USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / saga Star Trek w AXN Sci-Fi
 Strona:  ««  1  2  3  4  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#31 - Wysłana: 30 Maj 2012 22:38:06
mozg_kl2

mozg_kl2:
Przeciwnie im bardziej na sile staramy się wyjscz trekiem do ludzi tym bardziej się od nas odwracają.

Gorzej. Przychodzą sami, ale tacy, z którymi strach samemu na Forum zostać (wymienialeś).
To już lepiej ich do niszy nie wpuszczać, polem siłowym się odgrodziwszy.
Toudi
Użytkownik
#32 - Wysłana: 30 Maj 2012 23:26:34
mozg_kl2:
Mam nawet nazwę dla niego USS Independence-A.

Tak mi się skojarzyło.
OmegaDirective
Użytkownik
#33 - Wysłana: 31 Maj 2012 16:16:07 - Edytowany przez: OmegaDirective
Kain:
Serdecznie się wzruszyłem widząc jak bardzo ci się spodobał mój post ze musiałeś zacytować go prawie całego tylko po to żeby wytknąć mi, zupełnie bezpodstawnie, niedojrzałość, brak zrozumienia słowa czytanego, jak i bycie pod wpływem. A wystarczyło że opisałem wrażenia jakie może mieć człowiek z zewnątrz czytając to forum. Co więcej, uważam ze niewiele odbiegają one od stanu faktycznego. Mogę nawet zrozumieć próbę obrony owego stanu, ale proszę rób to ambitniej.

Elaan:
Młodego gniewnego uznam za komplement. Zauważ jednak ze niczego nie żądam. Wyszydziłem akcje promocyjna, obśmiałem też podejście niektórych osób, fanatyków bardziej, do tego co się tu dzieje (a właściwie tego ze nic się nie dzieje) Natomiast jeśli merytoryczna dyskusja miała by wyglądać tak że, z zgodnie z panująca tu doktryna, jest wspaniale tak jak jest (a doskonale widać ze nie jest) to raczej nie wstrzymuj oddechu bo się nie doczekasz.

mozg_kl2:
Skoro twierdzisz ze nie pisze nic nowego o betonie, to tylko gorzej to świadczy o tym co się tu (nie) dzieje. Mimo wcześniejszych prób
problem dalej jest ignorowany i zamiatany pod dywan, a każda chęć promowania zmian jest tępione jak przejawy postępowego myślenia w średniowieczu.

Może nie wiesz ale po fandomie krążą zabawne, ironiczne i złośliwe anegdotki o "strasznym dramacie" jaki miał miejsce na tym forum. Odejścia i powroty synów i córek marnotrawnych. Budzi absmak (jak mawiał ojciec narodu) i jest żenujące jak moda na sukces ;) A ten nick jakoś mi się z tym wszystkim kojarzy. Wiec i porównanie uważam za obraźliwe.

Q__:
Ustawiłeś się z Hawkingiem w jednej niszy i nic? Żadnych kreatywnych pomysłów? Ile to lat od kiedy przejąłeś po Kaiu portal i forum? Co się zmieniło na lepsze? Serio Nic? Proszę nie wyjeżdżaj tu z e-zinem i Treksfera bo nie ty byleś założycielem i główna siła sprawczą, zawsze łatwiej się przypiąć do czegoś co odnosi jakiś sukces niż, np ruszyć pogrążony w apatii własny skostniały portal. Horizon? No proszę cie. O ile mnie pamięć nie myli nic z tego nie wyszło. Reklamujesz się udziałem w failu? Przedni pomysł. Gratuluje ambicji...

Smuci mnie to wielce że jest tu domena z potencjałem, paru aktywnych userów na krzyż i to właściwie wszystko. A wystarczyło by odświeżyć forum żeby nie wqur.. irytowało i dało się używać jak przystoi w 21 wieku. To samo ze stroną. Aby nie odrzucała na wejściu, była czytelna i przyjazna dla nowych. Ruszyć dział artów czy newsów. Wiecie i piszecie o Treku sporo dlaczego tego nie zebrać i wykorzystać. Jaki problem schować ego i dogadać się z innym portalami. W ramach współpracy można zacząć od czegoś niewielkiego na co obie strony przystaną. Nie masz pomysłów popytaj innych. O podcascie tematycznym nie wspomnę, fanpejdzu na szajsbuku itp... Podstawy w dzisiejszych czasach, wymagające jedynie wywalenia na zbity pysk postawy 'weźmy się i zróbcie' i w sumie minimalnego ruszenia dupy.

