. Czasem pojawiają sie nowi, jak aktualnie pirogronian, ktorzy jednak najczęściej znikają rownie szybko, jak sie pojawili. No i co jakiś czas są chwilowe powroty, jak aktualnie Adek, Evelin Siv i ortkaj.

Także regularnych, stałych użytkowników jest ok 6... Chyba forum zbliża sie do tej oddawna zapowiadanej zapaści, niestety. Chyba nie ma tu już warunków na większe dyskusje.
pirogronian
Użytkownik
#100 - Wysłana: 7 Sty 2014 21:37:00 - Edytowany przez: pirogronian
Mav:
Chyba nie ma tu już warunków na większe dyskusje.

Może po prostu wyczerpały się tematy?

Poza tym, imho, 4 aktywniaków to wciąż dużo. Lepiej, żeby był mały ruch, za to zdatny do ogarnięcia, niż multum dyskusji, za którymi i tak nie sposób nadążyć.

BDW apropos serialu - ja mam chrapkę na ukręcenie jakiegoś mini fan-serialiku, mam nawet do tego minimum potrzebnych środków. niestety, największym wrogiem jest depresja, która ostatnio morderczo nie odpuszcza...
Mav
Użytkownik
#101 - Wysłana: 7 Sty 2014 21:43:19 - Edytowany przez: Mav
pirogronian:
Może po prostu wyczerpały się tematy?

Tak, wyczerpały się. Wszystko o Treku zostało już powiedziane i to kilka razy. Dlatego polityka zrobiła się taka popularna, ale rozpętała konflikty i pogorszyła sytuacje.

pirogronian:
Poza tym, imho, 4 aktywniaków to wciąż dużo. Lepiej, żeby był mały ruch, za to zdatny do ogarnięcia, niż multum dyskusji, za którymi i tak nie sposób nadążyć.

Za dużo faktycznie wprowadziło by chaos, ale 4 to zdecydowanie za mało. Minimum kilkadziesiąt potrzeba.

pirogronian:
a mam chrapkę na ukręcenie jakiegoś mini fan-serialiku

Już próbowali Znasz historie z USS Horizon?
Q__
Moderator
#102 - Wysłana: 7 Sty 2014 22:01:23 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mav:
Chyba forum zbliża sie do tej oddawna zapowiadanej zapaści, niestety. Chyba nie ma tu już warunków na większe dyskusje.

Zdaje mi się, że można jedną sztuczkę podpatrzeć u forumowiczów z Lem.pl. Tam też bywają narzekania na spadek poziomu, zdarzały się spektakularne odejścia, pojawiło się rozpolitykowanie i trochę rozmów o niczym, ale lekiem okazało się filtrowanie rzeczywistości przez pryzmat stylistyki, filozofii (nie traktowanej bynajmniej bezkrytycznie, warto dodać) czy tematyki dzieł Lema. Zawsze możemy spróbować podobnie z Trekiem (i tu przytoczony przez Evivę patent Madame Picard na sposób prowadzenia politycznych dyskusji wpisuje się jak najbardziej).
Ba, jest jeszcze i druga podobna sztuczka - na forum Lem.pl działa od lat - choć ostatnio b. niemrawo - tzw."Akademia Lemologiczna", polegająca na wspólnym czytaniu i analizowaniu kolejnych lemowych utworów. Zawsze możemy - per analogiam - powołać podobną "Akademię Trekologiczną" (jak się rozpędzimy obejmującą i seriale pokrewne, fan-epizody, itp.).

