Autor |
Wiadomość |
tuvok
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:10:47 - Edytowany przez: tuvok
Dobre wiadomosci dla fanów. Zwłaszcza tych co lubią VOYAGERa ;). Wybaczcie ze wklejam link z hatak.pl ;) bo mi się nie chce to przepisywać ;). http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/15648/Szykowan y_jest_nowy_serial_ze_swiata_Star_Treka/Dla tych co tam nie zaglądają ;).
|
Eviva
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:36:20
tuvok
Powiem tylko jedno Iii Yabba Dabba Doo!!!!
|
reyden
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:39:13
Plusy za czasy po VOY i NEM , do tego trzymanie się kanonu z przed ENT czy filmu Abramsa .
Trochę mi się nie podoba nowy koncept dla Klingonów - Martok do spółki z Kahlessem powinni inaczej poprowadzić Imperium .
Ale pożyjemy zobaczymy - oby się skończyło się to jak SGU czy Caprica ,ani nie zrobili tego w stylistyce STO czy ST XI .
|
MarcinK
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:39:42
No ciekawe. Wierny oryginalnej wizji, jednak tworzony pod nowe pokolenie, akcja dzieje się po Voyager ale ignoruje ST 2009 i Enterprise. Oby coś z tego wyszło.
|
Slovaak
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:43:44
Eviva: Iii Yabba Dabba Doo!!!! Dobrze powiedziane :D
|
Darnok
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:44:10
" Foster twierdzi, że inspirował się przy tworzeniu pomysłu takimi twórcami jak Joss Whedon ("Firefly") czy J. Michael Straczyński ("Babilon 5")" Lepiej chyba nie mógł się inspirować. Ja jestem pozytywnie nakręcony ;)
|
TSan
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 24 Sier 2011 18:45:38
Eviva: Iii Yabba Dabba Doo!!!! 
|
Kowal155
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 24 Sier 2011 19:13:23
Ściągnijcie koniom wodze. "Obecnie poszukują głównego producenta wykonawczego, który tą rozbudowaną wizję przedstawi stacji CBS." Jest koncept, czy Paramount i CBS kupią to jeszcze nie wiadomo.
|
fluor
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 24 Sier 2011 19:15:17
No właśnie... niestety tytuł newsa jest dość mylący, bo serial nie jest tak naprawdę szykowany (jeszcze) przez Paramount.
|
Eviva
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 24 Sier 2011 19:16:18
Kowal155fluorRabojsaj! Oblewaliście nas z zimna wodą.... 
|
TSan
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 24 Sier 2011 19:25:34
EvivaUmieją zepsuć każdą radość! 
|
Kowal155
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 24 Sier 2011 19:26:50
jestem złyyyy!
|
TSan
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 24 Sier 2011 19:46:02
Kowal155Tak, tak, to już wiemy. Jakieś dobre wiadomości? 
|
fluor
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 24 Sier 2011 20:04:45
Eviva Cieszyć się będę, kiedy będzie powód do radości. Na razie co najwyżej trzymam kciuki za pana Fostera ;)
|
Psyker
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 24 Sier 2011 20:06:23
Nie mam czasu się z wami cieszyć, idę kupić jakieś wino, bo trzeba to oblać :D Kciuki trzeba trzymać, bo same dobre informacje w tej zapowiedzi  .
|
Eviva
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 24 Sier 2011 20:23:25
Psyker: idę kupić jakieś wino, bo trzeba to oblać Podobno gdy mężczyzna pije, to mogą być dwa powody 1. Jest nieżonaty i trzeba to oblać 2. Jest żonaty i musi się upić ze zmartwienia.
|
Hanz
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 24 Sier 2011 20:44:00
EvivaBrak okazji to też dobra okazja  Nie spodziewałem się hiszp... nowego serialu ST  Stary dobry trek w nowej oprawie wizualnej - lepiej być nie może 
|
Slovaak
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 24 Sier 2011 20:48:59
Eviva: Podobno gdy mężczyzna pije To jakieś takie dziwne mniemanie o mężczyznach masz :P np. wczoraj można było się napić z okazji Wtorku...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 24 Sier 2011 21:27:49
tuvok
Temat o nowym serialu jużjest ale nie zebym się czepiał więc, milcze i odniosę siedo meritum, czyli newsa.
