USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / ST: Generations - Wasze opinie
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »» 
Autor Wiadomość
kanna
Użytkownik
#61 - Wysłana: 25 Sty 2008 14:54:05 - Edytowany przez: kanna
Domko

I bardzo Ci sie chwali

A ja dzisiaj, w ramach równouprawnienie i łamania stereotypów, cały dzien sprzątałam, a potem porzadkowałam zabawki dzieci. A mąż w pracy... A keidy ja chodze do pracy, to on wcale nie sprząta.
Life is brootal, Domko
myszatorek
Użytkownik
#62 - Wysłana: 25 Sty 2008 14:56:36
Naszczescie ja tez jestem samowystarczalny A synka gratuluje od malego uczy sie milosci do ST tez tak wychowam swoje dziecko
Domko
Użytkownik
#63 - Wysłana: 25 Sty 2008 14:58:51
Najpierw sobie tak wychowam kobietę (to się już pewnie nie chwali ) - najpierw tylko muszę ją znaleźć.
myszatorek
Użytkownik
#64 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:01:58
Ty ja masz nie wychowac ale zarazic ja miloscia do ST
Jurgen
Moderator
#65 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:20:28
myszatorek
Domko

Sprawa jest dość skomplikowana ze względu na pewne stereotypy i uprzedzenia odnośnie SF. Moim więc zdaniem należy najpierw "pokonać" te uprzedzenia i stereotypy, bpo inaczej nie ma większych szans... No i warto znaleźć jakiś punkt odniesienia do rzeczywistej rzeczywistości. Łatwiej wtedy o takie zwykłe ludzkie spojrzenie na treka...
Domko
Użytkownik
#66 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:24:58 - Edytowany przez: Domko
kanna
A ja dzisiaj, w ramach równouprawnienie i łamania stereotypów, cały dzien sprzątałam, a potem porzadkowałam zabawki dzieci. A mąż w pracy... A keidy ja chodze do pracy, to on wcale nie sprząta.
Life is brootal, Domko

Może trzeba o tym porozmawiać? Może po prostu nie wie albo ma szansę udawać, że nie wie, że powinien to zrobić.

Lepiej już milczę, bo powinienem chyba stanąć w obronie męża zgodnie z męską solidarnością.

Jurgen
No i warto znaleźć jakiś punkt odniesienia do rzeczywistej rzeczywistości. Łatwiej wtedy o takie zwykłe ludzkie spojrzenie na treka...

No to może jej powiem tak: "bądźmy jak Riker i Troi, jak Chackotay i Siedem, jak Trip i T'Pol". Myślisz, że zrozumie?
Q__
Moderator
#67 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:29:17
kanna

Facet po akdemiku, albo taki, co se sam pomieszka, zaczyna nabierać realnego spojrzenia na rzeczywistość - i cieszy sie z kazdego kotleta, co mu sie poda

Ja tam się nie cieszę. Wolę to co sam upichcę.

Domko

Najpierw sobie tak wychowam kobietę (to się już pewnie nie chwali ) - najpierw tylko muszę ją znaleźć.

(Znaleźć nie trudno, gorzej nie zostać porzuconym.)

Jurgen
Sprawa jest dość skomplikowana ze względu na pewne stereotypy i uprzedzenia odnośnie SF. Moim więc zdaniem należy najpierw "pokonać" te uprzedzenia i stereotypy, bpo inaczej nie ma większych szans...

Albo szukać między fankami SF.

Domko

Może trzeba o tym porozmawiać? Może po prostu nie wie albo ma szansę udawać, że nie wie, że powinien to zrobić.

Gadasz jak Guinan.
Domko
Użytkownik
#68 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:30:39
Gadasz jak Guinan

Często od koleżanek i kolegów (a szczególnie tych pierwszych ) słyszałem, że umiem słuchać. Może jestem El-Aurianinem?
Jurgen
Moderator
#69 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:34:10
No to może jej powiem tak: "bądźmy jak Riker i Troi, jak Chackotay i Siedem, jak Trip i T'Pol". Myślisz, że zrozumie?

Raczej nie. Paradoksalnie jednak zauważyłem, że stary, śmieszny, czasem naiwny TOS podziałał. Moją dziewczynkę próbowałem od jakiegoś czasu utrekowić, ale efekty były kiepskie. NEM obejrzała - niby fajny, ale nic więcej z tego nie wyszło, na ST4 troche się pośmiała, ale jedynym efektem było rozpoznawanie Spocka (choc to i tak plus), ST6 (no wiadomo, film jest bardziej normalny niż takie TMP czy inne wydumki) nawet z zainteresowaniem obejrzała. Ale to dalej nie było to. Aż pojawił się TOS. Najpierw oczywiście spytała, co to za głupota (głównie o te nieszczęsne piżamy chodziło), ale potem zafascynowało ją podejście Kirka do kobiet. No i chyba coś w kwestii treka się ruszyło, bo obecnie od czasu do czasu nawet spyta, czy bedę oglądał TOSa (rzadko mam okazję oglądać "na żywo" i musze nagrywać), bo też by obejrzała. Dalej mówi, że to głupota, ale jakoś tak mało przekonująco.

