USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Pierwszy epizod ENT po ostatniej przerwie...
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
John Belushi
Użytkownik
#1 - Wysłana: 18 Kwi 2005 07:36:01
widział już to ktoś??
elbereth
Moderator
#2 - Wysłana: 18 Kwi 2005 15:18:09
szczerze mowiac czekalem na wznowienie nadawania odcinków ale patrzac po trejlerze i zapowiedzi ten odcinek (bound) nie zapowiada sie super..
ale "in the mirror darkly" obejze na pewno

po prostu mysle ze po takiej przerwie powinni puscic cos lepszego niz jakies sexy-orionki
oczywiscie nie moge sie wypowiadac nie obejzawszy odcnika ale chce po prostu powiedziec ze nie zachecili mnie tym odcnikiem do wrocenia do ent po tej przerwie jesli zrozumieliscie co mialem na mysli :P
Dreamweb
Użytkownik
#3 - Wysłana: 18 Kwi 2005 17:32:01
Też tak uważam - zapowiedzi nie wyglądają zachęcająco. Ale i tak obejrzę, tyle że chwilowo jestem odcięty od hmm... źródła odcinków...
John Belushi
Użytkownik
#4 - Wysłana: 19 Kwi 2005 17:03:48
no cóż...

jak dla mnie zaskoczeniem były już pierwsze minuty
(jakby dwa ostatnie odcinki nie miały konsekwencji)

a taniec niewolnic z Oriona, całkiem, całkiem...

ale ocenicie jak obejrzycie sami
Slovaak
Użytkownik
#5 - Wysłana: 19 Kwi 2005 17:21:04
Postaram sobie ściągnąc odcinek jesli mi ktos powie dokładnie który to bo z entkiem u nie nie zabardzo... oczywiscie nie po to by poogladac orionki.
John Belushi
Użytkownik
#6 - Wysłana: 19 Kwi 2005 18:30:37
Star Trek Enterprise - 4x17 - Bound

tylko uważaj, bo w sieci krąży jakiś dziwny filmik z Hitlerem pod tą samą nazwą

tu masz 350 MB z HDTV:
ed2k://|file|Enterprise%204x17%20-%20Bound.avi|366299136|7FF6DD2EF29B2 393F0C0A0B31B6FED62|/
Slovaak
Użytkownik
#7 - Wysłana: 21 Kwi 2005 17:17:44
Obejżałem i ogólnie bardzo mi sie podobał ten odcinek, nie tylko ze wzgledu na sexi-orionki ale tez na... o na T'Pol i Tripa.
I bitwa tez była spoko.
Dreamweb
Użytkownik
#8 - Wysłana: 22 Kwi 2005 22:43:08
Już obejrzałem...

Cóż T'Pol i Trip to ciekawy akcent odcinka, choć doprawdy nie rozumiem już co tym gościem kieruje... Natomiast wątek Orionek był.. no cóż... płytki.
waterhouse
Moderator
#9 - Wysłana: 22 Kwi 2005 23:41:36
a dziś odcinek z USS Defiant (oczywiście NCC-1764 czyli "In a mirror, darkly" i ENTkowe wydanie wszechświata równoległego
elbereth
Moderator
#10 - Wysłana: 23 Kwi 2005 12:00:38
ide szukac po torrentach :]
napisze jak obejze pozdr
John Belushi
Użytkownik
#11 - Wysłana: 23 Kwi 2005 15:39:21
na TT są już napisy do 4x17 - Bound

a w sieci nowy odcinek Star Trek Enterprise - 4x18 - In A Mirror Darkly (Part 1) - wielkość pliku 350 jakośc tradycyjnie z HDTV

