USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / ENTek - wady i i zalety
 Strona:  ««  1  2  3  ...  6  7  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
kanna
Użytkownik
#271 - Wysłana: 7 Paź 2010 12:44:29
Toreth:
Wolałam bym rozebranych panienków

ot: kiedys, na jakiejś imprezie, rozochocone miła atmosfera zaczełysmy z kolezankami szukać rozebranych panienków w necie. I same nam strony gejowskie wywalało
Czy nie jest to jakis rodzaj dyskryminacji?
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#272 - Wysłana: 7 Paź 2010 20:50:46
Q__

Toreth:
Nie tylko jego. Ta kiczowata piosenka i rozbierająca się T'Pol zepsuły wrażenie.

proponuje zobaczyć drugi odcinek peirwszej serii SG-1, tam dopero sa widoki, i to było emitowanei w porze popołudniowej...
Q__
Moderator
#273 - Wysłana: 2 Lis 2010 20:11:07
Moja prywatna i subiektywna opinia o Archerze pokrywa się z treścią tego obrazka, niestety, ktoś mnie uprzedził :
Eviva
Użytkownik
#274 - Wysłana: 2 Lis 2010 20:46:02
FederacyjneMSZ:
Toreth:
Nie tylko jego. Ta kiczowata piosenka i rozbierająca się T'Pol zepsuły wrażenie.

proponuje zobaczyć drugi odcinek peirwszej serii SG-1, tam dopero sa widoki, i to było emitowanei w porze popołudniowej...

No właśnie. Poza tym piosenka była bardzo dobra, optymistyczno-trekowa, a wdzięki T'Pol jakoś nie psuły mi humoru - jest tak pięknie zbudowana...

Q__:
Moja prywatna i subiektywna opinia o Archerze pokrywa się z treścią tego obrazka

Czemu ludzie tak nie lubią Archera? To prawda, ze jest młot, ale lubić się zdecydowanie da.
Q__
Moderator
#275 - Wysłana: 2 Lis 2010 20:54:05
Eviva

Eviva:
To prawda, ze jest młot, ale lubić się zdecydowanie da.

Może dlatego, że mam poważne problemy z lubieniem młotów?
Dragon
Użytkownik
#276 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:00:02
Eviva

Hehe, już tylko śmierć zakończy nasze spory o plecach T"pol. Ja też jestem zwolennikiem jej pleców i mi nie przeszkadzały. Przypominam że Voyu mogliśmy podziwiać plecy 7z9 i na dodatek została obnażona przez nieletniego!

Ja tam Archera lubię, postać jest ciekawie rozrysowana, od naiwnego ale pełnego ideałów podróżnika po człowieka który poznawszy realia świata musi działać wbrew swoim przekonaniom.
Eviva
Użytkownik
#277 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:11:32 - Edytowany przez: Eviva
Dragon

Dobre plecki nie są złe

Zaś Archer jest po prostu bardzo życiowy - nie szlachetna godność z prętem od firanek w pupie (Picard), ani półgłówek-kowboj-erotoman (Kirk), ani dobra mamusia (Janeway), ani gangsta'rap (Sisco). Taki normalny facet, który musi uczyc się na błędach, pionier w każdym calu.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#278 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:11:49
Q__
Tylko jest jeden fakt, który bardzo różnił tych szanownych panów, Archer pomógł w budowie Federacji, Jar Jar pomógł obalic Republke. Może mało subtelna róznica, ale zawsze jest
Dragon
Użytkownik
#279 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:17:03
Eviva
No i przebywanie w jego otoczeniu było bezpiecznie! Miał najmniejszą ilość zgonów wśród podwładnych :p
Eviva
Użytkownik
#280 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:17:49
Dragon

A wiesz, że na to nawet nie zwróciłam uwagi? Very good point indeed.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#281 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:19:23
Dragon

Nawet po wojnie z Xindi??
Dragon
Użytkownik
#282 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:20:42
FederacyjneMSZ
Mówimy o wojnie, zauważ że gdzie się Kirk nie ruszył miał trupy
ortkaj
Użytkownik
#283 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:21:43
Dragon
FederacyjneMSZ

Myślę, że wysadzenie swojego stateczku z załogą w jakiejś przemieszanej linii czasowej to już trekowa tradycja ( nie liczy się)
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#284 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:23:01
ortkaj

ortkaj:
Myślę, że wysadzenie swojego stateczku z załogą w jakiejś przemieszanej linii czasowej

Ent to normalna linia czasowa
Dragon
Użytkownik
#285 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:25:56
FederacyjneMSZ
Miał na myśli że zawsze jest jakiś odcinek gdzie statek wybucha a potem dzięki manipulacji czasem sie ratują
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#286 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:28:37 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Dragon

