USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Andromeda
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  »» 
Autor Wiadomość
Pah Wraith
Użytkownik
#31 - Wysłana: 15 Kwi 2007 22:16:17
Q__
Tak dla przypomnienia

Nie dałoby się przypoomnieć w większej rozdzielczości i z mniejszą ilością odzienia?
Q__
Moderator
#32 - Wysłana: 16 Kwi 2007 00:21:08
Pah Wraith

Nie dałoby się przypoomnieć w większej rozdzielczości i z mniejszą ilością odzienia?

Duch Kirka?
warlock24
Użytkownik
#33 - Wysłana: 9 Maj 2007 01:02:05

taaa i jeszcze z tymi strzelającymi wibratorami w rękach jak to się nazywało? Lance...?
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 9 Maj 2007 01:13:15 - Edytowany przez: Q__
warlock24

taaa i jeszcze z tymi strzelającymi wibratorami w rękach

Strzelający wibrator to miał superbohater o ksywie Orgazmo

http://en.wikipedia.org/wiki/Orgazmo

jak to się nazywało? Lance...?

F-Lance (vel Force Lance):
http://en.androwiki.st-city.net/index.php/Force_La nce
artykulik ze świeżutkiej wikipedii o ANDzi:
http://en.androwiki.st-city.net/index.php/Main_Pag e
Pah Wraith
Użytkownik
#35 - Wysłana: 9 Maj 2007 08:59:19
Jak to w USA, wszystko da się skojarzyć ze ST Twórca "Orgazmo" nakręcił wcześniej swój pierwszy film, konkretnie musical - "Cannibal! The Musical" w którym są dwa nawiązania do TOS:
In the opening court scene when Packer exclaims "But that's not the way it happened!", it is a reference to the Star Trek episode "Court Martial" where Captain Kirk is court-martialed and exclaims the same thing after viewing video footage that points to him being guilty. Also, when the judge declares that Packer will be 'hung by the neck till you're dead, dead, dead!' is a line taken directly from another episode of Star Trek named "The Squire of Gothos".
Q__
Moderator
#36 - Wysłana: 9 Maj 2007 09:28:02
Pah Wraith

Jak to w USA, wszystko da się skojarzyć ze ST

Bo też z jednej strony Trek czerpie do bólu z amerykańskiego dziedzictwa, a z drugiej strony sam stał się jego istotną częścią... (Zresztą wniosek stąd, że w obecnym globalizującym się świecie człowiek chcący być "na bieżąco" powinien znać Treka!)
ramir3z
Użytkownik
#37 - Wysłana: 8 Cze 2007 23:25:57
hey!
A ma moze ktos napisiki do Andromedy ? od 4S w gore ?
Q__
Moderator
#38 - Wysłana: 9 Cze 2007 02:39:14
ramir3z

A ma moze ktos napisiki do Andromedy ? od 4S w gore ?

Proponuję zapytać o to w dziale "napisy" :]
Wirus01
Użytkownik
#39 - Wysłana: 23 Lip 2007 20:56:58
Według mni enajwiększą wadą andromedy w poruwnaniu do ST jest to że statek nie żyje. Dobra jest AI jego kapitan i około 4 tys. załogi a gdzie ta załoga? Bo jakoś kapitan przemieża korytaże samotnie albo w swojej świcie. Statki w ST są pełne życia ludzie się kręcą żyją własnym życiem, inżynierowie udoskonalają, naukowcy katują komputer a Picard z Rikerem zastanawia się na ile minut ustawić odliczanie do samozniszczenia okrętu.
Q__
Moderator
#40 - Wysłana: 23 Lip 2007 21:06:53 - Edytowany przez: Q__
Wirus01

a gdzie ta załoga? Bo jakoś kapitan przemieża korytaże samotnie albo w swojej świcie. Statki w ST są pełne życia ludzie się kręcą żyją własnym życiem, inżynierowie udoskonalają, naukowcy katują komputer

Kłopot z tym, że Andromeda jest znacznie większa od statków znanych z ST i w efekcie załoga przypuszczalnie "po kątach sie rozłazi"...
Wirus01
Użytkownik
#41 - Wysłana: 24 Lip 2007 17:03:12
Zaraz, a jak w Andromedzie ogłaszany był czerwony alarm? tz. jakie efekty dźwiękowe i wizualne były odtwarzane przy ogłaszaniu czerwonego alarmu? Mógłby ktoś dać linka do zdjęć albo filmika? W Andromedzie bardz podoba mi się komunikat "All hands to battle station!"
Q__
Moderator
#42 - Wysłana: 24 Lip 2007 17:10:42
Wirus01

W Andromedzie bardz podoba mi się komunikat "All hands to battle station!"

