USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Znani Polacy w uniwersum ST

Autor Wiadomość
myszatorek
Użytkownik
#1 - Wysłana: 19 Gru 2007 16:26:29
Kogo ze znanych polaków (aktorzy, politycy itp.) byscie obsadzili w uniwersum star Trek i w jakich rolach??
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 19 Gru 2007 16:30:49
Nikogo, bo nie chcę świata ST zaśmiecać
myszatorek
Użytkownik
#3 - Wysłana: 19 Gru 2007 16:34:43
A ja bym politykow obsadzil w roli Torped i wystrzelil ik w kierunku szescianu Borg. Pomysl jakie zamieszanie by zrobili w ich kolektywie Ale boje sie ze te dwie male torpedy J.K. i L. K. by p[rzejely wladze nad Borg. Az zal mi sie zrobilo Borg
Q__
Moderator
#4 - Wysłana: 19 Gru 2007 16:40:07
myszatorek

A ja bym politykow obsadzil w roli Torped i wystrzelil ik w kierunku szescianu Borg.

Seybr
Użytkownik
#5 - Wysłana: 19 Gru 2007 16:49:41
No nie aż tacy nie czuli nie jesteśmy chyba. Biedny Borg nie wyrobił by na łapówki itp.

Z tego co pamiętam, ale mogę się mylić była mowa o polakach, o korzeniach jakiegoś tam bohatera odcinka.

Worf słuchał pieśni stworzone przez Janko Muzykant ;].
myszatorek
Użytkownik
#6 - Wysłana: 19 Gru 2007 16:50:38 - Edytowany przez: myszatorek
Ziobro to by caly kolektyw Borg o wspolprace posadzil
Q__
Moderator
#7 - Wysłana: 19 Gru 2007 17:40:55
Seybr

Z tego co pamiętam, ale mogę się mylić była mowa o polakach, o korzeniach jakiegoś tam bohatera odcinka.

Choćby o doktor Pulaski...

myszatorek

Wystarczy posądzić kolektyw o kolektywizm.
tuvok
Użytkownik
#8 - Wysłana: 19 Gru 2007 20:50:15
Wyobrazam sobie, Ferdynanda Kiepskiego w star treku.
Np.:
Jeden z odcinków by go coś przeteleportowało na Okręt Enterprise, gdzie kapitanem jest Jean-Luc Picard. Pierwsze co by pewnie zrobił to zdziwiłby sie ze jest cos takiego jak replikator. Następnie by pewnie nie odchodził od niego na 1 metr, i z pewnoscią by non-stop zmawiał piwo za piwem. W koncu brak cierpliwosci kapitana spowodowało by rzucenie go na pożarcie Klingonom, ale ferdek jak to ferdek, pewnie by zaczął pić z Klingonami, i byłoby mu wsród klingonów nawet dobrze. .
Jurgen
Moderator
#9 - Wysłana: 19 Gru 2007 20:54:30

A tam posadził, przeciez to jego wzór - tam każdy jest podglądany i podsłuchiwany. I to do granic możliwości - nawet swoje mysli znają.
Alucard87
Użytkownik
#10 - Wysłana: 19 Gru 2007 21:00:41
tuvok

cos podobnego juz w TNG było jak zabrali tych wieśniaków i O'Brien im pokazal jak sie korzysta z replikatora

A wyobrażacie sobie Leppera albo Łyżwińskiego na planecie Deltan?
Jurgen
Moderator
#11 - Wysłana: 19 Gru 2007 21:04:19

Role by się dowórciły, bo to oni zostaliby wykorzystani. Nie, przepraszam - Deltanie mają ten swój kodeks, więc chyba nic by z tego nie wyszło...
Seybr
Użytkownik
#12 - Wysłana: 19 Gru 2007 21:08:16
Tuvok ciekawy pomysł, szkoda że nikt z producentów Kiepskich nie wpadł na to.
kanna
Użytkownik
#13 - Wysłana: 19 Gru 2007 21:51:10
W. Pawlak (PSL) , ale ten sprzed kilku lat, ostatnio sie wyrobił, mógłby grac jakiegoś Wulkana (nina?) - kamienna twarz i zero emocji
Q__
Moderator
#14 - Wysłana: 19 Gru 2007 21:52:31 - Edytowany przez: Q__
tuvok

Wyobrazam sobie, Ferdynanda Kiepskiego w star treku.

