| Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#241 - Wysłana: 7 Lip 2007 17:57:37
Seybr
Ta może dla Ciebie, nie dla mnie.
Przecież napisałem IMHO  ...
|
Slovaak
Użytkownik
|
#242 - Wysłana: 20 Lip 2007 18:16:04 - Edytowany przez: Slovaak
|
Q__
Moderator
|
#243 - Wysłana: 20 Lip 2007 18:32:44
Slovaak
W ogóle fajna strona ta
http://www.thomasmodels.com/scifi.html
choć od andoriańskiej wersji yellow submarine
wolę Discovery One
czy statek, którym latała dzielna Ripley
A tak w ogóle co wspólnego ma "TOSowa wersja" z ENTkiem? 
|
Slovaak
Użytkownik
|
#244 - Wysłana: 20 Lip 2007 18:35:19
A tak w ogóle co wspólnego ma "TOSowa wersja" z ENTkiem?
Jest jego alternatywną wersją.
|
Q__
Moderator
|
#245 - Wysłana: 20 Lip 2007 18:36:56
Slovaak
Jest jego alternatywną wersją.
No, nie stwierdziłeś publicznie, że TOS i ENTek to alternatywne linie czasu?????
|
Slovaak
Użytkownik
|
#246 - Wysłana: 20 Lip 2007 18:51:37
Skad!
Poprostu by to wizualnie pasowało do późniejszych okretów z TOS jednak jak pokazuje nasza historia okrety sprzed 100 lat wygladaja całkiem inaczej. 
|
Q__
Moderator
|
#247 - Wysłana: 20 Lip 2007 18:55:18
Slovaak
jednak jak pokazuje nasza historia okrety sprzed 100 lat wygladaja całkiem inaczej.
To czemu Enterprise NX-01, jest tak podobny do póżniejszych Akir? 
|
Slovaak
Użytkownik
|
#248 - Wysłana: 20 Lip 2007 19:04:30
Po pierwsze to miałem na mysli że to że okrety które dzieli 100 lat wygladaja i naczej to nic nadzwyczajnego ale oczywiscie moga wyglada podobnie
A po drugie bo widocznie jakis konstruktor około 2355-65 roku postanowił zasiegnąc starszych konstrukcji i tak na początku lat 70-tych XXIV wieku powstała Akira na bazie NX-01 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#249 - Wysłana: 20 Lip 2007 19:20:46
A po drugie bo widocznie jakis konstruktor około 2355-65 roku postanowił zasiegnąc starszych konstrukcji i tak na początku lat 70-tych XXIV wieku powstała Akira na bazie NX-01
Logiczne wytłumaczenie. Taki hołd
W ogóle fajna strona ta
http://www.thomasmodels.com/scifi.html
w kierunki NX-ów.
Nom.
|
Q__
Moderator
|
#250 - Wysłana: 20 Lip 2007 22:42:36 - Edytowany przez: Q__
Paradoks
Logiczne wytłumaczenie. Taki hołd
w kierunki NX-ów.
Owszem, jak sie fan uprze, to wszystko logicznie wyjasni  .
(Choć wolałbym w ENTku widzieć tego Enterprise'a z TMP. Kto wie, może wtedy nawet bym ENT polubił  ...)
|
Slovaak
Użytkownik
|
#251 - Wysłana: 20 Lip 2007 23:02:50
Owszem, jak sie fan uprze, to wszystko logicznie wyjasni
A znasz inne wyjasnienie? Oczywiscie nie takie że ten film krecono w 2001 a tamten w 1997  Dla uczestników swiata ST nie ma czegos takiego  A wg. Trekowej chronologi to NX był pierwszy a Akira jesli rzeczywiscie to była na nim wzorowana a nie na odwrót.
Mój upór nie ma nic do rzeczy 
|
Q__
Moderator
|
#252 - Wysłana: 20 Lip 2007 23:05:51
Slovaak
A znasz inne wyjasnienie? Oczywiscie nie takie że ten film krecono w 2001 a tamten w 1997 Dla uczestników swiata ST nie ma czegos takiego
Ale dla widzów jest  .

|
Slovaak
Użytkownik
|
#253 - Wysłana: 26 Lip 2007 17:03:43
Co do ostatnich odcinków ENT na AXN:
1. Dlaczego Archer nie aresztował talaryta który zabił tą błekitną pięknośc?
2. Wielka szkoda że serial zakończył się własnie wtedy kiedy Romulanie zaczeli działania zmierzające do tej historyczej wojny.
|
Q__
Moderator
|
#254 - Wysłana: 26 Lip 2007 17:16:53
Slovaak
Kto by pomyślał, że kiedykolwiek skrytykujesz swój ulubiony serial  .
|
Slovaak
Użytkownik
|
#255 - Wysłana: 26 Lip 2007 17:19:49
Zastanawia mnie jak role w wojnie odegrałby:/ wątek połączenia Romulan i Volcan. Może na Vulcan wybuchła by jakaś rebelia, przewrót i przez jakis czas planeta była by pod kontrola Romulan?
|
Alucard87
Użytkownik
|
#256 - Wysłana: 27 Wrz 2007 02:01:33 - Edytowany przez: Alucard87
Jestem po obejrzeniu czterech pierwszych odcinków ENT, postanowiłem puścić w podprzestrzeń parę przemyśleń.