Pytanie czy komuś się jeszcze chce?
Evelin Siv
Użytkownik
#103 - Wysłana: 7 Sty 2014 22:06:47 - Edytowany przez: Evelin Siv
Mav

Jeszcze ja tu czasem bywam Tylko ciężko mi się wypowiadać w wielu tematach bo 1) nie mam tak dużej wiedzy o SF, a o Treku też nie tak dużo jak inni (choć oglądałam prawie wszystko (oczywiście nie licząc fan seriali) i po 2) nie mam tyle czasu by czytać wszystkie poprzednie wypowiedzi w tematach więc i trudno włączyć się do dyskusji

Jeżeli chodzi o ten temat: wypowiem się, bez spoglądania na poprzednie wypowiedzi, bo jest ich dużo, a nie mam czasu ich czytać ogarniać (poza tym była chyba jakaś ostrzejsza wymiana zdań).

To co Mav napisał, ma coś w sobie. Rzeczywiście może efekty nie powalają, ale jeśli chodzi o mnie ja to lubię w tym sensie, że wtedy nie stawiano wszystkiego na efekty specjalnie tylko przesłanie. Była akcja, coś się działo (ma swój klimat cała sceneria i wyposażenie; choć niezaawansowane to przecież pochodzi z takich czasów, że wtedy to było coś wyjątkowego! dla mnie nadal jest). Można było coś osiągnąć mimo nie powalających efektów specjalnych. Dla mnie to ważne, że w uniwersum ST ludzie osiągnęli taki poziom na Ziemi, że jest pokój i dobrobyt na właściwym poziomie. To wizja, którą pragną osiągnąć ludzie (choć raczej im się nie uda, to i tak pociąga). Jednak mimo tego pokoju napotykamy problemy, potyczki właśnie z obcymi, gdzie nastawienie człowieka nie do końca się sprawdza w wielu przypadkach i jak tu wtedy stosować dyrektywy, zasady i zarządzenia.

Co do obcych, którzy może i nie są wyszukani... Ja tam jakoś nie mam z tym większego problemu. Czasem rzeczywiście brakuje mi bardziej innych

No nie wiem, za coś jednak lubię ST i widzę, że wielu też. Inaczej nikt, by na tym forum nie przebywał (chyba że tylko po to, by wyrzucić swoje zdanie, że ST jest be, fuj i w ogóle ale chyba większość tych, co tak uważa, po prostu nie wypowiada się w temacie)

Mav Choć masz do ST wiele uwag, to chyba też go jednak lubisz

Ja bym raczej zastanowiła się, czy warto robić serial ST w naszych czasach z innego powodu. Ja się boje rozczarowania. Pewnie nastawiłabym się, oczekiwała, trochę marzyła, a potem...totalna klapa, podzieleni fani i w ogóle zamieszanie w całym uniwersum... Z tego powodu sama nie wiem, czy chcę nowy serial. Wiem wiem...ciągnie do tego...chciałoby, żeby coś się zadziało (jak w DW, gdzie nadal kręcą serial). Ale mam poważne obawy, że w końcu się za to zabiorą i wszystko zepsują...

EDIT:
Q__:

Może i chce, ale brak czasu To wymaga chyba dłuższego zastanawiania i tworzenia. A tak ktoś wyrzuci kilka słów trochę tu i tam, tam gdzieś walnie dłuższy tekst i tak to jest...
pirogronian
Użytkownik
#104 - Wysłana: 7 Sty 2014 22:09:35
Mav:
pirogronian:
a mam chrapkę na ukręcenie jakiegoś mini fan-serialiku

Już próbowali Znasz historie z USS Horizon?

Znam. Ale tam sobie postawili porzeczkę na prawdę wysoko...
ortkaj
Użytkownik
#105 - Wysłana: 7 Sty 2014 22:33:07 - Edytowany przez: ortkaj
Q__
Mav

Mav:
No i co jakiś czas są chwilowe powroty, jak aktualnie( ..) ortkaj.

Przyznam, że gdy zapisywałem się na Phoenixa ( który jest moim pierwszym forum jeśli chodzi o aktywne uczestnictwo) myślałem raczej o zabawie niż o poważnych dyskusjach. Dlatego staram się unikać tego typu zawiłych operacji myślowych, które zaprezentowali: Mav i Kor .
"Kanon naukowy i społeczny" ST to dla mnie fides quaerens intellectum a naturalne różnice w interpretacji owych doprowadzają do schizm i gorących dyskusji czasem zmieniających się w coś w rodzaju inkwizycji. A ja ognia unikam jak ognia....

