USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / cytaty ze star trek
 Strona:  ««  1  2  3  4  »» 
Autor Wiadomość
Madame Picard
Moderator
#31 - Wysłana: 31 Mar 2011 18:58:16
Tuvok to znakomita postać i jak dla mnie ideał wolkańskości. Ale jeśli chodzi o klatę... no, hm... na kolana nie rzuca, od przodu niby wszystko jak trzeba, ale ramiona ma za mało umięśnione, choć z drugiej strony na korzyść przemawia brak owłosienia.

O klacie Spocka nie wspomnę, bo po pierwsze, już pisałam kiedyś na forum o tym żałosnym zjawisku, a po drugie, ile można kopa leżącego .
TSan
Użytkownik
#32 - Wysłana: 31 Mar 2011 18:58:27
Seybr

Potwierdzam. I patykowate nogi .
Eviva
Użytkownik
#33 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:08:10
Madame Picard

Tuvok nie jest może ideałem kulturysty, ale wszystko ma, gdzie trzeba. Jedyny zarzut, jaki wobec niego mam, to nos i usta, rzeczywiście paskudne, ale można przywyknąć. Ostatecznie nie jego wina, że tak wygląda, nie każdy też jest Michaelem Jacksonem, żeby przerabiać bez końca gębę.

Mimo to wolę Spocka, nawet z tą owłosioną klatą kościotrupa (BTW owłosionych nie znoszę). Ja jemu po prostu wszystko wybaczę, przez to jedynie, że jest, jaki jest!
Elaan
Użytkownik
#34 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:28:47
Madame Picard

Piękne fotki , naprawdę . Szkoda , że ja nie umiem wklejać .

Ale , choć , jak słusznie zauważyła Eviva , Tuvok wszystko ma gdzie trzeba , ja i tak wybrałabym Spocka .
IDIC
Użytkownik
#35 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:37:53 - Edytowany przez: IDIC
Madame Picard:
Ale jeśli chodzi o klatę... no, hm... na kolana nie rzuca, od przodu niby wszystko jak trzeba, ale ramiona ma za mało umięśnione

Madame Picard
wkleiłabym takiego, co wszędzie ma wszystko jak trzeba (a nawet ciut więcej), to znowu by się zaczęły przytyki a propos sprzedawcy odkurzaczy

PS. pardon, TY byś wkleiła na moją prośbę, jako że w kwestii wklejania jestem zależna od Twojej uprzejmości

PS 2.
Elaan
jak widzę nie ja jedna nie posiadłam tajników wklejania fotek w sposób skutkujący widocznością miniaturki w poście
Madame Picard
Moderator
#36 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:46:19
IDIC

Ależ on został wklejony kiedyś w Kawiarence .
Istotnie, ciało ma jak wyrzeźbione przez Michała Anioła, ale i tak przypomina akwizytora odkurzaczy .
IDIC
Użytkownik
#37 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:49:52
Madame Picard:
IDIC

Ależ on został wklejony kiedyś w Kawiarence .
Istotnie, ciało ma jak wyrzeźbione przez Michała Anioła, ale i tak przypomina akwizytora odkurzaczy

oj, nie wiem, czy przypadkiem nie zostało wklejone zdjęcie na którym rzeczony osobnik jest odziany w akwizytorski gajerek
tym razem byłaby fotka au naturel
o ile w ogole można powiedzieć "au naturel" o ciele uprzednio przez długie godziny katowanym na siłowni
krzychu
Użytkownik
#38 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:53:07 - Edytowany przez: krzychu
a mi sie podobaja te panie

Torri Higginson - ATLANTIS

Torri Higginson - ATLANTIS

Stacy Haiduk - SEAQUEST

Stacy Haiduk - SEAQUEST
Madame Picard
Moderator
#39 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:56:41
IDIC

To była fotka au nature. I muszę przyznać, że każdy mięsień był tam wycyzelowany do perfekcji.
Eviva
Użytkownik
#40 - Wysłana: 31 Mar 2011 19:57:54
krzychu

Niezły gust, chorąży Krzychu
Elaan
Użytkownik
#41 - Wysłana: 1 Kwi 2011 15:31:35 - Edytowany przez: Elaan
Też chciałam dorzucić zdjęcie , ale nic z tego .
krzychu
Użytkownik
#42 - Wysłana: 1 Kwi 2011 18:08:22
fotka musi byc na jakims serwerze

trzecia ikonka obok B i I

klikasz dajesz link do fotki a pozniej opis fotki wrzuca ci kod w okno wiadomosci mozesz dac podglad a pozniej wyslij i jest
Elaan
Użytkownik
#43 - Wysłana: 1 Kwi 2011 18:24:37
krzychu

Dziękuję , że mi to wytłumaczyłeś .