PS Żeby było jasne - klata Kirka nie do końca się jej podoba, więc chyba nie o to chodzi.
Domko
Użytkownik
#70 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:35:22
Czyli mam powiedzieć "bądźmy jak Kirk i każda napotkana przez niego kobieta"?
Q__
Moderator
#71 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:37:48 - Edytowany przez: Q__
Domko

Często od koleżanek i kolegów (a szczególnie tych pierwszych ) słyszałem, że umiem słuchać. Może jestem El-Aurianinem?

Maybe...

Jurgen

no wiadomo, film jest bardziej normalny niż takie TMP czy inne wydumki

Najpierw oczywiście spytała, co to za głupota (głównie o te nieszczęsne piżamy chodziło), ale potem zafascynowało ją podejście Kirka do kobiet

ROTFL

Żeby było jasne - klata Kirka nie do końca się jej podoba

Novum.

Domko

Czyli mam powiedzieć "bądźmy jak Kirk i każda napotkana przez niego kobieta"?

Ja tak długie lata robiłem...

(Ale nie każda - T'Pau np. nie uwodził.)
myszatorek
Użytkownik
#72 - Wysłana: 25 Sty 2008 15:40:14
Jak Kirk i kobieta hmm zamalo tych kobiet
kanna
Użytkownik
#73 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:09:31
Domko
Może trzeba o tym porozmawiać?

rotfl Mów tak do psychologa...

Może po prostu nie wie albo ma szansę udawać, że nie wie, że powinien to zrobić.

Ty To chyba jesteś jeszcze bardzo młody
Domko
Użytkownik
#74 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:21:04
rotfl Mów tak do psychologa...

Specjalnie to powiedziałem.

Ty To chyba jesteś jeszcze bardzo młody

Trochę sobie kpię.

Co do mojego wieku to bardzo młody to ja na pewno nie jestem.
kanna
Użytkownik
#75 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:27:56
bardzo młody to ja na pewno nie jestem.

Sprawdziłam Jesteś. I tej wersji bedę sie trzymac....
Domko
Użytkownik
#76 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:29:45 - Edytowany przez: Domko
A gdzie to sprawdziłaś? Może masz błędne informacje. Ile to ja mam wg nich lat?
Delta
Użytkownik
#77 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:31:07
kanna
Ostatnio mój synek przyszedł i przyniósł mi jakis popjazd (bez kół, mały dół i spora nadbudowa) z lego. "Dla ciebie, mamusiu" "Ale co to jest?" "Star trek"

No i rośnie nam Zefram Cochrane. Niedługo pewnie wpadnie do garażu napęd warp poskładać.

Domko

Byle byś nie powiedział, że jak materia z antymaterią.
Domko
Użytkownik
#78 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:32:04
No i rośnie nam Zefram Cochrane. Niedługo pewnie wpadnie do garażu napęd warp poskładać.

Raczej do stodoły, jak to było w First Contact wg niektórych opinii na forum.

Q__
Moderator
#79 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:33:37
Domko

Co do mojego wieku to bardzo młody to ja na pewno nie jestem.

Ale przed '30...
Delta
Użytkownik
#80 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:34:02
Domko

Winny.
Domko
Użytkownik
#81 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:34:46
Już bliżej jest niż dalej - niewiele przed 30-tką.

Zresztą ja nie z Tobą rozmawiam o wieku, tylko z kanną, więc co mi się kolega Junior Admin wtrąca.
Q__
Moderator
#82 - Wysłana: 25 Sty 2008 16:37:56
Delta

Mozliwe

Pamietam też tekst: "bądźmy jak Marx i Engels, jak hamburger i frytki"

Włosi lubią taki model związku.

Domko

Wsio rawno... I tak jest to (móiąc Lemem) antywerystyczne...
Madame Picard
Moderator
#83 - Wysłana: 25 Sty 2008 17:40:35
Ojej, ale żeście się nagadali, jak mnie nie było...

Q__
Postulował on mianowicie by bronić wieloryby przed wymieraniem, przez wybicie ich (bo wtedy nie bedzie komu wymierać). Może Kirk też znał tę doktrynę?
Raczej nie. Kirk przecież ratował wieloryby.

