| Autor |
Wiadomość |
kanna
Użytkownik
|
#271 - Wysłana: 7 Paź 2010 12:44:29
Toreth: Wolałam bym rozebranych panienków ot: kiedys, na jakiejś imprezie, rozochocone miła atmosfera zaczełysmy z kolezankami szukać rozebranych panienków w necie. I same nam strony gejowskie wywalało  Czy nie jest to jakis rodzaj dyskryminacji? 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#272 - Wysłana: 7 Paź 2010 20:50:46
Q__Toreth: Nie tylko jego. Ta kiczowata piosenka i rozbierająca się T'Pol zepsuły wrażenie. proponuje zobaczyć drugi odcinek peirwszej serii SG-1, tam dopero sa widoki, i to było emitowanei w porze popołudniowej...
|
Q__
Moderator
|
#273 - Wysłana: 2 Lis 2010 20:11:07
Moja prywatna i subiektywna opinia o Archerze pokrywa się z treścią tego obrazka, niestety, ktoś mnie uprzedził  : 
|
Eviva
Użytkownik
|
#274 - Wysłana: 2 Lis 2010 20:46:02
FederacyjneMSZ: Toreth: Nie tylko jego. Ta kiczowata piosenka i rozbierająca się T'Pol zepsuły wrażenie. proponuje zobaczyć drugi odcinek peirwszej serii SG-1, tam dopero sa widoki, i to było emitowanei w porze popołudniowej... No właśnie. Poza tym piosenka była bardzo dobra, optymistyczno-trekowa, a wdzięki T'Pol jakoś nie psuły mi humoru - jest tak pięknie zbudowana... Q__: Moja prywatna i subiektywna opinia o Archerze pokrywa się z treścią tego obrazka Czemu ludzie tak nie lubią Archera? To prawda, ze jest młot, ale lubić się zdecydowanie da.
|
Q__
Moderator
|
#275 - Wysłana: 2 Lis 2010 20:54:05
EvivaEviva: To prawda, ze jest młot, ale lubić się zdecydowanie da. Może dlatego, że mam poważne problemy z lubieniem młotów?
|
Dragon
Użytkownik
|
#276 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:00:02
Eviva
Hehe, już tylko śmierć zakończy nasze spory o plecach T"pol. Ja też jestem zwolennikiem jej pleców i mi nie przeszkadzały. Przypominam że Voyu mogliśmy podziwiać plecy 7z9 i na dodatek została obnażona przez nieletniego!
Ja tam Archera lubię, postać jest ciekawie rozrysowana, od naiwnego ale pełnego ideałów podróżnika po człowieka który poznawszy realia świata musi działać wbrew swoim przekonaniom.
|
Eviva
Użytkownik
|
#277 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:11:32 - Edytowany przez: Eviva
DragonDobre plecki nie są złe  Zaś Archer jest po prostu bardzo życiowy - nie szlachetna godność z prętem od firanek w pupie (Picard), ani półgłówek-kowboj-erotoman (Kirk), ani dobra mamusia (Janeway), ani gangsta'rap (Sisco). Taki normalny facet, który musi uczyc się na błędach, pionier w każdym calu.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#278 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:11:49
Q__ Tylko jest jeden fakt, który bardzo różnił tych szanownych panów, Archer pomógł w budowie Federacji, Jar Jar pomógł obalic Republke. Może mało subtelna róznica, ale zawsze jest
|
Dragon
Użytkownik
|
#279 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:17:03
Eviva No i przebywanie w jego otoczeniu było bezpiecznie! Miał najmniejszą ilość zgonów wśród podwładnych :p
|
Eviva
Użytkownik
|
#280 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:17:49
Dragon
A wiesz, że na to nawet nie zwróciłam uwagi? Very good point indeed.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#281 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:19:23
Dragon
Nawet po wojnie z Xindi??
|
Dragon
Użytkownik
|
#282 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:20:42
FederacyjneMSZ Mówimy o wojnie, zauważ że gdzie się Kirk nie ruszył miał trupy
|
ortkaj
Użytkownik
|
#283 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:21:43
Dragon FederacyjneMSZ
Myślę, że wysadzenie swojego stateczku z załogą w jakiejś przemieszanej linii czasowej to już trekowa tradycja ( nie liczy się)
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#284 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:23:01
ortkajortkaj: Myślę, że wysadzenie swojego stateczku z załogą w jakiejś przemieszanej linii czasowej Ent to normalna linia czasowa
|
Dragon
Użytkownik
|
#285 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:25:56
FederacyjneMSZ Miał na myśli że zawsze jest jakiś odcinek gdzie statek wybucha a potem dzięki manipulacji czasem sie ratują
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#286 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:28:37 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
DragonDragon: Miał na myśli że zawsze jest jakiś odcinek gdzie statek wybucha a potem dzięki manipulacji czasem sie ratują ale mi konkretnie chidzło o ofiary bez przekrętów. Po starciach z Xindi m.in Po za tym Archer lata tylko 4 sezony, a reszta po 7 :P
|
ortkaj
Użytkownik
|
#287 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:28:41
FederacyjneMSZ Akurat w ENT poszalano z liniami czasu - chodziło mi o ENT "E 2' (miał być kwadrat ale nie wyszło)
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#288 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:29:45
ortkajortkaj: Akurat w ENT poszalano z liniami czasu - chodziło mi o ENT "E 2' (miał być kwadrat ale nie wyszło) Jeszcze był odcinek w który Ziemia zostaje znszczona,
|
Eviva
Użytkownik
|
#289 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:29:50
FederacyjneMSZ: Po za tym Archer lata tylko 4 sezony, a reszta po 7 Kirk latał tylko trzy i sial tyloma trupami, że powinien zostać na koniec jedynie z obsada szkieletową.