Praca nad projektem trwa od 2006 roku. Koncept serialu jest w pełni wyklarowany z rozpisaną fabułą na 5-7 sezonów, finałem serialu, który miałby zdefiniować Star Treka dla następnych pokoleń, szczegółowymi biografiami postaci, szkicami kostiumów, wyglądem statków i tak dalej.
Czyli projekt serialu powstał po zakonczeniu ENTka i porażce NEM. Wobecnej rzeczywistości, raczej nie możliwy do zrealizowana, gdyż Abrams ma wyłączność na Star Treka do momentu premiery trzeciej częsci jego trylogii. Duży plus za rozpisanie fabuły od początku. Prosi się o słowo wreszcie. Z drugiej strony patrząc na obecny rynek medialny, i słabe przywiazanie fanów, historia może nie mieć zakończenia. Patrz SGU.
Producent twierdzi, że jego serial jest powrotem do oryginalnego konceptu Gene'a Roddenberry'ego. - Chociaż Star Trek rozwinął się o dalsze seriale, nie były one do końca zgodne z oryginalną wizją Gene'a. Naszym celem oprzeć serial na takim fundamencie.
Odwołanie do mitycznej wizji GR. Minus.
pozostanie wierna kanonowi przed filmem J.J. Abramsem czy ostatnim serialem pt. "Star Trek: Enterprise".
Twórcy dali się zaszantażować wąskiej grupie beton terrorystów, i basement dwellerów, którzy mają ołtarzyki z wydaniami DVD TNG oraz portrety Picarda nad łóżkiem. ENTek to też kanon i stoi na równi z pozostałymi serialami. Nie wspominając o tym, że nie po to godziłem się na reboot abramsa, żebyśmy teraz wracali na stare tory.
Serial ma być bardziej dynamiczny i ma być oparty na o wiele młodszej obsadzie.
Czyli dużo strzelania plus High School Musical na mostku. Przerabialiśmy to w 2 sezonie SQ. Minus.
Klingoni stają się bardzo niespokojni od czasu incydentu na Praxis, który zmusił ich do rozmów o pokoju
Incydent z Praxis miał miejsce w 23 wieku. I dopiero po 100 latach ma swoje przełożenie na działalność Klingonów. ZNowu jakiejs obejście kanonu.
Ogolnie News jak narazie to czyste spekulacje. Czekam na konkrety
|
biter
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 24 Sier 2011 22:10:59
tuvokIdea serialu wydaje się ciekawa ale CBS nie zdecyduje się na realizację. ST nie pasuje do obecnej formuły programowej CBS a stacja nie posiada już stacji córki o profilu sf. Szanse na realizację leżały by jedynie w odsprzedaniu/wydzierżawieniu praw do serialu dla stacji zewnętrznej wtedy mogło by to pójść na AXN CW albo Syfie. Odnośnie do uniwersum i epoki jestem jak najbardziej za jeśli tylko zajęli by się głębią postaci a nie tech cudeńkami, pamiętajmy że im dalej ST posuwał się w przyszłość tym wszystko stawało się "proste" dzieki cudownej technologi. Nie do końca rozumiem jak mógł się jednocześnie wzorować na twórcach Świetlika i Babilonu, ale może jest to historia wielowątkowa... reyden: oby się skończyło się to jak SGU czy Caprica ,ani nie zrobili tego w stylistyce STO czy ST XI . Mam rozumieć że życzysz temu serialowi niskiej oglądalności i przedwczesnego zdjęcia z anteny? SHU dla części fanów jest tym czym ST11 dla nas. Darnok: " Foster twierdzi, że inspirował się przy tworzeniu pomysłu takimi twórcami jak Joss Whedon ("Firefly") czy J. Michael Straczyński ("Babilon 5")" Lepiej chyba nie mógł się inspirować. Ja jestem pozytywnie nakręcony ;) No wzorce świetne tylko to tak jakby pisząc piosenkę jednocześnie wzorować się na DiscoPolo i Operze, z połączenia wychodzi Rubik. Z drugiej jednak strony Świetlik to western B5 to dość mroczne i lekkie sf, z połączenia faktycznie wychodzi TOS. Wszak on był takim westernowatym serialem. fluor: No właśnie... niestety tytuł newsa jest dość mylący, bo serial nie jest tak naprawdę szykowany (jeszcze) przez Paramount. Może z tego wyjść fanserial...
