USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Pomoc w znalezieniu odcinka TOS

Autor Wiadomość
heiter
Użytkownik
#1 - Wysłana: 4 Lis 2012 21:00:47
Otóż przygotowuję się do napisania pracy na XIII Olimpiadę Literatury i Języka Polskiego na temat "Fantastyka w przestrzeni kultury". Planuję również umieścić tam fragment poświęcony Star Trekowi i potrzebuje do tego znaleźć pewien odcinek... Pamiętam jedynie, że występował tam motyw czegoś w rodzaju sądu nad historią ludzkości i Kirk był oskarżany o różne historyczne zbrodnie. Czy ktoś pamięta jaki był tytuł tego odcinka? Będę bardzo, bardzo wdzięczna.
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 4 Lis 2012 21:15:30 - Edytowany przez: Q__
heiter

Witaj na pokladzie. Zawsze miło powitać kogoś, komu Trek pomaga w rozwoju intelektualnym.

Co do odcinka natomiast, to z TOS najbliższy chyba Twojego opisu będzie "The Savage Curtain"
http://en.memory-alpha.org/wiki/The_Savage_Curtain _%28episode%29
ale obstawiam, że pomylilaś jednak serie i kapitanów i szukasz raczej pilotowego epizodu TNG zatytułowanego "Encounter at Farpoint":
http://en.memory-alpha.org/wiki/Encounter_at_Farpo int_%28episode%29
Pozdrawiam.
Eviva
Użytkownik
#3 - Wysłana: 4 Lis 2012 21:24:39
heiter

Jak chodzi o TOS, zawsze możesz pytać mnie, wiem w zasadzie wszystko... ale to, co napisałeś, faktycznie wygląda na pilota TNG.
heiter
Użytkownik
#4 - Wysłana: 4 Lis 2012 22:15:51
Dziękuję bardzo, bardzo możliwe, że coś mi się pomieszało, zwłaszcza, że chociaż na początku oglądałam dość systematycznie i po kolei TOS, potem zaczęłam też oglądać dość losowo odcinki innych serii i oto efekt :D
heiter
Użytkownik
#5 - Wysłana: 4 Lis 2012 22:18:28
Z NG widziałam zresztą tylko ten 1 odcinek, w życiu by mi nie przyszło do głowy, że to będzie to i tak bym szukała w nieskończoność.
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 4 Lis 2012 22:32:05 - Edytowany przez: Q__
heiter

Nie ma za co. Zapraszamy częściej. (Uprasza się jednak nie dublować postów .)
heiter
Użytkownik
#7 - Wysłana: 5 Lis 2012 18:40:48
Chyba jednak za bardzo boję się forów internetowych .
Q__
Moderator
#8 - Wysłana: 5 Lis 2012 18:58:40
heiter

Niesłusznie. Nie jesteśmy forum o wampirach, więc nie gryziemy.
Eviva
Użytkownik
#9 - Wysłana: 5 Lis 2012 19:08:28
heiter

Spróbuj. Kto wie, a nuż widelec Ci się spodoba?
Aluqah
Użytkownik
#10 - Wysłana: 21 Lis 2012 15:45:48
heiter:
Chyba jednak za bardzo boję się forów internetowych

ja mam podobnie , trudno to sprecyzować ale mniej więcej wiem o co Ci chodzi :D

BTW. jestem po TOS,TNG,DS9 i jestem w 4 sezonie VOY. Nie chcę zabierać głosu nie mając pojęcia o całości ^^

Pzdr!

USS Phoenix forum / Star Trek / Pomoc w znalezieniu odcinka TOS

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!