USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / odc "these are the voyages..."
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
elbereth
Moderator
#1 - Wysłana: 8 Maj 2005 00:25:42
http://www.startrek.com/startrek/view/series/ENT/episode/9655.html
mozna zlukac pare fot z ost. odcinka..
nie pisze co na nich widac coby nie spojlerowac jak kazdy chce to sobie zobaczy :]
waterhouse
Moderator
#2 - Wysłana: 8 Maj 2005 00:28:35
http://www.scifiuniverse.net/promo/enterprise/0978.wmv

Oto link do zapowiedzi filmowej....zapowiada się wstrzasająco
Dreamweb
Użytkownik
#3 - Wysłana: 8 Maj 2005 11:35:19
Ciekawe czy Will i Deanna powiedzą nam dlaczego NX-01 nie jest wliczany do "statków o nazwie Enterprise"
Suavek
Anonimowy
#4 - Wysłana: 8 Maj 2005 12:52:36
...dlaczego NX-01 nie jest wliczany do "statków o nazwie Enterprise"

Moze dlatego, ze nie jest okretem federacyjnym?
Dreamweb
Użytkownik
#5 - Wysłana: 8 Maj 2005 13:06:00
Tak, to jest na pewno najlogiczniejsze wytłumaczenie, choć nie wszystkich przekonuje, i myślę że jeśli to wytłumaczą to pewnie tak.
elbereth
Moderator
#6 - Wysłana: 8 Maj 2005 15:42:13
moze to spoljer moze nie wiec nie czytajcie jak nie chcecie :] wogle ten topic jest mega spojlerem wiec kto nie chce niech nie wchodzi :]

szkoda tylko ze nie zobaczymy USS Titan
Dreamweb
Użytkownik
#7 - Wysłana: 8 Maj 2005 18:02:39
O Titanie mogliby film zrobić, nie obraziłbym się... Z gościnnym udziałem innych postaci z XXIV wiecznych seriali. Byłaby to naturalna kontunuacja Nemesis. A w tym ostatnim odcinku będą Troi i Riker z czasów Enterprise D... Tylko nieco za starzy...
John Belushi
Użytkownik
#8 - Wysłana: 8 Maj 2005 19:27:17 - Edytowany przez: John Belushi
starzy jak starzy
ale nie sposób ukryć ten brzuszek Rikera
nawet w mundurze Federacji go widać
waterhouse
Moderator
#9 - Wysłana: 8 Maj 2005 20:23:34
cóż koszty Rikera jako postaci CGI a la Gullum czy (przpraszam) Yoda przekroczyłby zapewne budżer Entka na F/X za cały IV sezon
Kazeite
Anonimowy
#10 - Wysłana: 9 Maj 2005 18:40:59
Ten Riker to ma chyba coś z oczyma... Przecież gabinet Archera jest większy od gabinetu Picarda na Enterprise-D

No, chyba że miał na myśli objętość

Ech... ale w sumie to jakoś... śmiesznie wygląda. Riker rzucający takie komentarze, udający Bonktroopera*... jakoś mi to nie pasuje to heroiczno-dramatycznego tematu odcinka. Ale cóż, pożyjemy, zobaczymy.

* Bonktrooper - pamiętacie, w Gwiezdnych Wojnach, jak szturmowcy wchodzą do tej sali kontrolnej na Gwieździe Śmierci, gdzie Luke i Han zostawili roboty, a sami poszli po Leię?

Jak to macie na video albo DVD, to popatrzcie sobie, jak wchodzą do sali - jeden ze szturmowców wali czółkiem w zbyt nisko podniesione drzwi z głośnym "Bonk!" - stąd "Bonktrooper"
elbereth
Moderator
#11 - Wysłana: 14 Maj 2005 00:06:35
ktos wie kiedy wypuszcza odcinek do sieci? bo nie zasne poki nie obejze :P
elbereth
Moderator
#12 - Wysłana: 15 Maj 2005 18:44:42
obejżalem.. szczerze mowiac to nie podobalo mi sie :/
jakos tak bardziej mi to wygladalo jak fragment tng z goscinnym wystąpieniem bohaterow ent niz odwrotnie :|
zwlaszcza ze to ost odcinek.. spodziewalem sie czegos lepszego..
Politologus
Użytkownik
#13 - Wysłana: 15 Maj 2005 22:13:05 - Edytowany przez: Politologus
Odcinek całkiem ciekawy, ale jednej rzeczy w świecie entka nie rozumiem, czy oni tam w ogóle awansów nie rozdają?
Przecież cała załoga nx01 zaczyna i kończy serial z tym samym stopniem (z wyjątkiem T'Pol o ile dobrze pamiętam). Nie wydaje mi się żeby po 10 latach nikt z załogi nie zasługiwał na kolejną blaszkę/kółeczko/belkę/gwiazdkę (niepotrzebne skreślić). W TNG załoga przecież awansowała!
Kazeite
Anonimowy
#14 - Wysłana: 16 Maj 2005 00:22:23
Powiem więcej - w każdym innym serialu załoga też awansowała

