USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Szykowany jest nowy serial ze świata "Star Treka"
 Strona:  ««  1  2  3  ...  49  50  51  52  53  54  55  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#1561 - Wysłana: 2 Lip 2019 20:52:16 - Edytowany przez: Q__
resetta

resetta:
Zaraz, zaraz, ale ja raczej te powiazania widze po tym jak on juz kapitanem nie jest, wiec wizerunek z NG pozostanie nienaruszony.

No, nie do końca, bo jeśli tak gładko odstąpił od etyki, którą głosił w TNG, to wyjdzie na to, że nigdy aż tak niezłomnych zasad nie miał (tylko gębę pełną frazesów).
Z dwojga złego wolałbym już wariant, że od początku był cwanym graczem (takim trochę Xavierem, trochę Lorcą-sprzed-coming-outu +), mającym szlachetne, jasno określone, cele, ale dobierającym do nich rozmaite środki (niektóre takie, o których głośno nie mówił). To by przynajmniej pozwoliło zachować mu monolityczność; obyłoby się w tym wariancie bez popychania go na starość w słabość, bezkręgosłupowość i wręcz szmondactwo.

(Tak, myślę tu trochę nietzscheańsko, sugerując, że być lichym jest gorsze dla postaci od bycia złym w konwencjonalnym sensie.)

resetta:
Ba, ja uwazam, ze wrecz oddali przysluge postaci i przeskoczyli GR z nia

W sumie zgoda.

resetta:
I beda to czasy Picardowskie, gdzie ponownie moze wczesniej zdobyc wladze niz w tej pierwotnej wersji wydarzen w DSC.

Przecież nie ma w tych czasach danych z kuli, a one tu ponoć kluczowe (owszem, bzdurne to cokolwiek, ale kanon). Poza tym i Fedki więcej już o radzeniu sobie z SI wiedzą, bo miały okazję latami obserwować Datę (z braćmi jego) i świadome holoprogramy.

resetta:
A w treku zawsze znajdzie sie jakis oficjel, ktory kaze wcisnac ten czerwony guzik, bedzie chcial zabdac, przejac technolgie albo nadmierny empata, ktory bedzie przekonywal, ze kazdy musi miec szanse, ze sie zmienia i mozna mu sprobowac zaufac heh.

Ale też niezależnie od tego, że namieszał, rzecz i tak skończy się happy endem, bo i to do specyfiki ST należy.
Q__
Moderator
#1562 - Wysłana: 9 Lip 2019 01:29:36
SKoST w kwestii Chabona (acz nie tylko*):
http://trekclivos79.blogspot.com/2019/07/picards-g ot-runner.html

* Mowa jest m.in.o tym, że trzeci sezon DSC ma wprowadzić postać, która będzie non-binary jeśli chodzi o płeć.
Q__
Moderator
#1563 - Wysłana: 30 Sier 2019 19:16:08
Trochę informacji o tym, co przyniosą następne Short Treki*:
http://trekcore.com/blog/2019/07/captain-pike-crew -return-for-three-star-trek-short-trek-tales/
https://www.youtube.com/watch?v=WexZWZN_-pA

* A przyniosą więcej (obecnych inkarnacji) Pike'a, Spocka i Number One.
USS Bij
Użytkownik
#1564 - Wysłana: 31 Sier 2019 23:36:13
Hailing frequencies open.

Mają inkubator to niech korzystają... tylko może w ciut bardziej kreatywny sposób? Jako szybka reakcja na zapotrzebowanie w sam raz, pewnie, ale mnie marzyłoby się coś bardziej 'out there' niż uspokajanie co głośniejszych, a niekoniecznie licznych zakamarków Internetu. No, ale niech tam. I tak bardziej ciekawi mnie obecnie sąsiedni dumpster fire Kurtzmana (im niżej ustawię poprzeczkę tym milsza niespodzianka - całkiem nieźle idzie jak dotąd, myślę jeszcze popracować do przyszłego roku nad tym).
Q__
Moderator
#1565 - Wysłana: 1 Wrz 2019 11:46:18
USS Bij

USS Bij:
ale mnie marzyłoby się coś bardziej 'out there' niż uspokajanie co głośniejszych, a niekoniecznie licznych zakamarków Internetu.

