USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Spock nowy, czy stary?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
Madame Picard
Moderator
#31 - Wysłana: 14 Lis 2009 19:49:30
Leila:
A widziałaś Jego dłonie?

Pogrzebałam trochę w sieci i znalazłam fotkę, na której można im się przyjrzeć nieco dokładniej:

touch me

I w ogóle polecam stronę: http://www.zacharyquinto.com/ Są tam bardzo piękne zdjęcia i coś na kształt brygady estrogenowej: Zachary Quinto Community .
Leila
Użytkownik
#32 - Wysłana: 14 Lis 2009 19:53:38
Madame Picard
Szkoda, że takie małe. Poza tym, według mnie, On wygląda lepiej z bardziej rozczochranymi włosami.
Madame Picard
Moderator
#33 - Wysłana: 14 Lis 2009 20:23:54 - Edytowany przez: Madame Picard
Leila:
Szkoda, że takie małe

Znaczy zdjęcie czy ręce?

Leila:
On wygląda lepiej z bardziej rozczochranymi włosami.

Na pewno . Obejrzałaś te fotki na jego stronie? Bardzo ładnie się na nch prezentuje .

(Ech, poważne, dorosłe kobiety pracujące, a po godzinach drobiazgowo i precyzyjnie urodę aktorów analizują ).
Leila
Użytkownik
#34 - Wysłana: 14 Lis 2009 20:30:07 - Edytowany przez: Leila
Madame Picard

Madame Picard:
Znaczy zdjęcie czy ręce?

I to, i to.

Obejrzałam te fotki. Rozwalają mnie. Znów znalazłam się na podłodze. I wciąż nie mogę się napatrzeć. Cudo.
Maura
Użytkownik
#35 - Wysłana: 14 Lis 2009 20:37:09
Czy ja jestem tu jedyną osobą, która oba okazy Spocka lubi bardzo platonicznie :D?
I jasne, że się różnią, bo też mają prezentować co innego . Zakładając, że zapędy filozoficzne odczytuję z dotychczasową skutecznością.
Leila
Użytkownik
#36 - Wysłana: 14 Lis 2009 20:44:33
Maura
Ty najprawdopodobniej kochasz Spocka. Tylko jeszcze o tym nie wiesz. Też byłam nieświadoma przez jakiś czas, tego, że wpadłam po ludzkie uszy....
aanirauta
Użytkownik
#37 - Wysłana: 14 Lis 2009 20:55:31
Maura

Powiem tak: bardzo dobrze, że lubisz obydwie personifikacje tego wspaniałego zjawiska i nic w tym złego, że platonicznie...

...choć korci mnie, żeby zgodzić się z Leilą
Leila
Użytkownik
#38 - Wysłana: 14 Lis 2009 21:09:22
aanirauta

aanirauta:
korci mnie, żeby zgodzić się z Leilą

I słusznie... Trzeba Maurę uświadomić !
Madame Picard
Moderator
#39 - Wysłana: 14 Lis 2009 21:34:37
Maura

Zostaniesz uświadomiona. Opór jest daremny.
Maura
Użytkownik
#40 - Wysłana: 14 Lis 2009 21:44:48
aanirauta, Leila, Madame Picard
Zaobserwowałam interesujące zjawisko. Czy, Drogie Panie, możecie mi wyjaśnić, czemu chcecie, żeby podobał się mi ten sam facet, co Wam?
Madame Picard
Moderator
#41 - Wysłana: 14 Lis 2009 21:48:28
Maura

Bo już Ci się podoba, ale o tym nie wiesz .
PS. Nie bierz tak poważnie wszystkiego, co tu piszemy. Zwłaszcza w tego typu wątkach .
Maura
Użytkownik
#42 - Wysłana: 14 Lis 2009 22:16:51 - Edytowany przez: Maura
Madame Picard
Cóż... dziękuję za radę . Jakoś przeoczyłam moment, kiedy wątek zaczął być "tego typu". Może dlatego, że zaczeło się założeniem tematu...?

Wiem, bo ktoś ze Star Treka mi się - owszem - podoba, a nie jest to Spock. Ani Neelix. Ani Tuvok. Jeno niefortunnie jest to postać "zajęta" i jakoś tak głupio wzdychać.
The_D
Użytkownik
#43 - Wysłana: 14 Lis 2009 23:47:27
Zajęta postać w treku? Tych mozna na jednej ręce policzyć. Dla uproszczenia zakładając że to mężczyzna to zostają: Paris, O'Brien, Bashir i może ktoś z Entka, którego za dużo nie widziałem.
Leila
Użytkownik
#44 - Wysłana: 14 Lis 2009 23:55:30
Maura
Kto? Z natury, jesteśmy dociekliwi i wścibscy.
Zresztą Spock też jest zajety. Przez wielu ( nie chodzi tylko o Panie. )...
Maura
Użytkownik
#45 - Wysłana: 15 Lis 2009 01:07:14
The_D, Leila
The_D, nie zakładaj, bo się pomylisz ;).
Chodzi o kapitan Janeway <maślane oczy>. Ależ ta kobieta ma głos! I fascynującą przez swoją teoretyczną przeciętność (a tak naprawdę to nie, podobnie zdarzyło się w postaci dra McCoya) budowę psychologiczną. Oraz, oczywiście, miło popatrzeć .
Rozumiem, ze mnie stąd nie wychrzcicie ;)?
Archarachne
Użytkownik
#46 - Wysłana: 15 Lis 2009 10:17:21 - Edytowany przez: Archarachne
Madame Picard:
I w ogóle polecam stronę: http://www.zacharyquinto.com/