Ale bez obaw nic się tu nie zmieni. Nic nie ma i nie będzie. Dlaczego? Niech za przykład i puentę posłuży nieco wcześniejszą wypowiedz Q__. Lepiej do niszy nie wpuszczać nowych, lepiej się odgradzać mimo tego ze userzy sami, powtórzę, sami nie zachęcani przez nikogo przychodzą. Mniemam że długo nie zostają skoro muszą się od takiego betonu odbijać.
Seybr
Użytkownik
#34 - Wysłana: 31 Maj 2012 16:43:43
OmegaDirective:
A wystarczyło by odświeżyć forum żeby nie wqur.. irytowało i dało się używać jak przystoi w 21 wieku.

Może ma być onetowe czy gibusowe ? Wytłumacz mi jak ma ono wyglądać.
Wiesz zmiany owszem miały być, ale większość woli to co jest. Mi nie przeszkadza jak te forum wygląda. Wolę prostotę niż przekombinowane to coś.
Eviva
Użytkownik
#35 - Wysłana: 31 Maj 2012 17:16:15 - Edytowany przez: Eviva
OmegaDirective:
Odejścia i powroty synów i córek marnotrawnych.

Pijesz waść do mnie? Nic na to nie poradzę, jestem jak Lassie, raz nakręcona wracam z każdego miejsca. Usiłowałam nawet zmienić sobie avatar na bardziej adekwatny, ale system ma mnie dość i się zwymiotował. Innymi słowy, nie chce mi dać ani nowego avka, ani żadnego

Poza tym ciekawi mnie Twoja motywacja. Po co tu wszedleś? By udowodnić wszystkim, że są na wymarciu i bardzo dobrze?
Kain
Użytkownik
#36 - Wysłana: 31 Maj 2012 17:38:06 - Edytowany przez: Kain
OmegaDirective:
Serdecznie się wzruszyłem widząc jak bardzo ci się spodobał mój post ze musiałeś zacytować go prawie całego

A przyznam że to z rozpędu i po prostu nie chciało mi się tracić czasu na wycinanie/grupowanie cytatów...

OmegaDirective:
wytknąć mi, zupełnie bezpodstawnie, niedojrzałość, brak zrozumienia słowa czytanego, jak i bycie pod wpływem.

Z mojej perspektywy wszystko wytykałem "podstawnie":D co na dodatek uargumentowałem, zatem chyba wracamy do mojego zarzutu wobec Ciebie nr. 2:P

Z kolei "bycie pod wpływem" odnosiło się do tego że udało Ci się posprzeczać z czymś czego nikt nie napisał, piłeś uparcie (hehe) do klimatu który moim zdaniem tutaj nie występuje. Nie spotkałem się jeszcze by ktoś stwierdził że bycie fanem ST czy pisanie na tym forum czyni go wybitnym, co więcej forum nie jest hermetyczne, zarejestrować się może każdy i puki nie popisze się w sposób wyjątkowo negatywny raczej nie musi obawiać się wrogiej reakcji forumowiczów.

Co więcej (zabawny paradox...) - sama kwestia odzewu w tym temacie również wskazuje na otwartość społeczności - miast napisać "botowi AXN" jak bardzo jesteśmy elitarni i jak bardzo mamy w poważaniu to co ma do powiedzenia, pojawiło się parę zupełnie zwyczajnych postów.

OmegaDirective:
Ale bez obaw nic się tu nie zmieni. Nic nie ma i nie będzie. Dlaczego? Niech za przykład i puentę posłuży nieco wcześniejszą wypowiedz Q__. Lepiej do niszy nie wpuszczać nowych, lepiej się odgradzać mimo tego ze userzy sami, powtórzę, sami nie zachęcani przez nikogo przychodzą. Mniemam że długo nie zostają skoro muszą się od takiego betonu odbijać.