Hmmm... Zauważ, że w obecnej formule Shorty (choć przykrótkie, co podcina im skrzydełka) wyrastają na sandbox pozwalający testować nowych twórców (Chabon) i nowe pomysły (kłaniają się odcinki niezwiązane z DSC). Zatem jeśli gdzieś dostaniemy coś naprawdę oryginalnego to chyba tu, tylko trzeba będzie (to do was amerykańscy fani) odpowiednio reagować, żeby wiedzieli które idee zarzucić, a które rozwijać, komu dać angaż, a komu podziękować.
USS Bij
Użytkownik
#1566 - Wysłana: 1 Wrz 2019 13:43:59
Do tego piję. Sądząc po reakcjach testy w ramach drugiego sezonu wypadły pomyślnie - pozostało wynegocjować z głową nowe kontrakty i dosypać w fabryce do pieca. Zamiast tego znowu mamy 'testy': tylko czego skoro Internet już się domaga spin-offu?

Ano niczego. W CBS potrzebują więcej tego samego co to wywołało pozytywną reakcję, więc eksperymenty wstrzymane.
Q__
Moderator
#1567 - Wysłana: 1 Wrz 2019 14:23:29 - Edytowany przez: Q__
USS Bij

USS Bij:
W CBS potrzebują więcej tego samego co to wywołało pozytywną reakcję, więc eksperymenty wstrzymane.

Nie do końca. Raz - sama idea neoTOS-u (nie mówię o filmach, ale o tym serialu, który Abrams z Orcim i Kurtzmanem chcieli pichcić) była (mimo żucia Trekowego ogona) eksperymentalna (do tego stopnia, że rzecz za pierwszym razem dostała czerwone światło). Teraz mamy ostrożne testowanie tej koncepcji (owszem, zmodyfikowanej, bo i prequel*, i stężenie jawnego odgrzewnictwa mniejsze**, i chęć restartowania bardziej - na dziś? - zamaskowana) najpierw w DSC, teraz w Shortach. Dwa - zostaje pytanie o to, co przyniosą pozostałe (te animowane***) króciaki.

* Z de-facto-reBootem, ale zawsze to nie reBoot bezczelnie otwarty.

** Wtedy chcieli każdy epizod Oryginalnej Serii kręcić na nowo, przerabiając.

*** Tanie, nie trzeba budować dekoracji, można szaleć.
USS Bij
Użytkownik
#1568 - Wysłana: 1 Wrz 2019 14:37:22
Wedle tej logiki niemalże wszystko wpisuje się w definicję eksperymentu Pike & crew w shortach to ewidentnie decyzja z pogranicza biznesu i PR, nie kreatywne lub jakiekolwiek inne badanie wód.

Gdybym był złośliwy powiedziałbym nawet, że tnąc po zbędnej bzdurze na odcinek i zwiększając czas ekranowy tej ekipy tenże 'esperyment' zostałby już wielokrotnie przeprowadzony, przetrawiony i bylibyśmy już czytali newsy z produkcji spin-offu na premierę w nabliższą programową dziurę.
Q__
Moderator
#1569 - Wysłana: 1 Wrz 2019 14:50:23 - Edytowany przez: Q__
USS Bij

USS Bij:
Wedle tej logiki niemalże wszystko wpisuje się w definicję eksperymentu

Przy petryfikacji gustów betonowego fandomu i CBS-owskim nastawieniu "zarobek przed sensem" (oznaczającym poruszanie się w bezpiecznych - acz, paradoksalnie, bezpiecznych nie dla ST akurat - dennorozrywkowych koleinach) - owszem .
USS Bij
Użytkownik
#1570 - Wysłana: 1 Wrz 2019 15:23:01 - Edytowany przez: USS Bij
To niech teraz zrobią taki eksperyment: najpierw ustalić fabułę, potem się jej trzymać zlecając jednocześnie scenariusze scenarzystom lub/i pisarzom utalentowanym lub literacko obiecującym, kijem odganiając jednocześnie producentów, którzy chcą zapaskudzić kolejny słoik telewizyjnego miodu swoim procentem.