W podobnym stylu była turecka pariodia pierwszego odcinka TOSu (tego z "solnym wampirem")...

Jurgen

A tam posadził, przeciez to jego wzór - tam każdy jest podglądany i podsłuchiwany. I to do granic możliwości - nawet swoje mysli znają

Tak. Pełna jawność i wzorowa dyscyplina. Ideał.

Alucard87

Sądzisz, że Deltankom by do gustu przypadli? Wszak to nimfomanki, ale wybredne...

Jurgen

Nie, przepraszam - Deltanie mają ten swój kodeks, więc chyba nic by z tego nie wyszło...

Ano, za prymitywni...

Seybr

ciekawy pomysł, szkoda że nikt z producentów Kiepskich nie wpadł na to.

Zwłaszcza, że do motywów SF nawiązywali dość często... (Ma ktoś mail do Khamidova?)

kanna

W. Pawlak (PSL) , ale ten sprzed kilku lat, ostatnio sie wyrobił, mógłby grac jakiegoś Wulkana (nina?) - kamienna twarz i zero emocji

Tylko czy logiczny był?
Darklighter
Użytkownik
#15 - Wysłana: 19 Gru 2007 21:53:45 - Edytowany przez: Darklighter
A ja bym politykow obsadzil w roli Torped i wystrzelil ik w kierunku szescianu Borg.

To byłby punkt zwrotny w historii Borg, którzy od tej pory przestaliby używać zwrotu "we will add your biological and technological(...)" zmieniając go na "we will add your technological(...)" i wrócili by do rozmnażania znanego nam z "Q-Who". Te kilka torped sprawiłoby znaczne zaniżenie przydatności ludzi jako elementu do asymilacji do poziomu, w którym nie byliby godni uwagi.

Moje propozycje (portret + opis roli):
1) http://www.gudejko.pl/pl/a/html/Skowronski_Aleksan der.html - jako przedstawiciel rasy Tellarite (porównanie http://memory-alpha.org/en/wiki/Tellarite )

2) http://www.gudejko.pl/pl/a/html/Zbrojewicz_Mirosla w.html - jako oficer ochrony - Zbychu "Szef" Kowadło.

3) http://www.gudejko.pl/pl/a/html/Lasota_Czeslaw.htm l - jako demoniczny przywódca złych Romulan.

4) http://www.gudejko.pl/pl/a/html/Burczyk_Stefan.htm l - supertajny i główny (taki na serio, a nie figurant, jak poprzednik) przywóda superdemonicznych i złych Romulan. Kiedy Borg wygłaszają swoją kwestię i on im na ekranie wysokiczy, to przerywają w pół zdania i skaczą w transwarp. To właśnie Q całą swoją mocą muszą utrzymywać równowagę we wszechświecie właśnie z jego powodu - on samą obecnością wprowadza chaos i mrok.

5) http://www.gudejko.pl/pl/a/html/Idczak_Bartosz.htm l - pół Vulcan/pół człowiek. Potrafi zainicjować zlanie jaźni samym spojrzeniem.

6) http://www.gudejko.pl/pl/a/html/Cacko-Zagorski_Woj ciech.html ojciech.html - rubaszny mechanik i konserwator cewek warp.

To tyle...na razie
Q__
Moderator
#16 - Wysłana: 19 Gru 2007 22:02:13
Darklighter

Fajne, ale to nie politycy
Darklighter
Użytkownik
#17 - Wysłana: 19 Gru 2007 22:11:33
Fajne, ale to nie politycy

W temacie było do wyboru:

Kogo ze znanych polaków (aktorzy, politycy itp.)

Wybrałem aktorów.
Q__
Moderator
#18 - Wysłana: 19 Gru 2007 22:14:11
Darklighter

Wybrałem aktorów.

Tylko czy ci aktorzy są znani?
Darklighter
Użytkownik
#19 - Wysłana: 19 Gru 2007 22:25:15
Tylko czy ci aktorzy są znani?