Odnośnie technologii. Wzbraniałem się przed ENT jak nie przymierzając Ferengi przed akcjami charytatywnymi, bo będąc wychowanym na VOY i DS9, odrzucałem pomysł, że coś może nie mieć tractor beam'u i śmigać max Warp 5
Okazało się, że moje obawy były conajmniej bezpodstawne. Może to dlatego, że od zwykłej fascynacji torpedami kwantowymi przeszedłem do analizy głębszych aspektów.
Kilka słów o załodze:
Archer - hmm, nie do końca wiem, co o nim myśleć. Niby twardy kapitan, ma słabość do Hoshi (o niej później), ale coś jednak w całej jego ukałdance nie pasuje.
Trip - taki luzacki koleś, spodobał mi się w odcinku z Xyrillianami (ten, co w ciąży był  )
T'Pol - z początku lodówka, chyba trochę za szybko przestawia się na ludzkie postępowanie.
Phlox - jego uśmiech w Broken Bow mnie zabił, prawie dookoła głowy. I ten dziwny sposób mówienia... w sumie miła odmiana po wykształciuchach z pozostałych serii (TOS nie oglądałem jeszcze...)
Malcolm Reed - nie mam za dużo do powiedzenia, jakoś nie przykuł uwagi.
Travis - taki tam wesołek, ale na razie też mało o nim wiem
no i obiecana Hoshi - fajna, młoda kobitka, troche jakby zagubiona w nowej sytuacji. Wydaje sie być bardzo ważna osoba dla Archera.
Ogólne pierwsze wrażenia pozytywne. Naczytałem się, jaki to ten ENT zły i boję się brnać dalej. Niech mnie ktoś przekona, ze tak nie jest 
|
Q__
Moderator
|
#257 - Wysłana: 27 Wrz 2007 02:55:52
Alucard87
odrzucałem pomysł, że coś może nie mieć tractor beam'u i śmigać max Warp 5
Ja nie. W końcu oglądałem też "Odyseję Kosmiczna" czy SAAB.
Niby twardy kapitan
Kolega zdaje się mylić twardość z zatwardzeniem  .
T'Pol - z początku lodówka
I wtedy IMHO była najlepsza  .
Phlox - jego uśmiech w Broken Bow mnie zabił, prawie dookoła głowy. I ten dziwny sposób mówienia... w sumie miła odmiana po wykształciuchach z pozostałych serii
Owszem. Ciekawa postać.
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#258 - Wysłana: 27 Wrz 2007 09:19:57
Alucard87
Malcolm Reed - nie mam za dużo do powiedzenia, jakoś nie przykuł uwagi.
Travis - taki tam wesołek, ale na razie też mało o nim wiem
I tak już zostanie :] A rola Hoshi też zostanie zredukowana. Wybacz że tak spoileruję 
|
Q__
Moderator
|
#259 - Wysłana: 27 Wrz 2007 09:31:33 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith
I tak już zostanie :] A rola Hoshi też zostanie zredukowana. Wybacz że tak spoileruję
Ano, ano. Jak już spoilerujemy: ta trójka będize robić za nijakie, nie rzucajace się w oczy tło. A interesujący romans Hoshi z Archerem otrzymamy... w wersji z Mirror Universe.
|
Domko
Użytkownik
|
#260 - Wysłana: 27 Wrz 2007 10:44:40
Ponadto mirrorowa Hoshi nie jest tylko tłem, ale jest tak ważna, że nawet mirrorowy Kirk musiał o niej słyszeć. 
|
Jurgen
Moderator
|
#261 - Wysłana: 27 Wrz 2007 12:06:56
T'Pol - z początku lodówka
Z tą wiecznie obrażoną/naburmuszoną miną  ? I z wiecznymi emocjami w głosie (pogarda/zblazowanie/zniecierpliwienie i co tam jeszcze chcecie)??? No nie, minę bezemocjonalna to miał Spock (zazwyczaj) czy Tuvok, a nie T'Pol...
|
Q__
Moderator
|
#262 - Wysłana: 27 Wrz 2007 14:49:58
Domko
Ponadto mirrorowa Hoshi nie jest tylko tłem, ale jest tak ważna, że nawet mirrorowy Kirk musiał o niej słyszeć.