Lepszy był tylko komunikat "Doctor Allcome..." w "Johnnym Mnemonicu"...
Q__
Moderator
#43 - Wysłana: 2 Lis 2007 15:24:58
Bogdan
Użytkownik
#44 - Wysłana: 15 Lis 2007 09:16:56
W Aster City w kanale 5 tele w podstawowym pakiecie o 18.50 codziennie nadają od początku Andromedę.
Q__
Moderator
#45 - Wysłana: 17 Lis 2007 03:41:20 - Edytowany przez: Q__
W wyniku decyzji władz Paramountu Star Trek: Andromeda powstaje tylko w wyobraźni fanów:
http://markablue.net/
http://www.planetfandom.com/2005/10/star_trek_andr omeda.html
(i nie ma wiele wspólnego z pomysłem Roddenberry'ego).
myszatorek
Użytkownik
#46 - Wysłana: 17 Gru 2007 16:03:11
Ja osobiscie tez uważam że Andromeda jesli by byla tak jak chcial Gene Roddenberry osadzona w uniwersum Star Trek by byla owiele ciekawsza no i oczywiscie zeby nie miala za kapitana Herculesa
Q__
Moderator
#47 - Wysłana: 17 Gru 2007 17:59:47
myszatorek

Ja osobiscie tez uważam że Andromeda jesli by byla tak jak chcial Gene Roddenberry osadzona w uniwersum Star Trek by byla owiele ciekawsza no i oczywiscie zeby nie miala za kapitana Herculesa

Taak... Hunt jest godnym rywalem Archera, niestety... :]]
Alucard87
Użytkownik
#48 - Wysłana: 17 Gru 2007 18:27:27
Wirus01
Q__

a nie pamiętacie przypadkiem, że cała załoga oprócz Hunta i tego robala (Refractions of Dawn mu było na imię...) dała dyla z Andromedy tuż przed ich wlotem w obrzerze czarnej dziury? Od tamtego momentu na statku byli tylko oni plus ten zdrajca, Gaheris Rahde, potem, gdy Eureka Maru ich wyciągnęła ekipę stanowili TYLKO: Hunt, Rommie, Beka, Harper, Bem, Trance i mój ulubieniec, Tyr. Plus sporadycznie widzimy jakieś tam androidy Andromedy. Wszystko
Q__
Moderator
#49 - Wysłana: 17 Gru 2007 18:49:45
Alucard87

a nie pamiętacie przypadkiem, że cała załoga oprócz Hunta i tego robala (Refractions of Dawn mu było na imię...) dała dyla z Andromedy tuż przed ich wlotem w obrzerze czarnej dziury? Od tamtego momentu na statku byli tylko oni plus ten zdrajca, Gaheris Rahde, potem, gdy Eureka Maru ich wyciągnęła ekipę stanowili TYLKO: Hunt, Rommie, Beka, Harper, Bem, Trance i mój ulubieniec, Tyr. Plus sporadycznie widzimy jakieś tam androidy Andromedy. Wszystko

Pamiętamy... Trochę smutne, że Gwiezdna Flota zaczęła się od Archera, a skończyła na Huncie...
myszatorek
Użytkownik
#50 - Wysłana: 18 Gru 2007 01:35:25
Miejmy nadzieje ze sie nie skonczyla a czy sie zaczela kto to wie moze to tylko zły sen
Alucard87
Użytkownik
#51 - Wysłana: 18 Gru 2007 03:45:44
Co wy tak na tego Archera, co? Ciapciak z niego może był, ale przed Xindi GF uratował? Uratował Pomógł założyć Federacje? Pomógł

W sumie, nie ma co tak tej ANDzi przez Hunta dyskryminować. Oto i moje pytanko - co widzicie w AND dobrego? bo ja widzę:
*filozofię (Nietzcheańską wprawdzie, ale lepszy rydz, niż intelektualna papka...)
*przygodę (czasem w stylu poprzedniej roli pana Sorbo, ale też czasem miło popatrzeć na close quarter battle, a nie tylko bziuuuu fazerów )
*romans (nooooo, duch Kirka zobowiązuje)
*piękne kobiety (ROMMIE! o mały włos przegoniłaby Jadzię w mojej małej topliście [ej, w sumie, to one są względnie rówieśniczkami ])
*humor (Harper!)

co wy jeszcze widzicie?
myszatorek
Użytkownik
#52 - Wysłana: 18 Gru 2007 09:41:47
*ze sie skonczyla
Q__
Moderator
#53 - Wysłana: 18 Gru 2007 12:28:44
myszatorek

Miejmy nadzieje ze sie nie skonczyla

Znaczy, że Hunt ja odrodził większą i silniejsza?

