Autor |
Wiadomość |
Enterprise D
Użytkownik
|
#61 - Wysłana: 21 Paź 2011 18:55:15
Toudi: Faceci dorastają do 4 lat potem tylko rosną. ;) Z tym się zgadzam. Toudi: Znasz tytuły bajek dla dorosłych? Czyli z wulgaryzmami i erotyką?
|
Eviva
Użytkownik
|
#62 - Wysłana: 21 Paź 2011 18:55:18
ToudiEnterprise DEj, ja też kocham bajki  Czy to źle?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#63 - Wysłana: 21 Paź 2011 20:10:17
Enterprise D: Za to nie lubię samej fikcji, jak to jest w Star Wars lub ostatnio taki film wyszedł ,,Zielona Latarnia" No przecież na to się patrzeć nie da! Jakoś chyba się da, skoro tego typu filmu osiągają takie wyniki kasowe. Enterprise D: Na pewno z tego nie wyrosnę. Mam nadzieję... Pożyjemy zobaczymy... Enterprise D: Właśnie widać: po twoim awatarze i nazwie nawiązującej do tej starej bajki o dwóch myszach które próbują podbić świat... Co ci nie pasuje, ta bajka jest po prostu super.
|
Enterprise D
Użytkownik
|
#64 - Wysłana: 21 Paź 2011 21:16:16
MarcinK: Co ci nie pasuje, ta bajka jest po prostu super. Do bajki nic nie mam. Chodzi mi oto, że mózg kl2 ma około 30 lat i nie wyrósł z tej bajki, a mnie próbuje wmówić że wyrosnę ze Star Treka, w co bardzo wątpie.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#65 - Wysłana: 22 Paź 2011 12:11:32
Enterprise D: Właśnie widać: po twoim awatarze i nazwie nawiązującej do tej starej bajki o dwóch myszach które próbują podbić świat... Błędy dedukcyjne młody Sherloku. Moja ksywka to czysty przypadek. Nie miałem pomysłu na ksywkę, wiec otworzyłem książke na 173 stronie i tak powstał mozg klasy 2. Potem, i to długo potem doszedł awatar z myszą. Enterprise D: I Ty mi jeszcze chcesz wmówić, że wyrosnę ze Star Treka skoro Ty jeszcze z bajek nie wyrosłeś!!! Jest różnica pomiedzy ogladaniem bajki od czasu do czasu z sentymentu a czołobitnym stanowiskiem względem treka. Toudi: Faceci dorastają do 4 lat potem tylko rosną. ;) brzuchy;p MarcinK: Jakoś chyba się da, skoro tego typu filmu osiągają takie wyniki kasowe. Akurat zielona latarnia nie osiagneła jakiegoś genialnego wyniku finansowego. MarcinK: Pożyjemy zobaczymy... true true
|
emillo97
Użytkownik
|
#66 - Wysłana: 22 Paź 2011 12:24:15
Nowy Battlestar Galactica.
|
Eviva
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 22 Paź 2011 12:42:00
emillo97: Nowy Battlestar Galactica. Zlituj się nad moją duszą! Rozumiem, ze to Ci się podoba, ale dla mnie ten serial to okropność! Gdyby nowy Trek był do niego podobny, nie oglądałabym go za Chiny.
|
emillo97
Użytkownik
|
#68 - Wysłana: 22 Paź 2011 12:50:46
Trek a NewBSG to zupełnie dwa różne style. Ale pytanie -oglądałaś całe NewBSG- nie? To proszę nie wypowiadaj się bo całość ma świetną fabułę, wiele wątków, wyraziste postacie i genialne zakończenie.