I tak się tylko może wydawać, że jedno, drugie, trzecia oraz kombinacja wszystkich powyższych były wyświechtane już circa dwadzieścia lat temu
Q__
Moderator
#1571 - Wysłana: 1 Wrz 2019 15:30:10 - Edytowany przez: Q__
USS Bij

Byłbym bardzo ZA*. Tylko jak to pogodzić z ich nastawieniem, o którym powyżej piszę?

* Czemu wiele razy wyraz dawałem.
resetta
Użytkownik
#1572 - Wysłana: 1 Wrz 2019 17:08:14
Tez uwazam, ze jest to jakis tam test materialu. Ale chyba bardziej scenarzystow i rezyserow. Pisarze tez maja cos takiego, pisanie krotkich tekstow po 2k na okreslony temat, kiedy nie maja dowolnosci pisania. Do tego moze dochodzic chec wykorzystania ogryzkow, obierek, skrawkow. Kiedys to ladowalo na podlodze montazowni w postaci nakreconych i niewykorzystanych scen, dzis laduje pewnie w postaci cyfrowych zapisow scenek, drobnych wystapien dialogowych. Jezeli ktos bawil sie w pisanie pewnie to zna, ze cos sie fajnego wymyslilo, przysnilo, zostalo napisane i niczym wiecej nie obroslo, lezy w szufladzie. Nie starcza weny na porzadne opowiadanie czy godzinny odcinek, ale na 15minut pokazania jednej sceny i dialogu, co byc moze wyszly owszem.
Ja shortow nie trawie, irytuja mnie. Dla mnie to ni pies, ni wydra. Juz mowilam, ze brakuje tam drugie tyle na jakas historie z poczatkiem, srodkiem i koncem i ze ciagle widac slabizne, ze nie ma jakiegos twistu, zaskoczenia, jak potrafiono kiedys zrobic z taka krociotka nowelka. Nazwa dobra, ale to powinien byc jakis oddzielny byt jak opowiesci z krypty - takie opowiesci ze ST standalonowe, na pograniczu komedii, horroru, ze swietna puenta na koncu i niekoniecznie z glownymi bohaterami oraz jedna epoka.

Aczkolwiek TEN konkretny teaser shorta z trzema niemal rownorzednie zalubianymi bohaterami zaskoczyl mnie NEGATYWNIE. Jest dziwny realizacyjnie. Technicznie. Jakby krecili to amatorzy w garazu i nie chodzi o dekoracje, ale zapis kamery i dzwiek...

Moga tez testowac wlasnie oplacalnosc, a i wykorzystywac jako podsycanie marketingowe malym kosztem. Takie draznienie sie troche koscia z psem, w momencie kiedy glowne sezony sa krecone po kilkanascie odcinkow, dlugo sie czeka, nie tak jak kiedys z wakacjami tylko... Do tego odcinki krotkie. Tak, to by im tego materialu starczylo na jeden odcinek, a tak maja te fasolka podziabana na plasterki i serwuja co jakis czas jeden.
Oczekiwania i zadania widziw sa malo wazne w tym momencie, musza sobie ustawic to wszystko boehindowo.
Ostatecznie to tez testuje aktorow. Czy ta trojka bedzie miec chemie na ekranie obok siebie, czy prywatnie nie bezie zgrzytow i problemow z nimi, do tego kontrakt na shorty, to nie kontrakt na caly sezon, gdzie trzeba bedzie aktora scierpiec. Tak, dobrze wiedza, ze widzowie chca spinoffu i pewnie tez z tego samego powodu nie chca dopuscic do sytuacji, ze akorzy postawia zaporowe warunki.
Q__
Moderator
#1573 - Wysłana: 3 Wrz 2019 16:04:58 - Edytowany przez: Q__
resetta

resetta:
zapis kamery i dzwiek...

Może wynikać z tego, że jest to kopia zwiastuna, którą fan zgrał i wrzucił na YT. Może w oryginale jakość zapisu była znacznie wyższa? Sprawdź sama:
https://www.youtube.com/watch?v=m7J0XR8Xbl4

A jak odbierasz treść? Bo dla mnie (jeśli zwiastun jest reprezentatywny) wygląda to dość obiecująco (jak na obecny stan Treka) - silny TOS-owy feel (mimo nowocześniejszych dekoracji). Spock i Number One gadają, szalony naukowiec (którego aktorstwo i akcent są b. chekovowate) wyhodował z tribbli potwory, Pike... jest sobą. Ogólnie wygląda to jak dość słaby (ale nie denny) epizod Oryginalnej Serii, albo - faktycznie - średniej jakości fanfilm (powiedzmy słabszy odcinek NV)*, ale wrażenie Trekowości jest tak silne (silniejsze niż w trailerze Picarda), że śmieje mi się morda (choć zarazem spodziewam się odgrzewania kotletów na skalę ORV, albo i większą).