|
Kowal155
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 24 Sier 2011 22:12:20
To pewne, że Abrams ma wyłączność? mozg_kl2 Twój tok rozumowania jak by nie patrzeć jest bardzo racjonalny. Biorąc po uwagę fakt, że w rzeczywistości jest to koncept Fostera, który być może będzie przedstawiony dopiero włodarzom w CBS (sic!) szansa zrobienia przez niego serialu drastyznie spada. Coś mi po głowie brzęczy, że kiedyś Straczyński próbował nakłonić ich do przyzwolenia na zrobienie nowego Treka (gdzieś tu na forum Q__ o tym pisał) i się nie udało. Argument o słabym przywiązaniu fanów jak najbardziej słuszny. Gdyby był bzdurny (choć akurat troszkę po wąskim gruncie teoretyzuję w tym miejscu) to Caprica i SGU by nie padły. A tak powstaje sporo nowych króciutkich marek w przemyśle serialowym (tutaj można nad tematem sporo dywagować bo jest kilka seriali, które się trzymają, ale z reguły nie jest to SF ani space opera nawet).
Nowy serial o Star Treku był dla mnie hasłem elektryzującym o tyle, że oglądałbym go od nowości, ale szczerze to jeszcze sporo sezonów Treka jako takiego przede mną :P (od 7 TNG aż do ENT), więc nie lamentuję póki co.
Niestety wątpię w Fosterowskiego Treka.
|
Elaan
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 24 Sier 2011 22:30:46
" Koncept serialu jest w pełni wyklarowany z rozpisaną fabułą na 5-7 sezonów, finałem serialu, który miałby zdefiniować Star Treka dla następnych pokoleń, szczegółowymi biografiami postaci, szkicami kostiumów, wyglądem statków i tak dalej. W odróżnieniu od poprzednich prób stworzenia serialu ze świata Star Treka, ta prezentacja jest niesamowicie szczegółowa.
Te słowa dają nadzieję na prawdziwy trekowy serial . ST XI , przy wszystkich swoich słabościach, przyciągnął jednak nową widownię . Na pewno telewizja zechce to wykorzystać . A jeśli , zgodnie z zapowiedzią, serial będzie wierny idei Roddenberry`ego, to być może ten trekowy narybek powiększy grono fanów .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 24 Sier 2011 22:32:26
Kowal155: To pewne, że Abrams ma wyłączność? Na 100 procent ma wyłączność na alternatywna rzeczywistość. Był w stanie wstrzymać publikacje książek, ktorych akcja ma miejsce po ST09. W związku z AR, wydano jedynie komiksy, przy ktorych wspołpracowali Orci&Kurtzman. Czy ma wyłączność na produkcje treka musiałbym poszukac bo teraz tego linka nie moge znaleść, ale wydaje mi się, że tak. Z tego paragrafu wstrzymano produkcje bajki trekowej w 2007(chyba) roku. Kowal155: mozg_kl2 Twój tok rozumowania jak by nie patrzeć jest bardzo racjonalny Diżeki. Jak na trolla staram się chodzić twardo po ziemi. Kowal155: Biorąc po uwagę fakt, że w rzeczywistości jest to koncept Fostera, który być może będzie przedstawiony dopiero włodarzom w CBS (sic!) szansa zrobienia przez niego serialu drastyznie spada. Szczególnie, żę taki konspekt post NEM może przedstawić kazdy. Nawet ja. Kowal155: Coś mi po głowie brzęczy, że kiedyś Straczyński próbował nakłonić ich do przyzwolenia na zrobienie nowego Treka (gdzieś tu na forum Q__ o tym pisał) i się nie udało. W 2001 pierwszym. Chciał zrobić reboot, ale zamiast tego powstał ENTek. Kowal155: Treka jako takiego przede mną : Tak jak i umnie. Będzie to fajnie, nie też przezyje.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 24 Sier 2011 22:41:08
Elaan: Te słowa dają nadzieję na prawdziwy trekowy serial . który utrzymany w duchu trek by GR nie utrzyma się na antenie dłużej niż 2 sezony Elaan: Na pewno telewizja zechce to wykorzystać . A jeśli , zgodnie z zapowiedzią, serial będzie wierny idei Roddenberry`ego, to być może ten trekowy narybek powiększy grono fanów . Błędna logika. Nowi fani oczekują treka by JJ Abrams a nie treka na betonu z czasów TNG. Apropo STO, to aż prosi się wziasc backstory do tej gry, i nakrecić serial w klimatach DS9. Po co wysadzać otwarte drzwi?
