Autor |
Wiadomość |
Pah Wraith
Użytkownik
|
#31 - Wysłana: 15 Cze 2005 10:47:44
Wczoraj przejrzalem (bo o przeczytaniu w krakowskim Empiku na Rynku mowy nie ma) ST Magazine z UK. Wewnątrz jest artykul o ewentualnej przyszości Treka. Są zdjęcia i wypowiedzi ludzi z Paramountu i nie tylko (np. można zobaczyć Eugene'a Roddenberry'ego) w kwestii.
Oprócz Behrów, Bragów i innych Bermanów jest też krótka wypowiedź Straczyńskiego. Otóż wg tego Pana caly Trek powyżej TNG to juz nie Star Trek. Twierdzi On, nie bez racji, że każdy kolejny serial jest sabsza kopią poprzedniego. Oskarża niemal ludzi od paramountu, że zniszczyli idee TOSa i obiecuje, że gdyby On sie za to zabral to niewątpliwie trzymalby się ducha swobodnej, pokojowej eksploracji ludzkich charakterów i historii.
Panu Straczyńskiemu powiem tylko: Deep Space 9.
|
Barusz
Użytkownik
|
#32 - Wysłana: 15 Cze 2005 11:13:31
Już pisałem o tym na forum, ale powtórze. Powiedział (z pamięci): "Bardzo lubię oryginalny serial i dziwię się brakowi zainteresowanie ze strony Paramontu tym okresem. Oni nie rozumieją czym on jest." mrmooregobacktotrek.org ?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#33 - Wysłana: 15 Cze 2005 11:17:19
Ja tylko napisalem szerszą wersje tej wypowiedzi. Streścilem cytat.
|
Picard
Anonimowy
|
#34 - Wysłana: 15 Cze 2005 11:40:41
można by zrobić coś takiego jak "Event Horizon" - tylko lepiej ;)
Pomysł może fajny , ale od razu odpadła by młodsza widownia wiec Paramount na to nie pójdzie ...
|
Barusz
Użytkownik
|
#35 - Wysłana: 20 Cze 2005 00:31:36
Wczoraj przejrzalem (bo o przeczytaniu w krakowskim Empiku na Rynku mowy nie ma)
Z ciekawości. W Krakowie nie czytacie gazet w Empikach. W Warszawie to jest na porządku dziennym.
|
cezary
Użytkownik
|
#36 - Wysłana: 20 Cze 2005 10:08:25
Z ciekawości. W Krakowie nie czytacie gazet w Empikach. W Warszawie to jest na porządku dziennym.
Pah Wraithowi chodzilo raczej o to, ze czytac i owszem, mozna, ale polka z gazetami umiejscowiona jest na parterze przy kasie a to rowna sie ciaglymi bitwami z niekonczaca sie horda stworzen z czelusci piekielnych.
|
waterhouse
Moderator
|
#37 - Wysłana: 20 Cze 2005 11:54:08
tylko półka z gazetami filmowymi...całą resztę można czytać spokoojnie
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#38 - Wysłana: 22 Cze 2005 12:34:28
Tak, zaczynam dojrzewać do tego, by sobie spokojnie brać gazetkę na pięterko i tam poczytać na kanapce.
|
Barusz
Użytkownik
|
#39 - Wysłana: 22 Cze 2005 12:36:24
Jak tak robię. Jest w tym coś dziwnego? BTW: W Empiku w Garelii Mokotów wszystko jest na jednym poziomie 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#40 - Wysłana: 22 Cze 2005 12:40:57
Widać trzymają poziom...
A serio? Ja wogóle czułbym się lepiej, mogąc w spokoju kupić i w domu przeczytać. Byłoby jakoś tak bardziej... etycznie (?)
|
cezary
Użytkownik
|
#41 - Wysłana: 22 Cze 2005 21:22:53
i wygodnie
jejq kupilem ze 15 tych magazynkow kiedys, w szczegolnosci zeby katowac qmpli w liceum podczas lekcji, ale pewnego dnia zauwazylem ze za takie pieniadze mozna 15 piw miesiecznie kupic 
|
Dyplomata
Użytkownik
|
#42 - Wysłana: 23 Cze 2005 19:14:25
Na jednej ze stron o Star Treku czytałem o takim projekcie :
- wystąpi większość aktorów z TNG i DS9 ;
- Wesley (ten z TNG) będzie "wtyką" obcej cywilizacji ;
- nowy gatunek zaatakuje Federację i pobije ją ;
- zacznie się okupacja Ziemi ;
- przez awarię na stacji Sisko nie zostanie ona (na początku)
uznana za wartą ataku .
Czy ktoś z was słyszał o tym co napisałem powyżej ?
|
Barusz
Użytkownik
|
#43 - Wysłana: 23 Cze 2005 20:36:32
Ja bym chciał przeczytać, możesz podać link?