Ale o co chodzi...? Trochę mi brakuje tutaj jakiejś relacji pomiędzy początkiem (krytyką AXN) a tym co teraz piszesz - dla klarowności, proszę wylej swoje żale po kolei, w sposób zorganizowany i uporządkowany :D
Elaan
Użytkownik
#37 - Wysłana: 31 Maj 2012 18:03:37
OmegaDirective:
Młodego gniewnego uznam za komplement.

Rozczaruję Cię, to miała być ironia. Ale jak koniecznie chcesz... my guest.

OmegaDirective:
Wyszydziłem akcje promocyjna, obśmiałem też podejście niektórych osób, fanatyków bardziej, do tego co się tu dzieje

Czyli wylałeś gorzkie żale i poprawiłeś sobie samopoczucie? Świetnie, nie ma to jak zadowolony Użytkownik.

OmegaDirective:
raczej nie wstrzymuj oddechu bo się nie doczekasz.

Na logiczną dyskusję na poziomie z wielbicielem szajsbuka i onetszajsu?
Rzeczywiście, trudno na to liczyć, choć przyznam, że nie czekam na to z utęsknieniem.

OmegaDirective:
Może nie wiesz ale po fandomie krążą zabawne, ironiczne i złośliwe anegdotki o "strasznym dramacie" jaki miał miejsce na tym forum.

Jako wielbiciel szajsbuka powinieneś wiedzieć, że nie ważne czy mówią o nas dobrze czy źle, byleby właściwie wymawiali nazwę.

OmegaDirective:
A wystarczyło by odświeżyć forum żeby nie wqur.. irytowało i dało się używać jak przystoi w 21 wieku. To samo ze stroną. Aby nie odrzucała na wejściu, była czytelna i przyjazna dla nowych.

OmegaDirective:
O podcascie tematycznym nie wspomnę, fanpejdzu na szajsbuku itp... Podstawy w dzisiejszych czasach, wymagające jedynie wywalenia na zbity pysk postawy 'weźmy się i zróbcie' i w sumie minimalnego ruszenia dupy.

Aż włos się jeży, gdy człowiek pomyśli jakby to miało wyglądać. Śni ci się USS Phoenix kiczowaty niczym "Kocham cię Polsko". Kolorowy, wrzaskliwy i pusty niczym wydmuszka. Zgroza.
Seybr ma rację: Wolę prostotę niż przekombinowane to coś.

Eviva:
Poza tym ciekawi mnie Twoja motywacja. Po co tu wszedleś? By udowodnić wszystkim, że są na wymarciu i bardzo dobrze?

IMVHO na razie tak to właśnie wygląda. A szkoda...
Q__
Moderator
#38 - Wysłana: 31 Maj 2012 18:24:53 - Edytowany przez: Q__
OmegaDirective

OmegaDirective:
Ustawiłeś się z Hawkingiem w jednej niszy i nic? Żadnych kreatywnych pomysłów? Ile to lat od kiedy przejąłeś po Kaiu portal i forum? Co się zmieniło na lepsze? Serio Nic? Proszę nie wyjeżdżaj tu z e-zinem i Treksfera bo nie ty byleś założycielem i główna siła sprawczą, zawsze łatwiej się przypiąć do czegoś co odnosi jakiś sukces niż, np ruszyć pogrążony w apatii własny skostniały portal. Horizon? No proszę cie. O ile mnie pamięć nie myli nic z tego nie wyszło. Reklamujesz się udziałem w failu? Przedni pomysł. Gratuluje ambicji...

Smuci mnie to wielce że jest tu domena z potencjałem, paru aktywnych userów na krzyż i to właściwie wszystko. A wystarczyło by odświeżyć forum żeby nie wqur.. irytowało i dało się używać jak przystoi w 21 wieku. To samo ze stroną. Aby nie odrzucała na wejściu, była czytelna i przyjazna dla nowych. Ruszyć dział artów czy newsów. Wiecie i piszecie o Treku sporo dlaczego tego nie zebrać i wykorzystać. Jaki problem schować ego i dogadać się z innym portalami. W ramach współpracy można zacząć od czegoś niewielkiego na co obie strony przystaną. Nie masz pomysłów popytaj innych. O podcascie tematycznym nie wspomnę, fanpejdzu na szajsbuku itp... Podstawy w dzisiejszych czasach, wymagające jedynie wywalenia na zbity pysk postawy 'weźmy się i zróbcie' i w sumie minimalnego ruszenia dupy.