Q__:
polegająca na wspólnym czytaniu i analizowaniu kolejnych lemowych utworów

trochę mi to pachnie szkołą...., "przymus" przygotowania się do czegoś ....brrrr...przerażające

PS. Mam pomysł na pierwszą scenę nowego niekanonicznego ST Captain XYZ wstaje przeciąga sie i idzie do łazienki. I sika...sika..sika ( za wszystkie serie) ..to by się zaczęła dyskusja na temat kanonu...
pirogronian
Użytkownik
#106 - Wysłana: 7 Sty 2014 22:46:55
ortkaj:
PS. Mam pomysł na pierwszą scenę nowego niekanonicznego ST Captain XYZ wstaje przeciąga sie i idzie do łazienki. I sika...sika..sika ( za wszystkie serie) ..to by się zaczęła dyskusja na temat kanonu...

A w trakcie tego sikania przychodzi połączenie z dowództwa floty. Oczywiście uruchamia się wizja... Był taki motyw w Kosmicznych Jajach.
Evelin Siv
Użytkownik
#107 - Wysłana: 7 Sty 2014 22:49:05
ortkaj:
myślałem raczej o zabawie niż o poważnych dyskusjach

ortkaj:
A ja ognia unikam jak ognia....

I tu się bardzo z tobą zgadzam Ja podobnie. Dlatego nie wypowiadam się, gdzie grzmi i pali. Wolę na luzie i staram się szanować czyjeś opinie i gusta. Nawet jeśli się nie zgadzam (nawet jeśli bardzo) milczę

ortkaj:
wstaje przeciąga sie i idzie do łazienki. I sika...sika..sika ( za wszystkie serie) ..to by się zaczęła dyskusja na temat kanonu...

HAHAHA aż mi się łezka w oku zakręciła! Cudo Pamiętam jak mnie naszła kiedyś rozkmina: ale...kiedy oni korzystają z toalety?! Gdzie są łazienki?! I zobaczyłam schemat Enterprise-D i były zaznaczone toalety...taka ulga Tylko parę razy widziałam soniczny prysznic i chyba nic więcej
mozg_kl2
Użytkownik
#108 - Wysłana: 7 Sty 2014 23:10:53
Q__:
Udam, ze nie widzę tego sera

Kiedy tam nie ma sera. Mój stosunek to reboota jest stały i niezmienny. Należało to zrobić od opcji zero z głową. Tak do staliśmy pół środek. Niby reboot ale w sumie nie bo alternatywna rzeczywistość, i stare postacie są, stare buraki są.

Mav:
mozg_kl2, Eviva, Seybr i MarcinK. To są aktywni użytkownicy jacy się tu ostali

Taka jakby elita.
Mav
Użytkownik
#109 - Wysłana: 8 Sty 2014 00:38:45 - Edytowany przez: Mav
Q__:

No właśnie na takie zorganizowane akcje jest zdecydowanie za mało osób. Łatwo dyskusja może upaść, wystarczy, że 2-3 osoby nie będą miały czasu.

Evelin Siv:
Jeszcze ja tu czasem bywam

Dlatego Ciebie też umieściłem na liście, w kategorii powracających

Evelin Siv:
Mav Choć masz do ST wiele uwag, to chyba też go jednak lubisz

Oczywiście. Ważny element mojego dzieciństwa. Uwielbiałem go, wszystkie filmy i seriale Dziś natomiast cenie go głównie za TNG.

Evelin Siv:
Ja bym raczej zastanowiła się, czy warto robić serial ST w naszych czasach z innego powodu. Ja się boje rozczarowania. Pewnie nastawiłabym się, oczekiwała, trochę marzyła, a potem...totalna klapa

Tak, ja też mam wysokie wymagania co do nowego serialu. Chciałbym godnego następce TNG, a to jest praktycznie niemożliwe.

pirogronian:
Znam. Ale tam sobie postawili porzeczkę na prawdę wysoko...