|
Eviva
Użytkownik
|
#69 - Wysłana: 22 Paź 2011 13:08:21
emillo97
Tak tak, wiem - obejrzałam, póki mogłam bez odruchów wymiotnych, potem przestałam, bo rozbolała mnie głowa. Jeśli coś mi się nie podoba, to nie będę się katować.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#70 - Wysłana: 22 Paź 2011 13:26:20
Enterprise D: Chodzi mi oto, że mózg kl2 ma około 30 lat i nie wyrósł z tej bajki, a mnie próbuje wmówić że wyrosnę ze Star Treka, w co bardzo wątpie. A ile ty masz lat? Ja zainteresowałem się Trekiem gdy miałem ok. 12 lat i byłem gotów bronić go rękami i nogami, jednak z czasem ten zapała minął. mozg_kl2: Akurat zielona latarnia nie osiagneła jakiegoś genialnego wyniku finansowego. Ale Star Wars owszem. 
|
Enterprise D
Użytkownik
|
#71 - Wysłana: 22 Paź 2011 13:42:35
MarcinK: A ile ty masz lat? Piętnaście. MarcinK: Ja zainteresowałem się Trekiem gdy miałem ok. 12 lat Tak się składa, że ja też. Wszystko opisałem w moim poście: http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=3259&page=0MarcinK: byłem gotów bronić go rękami i nogami Tak jak ja! MarcinK: jednak z czasem ten zapała minął Oby mi nie minął.
|
emillo97
Użytkownik
|
#72 - Wysłana: 22 Paź 2011 14:00:42
Ja mam 14 lat jak się zacząłem interesować miałem 12 lat ale na tym mi minęło.Teraz wracam do tego w miarę możliwości bo jak pisałem mam trochę zajęć.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#73 - Wysłana: 22 Paź 2011 14:30:34
Eviva: Zlituj się nad moją duszą! Nad dusza nas wszystkich. emillo97: Ale pytanie -oglądałaś całe NewBSG- nie? To proszę nie wypowiadaj się bo całość ma świetną fabułę, wiele wątków, wyraziste postacie i genialne zakończenie. Tego nie da sięogladać. Po świetnym początku serial pikuje w doł jak zestrzelony samolot. Nie mówiąc już o tym, żę RDM sam poguł się w swoim dziele, dorabiajać na prędce wyjaśnienia. Zakończenie po prostu ssie i nie da się go obronic. Zarżnięto świetą serie, w głupi sposób. MarcinK: Ale Star Wars owszem. porównujesz czerwone ferrari i czerwonego malucha.
|
emillo97
Użytkownik
|
#74 - Wysłana: 22 Paź 2011 15:12:48
moim zdaniem BSG cały czas jest świetne. Po prostu potem zmienia się klimat. Ja jestem otwarty na dużo rzeczy więc uwielbianie uniwersum NewBSG [w starym BSG jest zupełnie inaczej ,nie jest powiązane z nowym więc nie oglądam, inne postacie, uniwersum itp.]nie przeszkadza mi w poznawaniu uniwersum ST
|
The_D
Użytkownik
|
#75 - Wysłana: 22 Paź 2011 15:23:52
emillo97: Trek a NewBSG to zupełnie dwa różne style. Nie do końca, przede wszystkim dlatego że różne treki różnią się mniej lub bardziej stylem. A Moore odcisnął pewne piętno na DS9, co było mi o tyle łatwiej zobaczyć, że końcowe sezony DS9 oglądałem w trakcie emisji nBSG.
|
emillo97
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 22 Paź 2011 15:46:02
O_O A gdzieś pokazali całe newBSG?? Bo ja oglądałem online. Nie wszystkie odcinki st są online ale wtedy je pobieram i kasuje po obejrzeniu aby kompa nie zapychać... No bo np StVoyager jest półtora sezonu O_O całe jest jedynie na tej stronie STEnterprise.
|
Eviva
Użytkownik
|
#77 - Wysłana: 22 Paź 2011 17:07:41
The_D: Moore odcisnął pewne piętno na DS9, Dlatego DS9 wysiada nawet w porównaniu z miażdżonym przez krytykę ENT. Jest nie tylko mroczne, to jeszcze można by wybaczyć, ale zwyczajnie nudne i dołujące. Enterprise D: MarcinK: jednak z czasem ten zapała minął Oby mi nie minął. Nie każdemu. Wszystkie uogólnienia prowadza do fałszywych wniosków... nawet to 
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#78 - Wysłana: 22 Paź 2011 20:07:03
Eviva: Dlatego DS9 wysiada nawet w porównaniu z miażdżonym przez krytykę ENT. Jest nie tylko mroczne, to jeszcze można by wybaczyć, ale zwyczajnie nudne i dołujące. Tyle, że o czym wiesz napewno Droga Evivo, DS9 to zrzynka z genialnego Babylonu 5 Eviva: Nie każdemu. Wszystkie uogólnienia prowadza do fałszywych wniosków... nawet to Dlatego powinnismy byc przeciwni stareotypom.