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#44 - Wysłana: 25 Cze 2005 14:10:37
Wesley (ten z TNG) będzie "wtyką" obcej cywilizacji
Wiedziałem... 
|
Nika
Użytkownik
|
#45 - Wysłana: 26 Cze 2005 12:24:00
Jeśli Wesley będzie "wtyką" obcej cywilizacji to to marnie świadczy o tej cywilizacji 
|
Nash
Użytkownik
|
#46 - Wysłana: 26 Cze 2005 14:41:14
>>Jeśli Wesley będzie "wtyką" obcej cywilizacji to to marnie świadczy o tej cywilizacji
A jeszcze gorzej o scenarzystach;) Kompletny brak swiezych pomyslow na NOWE postacie. Jak widac od DS9 trek ma tendencje spadkowa jesli o to chodzi.
|
Barusz
Użytkownik
|
#47 - Wysłana: 26 Cze 2005 14:44:24
Raczej chodziłoby im o to, by zadowloić trekerów (przypominam - mówimy o filmie, nie serialu).
|
Nash
Użytkownik
|
#48 - Wysłana: 26 Cze 2005 14:46:40
>>Raczej chodziłoby im o to, by zadowloić trekerów (przypominam - mówimy o filmie, nie serialu).
No nie wiem czy madre jest korzystanie z postaci za ktora fani raczej nie przepadali a wrecz nienawidzili. Choc jesli bylby on zdrajca Federacji i na koncu bylby 'zalatwiony na amen' to mogloby to w pewien sposob zaspokoic rządze krwi fanów;)
|
Barusz
Użytkownik
|
#49 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:03:26
Więc tylko pozwolę sobie przytoczyć fragment do którego odnosiła się poprzednia wypowiedź Nasha:Kompletny brak swiezych pomyslow na NOWE postacie. Jak widac od DS9 trek ma tendencje spadkowa jesli o to chodzi..
|
Nika
Użytkownik
|
#50 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:17:59
Jeśli o mnie chodzi, to właściwie występowanie starych postaci w nowych produkcjach zawsze mnie cieszyło  Uważam też, że w przypadku filmu (szczególnie SF) jest to nawet wskazane, bo w filmie, w którym większość czasu minęłoby zapewne na strzelaniu, trudno jest przedstawić głębsze rysy psychologiczne bohaterów. Serial to co innego (chociaż kiedy zobaczyłam O’Briena i Worfa na DS9 wcale nie protestowałam, pomimo tego, że wcześniej nie byłam fanką żadnego z nich).
|
Nash
Użytkownik
|
#51 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:28:33
>>Jeśli o mnie chodzi, to właściwie występowanie starych postaci w nowych produkcjach zawsze mnie cieszyło
Jasne mnie tez, ale Wesley to byl mhmm 'niewypal'. Popatrzcie jak dobrze wykorzystano motyw syna Sisco w DS9 natomiast Wesley to byl tylko chodzacy klopot. Osobiscie nie chcialbym go widziec w kolejnej czesci.
|
Nash
Użytkownik
|
#52 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:29:58 - Edytowany przez: Nash
W treku pojawilo sie i przewinelo mnostwo ciekawych postaci a wracanie do Wesleya wydaje mi sie tylko i wylacznie objawem zapasci ludzi odpowiedzialnych za to jak ma wygladac trek.
Tym bardziej ze skoro mialoby sie pojawic w kolejnym filmie wiecej bohaterow TNG i DS9 to ja postulowalbym zeby Wesleyowi dac spokoj;)
|
Nika
Użytkownik
|
#53 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:31:47
Popatrzcie jak dobrze wykorzystano motyw syna Sisco w DS9
Jake był chyba jedyną postacią na DS9, której nie lubiłam, więc akurat ten przykład do mnie nie przemawia 
|
Nash
Użytkownik
|
#54 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:35:23
>>Jake był chyba jedyną postacią na DS9, której nie lubiłam, więc akurat ten przykład do mnie nie przemawia
Kwestia gustu, wg roznica byla ogromna.
|
Nika
Użytkownik
|
#55 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:38:06
Kwestia gustu, wg roznica byla ogromna.
Żeby była jasność: ja Jake’a nie lubiłam, ale Wesley’a nie cierpiałam.
|
Barusz
Użytkownik
|
#56 - Wysłana: 26 Cze 2005 15:50:54
Barusz: w treku pojawilo sie i przewinelo mnostwo ciekawych postaci a wracanie do Wesleya wydaje mi sie tylko i wylacznie objawem zapasci ludzi odpowiedzialnych za to jak ma wygladac trek.
Można wiedzieć, dlaczego ten kawaqłek był akurat skierowany personalnie do mnie?
|
Nash
Użytkownik
|
#57 - Wysłana: 26 Cze 2005 16:06:43 - Edytowany przez: Nash
Bo zacytowales mnie;) Nie traktuj tego jako ataku;)
P.S. Juz poprawione. Zadowolony?;)
|