Zacznijmy od tego, że technicznie możemy tyle na ile pozwalają ramy zakreślone przez Kai'a i jego firmowy serwer. W zwiazku z tym nie napiszę strony na nowo, choć bym pękł.
Newsy? Eviva zamieszcza, są jakie są. Poszukujemy zresztą cały czas junior adminów (funkcjonujacych jako newserzy i autorzy artykułów), nie ma problemu byś do nich dołączył, jak spłodzisz parę sensownych tekstów.
Artykuły? Jak dostanę - zamieszczam, czasem sam u kogos tekst wynudzę, ze dwa osobiście popełniłem, ale jw.: ile ludzie napiszą, tyle mam. Znasz chętnych autorów? Chętnie ich zamieszczę choćby dziś.
Inne serwisy? "Wojna" z Trek.pl zakończyła się za mojej "kadencji". Stow. TrekSfera jest próbą dalszego budowania ponad podziałami.
Szajsbuk (jak to ująłeś)? Nasza społecznosc niezbyt chciała takiej formy promocji, co mnie jakoś nie dziwi, ale jeśli będzie wola, mogę założyć stosowny profil.
Nowi? Jestem na 4xTAK (nie tylko 3), ale niech to będą nowi dyskutujacy na jakimś poziomie, zalew bełkotu tylko niszczy Forum.
mozg_kl2
Użytkownik
#39 - Wysłana: 1 Cze 2012 20:17:58
OmegaDirective:
Skoro twierdzisz ze nie pisze nic nowego o betonie, to tylko gorzej to świadczy o tym co się tu (nie) dzieje. Mimo wcześniejszych prób
problem dalej jest ignorowany i zamiatany pod dywan, a każda chęć promowania zmian jest tępione jak przejawy postępowego myślenia w średniowieczu.

Kierujesz swoje wyrzuty pod nie właściwym adresem. Ja jestem tylko zwykłym szarym użytkownikiem.

OmegaDirective:
Może nie wiesz ale po fandomie krążą zabawne, ironiczne i złośliwe anegdotki o "strasznym dramacie" jaki miał miejsce na tym forum. Odejścia i powroty synów i córek marnotrawnych. Budzi absmak (jak mawiał ojciec narodu) i jest żenujące jak moda na sukces ;) A ten nick jakoś mi się z tym wszystkim kojarzy. Wiec i porównanie uważam za obraźliwe.

W fandomie krążą rożne plotki. Mi osobiście szkoda czasu na zajmowanie się pierdołami i urojeniami różnych osób. Chcesz coś konkretnie czy tak wpadłem na forum hejtować? Bo narazie nie mówisz nic konkretnego poza rzucaniem ogólników pod adresem różnych osób.

OmegaDirective:
A ten nick jakoś mi się z tym wszystkim kojarzy. Wiec i porównanie uważam za obraźliwe.

Mówi to gościu mający ksywkę OmegaDirective. Może użyłbyś swojej starej ksywki np biter?
Q__
Moderator
#40 - Wysłana: 1 Cze 2012 21:03:52 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Może użyłbyś swojej starej ksywki np biter?

Poczekaj, nie obrażajmy bitera. biter próbował coś zrobić i to nie bez rozmachu (mimo, że to co robił 1. było nieudolne, 2. generowalo chaos i absurdy), OmegaDirective jak dotąd tylko narzeka.
Może by się tak najpierw wykazał? Czymkolwiek...

OmegaDirective

Serio, zrób cokolwiek dla Treka w Polsce, a sądzę, że będziemy z Tobą rozmawiać w znacznie przyjaźniejszym tonie.
OmegaDirective
Użytkownik
#41 - Wysłana: 2 Cze 2012 00:01:53
Kain, Elaan: Dla was wylewanie żali, dla mnie smutna prawda. Cóż wychodzi na to że, możemy się zgodzić tylko w jednej kwestii. Że się nie zgadzamy.

