USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Nieścisłości w Star Treku

Autor Wiadomość
trickster
Użytkownik
#1 - Wysłana: 13 Maj 2012 16:45:21 - Edytowany przez: trickster
Nie wiem, czy jest już taki wątek i czy istnieje więcej nieścisłości. Ja zauważyłem jedną. W którymś z odcinków Star Trek Voyager załoga miała kontakt z tajemniczą istotą, która zostawiła w bazie danych statku prezent - obszerne dane dotyczące Kwadrantu Delta (nie pamiętam, czy całego, ale tak mi się wydaje). Później załoga ani razu nie sięgnęła do tej bazy, o nowe gatunki pytano Neelixa, szukano map i pozostałych istotnych informacji w innych źródłach. O co w tym chodzi? Niestety nie pamiętam, który to był odcinek.
MarcinK
Użytkownik
#2 - Wysłana: 13 Maj 2012 16:53:26
Może po prostu załoga nie ufała informacją zwartym w tej bazie danych, może bała się że istota "zażartowała" sobie z nich i wstawiła fałszywe informacje?
trickster
Użytkownik
#3 - Wysłana: 13 Maj 2012 17:07:11
Mogłoby tak być, ale nie pokazano, żeby w ogóle kiedykolwiek do tej bazy zaglądano, żeby ją zweryfikować, mając dane z innych źródeł. Nawet nie mając dostępu do innych źródeł, lepsza taka wiedza (traktowana z dużą dozą ostrożności) niż żadna.
7z9
Użytkownik
#4 - Wysłana: 13 Maj 2012 18:48:17
trickster
Użytkownik
#5 - Wysłana: 13 Maj 2012 19:04:34
Dzięki, zajrzę do tego wątku.
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 13 Maj 2012 21:28:10 - Edytowany przez: Q__
trickster

A dubelek zamykam (nie traktuj tego jako moderatorskiej złośliwości, to normalna procedura - jak pisałem: jesteś u nas b. mile widziany).

USS Phoenix forum / Star Trek / Nieścisłości w Star Treku

Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!