Odwiedzam regularnie gdy mnie najdzie, żeby sobie popatrzeć...

Madame Picard:
Są tam bardzo piękne zdjęcia

To jest fakt, bo Zachary jest fanem internetu i się "obnaża" (<-- podkreślam, CUDZYSŁÓW ) na "fejsbuku" i "tłiterze". I dobrze, bo na strony takich ludzi warto wchodzić. Częste uaktualnienia i wszystko dopracowane. A nie, że ostatni news jest sprzed 4 miesięcy... albo gorzej, z dnia premiery filmu sprzed roku.

Leila:
Ty najprawdopodobniej kochasz Spocka. Tylko jeszcze o tym nie wiesz.

Tak ma prawie połowa ludzkości na świecie. Och, te niewierne...
Toreth
Użytkownik
#47 - Wysłana: 15 Lis 2009 10:55:55
Madame Picard:
Taki młodziuśki to on już nie jest - ma 32 lata (a właściwie 33, bo urodził się 1 stycznia

Ma 32 lata. Jest kilka miesięcy ode mnie młodszy, więc mi się wbiło w pamięć - jego urodziny są jakoś w czerwcu, czy lipcu.
Archarachne
Użytkownik
#48 - Wysłana: 15 Lis 2009 11:27:01 - Edytowany przez: Archarachne
2 czerwca. Ode mnie jest starszy 12 lat... więc nie jest źle. Dogadamy się z Sylarem.

Cholera, właśnie doczytałam w wikipedii, że występował w Lizzie McGuire... Hmmm... Interesting.

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=YC2vt1sgQtw Wydaje mi się, że widziałam ten odcinek.

On tam jest taaaaki słodki, z włosami zaczesanymi na emo.
Madame Picard
Moderator
#49 - Wysłana: 15 Lis 2009 11:46:17
Maura:
Chodzi o kapitan Janeway <maślane oczy>

To ona jest zajęta?

Archarachne:
Zachary jest fanem internetu i się "obnaża" (<-- podkreślam, CUDZYSŁÓW )

Szkoda, że to tylko cudzysłów...

Archarachne:
Zachary jest fanem internetu i się "obnaża" (<-- podkreślam, CUDZYSŁÓW ) na "fejsbuku" i "tłiterze"

I co, czytasz to, co pisze tam o sobie? Mnie się jakoś nie chce... Poza tym coś mi podpowiada, że jego należy oglądać, nie czytać .

Archarachne:
2 czerwca.

Hm, rzeczywiście. Ale plama z mojej strony, shame on me. Ale za to okazuje się, że jest spod znaku Bliźniąt podobnie jak ja . Dochodzę też do wniosku, że się starzeję, bo zaczynam być fanką aktorów niewiele starszych ode mnie (w tym przypadku o rok).
Maura
Użytkownik
#50 - Wysłana: 15 Lis 2009 12:24:54
Madame Picard
Madame Picard:
To ona jest zajęta?

Owszem, ma męża o imieniu Mark na Ziemi i jego zdjęcie w kwaterze.

Na temat:
Bardzo ciemny kolor oczu Quinto (w każdym razie ma taki w niektórych warunkach) optycznie powiększa mu tęczówki, a ludzki mózg duże tęczówki odbiera jako oznakę ekscytacji - co daje interesujący efekt na widzach.
Nimoy za to grał absolutnym minimum mowy ciała, co miało powodować i powodowało odczucie spokoju płynącego od niego z ekranu - a spokój budzi odruchowe zaufanie. Zwróćcie uwagę - w sytuacjach, gdy spokój postaci miał być wymuszony, aktor ten wykonywał ruchy krótkie, gwałtowne i natychmiast hamowane.
Archarachne
Użytkownik
#51 - Wysłana: 15 Lis 2009 12:54:31 - Edytowany przez: Archarachne
Madame Picard:
I co, czytasz to, co pisze tam o sobie? Mnie się jakoś nie chce... Poza tym coś mi podpowiada, że jego należy oglądać, nie czytać

Nie czytam tego. Chodzi mi tylko o zaangażowanie w "życie w sieci". Przyznasz przecież, że jego strona jest dobrze zrobiona i aktualizowana --> Fotki z Halloween

Maura:
Bardzo ciemny kolor oczu Quinto (w każdym razie ma taki w niektórych warunkach) optycznie powiększa mu tęczówki, a ludzki mózg duże tęczówki odbiera jako oznakę ekscytacji - co daje interesujący efekt na widzach.