Czy wysoko... raczej standardowa fanprodukcja.

ortkaj:
Przyznam, że gdy zapisywałem się na Phoenixa ( który jest moim pierwszym forum jeśli chodzi o aktywne uczestnictwo) myślałem raczej o zabawie niż o poważnych dyskusjach.

Ja też nie chciałem popadać w jakieś głębsze filozoficznie dyskusję... normalne, luźne rozmowy. Filozofować zresztą nie mogę, bo nie przeczytałem 5 tysięcy książek

mozg_kl2:
Należało to zrobić od opcji zero z głową. Tak do staliśmy pół środek. Niby reboot ale w sumie nie bo alternatywna rzeczywistość, i stare postacie są, stare buraki są.

Tak, to się zgadza. Trek leżał po klapie Nemesis, więc Abrams mógł bardziej zaszaleć. A tak jest taki pół reboot.

mozg_kl2:
Taka jakby elita.

pirogronian
Użytkownik
#110 - Wysłana: 8 Sty 2014 00:45:07
Mav:
Czy wysoko... raczej standardowa fanprodukcja.

Tak? To zobacz poziom "Dział galaktyki" na YT. Ja celuję w sumie niewiele wyżej
Mav
Użytkownik
#111 - Wysłana: 8 Sty 2014 00:57:42
pirogronian:
Tak? To zobacz poziom "Dział galaktyki" na YT. Ja celuję w sumie niewiele wyżej

To jest zrobione dla śmiechu Jeśli chcesz zrobić coś w miarę poważnego na tym poziomie, to może być problem
pirogronian
Użytkownik
#112 - Wysłana: 8 Sty 2014 01:05:59
Mav:
To jest zrobione dla śmiechu

Wiem Lubię śmiech, i dlatego m inn napisałem, że celuję niewiele wyżej.

Mav:
Jeśli chcesz zrobić coś w miarę poważnego na tym poziomie, to może być problem

to zależy, co rozumiesz przez "poważnego" i "na poziomie". Jeżeli scenariusz i aktorstwo - to kwestia wprawy. Jeżeli stronę techniczną - to będzie faktycznie duuuży problem...
Mav
Użytkownik
#113 - Wysłana: 8 Sty 2014 01:10:23
pirogronian:
Jeżeli scenariusz i aktorstwo - to kwestia wprawy

Teoretycznie tak, ale jednak aktorstwo strasznie kuleje w fanprodukcjach.

pirogronian:
Jeżeli stronę techniczną - to będzie faktycznie duuuży problem...

Jeśli strona techniczna będzie na zbyt okrutnie niskim poziomie, to zabije całą resztę - scenariusz i aktorstwo
pirogronian
Użytkownik
#114 - Wysłana: 8 Sty 2014 01:56:47 - Edytowany przez: pirogronian
Mav:
jednak aktorstwo strasznie kuleje w fanprodukcjach.

Mav:
Jeśli strona techniczna będzie na zbyt okrutnie niskim poziomie, to zabije całą resztę - scenariusz i aktorstwo

Mimo wszystko, jak tylko zdrówko dopisze, zamierzam coś zmajstrować. Ot, choćby dla dobrej zabawy, no i żeby na forum było o czym pisać Do tej pory niemal zawsze gubiła mnie zbytnia ambicja, która szybko wyczerpywała psychicznie. Ale, może jak podejdę na luzie...
ortkaj
Użytkownik
#115 - Wysłana: 8 Sty 2014 06:41:50
Evelin Siv
Evelin Siv:
Nawet jeśli się nie zgadzam (nawet jeśli bardzo) milczę

Ja czasami nie zdzierżę, szczególnie jeśli chodzi o VOY i Janeway...znam jego wszystkie buraki ale to i tak mój pierwszy i ulubiony ST.
Mav:
Filozofować zresztą nie mogę, bo nie przeczytałem 5 tysięcy książek

No co ty? Nie? To w ogóle nie masz co zaczynać dyskusji
Zsumuj książki i obejrzane filmy to może wyjść niezła liczba...
Q__
Moderator
#116 - Wysłana: 8 Sty 2014 15:18:36 - Edytowany przez: Q__
pirogronian

pirogronian:
Jeżeli stronę techniczną - to będzie faktycznie duuuży problem...