* Tak, wiem, że to są trzy osobne historie.
Dreamweb
Użytkownik
#1574 - Wysłana: 3 Wrz 2019 22:16:35
Q__:
wyhodował z tribbli potwory,

Ten odcinek może być głupi, albo genialny. Genialny będzie wtedy jak zaśmieją się z własnej DIScowej mhrocznosci, robiąc z tribbli krwiożercze bestie ale z przymrużeniem oka - pokażą, że mają dystans...
Q__
Moderator
#1575 - Wysłana: 3 Wrz 2019 23:26:13
Dreamweb

Dreamweb:
Ten odcinek może być głupi, albo genialny.

Tak czy owak zapowiada się na bardzo TOS-owy (albo z przedziału szczytów gerroldowego humoru, albo TOS-owego dna).
Dreamweb
Użytkownik
#1576 - Wysłana: 4 Wrz 2019 07:33:16
resetta:
Nazwa dobra, ale to powinien byc jakis oddzielny byt jak opowiesci z krypty - takie opowiesci ze ST standalonowe, na pograniczu komedii, horroru, ze swietna puenta na koncu i niekoniecznie z glownymi bohaterami oraz jedna epoka

Tak samo uważam. I dlatego najlepszym shortem był póki co Calypso, który właśnie taką odrębną historią był - jedyny element wspólny to USS Discovery, który przecież mogliby zastąpić innym i też by zagrało. Wybitny nie był, ale na tle słabizny np. tej z Muddem to się wyróżniał.
Mogliby nawet wzorem Opowieści z Krypty zatrudnić np. Q w roli pełnionej tam przez strażnika - takiego, co by do danej opowieści gładko wprowadzał i od razu wrzucał w środek akcji (coś, co w ST tradycyjnie robił recytowany captain's log).
resetta
Użytkownik
#1577 - Wysłana: 4 Wrz 2019 11:37:38 - Edytowany przez: resetta
Nie sadze, ogladalam to te dwa miesiace temu i raczej z oficjalnego zrodla.
Technicznie to jest dziwne. Szczegolnie scena w windzie. Tym bardziej to jest dziwne, ze takiej slabej jakosci to ja bym sie spodziewala po fanfilmie jeszcze z 10 lat temu, a nie dzis, kiedy robia to naprawde na poziomie, a tu takie cos od oficjali.

Co do tresci...
Podstawowy problem jest taki, ze w ogole znam jakas te tresc, szczegolnie w przypadku czegos co ma 15 minut. Chcialabym, zeby mnie to choc troche czyms zaskoczyło, a przez to pewnie nie zaskoczy.
I obawiam sie, ze to wlasnie wspomniane przeze mnie ogryzki, pomysly nieobrosniete, czyli kawaleczki najlepsze z calosci.

