A no był. Skoro czytałeś już kiedyś podany przeze mnie artykuł to zapewne powinnieneś przeczytać także komentarze i o tym wiedzieć.
więc wyobraź sobie że chociaż znam Solaris-A od powstania
i na forum też jestem od początku - to nie czytam wszystkich komentarzy, choć niektóre mogą być bardzo ciekawe.
ba... przeczytałem pewnie "tylko" 50% artykłów (wszystkie te które mnie zaciekawiły) i jakąś część bazy danych.
(istnieje też kwestia że ja czy ktokolwiek inny może zapomnieć
ale widać nie przyjmujesz tego do wiadomości).
ale do tego służy forum by pytać, odpowiadać itp.
Pojawia się niepokojący problem. A co będzie jak np. ktoś założy tu jakiś ciekawy temat, ty włączysz się do dyskusji i potem ja będę chciał zabrać głos. Różne takie przypadki graniczne mogą się zdarzać.
w tym co napisałem chodziło o moje zapytania, nie o głos w dyskusji...
bez sensu takie odpowiedzi (zamiast forum Kai powinien zrobić lepszą wyszukiwarkę

)
jeśli dyskusja wyniknie w temacie możemy dyskutować.
choć jak znam życie... przedstawię swój punkt widzenia,
udzielę komentarza, ewentualnie podeprę się jakimiś argumentami i... zostawię temat swojemu losowi.
Ty - nie odpuścisz.
W TOSie po prostu kwestia kolejności i oznaczeń odcinków jest nader niejasna. I tyle.
trzeba było mi to wyjaśnić, zacytować komentarz itp.
był bym wdzięczny a forum wzbogacone o kolejny ciekawy temat... (który zresztą IMHO wcale jeszcze nie jest zamknięty).
PS. jak wiesz dlaczego akurat kolejność wymienionego w temacie odcinka na startrek.pl to 2x25 a nie 3x03 jak na startrek.com i na TT to napisz.