|
Dragon
Użytkownik
|
#290 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:30:30
FederacyjneMSZ Kirk miał 3 i chyba ze 50-60 zejść
|
ortkaj
Użytkownik
|
#291 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:34:29
FederacyjneMSZ: Jeszcze był odcinek w który Ziemia zostaje znszczona, I był odcinek jak hitlerowcy (?) budowali maszynę czasu - niestety gra czasem w teoretycznie liniowym filmie to zawsze duże ryzyko.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#292 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:34:56
DragonDragon: Kirk miał 3 i chyba ze 50-60 zejść Ale Kirk miał i filmy:P
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#293 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:36:22
ortkaj
To nie byli Hitlerowcy, tylko obcy w służbie dziadka Adolfa, a budowali tunel, bo chcieli wrócić do siebie
|
ortkaj
Użytkownik
|
#294 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:57:19
FederacyjneMSZ Właściwie chodziło mi o trudność jaką sprawia scenarzystom dobre (sam nie wiem co to by to oznaczało do końca) rozegranie akcji z wątkami temporalnymi czyli o drugą część zdania. Natomiast nie będę dyskutował na temat czy obcych w mundurach Wehrmachtu i podobnych nazwać hitlerowcami czy też nie (ja tak ich nazwałem bo związali się z taką a nie inną stroną ). Faktycznie owo coś było tunelem (conduit) - myślałem, że maszyną.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#295 - Wysłana: 2 Lis 2010 21:59:31
ortkajortkaj: Właściwie chodziło mi o trudność jaką sprawia scenarzystom dobre (sam nie wiem co to by to oznaczało do końca) rozegranie akcji z wątkami temporalnymi czyli o drugą część zdania. Natomiast nie będę dyskutował na temat czy obcych w mundurach Wehrmachtu i podobnych nazwać hitlerowcami czy też nie (ja tak ich nazwałem bo związali się z taką a nie inną stroną ).Faktycznie owo coś było tunelem (conduit) - myślałem, że maszyną. Co nie zmienia faktu, że były to dwa najgorsze odcinki ENt, mówie to ja, Obrońca ENTka
|
ortkaj
Użytkownik
|
#296 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:06:24
FederacyjneMSZ: Co nie zmienia faktu, że były to dwa najgorsze odcinki ENt, mówie to ja, Obrońca ENTka Nawet nie chodzi o fabułę, właściwie w każdej serii był odcinek(odcinki) w jakiś sposób związany z okupacja, mundurami Wehrmachtu ( nie znoszę tego mówić ale były dobrze skrojone) tylko w ENT po uratowaniu Ziemi mogli rzucić parę odcinków jak NX 01 sobie lata i coś odkrywa, toby nieco rozluźniło dosyć ciężką atmosferę po Xindi.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#297 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:07:58
ortkajortkaj: awet nie chodzi o fabułę, właściwie w każdej serii był odcinek(odcinki) w jakiś sposób związany z okupacja, mundurami Wehrmachtu ( nie znoszę tego mówić ale były dobrze skrojone) Mundury wermachtu zawsze sa imponujące.
|
ortkaj
Użytkownik
|
#298 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:10:15
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Mundury wermachtu zawsze sa imponujące. Chyba, że akurat taki mundur do Ciebie strzela. Nie naciągniesz mnie na dyskusje o modzie. 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#299 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:12:42
ortkajortkaj: FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Mundury wermachtu zawsze sa imponujące.Chyba, że akurat taki mundur do Ciebie strzela.Nie naciągniesz mnie na dyskusje o modzie Chodzi tobie o mundur zwykłego Wermachtmana, czy oficera :P Nie mówi czy strzela czy nie, oceniamy tylko walor estetyczny. A wracając do tematu to niexle można odpcozac po Xindi ogladając plecki T`pol:P
|
ortkaj
Użytkownik
|
#300 - Wysłana: 2 Lis 2010 22:29:11
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Chodzi tobie o mundur zwykłego Wermachtmana, czy oficera :P Oficera. FederacyjneMSZ: niexle można odpcozac po Xindi ogladając plecki T`pol:P Ba.... zawsze byłem zwolennikiem dialogu międzykulturowego 
|