Halbard
Co do gry aktorów to Patrick Stewart udowandnia, że jest naprawdę przyzwoitym aktorem szczególnie na tle tym razem raczej bladego Williama Shatnera.
Patrick Stewart jest rzeczywiście znakomity jak zwykle. A Shatner jak zwykle leci na 3 minach, ale w sumie na tych 3 minach (i gołej klacie) stworzył nader wiarygodny obraz Kirka.

kanna
Przyuczac do samodzielnego przygotowywania pożywienia, zeby w sytuacjach awaryjnych był samowystarczalny
On jest przyuczony, tylko po prostu lubi, jak mu przygotowuję kolacyjkę zamiast siedzieć na forum .

Ostatnio mój synek przyszedł i przyniósł mi jakis popjazd (bez kół, mały dół i spora nadbudowa) z lego. "Dla ciebie, mamusiu" "Ale co to jest?" "Star trek"
Ojej, to było SŁODKIE!

Facet wziety od mamusi jak nic będzie oczekiewał trzydaniowych obiadków. Facet po akdemiku, albo taki, co se sam pomieszka, zaczyna nabierać realnego spojrzenia na rzeczywistość - i cieszy sie z kazdego kotleta, co mu sie poda
Ja chyba sobie to wydrukuję powieszę nad biurkiem . Mój mąż jest po akademiku i po mieszkaniu samemu, więc jest przysposobiony do życia w rodzinie . Ale po takim kawalerskim mieszkaniu to on chyba nadal myśli, że mąka albo proszek do prania same rosną w szafkach .

Jurgen
Czy to jest jakoś tak, że TOS się bardziej podoba kobietom?

Żeby było jasne - klata Kirka nie do końca się jej podoba, więc chyba nie o to chodzi
Żeby było jasne - klata Kirka jest jedyna i niepowtarzalna

Domko
Już bliżej jest niż dalej - niewiele przed 30-tką.
Hm, ja też jestem niewiele przed 30 i też mam wrażenie, że to poważny wiek .
kanna
Użytkownik
#84 - Wysłana: 25 Sty 2008 17:46:03 - Edytowany przez: kanna
Do Zwiazku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej do 35 roku mozna było przystępować , Kufniarze...

tylko po prostu lubi, jak mu przygotowuję kolacyjkę zamiast siedzieć na forum

Każdy by lubił...
Q__
Moderator
#85 - Wysłana: 25 Sty 2008 18:43:14 - Edytowany przez: Q__
Madame Picard

Raczej nie. Kirk przecież ratował wieloryby.

Ale dla ratowania Ziemi.

ale w sumie na tych 3 minach (i gołej klacie) stworzył nader wiarygodny obraz Kirka.

Takiego macho o nieskomplikowanej psychice?

Ale po takim kawalerskim mieszkaniu to on chyba nadal myśli, że mąka albo proszek do prania same rosną w szafkach

Ja też.

Żeby było jasne - klata Kirka jest jedyna i niepowtarzalna

Ja się na tym nie znam.

Hm, ja też jestem niewiele przed 30 i też mam wrażenie, że to poważny wiek

A już mężatka...

kanna

Do Zwiazku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej do 35 roku mozna było przystępować , Kufniarze...

Pamiętam te lube czasy
myszatorek
Użytkownik
#86 - Wysłana: 25 Sty 2008 18:57:57
A ja mimo ze mi malo brakuje do 30tki i tak sie czuje młodo A pamietacie kartki na jedzenie?? Wyobrazce sobie jaka by mieli kontrole na jedzeniem nasi socjalistyczni przywodcy jakby mieli replikatory
Q__
Moderator
#87 - Wysłana: 25 Sty 2008 18:59:55
myszatorek

A pamietacie kartki na jedzenie?? Wyobrazce sobie jaka by mieli kontrole na jedzeniem nasi socjalistyczni przywodcy jakby mieli replikatory

Racja. I mimo replikatory byłbyby niedobory.
Domko
Użytkownik
#88 - Wysłana: 25 Sty 2008 19:02:11
Nawet ja pamiętam kartki na jedzenie. Pamiętam też sklepy SPOŁEM.
Madame Picard
Moderator
#89 - Wysłana: 25 Sty 2008 19:16:12
Q__
Takiego macho o nieskomplikowanej psychice?
Ty nie lubisz Kirka, prawda?

A już mężatka...
I to od 5 lat .

myszatorek
A pamietacie kartki na jedzenie??
No pewnie. I etykiety zastępcze
Q__
Moderator
#90 - Wysłana: 25 Sty 2008 19:26:06
Madame Picard

Ty nie lubisz Kirka, prawda?

Wręcz przeciwnie. Postać dość pokrewna mi psychicznie.

No pewnie. I etykiety zastępcze

To był czad.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / ST: Generations - Wasze opinie

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!