USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Voyager
 Strona:  1  2  3  4  5  ...  9  10  11  12  13  »» 
Autor Wiadomość
kasia_krk
Użytkownik
#1 - Wysłana: 13 Lut 2008 20:39:05
Zaczynam ten tema, bo bardzo lubię Voyagera...:)
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 13 Lut 2008 20:42:20
kasia_krk

Witamy na pokładzie.

Ale VOY ma już kilka tematów
myszatorek
Użytkownik
#3 - Wysłana: 13 Lut 2008 20:44:08
Wiesz ja tez mam sentyment to VOYa, chociaz pare rzeczy bym zmienil, ale podejrzewam ze teraz albo zamkna ten topic (co malo prawdopodobne ) albo sie rozpocznie totalna wojna (dyskusja) nad wyszoscia jednego serialu nad drugim.
Ethno
Użytkownik
#4 - Wysłana: 13 Lut 2008 20:44:18 - Edytowany przez: Ethno
Q__

Ale VOY ma już kilka tematów

Kilka-dziesiąt

Myszatork

Wiesz ja tez mam sentyment to VOYa, chociaz pare rzeczy bym zmienil, ale podejrzewam ze teraz albo zamkna ten topic (co malo prawdopodobne ) albo sie rozpocznie totalna wojna (dyskusja) nad wyszoscia jednego serialu nad drugim.

Tak, tak Voy jest The Best (taka mała prowokacja)

Q

Czekam na riposte
Q__
Moderator
#5 - Wysłana: 13 Lut 2008 20:52:11
myszatorek

ale podejrzewam ze teraz albo zamkna ten topic (co malo prawdopodobne

Ze względów czysto porządkowych najlepiej by było gdyby sama Autorka zechciałą go zamknać, i ew. "odkopała" jeden ze starszych...

albo sie rozpocznie totalna wojna (dyskusja) nad wyszoscia jednego serialu nad drugim.

Sądzisz, że nam się jeszcze chce?

Ethno

Kilka-dziesiąt

Chciałem być oględny...

Tak, tak Voy jest The Best (taka mała prowokacja)
Q
Czekam na riposte

Odsyłam do odpowiedzi udzelonej Twemu przedmówcy.

(I nie prowokuj, bo to nieładnie.)
myszatorek
Użytkownik
#6 - Wysłana: 13 Lut 2008 21:01:21
Ja bede bronil VOYa ale nie wlasna piersia Bo uwazam ze nie jest az taki zly jak go Q__ maluje.

Ale od TNG wara bo bede gryzl
Q__
Moderator
#7 - Wysłana: 13 Lut 2008 21:03:18
myszatorek

Ale od TNG wara bo bede gryzl

Akurat TNG to najlepszy trekowy serial, więc do oczu sobie nie skoczymy.
Jurgen
Moderator
#8 - Wysłana: 13 Lut 2008 21:04:39 - Edytowany przez: Jurgen
Ze względów czysto porządkowych najlepiej by było gdyby sama Autorka zechciałą go zamknać, i ew. "odkopała" jeden ze starszych...

A jeszcze lepiej byłoby, gdyby moderatorzy zamknęli ten temat.

Droga Kasiu, zwyczajem na tym forum (i na innych forach) jest niepowielanie tematów, które juz były wałkowane. Zamiast zakładać nowy temat, należy znaleźć odpowiedni i tam ewentualnie prowadzić dyskusję.
Dodam jeszcze tylko, że tak sformułowany temat (to znaczy, bez okreslenia konkretnie jego przedmiotu) sprawi, że każdy będzie sobie pisał, o czym chce i w końcu stanie się to nieczytelne...
Q__
Moderator
#9 - Wysłana: 13 Lut 2008 22:05:23
Jurgen

A jeszcze lepiej byłoby, gdyby moderatorzy zamknęli ten temat

Wolałem nie narzucać rozwiązań odgórnych...
Paradoks
Użytkownik
#10 - Wysłana: 13 Lut 2008 22:59:40
myszatorek

Ja bede bronil VOYa ale nie wlasna piersia Bo uwazam ze nie jest az taki zly jak go Q__ maluje.

Podobnie jak Entek...

Jurgen

Droga Kasiu, zwyczajem na tym forum (i na innych forach) jest niepowielanie tematów, które juz były wałkowane. Zamiast zakładać nowy temat, należy znaleźć odpowiedni i tam ewentualnie prowadzić dyskusję.
Dodam jeszcze tylko, że tak sformułowany temat (to znaczy, bez okreslenia konkretnie jego przedmiotu) sprawi, że każdy będzie sobie pisał, o czym chce i w końcu stanie się to nieczytelne...