W TOSie Spock, w TNG Geordi, Troi i Worf, w DS9 Sisko, Bashir i Jadzia, nawet w Voyu Tuvoka awansowali
Christof
Użytkownik
#15 - Wysłana: 16 Maj 2005 01:01:37
nawet w Voyu Tuvoka awansowali
W Voyu awansowali chyba jeszcze Kima.
John Belushi
Użytkownik
#16 - Wysłana: 16 Maj 2005 05:18:57
był jeden awans. co prawda postaci z dalekiego planu, ale był. kapitan Gardner został admirałem

PS. macie rację. widać na awanse zabrakło tych 3 sezonów.
peterka
Anonimowy
#17 - Wysłana: 16 Maj 2005 09:27:17
Dla mnie odcinek był sztuczny i robiony na siłe bo nie mieli pomysłow na coś innego lepszego
januszek
Użytkownik
#18 - Wysłana: 16 Maj 2005 10:25:08
Eee... Entek to holopowieść ;P To wszystkie braki tłumaczy ;P
Anonim
Anonimowy
#19 - Wysłana: 16 Maj 2005 10:36:33
wlasnie nie wiem czy caly entek to holo-powiesc
tutaj mozna spojjlerowac tak?
wiec Riker ogladał sobie Entka zeby podjąć decyzje w sprawie swojego dylematu moralnego, którego miał raz a nie przez 4 lata... takie to troche nie jasne.. czy calosc byla w holodeku czy tylko ost odcinek...
Dreamweb
Użytkownik
#20 - Wysłana: 16 Maj 2005 23:55:01
Nie, tylko ostatni odcinek był w holodeku. Dla mnie niejasne jest to, że skoro chwilami Riker oddziaływał na te postacie, współdziałał z nimi, to zapis ten nie był w 100% zgodny z tym co faktycznie się wtedy stało, i pytanie jak bardzo odbiegał? Bo przecież na prawdziwym NX-01 nie mieli Rikera, kto inny strzelał jako Maco, kto inny był kucharzem...
A propos kucharza - chciałoby się rzec: a nie mówiłem?

http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=2&topic=87

zobaczcie sobie mój post z 25 Mar 2005 16:42:25 - przysięgam że nie miałem na ten temat żadnych informacji, to tylko przeczucie

A Enterprise D wyglądał chwilami obleśnie, lepiej by im było wrzucić parę ujęć lecącego okrętu wyciętych z TNG i tyle.
Pah Wraith
Użytkownik
#21 - Wysłana: 19 Maj 2005 16:19:31
Tak, to jest na pewno najlogiczniejsze wytłumaczenie, choć nie wszystkich przekonuje, i myślę że jeśli to wytłumaczą to pewnie tak.

Taaaak, a w sali rekreacyjnej na Enterprise w TMP, to poprostu zdjęcie im się nie zmieściło? Podobnie na E-D w sali odpraw, gdzie jest przecież także łódź podwodna. Chyba nie Federacyjna?
John Belushi
Użytkownik
#22 - Wysłana: 20 Maj 2005 11:01:58
ale nie było tem też każdej fregaty "niefederacyjnej" noszącej tą nazwę...
Anonim
Anonimowy
#23 - Wysłana: 20 Maj 2005 11:44:18
ale nie było tem też każdej fregaty "niefederacyjnej" noszącej tą nazwę...

