USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Coś słabi ci klingoni;//
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8 
Autor Wiadomość
Jurgen
Moderator
#211 - Wysłana: 3 Gru 2008 22:41:58
Eviva

Worf tak, ale kurczaki i krowy nie bardzo.
Eviva
Użytkownik
#212 - Wysłana: 3 Gru 2008 22:45:09
Jurgen

To było tylko tak na marginesie .
A skoro o Klingonach mowa, to TNGowscy pół biedy, ale TOSowych Kirk lał jak chciał, z przodu, boki i doskoku, ba! nawet Chekov podskakiwał im jak równy równym.
Jurgen
Moderator
#213 - Wysłana: 3 Gru 2008 22:58:00
Eviva

Tych z DS9 (nie licząc Worfa) też większość lała, jak chciała. Nawet dziabnięta nożem Kira.
Delta
Użytkownik
#214 - Wysłana: 3 Gru 2008 23:03:00
Jurgen
Tych z DS9 (nie licząc Worfa) też większość lała, jak chciała. Nawet dziabnięta nożem Kira.

Jest jeden wyjątek -Martok. Ten to dokopał nawet Worfowi. Qapla'.
biter
Użytkownik
#215 - Wysłana: 3 Gru 2008 23:27:33
Ja i tak najbardziej lubiłem tych z TMP. ich głowy były najfajniejsze, oni wyglądali jakby neandertalczyka wsadzić do statku kosmicznego i w sumie tak mówili: Cze niak, sze czak.. Hrrr Ak. Cz'a... to było super. jak mam sły nastój to sobie to puszczam. moim zdaniem tacy powinni zostać, mniej dostojni od TNGowskich, bardziej dzicy od TOSowych. idealni
galaktyczny kurczak
Użytkownik
#216 - Wysłana: 4 Gru 2008 00:20:39
Jurgen

Worf tak, ale kurczaki i krowy nie bardzo

Sprawdzałeś?
Vanja
Użytkownik
#217 - Wysłana: 7 Gru 2008 21:51:22
IMO najlepsi Klingoni byli w ST VI, przynajmniej można było uwierzyć że są w stanie jakąkolwiek cywilizację czy imperium stworzyć, bo tych neandertalczyków z maczugami rodem z TMP to jakoś w tej roli nie widzę. Bardzo klimatyczni byli, ale to tylko warczące prymitywy. Chociaż ci z ST VI też są zbyt mało obcy, ale to tak jak wszyscy „obcy” w ST
The_D
Użytkownik
#218 - Wysłana: 7 Gru 2008 23:27:43
Jeżeli chodzi o wiarygodność, to ci z TOS-u też są niczego sobie, choć już nie tak klimatyczni.
galaktyczny kurczak
Użytkownik
#219 - Wysłana: 8 Gru 2008 21:29:14
The_D

Jeżeli chodzi o wiarygodność, to ci z TOS-u też są niczego sobie, choć już nie tak klimatyczni.

Tak, o ile wierzyć, że człowiek który ledwo co wylazł z jaskini jest w stanie stworzyć imperium...
Eviva
Użytkownik
#220 - Wysłana: 8 Gru 2008 22:01:23
galaktyczny kurczak
The_D

Tak, o ile wierzyć, że człowiek który ledwo co wylazł z jaskini jest w stanie stworzyć imperium...

A czemu sądzisz, że ci Klingoni dopiero co wyleźli z jaskini? Po tym jak wyglądali? Kierując się tym powinieneś twierdzić, że miejsce prezydenta-elekta Obamy jest na polu bawełny.
galaktyczny kurczak
Użytkownik
#221 - Wysłana: 8 Gru 2008 22:33:21
Wiedziałem, że ktoś (czytaj: Eviva) zechce mi przetrzepać skórę.

Eviva

Powiedzmy sobie szczerze, że inteligencją oni nie grzeszyli: weźmy pierwsze pojawienie się Klingonów- odcinek Errand of Mercy. Nikt nie zauważa najsłynniejszego kapitana floty zachowującego się całkowicie inaczej niż populacja całej planety! Nie wspominając o Spocku, który jest u boku Kirka.