Tak na marginesie nigdzie nie napisałem ze jestem wielbicielem szajsbuka, a onetszajsu to w moich postach Elaan nigdzie nie znajdziesz. Twierdzisz też ze nie będziesz czekać z utęsknieniem na ewentualne przyszłe nasze rozmowy. Jestem zdruzgotany... Naprawdę...

mozg_kl2:
Pierdoły, nie pierdoły, ale z czegoś obśmiać się czasem można i należy. Należy się tez sprostowanie. Faktycznie chodziło mi o bitera, wiec zwracam honor Pah Wraithowi. Chociaż nie do końca. Pamiętam tez motyw 'weźmy się i zróbcie coś na okrągłą rocznice st'. Wesołe czasy...

Eviva:
Mój motyw? Wqur... zirytować wszystkich odpowiedzialnych za całokształt? Tak żeby zrobili mi na złość i coś ruszyli udowadniając mi tym samym jak bardzo się mylę? Dobry powód? A nie, czekaj. Dobrze jest jak jest.

Ogólnie rozbawia mnie to wasze podejście do nowych środków komunikacji jak nie przymierzając pies do jeża. Nie darzę fejsa szczególnym uznaniem (mało powiedziane) ale tez nie jestem naiwny na tyle by uważać ze skoro ja tego nie używam to i nikt inny tez nie będzie. Zabawne też jest twierdzenie ze użytkownicy tego forum tego nie chcieli. Q__ nie widzisz tu błędu logicznego? Starzy userzy nie chcą zmian wiec i nowych mozliwosci propagowania swojego forum i hobby, wiec i nikt nowy się nie pojawi. A to wszystko tylko z obawy ze może kiedyś zjawi się taki malkontent jak np. ja i zacznie wytykać, słusznie zresztą, ze tu ciągle wierzą w dawno miniona świetność tej strony i inne takie zabobony.

Bawi mnie tez mantra "Wolę prostotę niż przekombinowane to coś." Do wszystkich leśnych dziadków, uwaga truizm leci, nowe fora maja taka magiczna funkcje jak skórki wiec i forum może dla jednych wyglądać nowocześnie, a dla innych klasycznie, ze o dodatkowych funkcjach jak m.in. lepsza moderacja, nie wspomnę. Z Kaiem chyba można takie rzeczy dogadać? Jak pamiętam wydawał się sensowny. Z drugiej strony jeśli faktycznie nic nie możesz oprócz moderacji i zatwierdzenia newsów, to... z zaskoczeniem dla siebie nawet ci współczuje. Serio.

Może dodaj to gdzieś do f.a.q. "Nic nie mogę." ;) Żeby przyszli młodzi gniewni zbędnie się nie produkowali? Uniknie się nieporozumień w przyszłości.
Q__
Moderator
#42 - Wysłana: 2 Cze 2012 00:07:40 - Edytowany przez: Q__
OmegaDirective

OmegaDirective:
Z Kaiem chyba można takie rzeczy dogadać? Jak pamiętam wydawał się sensowny.

Jest sensowny, ale ma masę innych zajęć, Phoenix od dawna nie jest jego priorytetem. Robi nam uprzejmość i tyle.

(BTW. wnioskuję, że nie jesteś znów taki newbie .)

OmegaDirective:
Z drugiej strony jeśli faktycznie nic nie możesz oprócz moderacji i zatwierdzenia newsów, to... z zaskoczeniem dla siebie nawet ci współczuje. Serio.

Ano nie mogę. Nawet obrazki musimy wrzucać na zewnętrzne serwery (zwykle imageshack.us).
W takich warunkach I do my best (nie twierdzę, że bezbłędnie).

OmegaDirective:
Może dodaj to gdzieś do f.a.q. "Nic nie mogę." ;) Żeby przyszli młodzi gniewni zbędnie się nie produkowali? Uniknie się nieporozumień w przyszłości.

Nieno, możliwości destrukcji mam spore, móglbym pokasować newsy i posty (choć Kai, zdaje się, ma backupy ), że nie wspomnę o banowaniu rozrabiaków.
Elaan
Użytkownik
#43 - Wysłana: 2 Cze 2012 11:29:32
OmegaDirective:
możemy się zgodzić tylko w jednej kwestii. Że się nie zgadzamy.

