Autor |
Wiadomość |
Biter1
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 18 Sier 2008 22:12:32
Co tak naprawde wiemy o 1701 - B po spotkaniu z nexus poszedł do naprawy ale dlaczego nikt nie wziął się za ten temat? rozumiem że po TNG był etap parcia z historią w przyszłośc DS9 VOY filmy kinowe, ale dlaczego z serialem cofneliśmy sie do ENT czegoś co w założeniu budziło kontrowersje i było ryzykiem graniczącym z szaleństwem. a przecierz można by opowiedzieć historię całej generacji, jak doszło do poznania wielu ras. jak odkrywano ten procent galaktyki który w TNG jest codziennością. co z tego że exelsior wyglada z deka obciachowo. skoro tyle razy złamano w ENT kanon to mogli go złamać i nie wycofywać 1701 B ze służby
|
Queerbot
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 18 Sier 2008 22:28:54
Chyba jeszcze ciekawsze byłyby losy Enterprise C, przynajmniej nakręcono już finałowy odcinek
|
Lt Antkov
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 18 Sier 2008 23:22:05
Może to furtka do nowego serialu Jak się film dobrze sprzeda ST XI to spróbują wykorzystać Entka-B
|
Korrd
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 19 Sier 2008 08:17:51
Lt Antkov
Może to furtka do nowego serialu Jak się film dobrze sprzeda ST XI to spróbują wykorzystać Entka-B
Pewnie będzie na odwrót. Jak (odpukać ) ST XI nie wyjdzie to zaczną kombinować wokół Ent-B
|
Domko
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 19 Sier 2008 09:36:58
Queerbot
Chyba jeszcze ciekawsze byłyby losy Enterprise C, przynajmniej nakręcono już finałowy odcinek
Lt Antkov
Zastanawiam się, czy chciałbym oglądać kapitana Harrimana w akcji. Chyba, że byłby to serial o tym jak z żółtodzioba zmienia się w prawdziwego dowódcę swojego statku.
|
Madame Picard
Moderator
|
#6 - Wysłana: 19 Sier 2008 14:42:35
Domko
Zastanawiam się, czy chciałbym oglądać kapitana Harrimana w akcji. Chyba, że byłby to serial o tym jak z żółtodzioba zmienia się w prawdziwego dowódcę swojego statku.
Ja myślę, że tak właśnie mogłoby być i że byłoby to nader interesujące. On miał w sobie jakiś potencjał, przejawiający się choćby w tym, że potrafił bez ceregieli poprosić Kirka o pomoc. Myślę, że później mógł być dobrym kapitanem.
(Dla jasności: mówimy o tym z początku GEN, tak? Nie o tym ośle, co sobie w STIII paznokcie piłował?)
|
Domko
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 19 Sier 2008 14:51:35
Ja myślę, że tak właśnie mogłoby być i że byłoby to nader interesujące. On miał w sobie jakiś potencjał, przejawiający się choćby w tym, że potrafił bez ceregieli poprosić Kirka o pomoc. Myślę, że później mógł być dobrym kapitanem.
Tak, tak. Może i miał potencjał, ale na pewno na początku zachowywałby się jak żółtodziób.
mówimy o tym z początku GEN, tak? Nie o tym ośle, co sobie w STIII paznokcie piłował?
Tak - o GEN.
A co nie tak z kapitanem USS Excelsior jest?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 19 Sier 2008 15:20:11
Madame Picard
ten od paznokci siedział na Excelsiorze - (prawie) ten sam typ, inny okręt. Harriman siedział na Enterprise.
|
Q__
Moderator
|
#9 - Wysłana: 19 Sier 2008 17:04:37
Madame Picard
o tym ośle, co sobie w STIII paznokcie piłował?
BTW: zawsze sie zastanawiałem czy nie był on aby inspiracją dla kultowej postaci, jaka jest Dark Helmet.
|
Biter1
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 19 Sier 2008 18:59:55
Troche krótki by z tego serial wyszedł. film może lepszy i E-D by sie znów pojawił.Może to furtka do nowego serialu Jak się film dobrze sprzeda ST XI to spróbują wykorzystać Entka-B
ja bym był za. troche dopracować postacie bo po scence w GEN to sie nijak prezentują.Zastanawiam się, czy chciałbym oglądać kapitana Harrimana w akcji. Chyba, że byłby to serial o tym jak z żółtodzioba zmienia się w prawdziwego dowódcę swojego statku.