Alucard87

Co wy tak na tego Archera, co? Ciapciak z niego może był, ale przed Xindi GF uratował? Uratował Pomógł założyć Federacje? Pomógł

Bo głupi zawsze szczęście ma...

Oto i moje pytanko - co widzicie w AND dobrego?

1. fakt, że miała być Trekiem
2. nowe pomysłowe technologie,
3. że jest serialem o upadku, ale i o nadziei,
4. atrakcyjne sztuczne inteligencje.

*filozofię (Nietzcheańską wprawdzie, ale lepszy rydz, niż intelektualna papka...)

W sumie Khanem pachnąca (co nie dziwi).

myszatorek

*ze sie skonczyla

Gdyby skończyła sie wcześniej, zostawiłąby lepsze wspomnienia... Pierwsze sezony były niezłe...
myszatorek
Użytkownik
#54 - Wysłana: 18 Gru 2007 16:29:35
Tu sie zgodze ale parafrazujac bylego premiera " Nie ważne jak sie serial zaczyna ale jak sie konczy" ale tu na szczescie sie skonczyl
tuvok
Użytkownik
#55 - Wysłana: 18 Gru 2007 16:44:48
serial jakos ten nieprzypadł mi do gustu.
Jakoś zakolorowy on jest, w dodatku mam odczucie, ze hercules sie przeniósł w czasie poprzez dziwne siły natury, i tam jakoś zdobył range kapitana. W dodatku rasy z psimi ogonami, to tak jakbym oglądał serial herkules, w innym przedziale czasowym.
Moim zdaniem andromeda niedorównuje trekowi, nazbyt wykolorowana bajka. i jakos nieuznaje ze to moze byc ciąg dalszy federacji lub cos w tym stylu.
Paradoks
Użytkownik
#56 - Wysłana: 18 Gru 2007 16:51:07
Q__

Pierwsze sezony były niezłe...

Zgadza się. Andzia ma kilka na prawdę dobrych odcinków, których nie powstydziłoby się TNG.
Q__
Moderator
#57 - Wysłana: 18 Gru 2007 18:43:55
myszatorek

Tu sie zgodze ale parafrazujac bylego premiera " Nie ważne jak sie serial zaczyna ale jak sie konczy"

Tak podchodząc to ENTek był mistrzowski (bo ostatnie sezony były niezłe...).

tuvok

W dodatku rasy z psimi ogonami, to tak jakbym oglądał serial herkules, w innym przedziale czasowym.

A w TOS mieliśmy rasę ze świńskimi ryjami... :]]

i jakos nieuznaje ze to moze byc ciąg dalszy federacji lub cos w tym stylu.

Gdyby Roddenberry żył nie mógłbyś tak twierdzić... ;]]

Paradoks

Zgadza się. Andzia ma kilka na prawdę dobrych odcinków, których nie powstydziłoby się TNG.

Niestety odłaczenie jej od Treka zaszkodziło i jej i Trekowi...
myszatorek
Użytkownik
#58 - Wysłana: 19 Gru 2007 10:48:57
Tak podchodząc to ENTek był mistrzowski (bo ostatnie sezony były niezłe...).

Ale chyba zgodzisz sie zemna moj drogi Q ze nie wszystkie odcinkio statnich sezonow byly dobre??!!
Q__
Moderator
#59 - Wysłana: 19 Gru 2007 11:26:44
myszatorek

Ale chyba zgodzisz sie zemna moj drogi Q ze nie wszystkie odcinkio statnich sezonow byly dobre??!!

No całkiem ostatni nie był.
myszatorek
Użytkownik
#60 - Wysłana: 19 Gru 2007 12:29:41 - Edytowany przez: myszatorek
Wiec kazdy serial o ST ma jakies plusy

+Entek ze sie skonczyl ale dobrze sie zapowiadal
+VOY ze sie skonczyl
+Andromeda ze miala byc Star Trekiem
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Andromeda

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!