Rzeczywiście, tylko w tej jednej.

OmegaDirective:
Tak żeby zrobili mi na złość i coś ruszyli udowadniając mi tym samym jak bardzo się mylę?

A czemu ktokolwiek miałby Ci cokolwiek udowadniać?
Twoje przekonania na temat Phoenixa - błędne czy też nie - to Twój problem.

OmegaDirective:
Zabawne też jest twierdzenie ze użytkownicy tego forum tego nie chcieli.

A ktoś poza Tobą zgłaszał kiedyś Moderacji taką potrzebę?

OmegaDirective:
Z Kaiem chyba można takie rzeczy dogadać? Jak pamiętam wydawał się sensowny.

No i wszystko jasne. Pod maską gniewnej młodości kryje się zawiedziony były Użytkownik. Tylko po co ta ciuciubabka?
Może zdradź nam lepiej kim naprawdę jesteś, a raczej byłeś, w poprzednim forumowym wcieleniu?
Q__
Moderator
#44 - Wysłana: 2 Cze 2012 11:42:18 - Edytowany przez: Q__
Elaan

Elaan:
A ktoś poza Tobą zgłaszał kiedyś Moderacji taką potrzebę?

Był taki pomysł (i to już za Twoich czasów):
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=2855&page=0

Elaan:
No i wszystko jasne. Pod maską gniewnej młodości kryje się zawiedziony były Użytkownik.

Sądzę, że raczej ktoś z weteranów Fandomu z czasów dla nas "prehistorycznych"...
Elaan
Użytkownik
#45 - Wysłana: 2 Cze 2012 12:37:47 - Edytowany przez: Elaan
Q__:
Był taki pomysł (i to już za Twoich czasów):
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=2855&page=0

A rzeczywiście, dzięki za przypomnienie.
Ale jak widać, pomysł ów nie zyskał aprobaty współużytkowników.
Tak więc argument OmegaDirective, że inni chcieli, tylko zła Moderacja na przeszkodzie stała, wart jest mniej niż zużyte kryształy dylitu.
Q__
Moderator
#46 - Wysłana: 2 Cze 2012 12:43:34
Elaan

Elaan:
Tak więc argument OmegaDirective, że inni chcieli, tylko zła Moderacja na przeszkodzie stała

Nie zrozumiałaś... OmegaDirective zakłada, że naszej reklamy na fejsbuku, czy jak mu tam, życzyli by sobie ukryci po domach Trekerzy, którzy o naszej stronie nigdy nie słyszeli, bo nie umieją używać Google.
Elaan
Użytkownik
#47 - Wysłana: 2 Cze 2012 12:55:16
Q__:
yczyli by sobie ukryci po domach Trekerzy, którzy o naszej stronie nigdy nie słyszeli, bo nie umieją używać Google.

Skoro ja potrafiłam Was znaleźć, to oni zapewne też, więc aż tak bym się nie martwiła.
A jak nie będą chcieli, to i fejsbuk nie pomoże.
mozg_kl2
Użytkownik
#48 - Wysłana: 2 Cze 2012 13:01:28
Q__:
Poczekaj, nie obrażajmy bitera. biter próbował coś zrobić i to nie bez rozmachu (mimo, że to co robił 1. było nieudolne, 2. generowalo chaos i absurdy), OmegaDirective jak dotąd tylko narzeka.
Może by się tak najpierw wykazał? Czymkolwiek...

A co konkretnie osiągnął biter, poza krytyka, pseudo inicjatywami i konfliktem którego konsekwencja było powstanie uss independece, oraz szybki cichy powrót jego członków pod nasze skrzydła?

OmegaDirective:
Pamiętam tez motyw 'weźmy się i zróbcie coś na okrągłą rocznice st'. Wesołe czasy...

Obenie twoje działanie opiera się o to motto.

OmegaDirective:
Bawi mnie tez mantra "Wolę prostotę niż przekombinowane to coś."

ja tam stoje na stanowisku, że im prostrze tym lepsze. Po co na siłe coś komplikować?

