Za duzo powiedziane, ze to o przyszlosci treka.
To jest o przyszlosci ich platformy streamingowej i tyle.
Plus info o dobrych zyskach za DSC, TZ i ze seria o Picardzie moze sie dobrze przyjac za granica, ale na razie nic nie wiadomo jak bedzie z jej dystrybucja poza USA.
Nie podoba mi sie oczywiscie, ze moze jej nie byc na Netflixie, bo wypowiedzi ichnich bossow wskazuja, ze chca wyjsc z platforma poza USA, a wiec pewnie skonczy sie licencjonowanie.
Nawet jezeli platforma trafilaby do Polski, a watpie, bo oni raczej mysla o Australii, Anglii czy Niemczech, to ja nie wykupie dostepu tam jak mam juz N.
Bede co najwyzej piracic, a to sie przelozy na to, ze znow im wyjdzie, ze nie ma zainteresowania francyza czy platforma...
A poczytales komentarze?
Jak rozumiem komentujacy to Amerykanie i Australijczycy.
Pierwsi zdaja sie nie byc jakos specjalnie zachwyceni Picardem ani jako seria nowa, ani kapitanem, ani TNG.
Nie wiem czy wola DSC, ale nie wola tez tamtego stylu juz. Maja tez watpliwosci co do przyciagniecia widzow do AA ta postacia i aktorem, ktory jest wg nich za stary i moze nie wystarczyc.
Widza tez zalozenie, ze ta seria z nim, to nie poczatek, a koniec, on ma sie pojawic, zamknac definitywnie biografie i oddac paleczke bardzo mlodym aktorom, ktorzy ewentualnie maja udzwignac przez 5-10 lat serial i nie wygladac jak dom starcow...
Jest tez sporo komentarzy o tym, ze Picarda jako kapitana nie trawia, bo albo nudny, albo bardzo niefederacyjny gnojek

Ci drudzy narzekaja na slaba oferte AA u nich i dostepnosc tej platformy. Bo AA nie inwestuje podobno w aplikacje tv i konsolowe, tylko do ogladania na telefonie lub komputerze...
I maja podobne zdanie jak ja, ze nie zaplaca kolejnego abonamentu i ze predzej zrezygnuja z AA niz z innych.
Aha, artykul mowi, ze wlodarze przekroczyli 8 mln subskrybentow jak sobie zalozyli tam kiedys i dlatego ruszaja dalej i ze 2s DSC spowodowal nawrot tych co z uslugi zrezygnowali...
Aczkolwiek komentujacy z tym okresleniem sie nie zgadzaja, bo mowia wprost, ze nie placa juz za usluge i ze mooooze znow zaczna placic tylko na czas serii o Picardzie.
TPTB maja takie nadzieje sprawcze tez co do serii o Picardzie.
Ale TZ wygralo z DSC ogladalnoscia i checia suba, mimo ze komentujacy tez dosc slabo te nowa odslone oceniaja, mniej wiecej tak jak trekowcy DSC wzgledem starego ST, ze stare odcinki lepiej zorganizowane i opowiadajace lepsze, ciekawsze historie. Uwazaja, ze TZ ma latwiej, bo ma zielone swiatlo na dowolnosc fabularna, nie trzeba pilnowac zadnego kilkudziesiecioletniego kanonu i poprawnosci wydarzen, i dlatego nawet dosc mlodzi czy kiepscy scenarzysci tam nie polegna az tak jak w ST.
Widze tez glosy, ze bardziej ich ciekawi Lower Decks niz ten Picard...
Pojawil sie tez sluszny przytyk, ze o ile zagorzali fani treka wlasnie poleca ogladac serie o Picardzie, to i tak zelotow nic nie zadowoli i beda wyc o naruszanie ich swietego kanonu jak np. oswietlenie bedzie nie takie czy galka w drzwiach heh...
Pojawila sie tez kwestia tego, ze treki obecnie nie leca w stacjonarnej TV. I na naszym podworku zetknelam sie z tym, ze czesc osob chetniej by siegnela i po starocie i po DSC gdyby kablowkowa CBS je puszczala, a w streaming bawic sie nie beda...