USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / StarTrekowy Dream Team

Autor Wiadomość
lawiscool
Użytkownik
#1 - Wysłana: 12 Sier 2006 14:14:57
Jaka jest wasza załoga marzeń - rzecz jasna chodzi mi o oficerów mostkowych tworzących trzon obsługi okrętu GF ?
Moja propozycja :

Kapitan: Picard
I oficer: Spock
II oficer: Data
Taktyczny/Ochrona: Tuvok
Naukowy: 7/9
Sternik/Pilot: Paris
Główny Mechanik: Scotty
Lekarz: AHM (Joe)
Transporter: O'Brien
Doradca: Guinan

Kucharz: ktokolwiek byle nie Neelix

Sprzęt: Jedyny właściwy czyli Sov ale taka ekipa poleci wszędzie i na wszystkim.
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 12 Sier 2006 14:37:09 - Edytowany przez: Q__
Kapitan: Picard
I oficer: Spock
II oficer: Data
Taktyczny/Ochrona: Tuvok

Do tego momentu zgoda, ale zauważ, że równie dobry co Tuvok (choć też uwielbiam Wolkan) byłby Worf.

Naukowy: 7/9

Seven wsadziłeś tu chyba tylko ze względu na urodę. Zauważ, że oficerami naukowymi są już Spock i Data, ale jeśli ktoś jeszcze ma być "trzecim grzybkiem w barszcz" to już raczej Jadzia z jej diświadczeniem Trilla.

Sternik/Pilot: Paris

Sympatyczny to ten pan jest. Ale lepszy jest chyba Sulu (choćby z tego powodu, że później dowodził Excelsiorem). Ba, nawet tak przez Was nielubiany Wesley C. przewyższa Toma pod względem wiedzy. Choć... Paris kojarzy się ze stereotypem narwanego pilota, czyli duży atut ma

Główny Mechanik: Scotty

Tu chyba nikt się nie będzie kłócił

Lekarz: AHM (Joe)

A słynny Bones? A stanowiąca bezcenne wsparcie dla kapitana Picarda doktor Crusher? A po nitzscheańsku genialny dr. Bashir? Lobię holograficznego Doktora, ale...

Transporter: O'Brien

Zgoda...

Nie była doradcą sensu stricte, bardziej nadaje się na kucharza. Jedynym znanym nam Doradcą była Troi więc, to jej należy się to stanowisko.

Tu albo w/w Guinan, albo... kucharz zagrany w jednym odcinków przez Roddenberry'ego...

Sprzęt: Jedyny właściwy czyli Sov ale taka ekipa poleci wszędzie i na wszystkim.

Oj narazisz się i nam - wielbicielom Galaxy i tym od Defianta. Jak dla mnie oczywiscie powinni dostać Entka-D (w marzeniach przecież wszystko możliwe).

I jeszcze jedna myśl mnie naszła: ta Twoja załoga złożona z idealnych, była by jeszcze "sztywniejsza" od tej z TNG, nie licząc Parisa... Nudno by się to oglądało...
lawiscool
Użytkownik
#3 - Wysłana: 12 Sier 2006 15:03:59
Do tego momentu zgoda, ale zauważ, że równie dobry co Tuvok (choć też uwielbiam Wolkan) byłby Worf.

Worf jak dla mnie ma za goracą głowę do strzelania.

Seven wsadziłeś tu chyba tylko ze względu na urodę. Zauważ, że oficerami naukowymi są już Spock i Data, ale jeśli ktoś jeszcze ma być "trzecim grzybkiem w barszcz" to już raczej Jadzia z jej diświadczeniem Trilla.

Nie ze względu na urodę ale ze względu na jej potencjał i wiedzę Borga który stanowi genialne uzupełnienie zespołu. Dlatego też Date i Spocka nazwałem I i II oficerem a nie oficerami naukowymi. To ze każdy z nich moze pełnić funkcję oficera naukowego to inna sprawa. 7/9 w takim zespole Spock/Data/7of9 zrobiłbym szefową. Zespół pracowałby najwydajniej

Sympatyczny to ten pan jest. Ale lepszy jest chyba Sulu (choćby z tego powodu, że później dowodził Excelsiorem). Ba, nawet tak przez Was nielubiany Wesley C. przewyższa Toma pod względem wiedzy.

Pilot nie musi mieć wiedzy tylko umiejętności, a tych Parisowi nie brakuje. Przynajmniej tak ciagle twierdzą w Voyu. Poza tym lubię gościa, hehe.

A słynny Bones?

Słynny Bones nie miał nawet 1/1000 wiedzy i kwalifikacji AHM. Do tego był mało zabawny - to też odpowiedź na kwestię "sztywniactwa" tej załogi.

Nie była doradcą sensu stricte, bardziej nadaje się na kucharza.

Troi Guinan do pięt nie dorasta , dlatego awansowałem ją na doradcę. Troi może prowadzic linię zaufania dla uzależnionych od syntoholu.

Tu albo w/w Guinan, albo... kucharz zagrany w jednym odcinków przez Roddenberry'ego...

A może nowiutki, śliczniutki i pachnący replikatorek z foodbazą z całego znanego wszechświata by wystarczył ?

I jeszcze odnoście sztywności - Dream Team ma być ekipą najlepszych specy w swoich dziedzinach a nie największych błaznów.
Q__
Moderator
#4 - Wysłana: 12 Sier 2006 15:13:09
lawiscool

Poza tym lubię gościa, hehe.

Ja też, ale co z tego?

Słynny Bones nie miał nawet 1/1000 wiedzy i kwalifikacji AHM.

Skąd to założenie?

Troi Guinan do pięt nie dorasta , dlatego awansowałem ją na doradcę.

Z całym szacunkiem, Guinan jest świetna, ale niestety nie ma zdolności Troi (choć z drugiej strony jakoś by to równoważył mind meld Spocka), a w ogóle funkcja doradcy to jakiś kiepski pomysł...

A może nowiutki, śliczniutki i pachnący replikatorek z foodbazą z całego znanego wszechświata by wystarczył ?

Obsługiwany przez "Roddenberry'ego"...

Dream Team ma być ekipą najlepszych specy w swoich dziedzinach a nie największych błaznów.

Wiem, ale tak przy okazji to zauważyłem...
Picard
Użytkownik
#5 - Wysłana: 12 Sier 2006 16:26:24
Ale to juz bylo w zeszlym roku- npo i oczywisice pomysl byl moj...
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 12 Sier 2006 19:14:02
Picard

Ale to juz bylo w zeszlym roku- npo i oczywisice pomysl byl moj...

Kapitanie, czy tylko my dwaj oryginalne tematy nie-versusowe wymyślamy?

USS Phoenix forum / Star Trek / StarTrekowy Dream Team

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!