ed2k://|file|Enterprise_-_4x18_-_In_A_Mirror_Darkly_(Part_1).HDTV.lol. [www.the-realworld.de].avi|366215168|4D1FA61193C1084E850B0918574C8C5F| /
Slovaak
Użytkownik
#12 - Wysłana: 23 Kwi 2005 15:42:41
Ent 4x18 u mnie juz jest w drodze.
elbereth
Moderator
#13 - Wysłana: 23 Kwi 2005 16:36:27
u mnie tez leci ale przez NATa na routerze leci jakby chciało a nie mogło
a jak sie NATa wylaczy to wogle net nie chodzi wiec pozostaje sie meczyc z tym co jest :/
waterhouse
Moderator
#14 - Wysłana: 23 Kwi 2005 16:40:25
ja już oglądam....całkiem ciekawy
elbereth
Moderator
#15 - Wysłana: 23 Kwi 2005 19:41:34 - Edytowany przez: elbereth
obejzalem!
dobry dobry! :]
czołówka klimatyczna na maxa
BTW sluchal ktos tego audio commentary ze startrek.com?
John Belushi
Użytkownik
#16 - Wysłana: 24 Kwi 2005 15:06:42
oprócz zaskakującej czołówki, zaskakuje już sam początek
co prawda inaczej zmontowany niż w oryginale ale czuć ten klimat
no i ta muzyczka...
Barusz
Użytkownik
#17 - Wysłana: 24 Kwi 2005 16:03:28 - Edytowany przez: Barusz
BTW sluchal ktos tego audio commentary ze startrek.com?

Nie każdy musi wiedzieć o co chodzi: http://www.startrek.com/startrek/view/features/bst/article/10600.html
elbereth
Moderator
#18 - Wysłana: 24 Kwi 2005 16:24:56
napisalem ze chodzi o audio commentary ze startrek.com wiec kto nie wie o co chodzi a ma troche oleju w głowie wchodzi na startrek.com i patrzy na audio commentary :|
Dreamweb
Użytkownik
#19 - Wysłana: 24 Kwi 2005 19:47:38
SPOILERY!!! Enterprise 4x18

No muszę przyznać że odcinek niezły, fragment "First Contact" z odpowiednią muzyką ładnie przerobiony, zawsze lubiłem takie wmontowywanie scen. Dobry był też USS Deviant, o przepraszam Defiant, chyba najlepsze jak dotąd nawiązanie do TOS'a w tym serialu. Nie zapomnieli o tym charakterystycznym piszczeniu które było słychać cały czas na mostku Enterprise w oryginalnym serialu i na Defiancie też jest... Tholianin wyglądał interesująco, no i mieliśmy tholiańską sieć po raz pierwszy od odcinka "Tholian Web", w erze widowiskowych efektów specjalnych wyszła przyzwoicie. Było dużo drobiazgów które działały na plus, np. charakterystyczny gest powitania znany z "Mirror Mirror" czy zabity redshirt w korytarzu. A z postaci mirrorowych najlepszy był Porthos - ale piesek, brrrr...
elbereth
Moderator
#20 - Wysłana: 24 Kwi 2005 20:00:36
a mi sie podobałą T'pol :]
peterka
Anonimowy
#21 - Wysłana: 24 Kwi 2005 21:37:34
Odcinek zaczął sie ciekawie, Zephran Cocrain strzelający do Wolkana, napad na ich statek, potem ciekawa czołówka która narobiła smaka że bedziemy oglądać wojnę, całą flote super wyposażonych NX-ów, i innych ziemskich okrętów bojowych, a tu zaskoczenie, pomieszanie z poplątaniem, męczenie ludzi w jakimś pomieszczeniu, Hoshi dająca na prawo i lewo , kłótnie. Nie tak sobie można było ten odcinek wyobrażać. Jednak koniec odcinka całkiem fajny, rozwalenie I.S.S Enterprise- a a potem uruchomienie U.S.S Defiant, chociaż bardzo było widoczne że to komputerowa animacja . Muzyka nadrabia jakość całego odcinka
Dreamweb
Użytkownik
#22 - Wysłana: 25 Kwi 2005 09:17:39
Czekam na drugą część i Defianta w akcji, ciekawe jak im to wyszło... No i faktycznie na końcu powinni zrobić jakieś spotkanie kogoś lustrzanego z kimś z naszej linii czasowej - inaczej będzie to jednak zmarnowanie okazji.
Awers
Anonimowy
#23 - Wysłana: 25 Kwi 2005 13:11:02
widzial ktos juz napisy do nowych epizodow ??
Slovaak
Użytkownik
#24 - Wysłana: 27 Kwi 2005 13:10:51
Ja nie wiem jak oni mogli tam pracowac, patrzac na te sexi brzuszki. A tak wogule jak widzialem czarne mundury doktora i reda to przypominali mi nazistów. Ciekawe jak sprawi sie Defiant. A co do Tholian, to chyba najbardziej ochydna rasa.
Slovaak
Użytkownik
#25 - Wysłana: 27 Kwi 2005 14:00:37
Ciekawe czemu ci z "tamtej" lini czasowej tak bardzo interesuja sie nasza. Zabrali nam dwa defianty i kamuflarz. Ztego co wiem ta technologia nie byla znana po tamtej stronie jeszcze w czasach DS9, pozatym entek byl zamaskowany a mimo to mial podniesione tarcze i mogl prowadzic ogien, pierwszy raz cos takiego mozliwe dopiero pod koniec XXIII wieku.
elbereth
Moderator
#26 - Wysłana: 27 Kwi 2005 19:12:58
a no faktycznie tez zauwazylem tego buga w trakcie ogladania ale jakos przymknalem na to oko i zapomnialem.
w sumie ten kamuflaz denny byl bo ich wykryli szybko :]
Slovaak
Użytkownik
#27 - Wysłana: 27 Kwi 2005 20:42:17
Chciarz nie, bo kamuflarz tez mogli miec z naszej strony a entek zostal zniszczony, wiec moga pozniej nie znac tej technologi. W dotatku pewnie archer i reszta tez zgina.