|
Toudi
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 24 Sier 2011 23:16:36
mozg_kl2: tórzy mają ołtarzyki z wydaniami DVD TNG oraz portrety Picarda nad łóżkiem. Wypraszam sobie, nie Picard, a prędzej okręt klasy galaxy (znaczy się on obecnie już tak, niedługo dołączy do niego Vor'cha ;)) lub jeśli to już ma być osoba, to Jadzia, B'Elanna, albo Chief B. G. Robinson... biter: SHU dla części fanów jest tym czym ST11 dla nas. Nie był, miał być właśnie przeciwieństwem, z lekkiej i zabawnej fabuły, miał wyjść cięższy dramat i prawie się udało... mozg_kl2: Temat o nowym serialu jużjest Zdaje się, że jest, ale o animowanym serialu... (ale nie chce mi się szukać, mam mocno limitowany net chwilowo). A ja jestem za serialem, ale i tak wątpię by powstał, właśnie przez filmy JJA... Może po nich, o ile kolejne nie okażą się kompletną klapą (znaczy się jeszcze bardziej odstraszą starych fanów, a nowi nimi nie zostaną, bo poza kino nie sięgną...)
|
reyden
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 24 Sier 2011 23:48:27
@Biter
Się przejęzyczyłem .
Oczywiście powinno być tam nie przed skończyło .
|
tuvok
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 25 Sier 2011 00:04:21
Skoro jest tak dobrze i szczegółowo ten serial spisany, i od 2006 roku, to myślę ze ten serial wyjdzie. Czekają tylko na te tzw. zielone światło ;).
Więc prędzej czy póżniej serial powstanie. Szkoda byłoby marnować prace co trwała od 2006. nie sądzicie?
|
Kowal155
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 25 Sier 2011 00:17:52
tuvok Jesteś zbytnim optymistą. Dlaczego kogoś w Paramount/CBS miałaby obchodzić ekstra praca zrobiona przez kogoś z zewnątrz i na dodatek nie mieszcząca się w aktualnym planie?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 25 Sier 2011 07:50:28
Praca nad projektem trwa od 2006 roku. Koncept serialu jest w pełni wyklarowany z rozpisaną fabułą na 5-7 sezonów, finałem serialu, który miałby zdefiniować Star Treka dla następnych pokoleń, To mnie trochę martwi. Bo o jakie nowe pokolenie chodzi? Boję się że zrobią ten serial pod pokolenie dla którego sensem istnienia jest przerzucanie kanału z 4Fun na MTV.
|
Jurgen
Moderator
|
#30 - Wysłana: 25 Sier 2011 07:57:02
mozg_kl2: Twórcy dali się zaszantażować wąskiej grupie beton terrorystów, i basement dwellerów, którzy mają ołtarzyki z wydaniami DVD TNG oraz portrety Picarda nad łóżkiem. U mnie co prawda jest to ołtarzyk z DS9 i zdjęcie Excelsiora, ale miło słyszeć, że szantaż połączony z gorźbą wysadze nia siedziby Paramountu dał jakieś rezultaty  . Aż takiej reakcji się nie spodziewaliśmy  .
|