Część z pewnością jest znana (patrz filmografia), ale nie tym się kierowałem, lecz tym, że są charakterystyczni do niektórych ról.
Q__
Moderator
#20 - Wysłana: 19 Gru 2007 23:42:00 - Edytowany przez: Q__
Darklighter

ale nie tym się kierowałem, lecz tym, że są charakterystyczni do niektórych ról.

Faktycznie, nieźle ich dobrałeś do ról... Może ekipa Horizona po nich sięgnie.
myszatorek
Użytkownik
#21 - Wysłana: 23 Gru 2007 01:27:25
I bedzie serial ST w polskich realiach. Statek oczywiscie sprowadzony z innej planety i byl "lekko" bity
Dreamweb
Użytkownik
#22 - Wysłana: 23 Gru 2007 10:52:34
- zgolić resztę włosów, pomalować na niebiesko i Bolianin wręcz podręcznikowy

- dwaj przedstawiciele nieznanego dotąd gatunku, pochodzą z planety na której wszyscy mieszkańcy wyglądają tak samo. Mogliby np. służyć jako pomocnicy głównego mechanika na statku Gwiezdnej Floty, którym nigdy nic się nie udaje - taki humorystyczny akcent w każdym odcinku.

- zawadiacki oficer na statku Gwiezdnej Floty, taki trochę w stylu Parisa (tak mu z oczu patrzy )

- zbuntowany ex-oficer GF, szef komórki Maquis, Indianin o tych samych korzeniach co Chakotay (dorobić tatuaż!)

- zły Romulański komandor

- jego ojciec, senator

- agent Section 31
Q__
Moderator
#23 - Wysłana: 23 Gru 2007 12:30:19
myszatorek

I bedzie serial ST w polskich realiach. Statek oczywiscie sprowadzony z innej planety i byl "lekko" bity

(Ale zapominasz, że mamy też świetnych inżynierów, naukowców...)

Dreamweb

dwaj przedstawiciele nieznanego dotąd gatunku, pochodzą z planety na której wszyscy mieszkańcy wyglądają tak samo

Binarowie?
Jurgen
Moderator
#24 - Wysłana: 23 Gru 2007 18:56:48

Gdzie tam lekko bity, nówka sztuka.
Seybr
Użytkownik
#25 - Wysłana: 23 Gru 2007 22:46:48
Dreamweb

Rozbawiłeś mnie ;].

Gdzie tam lekko bity, nówka sztuka.

Jednak po pierwszym locie okazało się, jest powypadkowy ;], brak geometrii w napędzie Warp ;].
Choć pewne szychy co roku by zmieniały stateczki ;].
tuvok
Użytkownik
#26 - Wysłana: 24 Gru 2007 17:09:42 - Edytowany przez: tuvok
Domko
Użytkownik
#27 - Wysłana: 24 Gru 2007 19:43:35 - Edytowany przez: Domko
- dowódca statku Enterprise-F podczas wydawania komendy "Engage"

Co do powyższego co wpisał tuvok, to już niestety było...
Q__
Moderator
#28 - Wysłana: 25 Gru 2007 15:05:03
Seybr

Choć pewne szychy co roku by zmieniały stateczki ;].

Ale wszystkie stateczki byłyby klasy S i z przyciemnianymi szybami.

tuvok

Roman Giertych

Uprasza się nie obrażać Spocka.

Domko

dowódca statku Enterprise-F podczas wydawania komendy "Engage"

Widać, że taka komenda dlań nie pierwszyzna, skoro tak znudzony.
Dreamweb
Użytkownik
#29 - Wysłana: 26 Gru 2007 13:32:40
A jeszcze Stefek Niesiołowski - moim zdaniem wręcz skrojony do roli inteligentnego, groźnego acz dowcipnego szwarccharakteru. Takie pomieszanie Kahna, Arika Soonga z ENT, trochę Gula Dukata, może z dodatkową odrobiną zgryźliwego sarkazmu...
Q__
Moderator
#30 - Wysłana: 26 Gru 2007 17:01:53
Dreamweb

A jeszcze Stefek Niesiołowski - moim zdaniem wręcz skrojony do roli inteligentnego, groźnego acz dowcipnego szwarccharakteru.

Obowiązkowo Kradasjanin...

USS Phoenix forum / Star Trek / Znani Polacy w uniwersum ST

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!