Nie wydaje sie wam torche naciagane? wszystko to samo co u nas tylko zachowanie inne, wszyscy sie tak ladnie przypadkowo spotkali na ent. Az cud ze przezyli w tamtych czasach tak licznych wojen.

A widzieliscie doktorka jak na zywym zwierzaku autopsje przeprowadzal? hehe

ten odcinek zdecydowanie niegatywnie na mnie wplynol.

...Hoshi ma fajny brzuszek
Barusz
Użytkownik
#28 - Wysłana: 27 Kwi 2005 21:11:21
Widzieliście te TOSowe mundurki: http://www.startrek.com/startrek/view/index.html ?
Dreamweb
Użytkownik
#29 - Wysłana: 27 Kwi 2005 21:21:00
Najciekawsze jest to jak taki okręt na którym się załoga tłucze między sobą może cokolwiek osiągnąć. Zastanawiało mnie to już w "Mirror Mirror". A nawiązując do jednego z komentarzy pod tekstem o czołówce - scena z wywieszaniem flagi wcale nie musiała mieć miejsca na naszym księżycu i wcale nie w latach '60 XX wieku, to że to tak wyglądało o niczym nie świadczy, wszak to mirror universe, równie dobrze mógł to być księżyc jakiejś innej planety lub planeta np. w roku dajmy na to 2100. Wiem że zaburzyłoby to chronologię scen (Phoenixa pokazują później) ale to mały drobiazg.

Zresztą Imperium Ziemskie mogło istnieć już przed atakiem na Vulcan, wtedy po prostu używali tej flagi jako symbolu planety, która dopiero szykowała się do podboju kosmosu na większą skalę, i wtedy można przyjąć że ta scena faktycznie pochodzi np. z pierwszego lądowania na księżycu w wieku XX. Flaga oznaczałaby zjednoczoną Ziemię pracującą nad technologią kosmicznych podróży i podbojów, a zatknięcie jej na księżycu byłoby symbolem pierwszego kroku w tym kierunku. Jeśli założymy, że w mirror universie ludzkość nie wiedziała o istnieniu inteligentnego życia w kosmosie aż do pierwszego kontaktu, wówczas można przyjąć że szykowano się do ekspansji na inne planety, aby je zasiedlać i włączać do "imperium", a dopiero po poznaniu innych gatunków dodatkowo zaczeto także podbijać inne cywilizacje.

A scena z flagą z alternatywnej czołówki jest faktycznie ostro niedopracowana i wygląda badziewnie. Tyle jeśli chodzi o bardzo swobodne rozmyślania nad mirror universem
waterhouse
Moderator
#30 - Wysłana: 27 Kwi 2005 21:49:37
równie dobrze mógł to być księżyc jakiejś innej planety lub planeta np. w roku dajmy na to 2100

Wydarzenie w czołówce pokazane są w kolejności chronologicznej;ergo pokazane wydarzenie miało miejsce na ziemskim księżycu przed rokiem 2063.
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek / Pierwszy epizod ENT po ostatniej przerwie...

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!