Q__:
Sądzę, że raczej ktoś z weteranów Fandomu z czasów dla nas "prehistorycznych"...

Która to już era Phenixa bo się zaczynam gubicw tych podziałach historycznych.
Q__
Moderator
#49 - Wysłana: 2 Cze 2012 13:04:45 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
pseudo inicjatywami i konfliktem którego konsekwencja było powstanie uss independece

Trzeba przyznać, że umiał zmobilizować ludzi do wysiłku, inna rzecz, że:
1. mającego charakter słomianego zapalu,
2. kompletnie chybionego (jego owoce nawet nie przetrwały),
3. bilans wyszedł na minus - część "zbuntowanych" przez bitera ludzi znacząco rozluźniła swoją wieź z fandomem w efekcie, a i Phoenixowiczów ubyło przez te awantury (i ich pochodne).

mozg_kl2:
Która to już era Phenixa bo się zaczynam gubicw tych podziałach historycznych.

Było posłuchać prelekcji waterhouse'a na minionej TSF. (Chyba jest zresztą na YouTube?)
mozg_kl2
Użytkownik
#50 - Wysłana: 2 Cze 2012 13:38:37
Q__:
bilans wyszedł na minus -

O tym cały czas mówie. Nie odbieram mu za zapał i chęcie, za to pełen szacunek. jednak koniec końców nic dobrego z tego nie wyszło, a przeciwnie więcej złego (Kolejne podziały animozje itp).

Q__:
Było posłuchać prelekcji waterhouse'a na minionej TSF. (Chyba jest zresztą na YouTube?)

Udam, że tego nie przeczytałem.
Q__
Moderator
#51 - Wysłana: 2 Cze 2012 14:11:03 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
jednak koniec końców nic dobrego z tego nie wyszło, a przeciwnie więcej złego (Kolejne podziały animozje itp).

Moim zdaniem biter i MarcoPolo popełnili tylko jeden, za to skrajnie samobójczy błąd: od początku wybrali konflikt jako strategię (awantury u nas, linkowanie MA jako - rzekomo - własnej bazy danych, jednostronnie, a więc fałszywie, ogłoszony "sojusz z Trek.pl").

Gdyby wystąpili po prostu z nową inicjatywą mogli by zapewne, mimo - normalnych w tej sytuacji - uszczypliwości i uśmieszków, liczyć docelowo na życzliwość zarówno ze strony Trek.pl, jak i Phoenixa (zwł., że Independence mogło pełnić rolę swoistego "trekowego przedszkola", na którym stawiali by pierwsze kroki najmłodsi - wiekiem, czy stażem - fani integrując się z fandomem, ale nie "zaśmiecając" swoimi, niskiej jeszcze - od strony merytorycznej - jakości, postami "doroślejszych" forów).

(Piotr świadkiem, że z racji tej jazdy na konfliktach od początku wróżyłem Independence niezbyt długi żywot, a i tak pomyliłem się bodaj o miesiąc... na ich korzyść w swych prognozach. Szkoda mi tylko było, że zmarnowały się zamieszczone tam teksty.)
Piotr
Użytkownik
#52 - Wysłana: 2 Cze 2012 23:12:51
Q__:
Moim zdaniem biter i MarcoPolo popełnili tylko jeden, za to skrajnie samobójczy błąd: od początku wybrali konflikt jako strategię (awantury u nas, linkowanie MA jako - rzekomo - własnej bazy danych, jednostronnie, a więc fałszywie, ogłoszony "sojusz z Trek.pl").

Nie pomyliłeś czegoś? W swoim liście otwartym biter był anty Trek.pl.
Q__
Moderator
#53 - Wysłana: 2 Cze 2012 23:23:00 - Edytowany przez: Q__
Piotr

Piotr:
Nie pomyliłeś czegoś? W swoim liście otwartym biter był anty Trek.pl.

Nie wiem czy on, czy MarcoPolo, ale na samym początku istnienia Independence ktoś umieścił Was tam jako "stronę partnerską" bez Waszej wiedzy. Fakt, że szybko to sprostowali czynąc Was po prostu jedną z polecanych stron (do czego już mieli pełne prawo).
(Nawet to wtedy z Tobą wyjaśniałem zresztą.)
Jasne, że to miało charakter podpuchy z ich strony.