|
The_D
Użytkownik
|
#79 - Wysłana: 22 Paź 2011 23:08:43
emillo97: A gdzieś pokazali całe newBSG? Na amerykańskim SyFy Channel oczywiście ;)
|
Enterprise D
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 22 Paź 2011 23:11:36
mozg_kl2: DS9 to zrzynka z genialnego Babylonu 5 Z tego co wiem to DSG powstał wcześniej niż babylon.
|
Eviva
Użytkownik
|
#81 - Wysłana: 23 Paź 2011 08:34:58
Enterprise D: DS9 to zrzynka z genialnego Babylonu 5 Z tego co wiem to DSG powstał wcześniej niż babylon. Były kręcone nieomal równolegle. Emisja B5 zaczęła się niecały rok po rozpoczęciu emisji DS9.
|
emillo97
Użytkownik
|
#82 - Wysłana: 23 Paź 2011 13:00:04
The_D: emillo97: A gdzieś pokazali całe newBSG? Na amerykańskim SyFy Channel oczywiście ;) Chodziło mi o Polskę...xD
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#83 - Wysłana: 23 Paź 2011 14:31:17
Enterprise DEvivaMylicie datę emisji z datą powstania scenariuszy. JMS (czpki z głów) przybył do Paramountu z Biblią produkcyjna serialu w latach 90, niestety powiedzieli mu, żę tam są drzwi pzy czym biblię zachowali. Tak powstał DS9. To jak z Avatarem, trochę. Scenariusz powstał w 94 roku a film w 2009. emillo97: Chodziło mi o Polskę...xD BSG leciało na TVP2 i AXN.
|
emillo97
Użytkownik
|
#84 - Wysłana: 23 Paź 2011 14:46:19
mozg_kl2: BSG leciało na TVP2 i AXN. Na tvp2 leciał 1 sezon a AXN obecnie nie mam ale niedługo się to zmieni.
|
Q__
Moderator
|
#85 - Wysłana: 4 Lip 2012 13:14:38 - Edytowany przez: Q__
|
Q__
Moderator
|
#86 - Wysłana: 11 Paź 2012 23:27:37
|
Q__
Moderator
|
#87 - Wysłana: 23 Gru 2012 12:46:26
B. ciekawy blog amerykanskiego Trekera: http://www.genesworlds.com/tag/star-trek/Na samej gorze zwraca uwage tekst (teoretycznie o TNG) pokazujacy jak bardzo inne slynne seriale SF szly sciezka wytyczona przez Treka... Nawet pod wzgledem strukrury narracji.
|
Q__
Moderator
|
#88 - Wysłana: 9 Maj 2013 12:41:47
O S:1999, B5, GQ i innych rip-offach ST: http://io9.com/5235825/5-favorite-star-trek-rip+of fs(Chyba tyko TOSu, skoro zabrakło SQ DSV czy AND.)
|
Q__
Moderator
|
#89 - Wysłana: 14 Paź 2013 17:23:22
|
Q__
Moderator
|
#90 - Wysłana: 25 Lut 2018 11:59:26
Amazon kupił prawo do sfilmowania (w formie serialu) pierwszego tomu cyklu o Kulturze Iaina M Banksa ("Wspomnij Phlebasa"): https://esensja.pl/ksiazka/wiesci/tekst.html?id=25 909Zważywszy na to, że Kultura to taka UFP, tylko bardziej, a cykl o niej - duchowy następca Treka, doczekaliśmy się chyba jednoznacznej odpowiedzi na tytułowe pytanie  .
|