Jasne. że wiele okrętów (czy szerzej "pojazdów różnej maści") nosiło imię Enterprise, ale można by się spodziewać, że wyeksponowane będą te najsławniejsze. Problem w tym, że pomimo wszystkich zarzutów do serialu ENT, to NX-01 jednak paroma rzeczami się wsławił chociażby uratował ludzkość i Ziemię od Xindi. Więc chyba sobie zasłużył na "portrecik"...
Pah Wraith
Użytkownik
#24 - Wysłana: 20 Maj 2005 12:27:16
No, właśnie... Jaki z stąd wniosek? - Żaden... ;-(
Dreamweb
Użytkownik
#25 - Wysłana: 20 Maj 2005 13:01:09
No i nie wyjaśnili w tym odcinku tej kwestii.

Swoją drogą to załogę NX-01 potraktowano w nim bardzo po macoszemu, a już szczytem wszystkiego było jak Riker wyłączył program w momencie gdy Archer miał zacząć swoje przmówienie. A byłoby ono dobrym końcem tego serialu, który w sumie dążył do stworzenia Federacji.
John Belushi
Użytkownik
#26 - Wysłana: 20 Maj 2005 13:53:51
cóż, może jeszcze to przemówienie pokażą...
może w ST XI??
Dreamweb
Użytkownik
#27 - Wysłana: 22 Maj 2005 16:58:06
Może gdyby zrobili z tego odcinek dwugodzinny to by jakoś pomogło - więcej uwagi poświęconoby faktowi, iż Enterprise właśnie kończy misję, jakimś pożegnaniom itd., byłoby miejsce dla przemówienia Archera... Choć z drugiej strony nie wiem, bo fakt że wszystko co pokazywane na NX-01 jest tylko symulacją, kto wie jak dokładną, pozostawiłby i tak duży niedosyt, no i ta historia ze Shranem jest strasznie uproszczona - porwali mu córkę, zwraca się o pomoc do Archera, niby coś tym obcym ukradł, choć w sumie nie ukradł - mogliby nas bardziej wprowadzić w tą akcję, więcej o tym powiedzieć, a tak sprawiało wrażenie wątku zrobionego na siłę po to, żeby w ostatnim odcinku pokazać lubianą postać Shrana (fakt, że słusznie lubianą) i żeby było trochę strzelaniny.
jahrek
Anonimowy
#28 - Wysłana: 26 Maj 2005 02:05:17
Podobnie na E-D w sali odpraw, gdzie jest przecież także łódź podwodna.

I co ztego???

Sorry że krytykuję [jako mało udzielający się], ale mówi się OKRĘT podwodny.. ale to i tak nie ma znaczenia, bo nigdy takiego okrętu NIE BYŁO..... na ścianie w sali 1701-D którą wymieniasz jest akurat LOTNISKOWIEC.. I widnieje tam tylko jeden...a Marynarka wojenna Stanów Zjednoczonych miała akurat DWA takie. Jeden z okresu 2WŚ [o którym wspomniano w ENT:Storm Front 1], drugi CVN-65 o napędzie atomowym [pokazany w ST-IV:VoyageHome].

PS- może i NX-01 nie było na zdjęciach w sali rekreacyjnej z TMP, ale za to na 1701-D nie było też statków widniejących w tejże...kojarzy ktoś statek z cylindrycznym napędem a'la wolkańska klasa Surrak? Wg.TMP to też był Enterprise, a oprócz zdjęcia w sali rekreacyjnej nie pojawia się nigdzie... Czyżby? Właśnie w serialu Enterprise zdjęcia tego statku można podziwiać w gabinecie admirała Forresta i w klubie oficerskim z odc. First Flight. Miły ukłon w stronę "zapomnianego" przez następne pokolenia statku...prawda?

PS-2. O ile pamietam na ENT-D nie było także żaglowca z Generations....a w TMP chyba był...
Dreamweb
Użytkownik
#29 - Wysłana: 26 Maj 2005 10:30:17
Interesującą sugestię podał ktoś na stronie www.tvtome.com - że za 5, 6 i 7 sezon Enterprise można uznać... 1, 2 i 3 sezon TOS...
John Belushi
Użytkownik
#30 - Wysłana: 27 Maj 2005 01:31:35
trochę dziwnie ten ostatni odcinek jest powiązany z TNG 7x12. co prawda 7x12 oglądałem dość dawno ale z tego co pamiętam dopiero rozwój wypadków spowodował że Riker zdecydował się na ujawnienie tajemnicy. a tu jego wątpliwości moralne zostają rozwiane jeszcze przed przybyciem admirała.
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / odc "these are the voyages..."

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!