Mógł przeżyć przemiane wewnętrzną po nexusie albo sie rozpił i dali nowego kapitana..
ten od paznokci siedział na Excelsiorze - (prawie) ten sam typ, inny okręt. Harriman siedział na Enterprise.
widać to ten model statku tak działa na ludzi. Statek gówniany(wizualnie) i kapitan nijaki
|
Q__
Moderator
|
#11 - Wysłana: 19 Sier 2008 19:06:12
Biter1
Troche krótki by z tego serial wyszedł. film może lepszy
Wbrew pozorom to mogłoby być całkiem niezłe. Pierwszy miniserial ST i w dodatku bez happy endu. Taka trekowa odpowiedź na nBSG .
|
Biter1
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 19 Sier 2008 22:07:02
Wbrew pozorom to mogłoby być całkiem niezłe. Pierwszy miniserial ST i w dodatku bez happy endu. Taka trekowa odpowiedź na nBSG.
Ależ Q ja ni mówie że to by było złe, tylko jak to rozbic na odcinki?? jak w @$ godzina po godzinie?? miniserial ył by dobry owszem ale może nie ten temat akurat. E-C w odcinkach stracił by dramatyzm. E-C nakręcił bym jako coś na kształt dramatu wojennego, taki troche czerwony październik trochę szeregowiec Rayan. nie jako miniserial
|
Q__
Moderator
|
#13 - Wysłana: 20 Sier 2008 01:18:20
Biter1
Ależ Q ja ni mówie że to by było złe, tylko jak to rozbic na odcinki?? jak w @$ godzina po godzinie??
A czy to aż tak zły pomysł znowu? Tego też w ST jeszcze nie było...
|
Jurgen
Moderator
|
#14 - Wysłana: 20 Sier 2008 11:57:34
Statek gówniany
Bluźnierca i heretyk .
|
Korrd
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 20 Sier 2008 12:53:09
Biter1
to ten model statku tak działa na ludzi. Statek gówniany(wizualnie)
Grrr... Excelsior przez długi czas było moim ulubionym (wizualnie ) okrętem SF. Szczególnie w wersji Enterprise-B z poprawioną sekcją maszynowni. No ale i tak Constitution w wersji z kinówek jak dl amnie rlz.
|
Dragon
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 20 Sier 2008 13:00:37
Modernizowany Constitution jest najlepiej wyglądającym statkiem 23 wieku. Co do Excelsiora zawsze nie podobała mi przednia część sekcji napędowej, ten malutki deflektor w opływowej obudowie, Constitution ma lepszy.
|
Korrd
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 20 Sier 2008 13:22:50
Dragon
ten malutki deflektor w opływowej obudowie
Enterprise B różni się m.in. w tym punkcie. Ta obudowa nie jest juz taka opływowa.
|
Delta
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 20 Sier 2008 14:45:21 - Edytowany przez: Delta
Jurgen
Bluźnierca i heretyk.
To co, Inkwizytorze, jaki wyrok? Wysłanie na przymusową eksplorację, wykorzystanie do eksperymentów genetycznych, czy może tradycyjnie jakiś stosik i zapałki?
Korrd
No ale i tak Constitution w wersji z kinówek jak dl amnie rlz.
Dragon
Modernizowany Constitution jest najlepiej wyglądającym statkiem 23 wieku.
O, bracia w wierze.
Co do Excelsiora, to nie podobała mi się jedna rzecz -ma zbyt wysokie to połączenie sekcji spodka z sekcją maszynowni. Żeby miał trochę krótszy "kark" wyglądałby IMHO ładniej.
A serial z załogę "Ent-B" lub "C" albo z "Excelsiorem" jak najbardziej by mi pasował. Ale ja jestem maniakiem, więc w sumie to mi wszystko jedno jaka to będzie epoka.
|
Korrd
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 20 Sier 2008 14:48:54
Delta
A serial z załogę "Ent-B" lub "C" albo z "Excelsiorem" jak najbardziej by mi pasował. Ale ja jestem maniakiem, więc w sumie to mi wszystko jedno jaka to będzie epoka.