Jakby chciał mógłby być moim Vampire Lordem rodem z powieści Anne Rice. Tylko trochę bardziej męskim.
IDIC
Użytkownik
#52 - Wysłana: 15 Lis 2009 14:26:25 - Edytowany przez: IDIC
Maura:
ludzki mózg duże tęczówki odbiera jako oznakę ekscytacji

na temat/nie na temat

czytałam kiedyś artykuł o komunikacji niewerbalnej, ale tam była mowa o tym, że pozytywne reakcje wywołują rozszerzone źrenic
jesteś pewna tych tęczówek?
aanirauta
Użytkownik
#53 - Wysłana: 15 Lis 2009 14:39:08
A nie chodzi właśnie o to, że ciemne, brązowe oczy optycznie powiększają źrenice?

Takie gigantyczne, lśniące, czarne oczy mają Betazoidzi, pamiętam, że jak byłam mała i TNG oglądałam pasjami, to uważałam, że Deanna Troi jest najpiękniejszą kobietą na świecie, również przez te oczy

A tak obiektywnie, to Quinto ma rzeczywiście o wiele ładniejsze oczy niż Nimoy... Trudno, muszę z tym żyć
Maura
Użytkownik
#54 - Wysłana: 15 Lis 2009 14:47:03
IDIC
Ech... źrenice miałam na myśli, i to, że...
aanirauta, IDIC
aanirauta:
A nie chodzi właśnie o to, że ciemne, brązowe oczy optycznie powiększają źrenice?

O, dokładnie!

Ale ponoć duże tęczówki też oddziałują, sygnalizując osobę "otwartą". Racja, pomyliłam słowa.
Madame Picard
Moderator
#55 - Wysłana: 15 Lis 2009 15:38:43
Maura:
Owszem, ma męża o imieniu Mark na Ziemi i jego zdjęcie w kwaterze.

To nie mąż, ale narzeczony. To po pierwsze, a po drugie... no cóż, nie wiem, czy mogę spoilować , ale w każdym razie nie musisz traktować Kaśki jako osoby zajętej .

Archarachne:
Przyznasz przecież, że jego strona jest dobrze zrobiona i aktualizowana

Byłam tam ostatnio jakiś miesiąc temu i wydaje mi się, że teraz jest trochę zmieniony design i nowe zdjęcia.

IDIC:
czytałam kiedyś artykuł o komunikacji niewerbalnej, ale tam była mowa o tym, że pozytywne reakcje wywołują rozszerzone źrenic

Zdecydowanie źrenic. Modelki w reklamach mają często poszerzone źrenice. A dawno dawno temu kobiety używały wyciągu z wilczych jagód aby powiększać sobie źrenice. Stąd łacińska nazwa tej rośliny: belladonna.
Mnie się zdarzało mieć powiększone źrenice po niektórych lekach. Rzeczywiście efekt jest wyraźnie widoczny .

Quinto ma tak naprawdę oczy ciemnobrązowe, ale z daleka wydają się niemal całkiem czarne. Czyżby za jego magnetyczny urok odpowiadał efekt źrenice&tęczówki? . W każdym razie teraz, jak oglądam Heroes, to mam wrażenie, że serial składa się z oczu Quinto i reszty gdzieś w tle .
Archarachne
Użytkownik
#56 - Wysłana: 15 Lis 2009 17:59:48
Zgadniecie po oczach, który z nich to nasz Pożeracz Jaźni?

Szkieletor Quinto Szkieletor Quinto 2
(radzę powiększyć )

source: pictures from http://www.zacharyquinto.com/
aanirauta
Użytkownik
#57 - Wysłana: 15 Lis 2009 18:37:02
Archarachne:

E tam, po oczach - po twarzy widać ^^
Leila
Użytkownik
#58 - Wysłana: 15 Lis 2009 18:53:53
Madame Picard:
coś mi podpowiada, że jego należy oglądać, nie czytać

Ja też to słyszę.

Archarachne:

Nie. Intuicja mówi mi, że ten w środku. Jest najprzystojniejszy.
Archarachne
Użytkownik
#59 - Wysłana: 15 Lis 2009 19:04:56 - Edytowany przez: Archarachne
Oj dziewczyny, przecież wszystkie wiemy, że to ten po prawej...

Ale żarty żartami, a prawda prawdą: nawet kostium on sobie potrafi wybrać. Uwielbiam go.
Leila
Użytkownik
#60 - Wysłana: 15 Lis 2009 19:12:55
Archarachne:
Uwielbiam go.

Ehem, nie ty jedna! On ma w sobie tyyyle uroku.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Spock nowy, czy stary?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!