Pomysly... Ja pomyslow z wykorzystywaniem tribbli nie lubie. Dobrze wiesz, ze nie zachwycam sie tymi odcinkami. O ile ten oryginalny z TOSa uznaje, bo pokazuje zamierzona strone komediowa pewnie pierwszy raz w serii, to juz pozniej jezdzenie na tym mi sie nie podoba i wypada slabiutko. Takze uzycie tego biednego tribbla w filmie jest dla mnie slabe.
A teraz znowu i do tego ponowne - co przeciez sie widzom nie podobalo - zrywanie z kanonem, ze nie dosyc, ze SA przed Kirkiem, to jeszcze krwiozercze...
Zapewne to bedzie na pograniczu pol serio, pol zartem, mimo ofiar smiertelnych, szczegolnie jak do odcinka zatrudnia sie podkladajacego glos pod odpalowa kreskowke Archer (nie wiem czy ogladaliscie sezon 10, ktory jest parodia na filmy w kosmosie)... i pozostale odcinki tez, ale nie wiem czy ten odcinek mnie zadowoli, a i innym moze byc dziwnie. W koncu z horrorami juz probowali w DSC i wyszlo tak se, a niesporczak byl lepszym potworem niz tribble...
W starych seriach tez takie odcinki byly z ganianiem sie po okrecie z potworami lub zwidami albo innym zagrozeniem z okazji Halloweenow itp i tez pewnie lepsze, bo pelnoprawne fabuly.
Do tego samych odcinkow nie lubie, ale zwierzatka lubie, ktore sa czyms w rodzaju kosmicznego kota i tego milego gremlina Gizmo. A tu mi z nich nie dosyc, ze zrobia skrzyzowanie crittersow z gremlinami nakaramionymi po 24, to jeszcze jakas wpieniajaca nie umiejaca grac bachorka probuje je zezrec...
Nie wiem czy kogokolwiek doroslego i trekowego to dziecko i jego kwestia bawi.
Nie wiem po co kolejne mieszanie w kanonie, bo przeciez to bedzie do wyciecia. Znow kurna zakaza wszystkim pamietac i rozmawiac o tribblach miesozernych?
Niby moge zrozumiec dlaczego takie sie zrobily, jezeli byly glodzone albo poddane jakims mutagennym substancjom lub eksperymentom, ale odkrecac to pozniej...
Dla mnie to taki kwas jak uzycie Mudda.

Scena z winda, to bardzo typowy pomyslowy ogryzek na zasadzie, ej ludzie, ale w tym treku to tak ciagle gadaja w tych windach, to niech ktos powie, ze w windach nie gadaja... No i oszczednosc budzetowa, zamkniecie drogich aktorow, pewnie drozszych niz Tilly i krolowa siostra planety, w malej dekoracji i kazanie im gadac do siebie.
Chca pokazac jak tych dwoje sie spotkalo i jak sie polubili, ok, ale powaznie trzeba bylo w zepsutej windzie?
Nie wiem co gorsze, to czy kolejna sztampa typu rozbicie sie gdzies promem na planecie i nawiazanie wspolpracy... Tyle, ze to drugie dla nich za drogie i za dlugie.
Szczegolnie, ze motyw ten juz w treku mielismy i zakladam, ze pewnie lepiej wymyslony w TOSie... Z ta sama osoba, ktora lata pozniej nawet nie wspomni, a Kirk, wiesz 10 lat temu to taka przygode mialem z Pierwsza, utkmelismy w windzie... Do tego zatrzymujace sie windy tez juz byly, tylko ze do tej pory chyba usilnie te awarie pokazywano jakby byly w pionowym szybie - bohaterowie sie z nich wydostawali i lazili jak w wiezowcu - a tu juz wiemy, ze to takie latajace w te i wszedzie po szynach. Jak wiec ta awaria wyglada? Winda wypadla z szyn, zatrzymala sie na plask gdzies w bebechach statku?
Nie wiem czy mi sie nie myli, ale jeszcze w czyms to podrozowanie dlugo winda na powazniej bylo, w VOYu? Orv? SG1? U Abramsa? Ze ktos stukal w szybke, zeby go wpuscic? Czy to tylko w TOS bylo?
Podobny CALY odcinek w DS9 przezylam tylko z powodu Majel, bo Odo mnie wpienial... Mozna uwazac, ze jest to pokretne nawiazanie do tego, biorac pod uwage behindy The Cage...

Pozostale fragmenty nie wiem o czym i jak mowilam nie chce wiedzec.
Do tego Mount tutaj wyglada gorzej, bo sie utytal, nie przypilnowali go i juz zolte pokazalo mankamenty figury.
Z gdybania widzowie maja nadzieje na Aprila albo Archera, ostatecznie Kirka jako tego jakiegos dialogowego kapitana, a to pewnie bedzie nikt. Jakas tam randomowa baba.

Odcinkow bedzie 6 „Ask Not”, „Q&A”, „The Trouble with Edward”, „Girl Who Made the Stars”, „Ephaim and Dot” i „Children of Mars”. Zakladm, ze trailer sklada sie z QA i Edwarda...