Z drugiej strony popatrz na stronę techniczną B5: TLT czy BSG: B&C, nie jest jakaś imponująca (w pierwszym wypadku nawet cokolwiek razi sztucznością), ale w teatralnej konwencji Treka by uszła - tym bardziej, że po tylu fanprodukcjach fani przywykli do greescreenów, dodaj do tego parę wiarygodnych pomieszczeń (to akurat będzie koszt) i - relatywnie tanie, pod warunkiem powrotu do TOSowo-TNGowskiej szlachetnej prostoty - tradycyjne modelarstwo ("Moon" pokazuje, że sprawdza się lepiej od CFX) i nie powinno być źle.

ortkaj

ortkaj:
szczególnie jeśli chodzi o VOY i Janeway...znam jego wszystkie buraki ale to i tak mój pierwszy i ulubiony ST

Zawsze możemy pogadać o zaletach VOY, bo wszak ma i takie...
Evelin Siv
Użytkownik
#117 - Wysłana: 8 Sty 2014 22:49:38
ortkaj:
Ja czasami nie zdzierżę, szczególnie jeśli chodzi o VOY i Janeway...znam jego wszystkie buraki ale to i tak mój pierwszy i ulubiony ST

Ooo Ja baaardzo lubię VOY! Jest drugim (lub ex aequo z TNG, ciężko mi zdecydować ) ulubionym serialem! Mam do niego szczególny sentyment (co już wielokrotnie podkreślałam ), gdyż pamiętam go z dzieciństwa, gdy brat oglądał a ja przysiadałam się do niego.
Moim zdaniem jest to bardzo dobry serial. A buraki zawsze we wszystkim się znajdą
Mav
Użytkownik
#118 - Wysłana: 9 Sty 2014 00:49:49 - Edytowany przez: Mav
Jak mogą myśleć kosmici? Jest na ten temat jeden z odcinków porgramu "Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem" ("Through the Wormhole"). Do obejrzenia za darmo z lektorem tutaj: http://video.anyfiles.pl/videos.jsp?id=85771

Zapewne Kor wyśmieje ten komercyjny program prowadzony przez podrzędnego aktora. Ale nie dziwie się, w końcu zna całą prawdę o wszechświecie, więc nic go już nie może zaskoczyć w żadnym temacie.
Q__
Moderator
#119 - Wysłana: 9 Sty 2014 00:50:20
A ja jeszcze w temacie
Q__:
"Star Trek: Equinox"

Oto personal files kapitana Mitchella (tak, Gary'ego):
http://www.youtube.com/watch?v=oV9HqSJ0rvY
I komandor porucznik T'Lexy:
http://www.youtube.com/watch?v=uzaPmHG7J_k
Q__
Moderator
#120 - Wysłana: 10 Sty 2014 11:38:36 - Edytowany przez: Q__
Dobra, dałem tego Equinoxa na main site, niech ludzi straszy:
http://www.startrek.pl/article.php?sid=1276

Zabawnie to zresztą wygląda: pierwszy sezon fan-Equinoxa to audio drama i prequel wydarzeń z VOY, właśnie szykowany drugi to normalny serial (direct to net, ew. - jak się uda - TV) i sequel wiadomego odcinka Voyagera (acz - w wyniku chronomocji, jak należy mniemać, cofnięty, na oko, w czasy TOS).
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Na pewno chcecie nowego serialu "Star Trek"?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!