Sęk w tym , że tak właśnie robię , a potem widzę tylko żółtą ramkę , a fotki brak .
Może coś z moją przeglądarką jest nie tak .
krzychu
Użytkownik
#44 - Wysłana: 1 Kwi 2011 18:43:21
a to nie wiem
krzychu
Użytkownik
#45 - Wysłana: 1 Kwi 2011 18:46:34
Eviva

mi sie podoba rola Seven of Nine nie ma stopnia i w razie czego moze zajac kazde stanowisko
Eviva
Użytkownik
#46 - Wysłana: 1 Kwi 2011 18:47:33
krzychu

Seven jest rzeczywiście do rzeczy. Kłopot z nią jest tylko jeden: nie mogę znaleźć Barbie, która dałaby się na nią przerobić.
IDIC
Użytkownik
#47 - Wysłana: 2 Kwi 2011 23:04:48
Elaan:
Sęk w tym , że tak właśnie robię , a potem widzę tylko żółtą ramkę , a fotki brak .
Może coś z moją przeglądarką jest nie tak .

Elaan
jak uporasz się z problemem, to proszę o wskazówki
mam to samo
próbowałam już różnych sposobów, a każdorazowo na podglądzie wiadomości widzę pustą ramkę
jesli chodzi o przeglądarkę to mam IE8
Elaan
Użytkownik
#48 - Wysłana: 3 Kwi 2011 12:29:53
IDIC

Ja używam Mozilli Firefox . Jeżeli uda mi się to rozgryźć , na pewno Ci przekażę .
NumberOne
Użytkownik
#49 - Wysłana: 3 Kwi 2011 14:35:52 - Edytowany przez: NumberOne
aaa

Przeglądarka nie powinna mieć nic do rzeczy. Chodzi o sam kod jaki się umieszcza w poście. Równie dobrze można byłoby to zrobić ręcznie, bez używania przycisku.

EDIT: Ten zadziałał. Spróbujcie skopiować adres jakiegoś obrazka z tej strony (w Chromie - prawym myszy na obrazku i "kopiuj adres url grafiki"; podobnie powinno być w innych przeglądarkach):

http://www.obrazki.info/galeria.php?sort=id&start= 12&limit=12&kategoria=45&album=&fraza=

I najlepiej bez podglądu (mi się kaszani). Po prostu dodać i sprawdzić, czy działa (jak nie, można skasować w edicie).
Elaan
Użytkownik
#50 - Wysłana: 3 Kwi 2011 16:27:45
NumberOne:
(jak nie, można skasować w edicie).

Nie można skasować w edicie , bo wyskakuje , że brak uprawnień do wykonania tej operacji .
NumberOne
Użytkownik
#51 - Wysłana: 3 Kwi 2011 16:32:38 - Edytowany przez: NumberOne
Dziwne. W poprzednim poście próbowałem wstawić różne obrazki i rzeczywiście z niektórych stron nie chcą się wczytywać, skasowałem po prostu dany fragment ([imgs]...[/imgs]) w edicie i próbowałem z innych stron (dokładnie najpierw kasowałem w edicie, zatwierdzałem, a później znowu edytowałem i wstawiałem inny; ale to chyba nie ma znaczenia czy się od razu jednego innym nie zastąpi). Z tej zadziałało. Spróbuj (najlepiej ten sam obrazek, bo wiadomo, że działa).

Najwyżej nie zadziała.

Wstawiam:

EDIT: Był tu obrazek, teraz nie ma. Wykasowany w edicie.

EDIT: Jak to w ogóle u Ciebie wygląda, tak? (wykrzykniki wstawiłem, żeby nie zamieniło tego po prostu w obrazek):

[!imgs=http://www.obrazki.info/miniatury/150158ad1 039f3896b0337a642cd59e11f0820,14,19,0.jpg]aaa[/img s!]

Skopiuj to i wklej do swojej wiadomości, usuń wykrzykniki i sprawdź czy doda obrazek.

aaa
Elaan
Użytkownik
#52 - Wysłana: 3 Kwi 2011 16:50:26 - Edytowany przez: Elaan
Tak to wygląda . Ale chyba zaśmiecamy temat . Mimo wszystko dzięki . Spróbuję sama to rozgryźć .

A

Nie wierzę własnym oczom , ale ...... chyba wskoczyło !
NumberOne
Użytkownik
#53 - Wysłana: 3 Kwi 2011 16:53:03 - Edytowany przez: NumberOne
Edit niczego więcej nie zaśmieci, więc:

Coś jest nie tak z tekstem (tym z wykrzyknikami; inaczej wygląda link który zmienia się w obrazek, niż ten co skopiowałem i dodałem wykrzykniki), jakieś spacje dodaje w łamaniu itp. może takie zwykłe kopiowanie z postu dlatego nie działa (bo traktuje to jako zwykły tekst i formatuje według własnego widzimisie).