Spokojnie, to tylko ten temat to tylko zbiór zer i jedynek, kawałkek namagnesowanego żelastwa gdzieś w Niemczech (o ile dobrze słyszałem tam jest Lex, serwer Kaia). A przecież urokiem tego forum, tym co nas wyróżnia są właśnie OffTopki i bałagan
Q__
Moderator
#11 - Wysłana: 14 Lut 2008 00:13:23
Paradoks

Podobnie jak Entek...

Do ENTka jestem przekonywany praktycznie codziennie ;] przez Jo_ankę...
Shadow Walker
Użytkownik
#12 - Wysłana: 14 Lut 2008 10:37:01

pewnie że nie jest. w porównaniu do entka to arcydzieło.
myszatorek
Użytkownik
#13 - Wysłana: 14 Lut 2008 10:39:37
Podobnie jak Entek...

Tu bym polemizowal z Toba, ale nie powiem kiedy sie konczyl to wtedy sie zaczal rozijac. Zeby od poczatku taki byl moze bym go polubil.
Shadow Walker
Użytkownik
#14 - Wysłana: 14 Lut 2008 10:53:40
entek w ogóle nie powinien był powstać. przecież było oczywiste, że coś takiego musi być w konflikcie z TOS jeśli chodzi chociażby o stronę wizualną i technologiczną. nie należało nigdy ruszać czasów sprzed Kirka, nie mówiąc już o łamaniu kanonu na każdym kroku. jeżeli miała by powstać jakakolwiek produkcja opisujaca jeden z wątków historii treka nie objętych w serialach czy filmach to myśle że najlepszy do tego byłby czas pomiędzy TOS a TNG czyli formowanie sie aliansu z Klingonami, czasy świetności klasy Ambassador itd.
Paradoks
Użytkownik
#15 - Wysłana: 14 Lut 2008 11:00:06
myszatorek

Tu bym polemizowal z Toba, ale nie powiem kiedy sie konczyl to wtedy sie zaczal rozijac. Zeby od poczatku taki byl moze bym go polubil.

Mi z pojedynczymi wyjątki początkowe odcinki też się podobały. Sezony 1-2 mają charakterystyczny klimat, coś pomiędzy produkcjami opowiadającymi o przyszłych misjach NASA a prawdziwym ST. Znacznie odbiega on od klasycznego ST, a'la TNG, ale mi się podobał, czasem nawet bardziej niż w/w. Wątki militarystyczne w trzecim już mniej, też jednak wyraźnie wyczuwało się motyw raczkującej ludzkości rzuconej na głęboką wodę Delphic Expansu. Czwartemu blisko już do TNG, i również bardzo mi się podobał, szczególnie kilku odcinkowe historie, z "To be continiuned".

Star Trek zawiera tak dużą ilość wątków i motywów, że każdy może lubić dany serial inaczej, za coś innego. Mimo różnic jeśli chodzi o preferencje osobiste.
Q__
Moderator
#16 - Wysłana: 14 Lut 2008 12:38:59
Shadow Walker

w porównaniu do entka to arcydzieło.

Tu bym polemizował... IMHO jest na odwrót... (Zresztą wszystko zależy od tego, które momenty obu serii porównamy.)

myszatorek

kiedy sie konczyl to wtedy sie zaczal rozijac. Zeby od poczatku taki byl moze bym go polubil.

Cóż... Dwa pierwsze sezony to w sumie inna linia czasu... I nie mają ST w nazwie.

Shadow Walker

nie mówiąc już o łamaniu kanonu na każdym kroku

A czy znów VOY tak kanon (nie mówiąc już o logice) szanował?

Paradoks

coś pomiędzy produkcjami opowiadającymi o przyszłych misjach NASA a prawdziwym ST

I to jest fajne. Tak powinno być. Gorzej już z wykonaniem.

ps. swoją drogą proponuję zakończyć dyskusję. Dziewczyna weszła do nas na Forum, napisała, że lubi VOY, a my zamiast się przywitać spory na "dzień dobry" zaczynamy...
myszatorek
Użytkownik
#17 - Wysłana: 14 Lut 2008 13:03:48
A czy ja nie mowilem ze tak bedzie Ale nic o gutsach sie nie dyskutuje i najwazniejsze jest to ze wszyscy lubimy ST bez roznicy jaki serial i to nas laczy
Q__
Moderator
#18 - Wysłana: 14 Lut 2008 13:10:19
myszatorek

najwazniejsze jest to ze wszyscy lubimy ST bez roznicy jaki serial i to nas laczy

Owszem. I mam nadzieję, że kasia_krk nie poczuła się spłoszona naszymi swarami...
Ethno
Użytkownik
#19 - Wysłana: 14 Lut 2008 17:06:16
Q__

Owszem. I mam nadzieję, że kasia_krk nie poczuła się spłoszona naszymi swarami...