OmegaDirective

Widzę, że nas czytasz. Może - w granicach tego co wykonalne - włączysz się do jakiejś dyskusji? Zapraszam.
Piotr
Użytkownik
#54 - Wysłana: 2 Cze 2012 23:55:39
Q, Banner? To nazywasz sojuszem? Duże słowo. W ogóle za wiele tu tych dużych słów o dziele bitera. Głupio robił, chcąc budować coś na konflikcie, zaszkodził części fandomu i tyle powinno się zapamiętać.

I wybaczcie, że się wtrącę - OmegaDirectiwe, przestań bawić się w Kopernika, Phoenixa nie poruszysz, wielu próbowało. On taki jest i będzie, bo tak tu chcą ludzie.
Q__
Moderator
#55 - Wysłana: 2 Cze 2012 23:57:37 - Edytowany przez: Q__
Piotr

Piotr:
Q, Banner? To nazywasz sojuszem? Duże słowo.

Banner, i to co mi wygadywał Marco...

(Ale nie warto chyba się spierać o to jak bardzo brudny odcień miały niegdysiejsze śniegi.)

Piotr:
Głupio robił, chcąc budować coś na konflikcie, zaszkodził części fandomu i tyle powinno się zapamiętać.

W tym pełna zgoda.
OmegaDirective
Użytkownik
#56 - Wysłana: 3 Cze 2012 00:07:10
Q__: Bez obaw, zdążę jeszcze parę rzeczy tu wyszydzić lub obśmiać ;)

Piotr: Aż konkurencja jak widzę to czyta, napędziłem trochę ruchu na tym zapajęczonym forum. I mam przestać bo..? Konkurencja która się nie rozwija to taka która się cofa. Lepiej dla was. Sprytnyś.
Piotr
Użytkownik
#57 - Wysłana: 3 Cze 2012 00:14:52
OD - wśród tych wielu i ja byłem - były przecież dyskusje o zjednoczeniu - więc chybiłeś. ;p
Q__
Moderator
#58 - Wysłana: 3 Cze 2012 00:37:59
OmegaDirective

OmegaDirective:
Bez obaw, zdążę jeszcze parę rzeczy tu wyszydzić lub obśmiać

Jak z sensem, to włos Ci z głowy nie spadnie.
Eviva
Użytkownik
#59 - Wysłana: 3 Cze 2012 08:15:18 - Edytowany przez: Eviva
No i znowu się zaczyna.
Uczepiliśwa się nie nieboszczyka Independence i frazesujecie na jego temat jak klasyczna PRLowska propaganda, co to zarzucała Ameryce, niezależnie od kontekstu:
- A u was biją Murzynów...

Przepraszam, Afroamerykanów
NEC
Użytkownik
#60 - Wysłana: 4 Cze 2012 12:07:14 - Edytowany przez: NEC
OmegaDirective:

Odniosłem podobne wrażenie. Zgodze się też z tym że ST zginął dekade temu. Na zlotach nic nowego się nie dzieje. Brak promocji, a wystarczy spojrzeć jaka reklame mają Star Wars odbywajace się w Toruniu. Fakt pełno jest tam popeliny, ale klimat fajniejszy.

Fakt SW maja silniejszą marke i bardziej wryły się w popkulture, ale główna przyczyna popularności jest fakt iz wypuszczono animowane filmy, które przyciągnęły młode pokolenie. Widać to bylo po konkursach na stroje dla dzieciaków w wieku wczesnoszkolnym na ostatniej inwazji mocy. Wiadomo rodzice beda woleli nawidzić taka impreze a nie gdzie siedzi grupka "twardogłowych" i rozwaza po raz enty ten sam temat.

Niestety w naszych czasach liczy się reklama i wyjscie do ludzi. Zamykajac się w szkołach gdzie robi sie tylko prelekcje i odczyty pachnie trumienka. Nawet zloty fanów gier/konsol wychodzą na powietrze.
 Strona:  ««  1  2  3  4  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / saga Star Trek w AXN Sci-Fi

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!