Dragon:
Miał na myśli że zawsze jest jakiś odcinek gdzie statek wybucha a potem dzięki manipulacji czasem sie ratują

ale mi konkretnie chidzło o ofiary bez przekrętów. Po starciach z Xindi m.in

Po za tym Archer lata tylko 4 sezony, a reszta po 7 :P
ortkaj
Użytkownik
#287 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:28:41
FederacyjneMSZ
Akurat w ENT poszalano z liniami czasu - chodziło mi o ENT "E 2' (miał być kwadrat ale nie wyszło)
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#288 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:29:45
ortkaj

ortkaj:
Akurat w ENT poszalano z liniami czasu - chodziło mi o ENT "E 2' (miał być kwadrat ale nie wyszło)

Jeszcze był odcinek w który Ziemia zostaje znszczona,
Eviva
Użytkownik
#289 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:29:50
FederacyjneMSZ:
Po za tym Archer lata tylko 4 sezony, a reszta po 7

Kirk latał tylko trzy i sial tyloma trupami, że powinien zostać na koniec jedynie z obsada szkieletową.
Dragon
Użytkownik
#290 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:30:30
FederacyjneMSZ
Kirk miał 3 i chyba ze 50-60 zejść
ortkaj
Użytkownik
#291 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:34:29
FederacyjneMSZ:
Jeszcze był odcinek w który Ziemia zostaje znszczona,

I był odcinek jak hitlerowcy (?) budowali maszynę czasu - niestety gra czasem w teoretycznie liniowym filmie to zawsze duże ryzyko.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#292 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:34:56
Dragon

Dragon:
Kirk miał 3 i chyba ze 50-60 zejść

Ale Kirk miał i filmy:P
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#293 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:36:22
ortkaj

To nie byli Hitlerowcy, tylko obcy w służbie dziadka Adolfa, a budowali tunel, bo chcieli wrócić do siebie
ortkaj
Użytkownik
#294 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:57:19
FederacyjneMSZ
Właściwie chodziło mi o trudność jaką sprawia scenarzystom dobre (sam nie wiem co to by to oznaczało do końca) rozegranie akcji z wątkami temporalnymi czyli o drugą część zdania.
Natomiast nie będę dyskutował na temat czy obcych w mundurach Wehrmachtu i podobnych nazwać hitlerowcami czy też nie (ja tak ich nazwałem bo związali się z taką a nie inną stroną ).
Faktycznie owo coś było tunelem (conduit) - myślałem, że maszyną.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#295 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:59:31
ortkaj

ortkaj:
Właściwie chodziło mi o trudność jaką sprawia scenarzystom dobre (sam nie wiem co to by to oznaczało do końca) rozegranie akcji z wątkami temporalnymi czyli o drugą część zdania. Natomiast nie będę dyskutował na temat czy obcych w mundurach Wehrmachtu i podobnych nazwać hitlerowcami czy też nie (ja tak ich nazwałem bo związali się z taką a nie inną stroną ).Faktycznie owo coś było tunelem (conduit) - myślałem, że maszyną.

Co nie zmienia faktu, że były to dwa najgorsze odcinki ENt, mówie to ja, Obrońca ENTka
ortkaj
Użytkownik
#296 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:06:24
FederacyjneMSZ:
Co nie zmienia faktu, że były to dwa najgorsze odcinki ENt, mówie to ja, Obrońca ENTka

Nawet nie chodzi o fabułę, właściwie w każdej serii był odcinek(odcinki) w jakiś sposób związany z okupacja, mundurami Wehrmachtu ( nie znoszę tego mówić ale były dobrze skrojone) tylko w ENT po uratowaniu Ziemi mogli rzucić parę odcinków jak NX 01 sobie lata i coś odkrywa, toby nieco rozluźniło dosyć ciężką atmosferę po Xindi.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#297 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:07:58
ortkaj

ortkaj:
awet nie chodzi o fabułę, właściwie w każdej serii był odcinek(odcinki) w jakiś sposób związany z okupacja, mundurami Wehrmachtu ( nie znoszę tego mówić ale były dobrze skrojone)

Mundury wermachtu zawsze sa imponujące.
ortkaj
Użytkownik
#298 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:10:15
FederacyjneMSZ
FederacyjneMSZ:
Mundury wermachtu zawsze sa imponujące.

Chyba, że akurat taki mundur do Ciebie strzela.
Nie naciągniesz mnie na dyskusje o modzie.
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#299 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:12:42
ortkaj

ortkaj:
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Mundury wermachtu zawsze sa imponujące.Chyba, że akurat taki mundur do Ciebie strzela.Nie naciągniesz mnie na dyskusje o modzie

Chodzi tobie o mundur zwykłego Wermachtmana, czy oficera :P

Nie mówi czy strzela czy nie, oceniamy tylko walor estetyczny.

A wracając do tematu to niexle można odpcozac po Xindi ogladając plecki T`pol:P
ortkaj
Użytkownik
#300 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:29:11
FederacyjneMSZ
FederacyjneMSZ:
Chodzi tobie o mundur zwykłego Wermachtmana, czy oficera :P

Oficera.

FederacyjneMSZ:
niexle można odpcozac po Xindi ogladając plecki T`pol:P

Ba.... zawsze byłem zwolennikiem dialogu międzykulturowego
 Strona:  ««  1  2  3  ...  6  7  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / ENTek - wady i i zalety

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!