Zniknęła, wiec chyba jednak tak.....a to nie jest do końca jej wina, może poszukiwała opcji szukaj, nie znalazła, więc postanowiła napisać new Topic, bo nie chciało jej się szukać manualnie,(nie dziwie się)
Q__
Moderator
#20 - Wysłana: 14 Lut 2008 18:38:59
Ethno

Zniknęła, wiec chyba jednak tak.....

Zatem zapraszam Ją do powrotu... My nie gryziemy (przeważnie).
Pah Wraith
Użytkownik
#21 - Wysłana: 14 Lut 2008 18:41:28
LOL, nie minęły jeszcze 24h od ostatniego (i pierwszego postu) a Wy już za zagninioną dziewczynę uznajecie
Q__
Moderator
#22 - Wysłana: 14 Lut 2008 18:51:07
Pah Wraith

LOL, nie minęły jeszcze 24h od ostatniego (i pierwszego postu) a Wy już za zagninioną dziewczynę uznajecie

Sam we mnie wywołałeś takową reakcję zarzucając coponiektórym "kocenie" Newbies.
Jurgen
Moderator
#23 - Wysłana: 14 Lut 2008 20:06:35
Pah Wraith, Q__, Ethno, a nie pomyśleliście, że dziewczyna po prostu się na nas zawiodła i dlatego zniknęła? Ona tu chciała o VOYu pogadać, a my ją najpierw zjechaliśmy za dublowanie postów, a potem tradycyjnie zaczęliśmy wykłócać się, czy VOY jest dobry, kiepski czy tylko taki sobie. Najwyraźniej nie wszystkim tutejsza atmosfera pasuje.
myszatorek
Użytkownik
#24 - Wysłana: 14 Lut 2008 20:15:28
Nie wiem jak wy ale ja ja przeztrzeglem ze tak moze byc Przeciez temat VOYa i ENTka to gorace tematy na ty forum. Ale moze tez byc tak ze moze ktos na prowokowac do tych dyskusji.
Q__
Moderator
#25 - Wysłana: 15 Lut 2008 00:28:27
Jurgen

Pah Wraith, Q__, Ethno, a nie pomyśleliście, że dziewczyna po prostu się na nas zawiodła i dlatego zniknęła? Ona tu chciała o VOYu pogadać, a my ją najpierw zjechaliśmy za dublowanie postów, a potem tradycyjnie zaczęliśmy wykłócać się, czy VOY jest dobry, kiepski czy tylko taki sobie

No włąśnie tak pomyślałęm... I jakos nie do końca mi się to podoba...

myszatorek

Ale moze tez byc tak ze moze ktos na prowokowac do tych dyskusji.

Nie sądzę, IMHO po prostu dziewczyna chciała poweidzieć, że "Voyager jest super". I nie zgadzając się z tą opinią szanuję Jej prawo do takiego zdania.
Paradoks
Użytkownik
#26 - Wysłana: 15 Lut 2008 10:44:02
Q__

Nie sądzę, IMHO po prostu dziewczyna chciała poweidzieć, że "Voyager jest super".

Możliwe, sądząc po długości wypowiedzi.
Neelix
Użytkownik
#27 - Wysłana: 15 Lut 2008 13:48:50
Q__

Porozmawiam z nią na ten temat dzisiaj; równocześnie chciałbym za nią przeprosić... W końcu młodsze, 12-letnie siostry tak mają...
Reasumując wszystkie powyższe posty odpowiadam:
- ona jest szaleńczo zakochana w VOY-u
- ona nikogo nie chce prowokować
- nie zagubiła się, tylko jest w szkole
- postaram się ją zmusić do wyjaśnień
Q__
Moderator
#28 - Wysłana: 15 Lut 2008 16:42:51
Paradoks

Możliwe, sądząc po długości wypowiedzi.

Wiadoma jednomyslnosć?

Neelix

Porozmawiam z nią na ten temat dzisiaj; równocześnie chciałbym za nią przeprosić... W końcu młodsze, 12-letnie siostry tak mają...

Spokojnie. Nigdy nie stawialiśmy na Forum granic wiekowych. Zamiast zawstydzać wychowaj ja raczej na przyzwoitą trekerkę.
Pah Wraith
Użytkownik
#29 - Wysłana: 15 Lut 2008 18:02:38
Neelix
- nie zagubiła się, tylko jest w szkole

już drugą dobę! to pachnie strajkiem okupacyjnym
Q__
Moderator
#30 - Wysłana: 15 Lut 2008 18:18:55 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith

już drugą dobę! to pachnie strajkiem okupacyjnym

Albo miłością do wiedzy
 Strona:  1  2  3  4  5  ...  9  10  11  12  13  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Voyager

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!