A i dochodzi jeszcze jeden chwyt marketingowy shortow, a nie robienia od razu serialu - wciaz promowanie platformy. Ludzie kupia dla tych 6 ogryzkow abonament na pol roku... Takze dla goscinnego wystepu H. Jon Benjamina. A moze i inni tacy cameos beda oprocz przyciagajacych 3 postaci trekowych...
Q__
Moderator
#1578 - Wysłana: 4 Wrz 2019 16:43:13 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
najlepszym shortem był póki co Calypso, który właśnie taką odrębną historią był

Co do najlepszości - zgoda. Co do odrębności... trzeci sezon może nas zaskoczyć...

Dreamweb:
Mogliby nawet wzorem Opowieści z Krypty zatrudnić np. Q w roli pełnionej tam przez strażnika - takiego, co by do danej opowieści gładko wprowadzał i od razu wrzucał w środek akcji

Byłbym za, a nawet BARDZO ZA. Raz - uwielbiam Q/de Lancie. Dwa - przez swoją wszechwiedzę i dystans byłby idealnym narratorem. Trzy - takie zaoszczędzenie czasu na ekranową introdukcję dawałoby go więcej na rozwijanie fabuł.

resetta

resetta:
Podstawowy problem jest taki, ze w ogole znam jakas te tresc, szczegolnie w przypadku czegos co ma 15 minut. Chcialabym, zeby mnie to choc troche czyms zaskoczyło, a przez to pewnie nie zaskoczy.

Prawda, streszczenia zdają się tu ujawniać dużo, albo i za dużo.

resetta:
Ja pomyslow z wykorzystywaniem tribbli nie lubie. Dobrze wiesz, ze nie zachwycam sie tymi odcinkami. O ile ten oryginalny z TOSa uznaje, bo pokazuje zamierzona strone komediowa pewnie pierwszy raz w serii, to juz pozniej jezdzenie na tym mi sie nie podoba i wypada slabiutko

Ja też nie rozumiem popularności tribbli, ba, nawet pierwszy odcinek o nich (pisałem...) mi nie leży i ogólnie spora część trekowego humoru jest dla mnie niestrawna (więc nawet nie przypiszę ORV i DSC jakiegoś wybitnie nietrafionego komizmu, choć żarty z nich często mnie żenowały, bo komizm w ST zwykle taki był). W zasadzie najbardziej trafiały do mnie żarty subtelne, jak w "A Piece of the Action", czy tam w TNG, DS9 (i VOY), gdzie dodawały lekkości i obyczajowego kolorytu poważnym sprawom/fabułom (to samo można odnieść do klasycznych TOS-owych finałów odcinka, choć czasem były radosne na siłę).

resetta:
odcinkow nie lubie, ale zwierzatka lubie, ktore sa czyms w rodzaju kosmicznego kota i tego milego gremlina Gizmo

Owszem, ja też. Przy czym patrząc na to, kto był pierwszy, można sądzić, że Trek wywarł inspirujący wpływ na Spielberga z Dantem.

resetta:
Scena z winda, to bardzo typowy pomyslowy ogryzek na zasadzie, ej ludzie, ale w tym treku to tak ciagle gadaja w tych windach, to niech ktos powie, ze w windach nie gadaja... No i oszczednosc budzetow

Fakt, jest to b. ograne (a po niedawnych scenach z ORV i DSC to już w ogóle...) w dodatku pachnie oszczędzaniem typowym dla fanfilmów (zresztą to jest ogólnie b. fanfilmowy temat - "pierwszy" występ Spocka itd.), ale 1. jak już kiedyś pisałem, Raimiemu w drugim "Spider-manie" wyszło, to i im (teoretycznie) może, 2. Trek to zawsze było gadanie, więc b. dobrze, że będą gadać, choćby i w windzie.

resetta:
Zakladm, ze trailer sklada sie z QA i Edwarda...