Ja bym najchętniej widział serial w czasach późnego Kirka. Enterprise B byłby więc w sam raz.
|
Jurgen
Moderator
|
#20 - Wysłana: 20 Sier 2008 15:22:21
To co, Inkwizytorze, jaki wyrok?
Dozywocie na Rura Penthe .
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 20 Sier 2008 16:01:43
Jurgen
Dozywocie na Rura Penthe.
Iiii, tak krótko?
|
Delta
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 20 Sier 2008 16:29:57
Pah Wraith
Iiii, tak krótko?
Więc podwójne dożywocie, (trzymanie skazanego przy życiu za pomocą jakiś środków farmakologicznych pozwalających wydłużyć pobyt o rok).
|
Jurgen
Moderator
|
#23 - Wysłana: 20 Sier 2008 17:51:22
Tak sobie myślę, że w ramach lokalnego romulańskego patriotyzmu kopalnie na Remusie byłyby jednak bardziej na miejscu ...
|
Delta
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 20 Sier 2008 18:13:40
Jurgen
Tak sobie myślę, że w ramach lokalnego romulańskego patriotyzmu kopalnie na Remusie byłyby jednak bardziej na miejscu...
Ciii. Przez ten patriotyzm wyjdzie, że szanowny sędzia nie pochodzi z Wolkana, a to większa strata niż zysk z jednego przymusowego robotnika.
|
DominikWojcik
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 20 Sier 2008 20:36:10
Na wykorzystanie motywu ncc1701c oraz nieudacznego Harriman'a z ncc1701b wpadłem wcześniej - patrzcie wątek "Pomysły na nowy ST" gdzieś na forum.
Nie psioczcie na kapitanów Exelsiorów - co z Zulu ??
|
Biter1
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 20 Sier 2008 21:51:19
Bluźnierca i heretyk.
Wizualnie nie do przełknięcia,
Excelsior przez długi czas było moim ulubionym (wizualnie) okrętem SF
Nie ma brzydkich statków tylko czasem wina brak.Modernizowany Constitution jest najlepiej wyglądającym statkiem 23 wieku. Co do Excelsiora zawsze nie podobała mi przednia część sekcji napędowej, ten malutki deflektor w opływowej obudowie, Constitution ma lepszy.
oto sedno sprawy. dokładnie to jego największa wada ta opływowość i deflektor.
Enterprise B różni się m.in. w tym punkcie. Ta obudowa nie jest juz taka opływowa.
I tak najlepiej wygląda w scenie z rozbijaniem butelki
To co, Inkwizytorze, jaki wyrok? Wysłanie na przymusową eksplorację,
Byle nie Ex.A serial z załogę "Ent-B" lub "C" albo z "Excelsiorem" jak najbardziej by mi pasował. Ale ja jestem maniakiem, więc w sumie to mi wszystko jedno jaka to będzie epoka.
Serial tematycznie był b optimum tego na co może sobie Paramont teraz pozwolić, i tym co by wielu z nas zadowoliłoTak sobie myślę, że w ramach lokalnego romulańskego patriotyzmu kopalnie na Remusie byłyby jednak bardziej na miejscu...
Kocham ciemność, wymarzone wakacje, na którym londowisku sie stawić?Nie psioczcie na kapitanów Exelsiorów - co z Zulu ??
Jest był i będzie członkiem załogi 1701 1701-A a że został kapitanem Ex. no cóż zawsze można nie patrzeć na statek którym sie lata
|
Q__
Moderator
|
#27 - Wysłana: 22 Lip 2014 22:32:13
|
Q__
Moderator
|
#28 - Wysłana: 13 Lis 2016 23:46:20
Biter1: Enterprise-B zapomniany potencjał Przez kogo zapomniany, przez tego zapomniany... Oto nowy podcast TrekYards, w którym Samuel Cockings opowiada o tym, że marzy mu się serial o Ent-B, Excelsiorze, kapitanach Harrimanie i Sulu, itp. http://www.youtube.com/watch?v=M5BBIrRiumw
|