Wejdź w edit, usuń wszystko, kliknij przyscisk od obrazków (3 od lewej), wklej to (skopiuj najlepiej przez prawy przycisk na linku i "kopiuj adres odnośnika", czy jak to u Ciebie się nazywa) i zatwierdź:

http://www.obrazki.info/miniatury/150158ad1039f389 6b0337a642cd59e11f0820,14,19,0.jpg

dodaj nazwę w kolejnym okienku np. aaa i zatwierdź. Zatwierdź edycję.
IDIC
Użytkownik
#54 - Wysłana: 3 Kwi 2011 17:28:12 - Edytowany przez: IDIC
Elaan

mnie post NumberOne pomógł rozwiązać problem (NumberOne )
z tym, że problem tkwił jednak w przeglądarce
kiedy otwierałam stronę z obrazami przygotowanymi przeze mnie do opublikowania na Forum (np.ImageShack) w IE8 i klikałam w obrazek prawym przyciskiem muszy, w ogóle nie było dostępnego polecenia "Kopiuj adres URL grafiki"
kiedy natomiast otworzyłam tę samą stronę w przeglądarce Google Chrome, o ktorej pisał NumberOne, polecenie było dostępne
wybrałam to polecenie
w okienku edycji posta na Forum kliknęłam przycisk "Obraz Łącza"
wyskoczył monit o zezwolenie na wyświetlenie okien inicjowanych przez skrypty
kliknęłam w ten monit prawym przyciskiem myszy wybierając opcję "Tymczasowo zezwalaj na okna inicjowane przez skrypty"
ponownie kliknęłam przcisk "Obraz Łącza"
pojawił się monit o URL skryptu
wkleiłam to, co wcześniej skopiowałam (tzn. adres URL grafiki)
zatwierdziłam (OK)
et voilà!
działa !!!

na dowód - fotka Chakotay'a
nota bene fotka ta była już kiedyś publikowana na phoenixowym Forum, ale - jak powiadają - od przybytku głowa nie boli (chociaż Madame Picard znów może zgłaszać zarzuty odnośnie jakiegoś tam "wydepilowania do cna" albo ... tfu ... FOTOMONTAŻU )

Chakotay

żeby nie było, że to OT, dodam do tej fotki cytat:

Chakotay: I can tell you a story, an ancient legend among my people. It's about an angry warrior who lived his life in conflict with the rest of his tribe. A man who couldn't find peace, even with the help of his spirit guide. For years he struggled with his discontent. The only satisfaction he ever got came when he was in battle. This made him a hero among his tribe, but the warrior still longed for peace within himself. One day, he and his war party were captured by a neighboring tribe led by a woman warrior. She called on him to join her because her tribe was too small and weak to defend itself from all its enemies. The woman warrior was brave, and beautiful. And very wise. The angry warrior swore to himself that he would stay by her side, doing whatever he could to make her burden lighter. From that point on, her needs would come first. And in that way, the warrior began to know the true meaning of peace. "
Janeway: Is that really an ancient legend?
Chakotay: No... but that made it easier to say.

Chakotay, prawdę mówiąc, stanowi dla nie zagadkę
NumberOne
Użytkownik
#55 - Wysłana: 3 Kwi 2011 17:41:30 - Edytowany przez: NumberOne
IDIC

Rzeczywiście w tych durnych nowszych eksplorerach nie ma pewnych opcji (przynajmniej jak teraz sprawdzałem u siebie). Jednak można kliknąć na obrazek prawym, właściwości i tam skopiować linka.

O ile pamiętam w Firefoxie była jednak taka lub podobna opcja. W każdym razie link jaki powinno się wklejać przez przycisk obrazka (przy tym konkretnym obrazku) wygląda tak, jak ten z ostatniego mojego posta, można więc sprawdzać jaka opcja umożliwia do niego dotarcie.
IDIC
Użytkownik
#56 - Wysłana: 3 Kwi 2011 17:53:09
NumberOne:
Rzeczywiście w tych durnych nowszych eksplorerach nie ma pewnych opcji (przynajmniej jak teraz sprawdzałem u siebie). Jednak można kliknąć na obrazek prawym, właściwości i tam skopiować linka.

O ile pamiętam w Firefoxie była jednak taka lub podobna opcja. W każdym razie link jaki powinno się wklejać przez przycisk obrazka (przy tym konkretnym obrazku) wygląda tak, jak ten z ostatniego mojego posta, można więc sprawdzać jaka opcja umożliwia do niego dotarcie.

NumberOne
tak czy owak - dziekuję
bez Twojego posta nie doszłabym do rozwiązania
i byłabym zmuszona non-stop zawracać głowę Madame Picard
NumberOne
Użytkownik
#57 - Wysłana: 3 Kwi 2011 18:02:37
IDIC

Niezamaco
Elaan
Użytkownik
#58 - Wysłana: 3 Kwi 2011 19:22:42 - Edytowany przez: Elaan
NumberOne
IDIC

Bardzo Wam dziękuję , że mi pomogliście !

B

Z radości wklejam jeszcze jedno zdjęcie Spocka .
Elaan
Użytkownik
#59 - Wysłana: 6 Kwi 2011 13:36:41
I jeszcze jeden cytat ze Star Trek :

Kirk : Spock , why fight so hard to be a part of only one world? Why not fight instead to be the best of both?”
krzychu
Użytkownik
#60 - Wysłana: 6 Kwi 2011 13:47:28 - Edytowany przez: krzychu
Elaan:
Kirk : Spock , why fight so hard to be a part of only one world? Why not fight instead to be the best of both?”

ktos kiedys powiedział : bo wszystko to przeciez nic
 Strona:  ««  1  2  3  4  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / cytaty ze star trek

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!