Możliwe, że jeszcze i z trzeciego pike'owego.
Q__
Moderator
#1579 - Wysłana: 19 Wrz 2019 22:54:12
Q__
Moderator
#1580 - Wysłana: 11 Paź 2019 10:14:03 - Edytowany przez: Q__
Świeżutki wywiad z Kurtzmanem, Kadin i Paradise:
http://blog.trekcore.com/2019/10/exclusive-intervi ew-star-trek-producers-alex-kurtzman-heather-kadin-picard-discovery-nickelodeon/

Można się z niego dowiedzieć, że nickelodeonowska seria ST będzie trójwymiarową CGI-animacją, że zarówno ona, jak i Lower Decks mają już zaklepane po dwa sezony, no i że - w związku z wiadomą fuzją wytwórni - Alexowi K. marzy się DISCO-film. I paru innych rzeczy.
Q__
Moderator
#1581 - Wysłana: 3 Lis 2019 14:02:48
USS Bij
Użytkownik
#1582 - Wysłana: 6 Lis 2019 12:25:28
Tak mi się nasunęło, że Star Trek In/Destination Birmingham brzmi jak 'honest' tytuł kelvinowej kalki The Voyage Home ;)
Q__
Moderator
#1583 - Wysłana: 13 Sty 2020 08:19:16 - Edytowany przez: Q__
Q__
Moderator
#1584 - Wysłana: 16 Sty 2020 03:36:16 - Edytowany przez: Q__
TrekMovie trochę szerzej o tym czego nowego Trekowego można się spodziewać (i kiedy):
https://trekmovie.com/2020/01/15/star-trek-produce rs-say-section-31-and-2-more-live-action-shows-in- the-works/

Artykuł pokazuje m.in logo Lower Decks:

ps. Ketwolski się cieszy z nowin, a Wy?
https://www.youtube.com/watch?v=wIXDWLD6AWI
Q__
Moderator
#1585 - Wysłana: 5 Kwi 2020 20:32:55
Q__:
nickelodeonowska seria ST

Ma ponoć nosić tytuł Star Trek: Prodigy:
https://www.wsj.com/articles/cbs-bets-big-on-star- trek-picard-to-boost-streaming-business-1157968900 0
Dreamweb
Użytkownik
#1586 - Wysłana: 6 Kwi 2020 08:56:52
Q__:
Star Trek: Prodigy

Nawet fajny tytuł. Gorzej, że może to oznaczać kolejne "cudowne dziecko" w obsadzie w stylu Wesleya albo Michaśki. Z drugiej strony to może być tylko nazwa statku.

Gorzej, że, o ile aktualne to co pisali już w styczniu, to trzeba jeszcze czekać na ten serial z 1,5 roku najmarniej:

https://www.dailystartreknews.com/read/report-new- nickelodeon-animated-series-will-be-called-star-tr ek-prodigy
Q__
Moderator
#1587 - Wysłana: 6 Kwi 2020 11:02:54 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
Gorzej, że może to oznaczać kolejne "cudowne dziecko" w obsadzie w stylu Wesleya albo Michaśki. Z drugiej strony to może być tylko nazwa statku.

To niby ten serial o garstce nastolatków, co wrak jednostki GF reanimowała. Może być o samych "Wesley'ach".
Q__
Moderator
#1588 - Wysłana: 3 Maj 2020 16:02:45
Aaron J. Waltke - twórca nickelodeonowskiej serii ST chwali się na swoim Twitterze detaliczną znajomością Trekowego świata:
https://twitter.com/GoodAaron/status/1256653774493 372416
mozg_kl2
Użytkownik
#1589 - Wysłana: 15 Maj 2020 17:55:36
Nowy serial :D Najlepsze trio z Discovery wraca na pokład Enterprise, a Pike zasiądzie w fotelu kapitańskim . Już oficjalnie pod tytułem Star Trek Strange New Worlds :D.

https://twitter.com/startrekcbs/status/12613104829 26825473

Edit: wiemy, że wraca Anson Mount, Rebecca Romijn i Ethan Peck, ale data premiery nie została jeszcze wyjawiona.

A tu dodatkowe info w oryginale: https://www.cbs.com/shows/star-trek-discovery/news /1009825/star-trek-strange-new-worlds-to-follow-ca ptain-pike-spock-and-number-one-on-the-u-s-s-enter prise
Q__
Moderator
#1590 - Wysłana: 15 Maj 2020 18:13:11 - Edytowany przez: Q__
 Strona:  ««  1  2  3  ...  49  50  51  52  53  54  55  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Szykowany jest nowy serial ze świata "Star Treka"

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!