Później nasz wspaniały duet zdobywa zamek z dziesiątkami strażników! Ktoś tu musi być co najmniej cienki...
Eviva
Użytkownik
#222 - Wysłana: 8 Gru 2008 22:43:08
galaktyczny kurczak

Nawet gdybyś był Einsteinem, to jak kogoś w życiu nie widziałeś na oczy, to go nie poznasz. To logiczne. A Wolkanie, jak zauważył Spock, włóczyli się, gdzie popadnie, zatem widok wolkańskiego handlowca nie był niczym dziwnym. Jasne, że inteligencja Klingonów ukierunkowana jest głównie na sprawy wojny i podbojów, ale tak zachowuje sie do dziś wiele narodów i na naszej poczciwej Ziemi. A z jaskiń wyleźliśmy już dość dawno.
galaktyczny kurczak
Użytkownik
#223 - Wysłana: 8 Gru 2008 22:52:55
Eviva

Właściwie to co napisałaś nie przemówiło do mnie w najmniejszym stopniu...

Ale Klingonie w Errand of Mercy mają jedną rzecz na swoją (wliczając w to inteligencję) obronę:

Przeciwnikiem ich był duet Kirk- Spock. Przecież nie mogli wygrać.
Eviva
Użytkownik
#224 - Wysłana: 8 Gru 2008 22:59:41
galaktyczny kurczak
Przeciwnikiem ich był duet Kirk- Spock. Przecież nie mogli wygrać.

Poprawka - ich przeciwnikami byli Organianie. Gdyby się nie wtrącili, Kirk zostałby odmóżdżony, a Spock poddany sekcji (miejmy nadzieje, że po śmierci chociaż).
galaktyczny kurczak
Użytkownik
#225 - Wysłana: 9 Gru 2008 00:20:33
Eviva

Poprawka - ich przeciwnikami byli Organianie. Gdyby się nie wtrącili, Kirk zostałby odmóżdżony, a Spock poddany sekcji (miejmy nadzieje, że po śmierci chociaż).

Zgoda. Tyle tylko, że Organianie stali się stroną na samym końcu. Wcześniej był duet Kirk- Spock kontra reszta świata człowiekopodobnego...
Vanja
Użytkownik
#226 - Wysłana: 10 Gru 2008 11:29:13
The_D

Też niczego sobie (jeżeli chodzi o klimat), chociaż długo nie mogłam uwierzyć że to naprawdę Klingoni- z zachowania niby podobni ale nie wyglądali jak powinni Tak wszystko razem (zachowanie i wygląd) w odpowiednich proporcjach dopiero W ST VI się pojawiło (i idealnie pasujące "Lepiej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach")
EnterpriseJ
Użytkownik
#227 - Wysłana: 11 Gru 2008 21:25:29 - Edytowany przez: EnterpriseJ
Z góry przepraszam za off topic ale to wg mnie warte do przedyskutowania.
A mianowicie:Klingoni z TOSu są bardzo podobni zewnętrznie do ludzi niż Klingoni z TNG i późniejszych serii ST,m.in. nie mają grzebieni i wygląda to tak,że Klingoni z TNG i dalej są niekanoniczni i teraz tak odpowiedź na to czemu tak jest można uzasadnić na dwa sposoby:
1)Kiedy zaczynali kręcić TNG Roddenberry żył i zmienił wizerunek Klingonów,który jest kanoniczny,
2)wygląd Klingonów z TOSa może być spowodowany epidemią jaka wybuchła w Imperium w 22 wieku przedstawiona w odc. ENT:Affliction i Divergence.Z powodu infekcji miliony Klingonów straciło grzebienie na czołach i ich dizieci równierz miały tych grzebieni nie mieć(możliwe,że dzieci tych dzieci także ale nie wiem czy na pewno),a więc to wyjaśniałoby dlaczego Klingoni z TOSu nie mają grzebieni: po prostu są to potomkowie zakażonych wirusem.
Eviva
Użytkownik
#228 - Wysłana: 11 Gru 2008 21:26:56
EnterpriseJ

Bracie, mam dla Ciebie jeszcze jedną przerażającą i niespodziewaną wiadomość: w Pińczowie dnieje.
Q__
Moderator
#229 - Wysłana: 9 Maj 2013 18:31:14 - Edytowany przez: Q__
W ramach nakręcania się na "trzynastkę":
http://www.youtube.com/watch?v=aJ4DMSFR2DY
http://www.youtube.com/watch?v=RpY4ERTW6po
(A potem okaże się, że wersja o Klingonach to... marketing)
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8 
USS Phoenix forum / Star Trek / Coś słabi ci klingoni;//

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!