Nie spoilerujmy  .
Jurgen
Z tą wiecznie obrażoną/naburmuszoną miną? I z wiecznymi emocjami w głosie (pogarda/zblazowanie/zniecierpliwienie i co tam jeszcze chcecie)??? No nie, minę bezemocjonalna to miał Spock (zazwyczaj) czy Tuvok, a nie T'Pol...
Za to jest (jak wspomniałem) logicznym "pmostem ewolucyjnym"  pomiędzy chłodem Spocka, a temperamentem Romulan. Nie czepiaj się  , na tle innych postaci z ENTka jest całkiem interesująca.
|
dahaka
Użytkownik
|
#263 - Wysłana: 2 Paź 2007 21:43:50 - Edytowany przez: dahaka
Q__
Za to jest (jak wspomniałem) logicznym "pmostem ewolucyjnym" pomiędzy chłodem Spocka, a temperamentem Romulan. Nie czepiaj się, na tle innych postaci z ENTka jest całkiem interesująca.
Odpisuję teraz bo wcześniej choroba mi nie pozwalała  Nie było tak źle ale nie chciało mi się nic klecić...Wracając do tematu. Z tego co się orientuję Roddenberry chciał żeby ST był głównie o ludziach tudzież innych rasach. Czyli chodziło o wzajemne relacje, rozwój bohaterów, emocje, dylematy moralne itp. (jak wiadomo TNG ma to wszystko). A co do postaci T'Pol to zgadzam się z Q jak najbardziej. Moim zdaniem jest to jedna z niewielu (na palcach jednej ręki można policzyć) postaci z Enterka, która jest przedstawiona szeroko. To znaczy, że przechodzi jakąś ewolucję, można zaobserwować jej charakter i relacje z innymi właśnie. Tu według mnie duch Roddenberrego drzemie i chociaż trochę w tym serialu to widać. Co do ENT ogólnie to już się wypowiadałem, że żałuję jego beznadziejnego i nagłego zakończenia no i tej fabuły zwłaszcza na początku oraz tego o czym trochę wspomniałem wyżej odnośnie T'Pol, czyli małego poświęcania uwagi bohaterom przez scenarzystów Alucard87
Oglądaj śmiało. Im dalej tym lepiej
|
Jurgen
Moderator
|
#264 - Wysłana: 2 Paź 2007 21:50:55
Z tego co się orientuję Roddenberry chciał żeby ST był głównie o ludziach tudzież innych rasach. Czyli chodziło o wzajemne relacje, rozwój bohaterów, emocje, dylematy moralne itp. (jak wiadomo TNG ma to wszystko)
Nie chciałbym wywoływać kolejnej wojny międzyserialowej wywoływać (zwłaszcza, że i tak znikam na kilka dni  , choć pewnie Waterhouse i Pah Wraith będą jedynie_słusznego_serialu bronić  ), ale to chyba o DS9 było  .
|
Q__
Moderator
|
#265 - Wysłana: 2 Paź 2007 22:58:06
dahaka
Moim zdaniem jest to jedna z niewielu (na palcach jednej ręki można policzyć) postaci z Enterka, która jest przedstawiona szeroko. To znaczy, że przechodzi jakąś ewolucję, można zaobserwować jej charakter i relacje z innymi właśnie.
Ano niestety, szkoda, że ENTek ma b. mało mocnych stron...
Jurgen
ale to chyba o DS9 było
Owszem w DS9 to najbardziej do DS9 pasuje, choć Trek zawsze był serialem "o ludziach".
|
Q__
Moderator
|
#266 - Wysłana: 6 Paź 2010 19:27:08
Trailer ENT nakręcony m.in. z materiałów NASA - piekny poczatek, im dalej tym gorzej: http://www.myvideo.de/watch/3333946/ST_Enterprise_ Trailer_NASA
|
Eviva
Użytkownik
|
#267 - Wysłana: 6 Paź 2010 20:16:24
Q__: piekny poczatek, im dalej tym gorzej: To tylko Twoje zdanie
|
Toreth
Użytkownik
|
#268 - Wysłana: 7 Paź 2010 04:20:44
Nie tylko jego. Ta kiczowata piosenka i rozbierająca się T'Pol zepsuły wrażenie.
|
Q__
Moderator
|
#269 - Wysłana: 7 Paź 2010 12:01:50
TorethEch... Wszak wiemy, że kiczowate piosenki i nagie panienki to środki właściwe by mówić o podboju Kosmosu  .
|
Toreth
Użytkownik
|
#270 - Wysłana: 7 Paź 2010 12:21:10
Wolałam bym rozebranych panienków 
|