Autor |
Wiadomość |
John Belushi
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 23 Mar 2005 16:48:41
które sposród wszystkich serialowych postaci pojawiają się najczęściej na ekranie?? ma ktoś może takie zestawienie ile razy widzimy poszczególne postacie??
PS. (nie mylić z aktorami  )
|
The_D
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 23 Mar 2005 19:40:14
chodzi ci o ilość odcinków, ilość pojawień się na ekranie, czy może czas na wizji?
|
John Belushi
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 23 Mar 2005 20:44:48
chodzi mi o ilośc odcinków
np. Picard pojawia się w pierwszym odcinku DS9, Tuvok (choć nie wymieniony z imienia) pojawia się jako sternik Enterprise w Generations. najlepszym przykadem jest jednak Worf. występuje w TNG i DS9 (także w filmach ST VI-ST X, więc więcej niż reszta załogi Enterprise z serialu TNG) - on też zapewne zagrał w największej ilości epizodów. a może się mylę??
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 23 Mar 2005 20:47:24 - Edytowany przez: Pah Wraith
Tuvok pojawia się też w jednym z "mirrorowych" odcinków DS9 w bazie ruchu oporu. Nawet chyba ma uszy więc to on. Zaś w Generations nie ma uszków, więc to chyba jednak Tim Russ a nie Tuvok 
|
Barusz
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 23 Mar 2005 20:52:23 - Edytowany przez: Barusz
EDYCJA: UBIEGŁAŚ MNIE PAH WRAITH.
Jeszcze Riker: całośc TNG, filmy VI-X, po jednym odcinku STV, DS9 (???) i ENT (???) i Quark: całość DS9, po jednym odcinku STV i TNG. Tuvok miał też jeden odcinek w DS9, McCoy w TNG. Spock dwa w TNG. Najwięcej było niewątpliwie Wolfa.
|
Slovaak
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 23 Mar 2005 20:53:28
Tuvok (choć nie wymieniony z imienia) pojawia się jako sternik Enterprise w Generations
Wydaje mi sie ze nie był to Tuvok ale ten sam aktor i raczej był oficerem taktycznym, sternikiem była Sulu.
Riker pojawia sie w DS9-Defiant, jako Thomas Riker z równoległego wszechswiata.
Weyun gra andorianina w entku znaczy sie ten sam aktor
Damar w DS9 gra doktorka co namawia Sisko do zaprzestania pisania ds9
|
John Belushi
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 23 Mar 2005 21:26:21 - Edytowany przez: John Belushi
Wydaje mi sie ze nie był to Tuvok ale ten sam aktor i raczej był oficerem taktycznym, sternikiem była Sulu.
co do funkcji się zgadzam
a co do osoby to jednak chyba był Tuvok - wszak oni żyją trochę dłużej
także AHM (doktor z VOY) pojawia się w DS9 a raczej jego pierwowzór.
|
Barusz
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 23 Mar 2005 21:43:48
A pamiętasz STV: "Flashback" (3x2)?
Weyun gra andorianina w entku znaczy sie ten sam aktor
Tradycyjnie odsyłam do pewnej swojej starszej wypowiedzi http://www.startrek.pl/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=in dex&sid=453 , od tytułu komentarza "Nic w tym dzinego w dół.
|
Slovaak
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 23 Mar 2005 22:32:36
a co do osoby to jednak chyba był Tuvok - wszak oni żyją trochę dłużej
Patrzyłem na niego uwarznie ale nie dopatrzyłem sie spiczastych uszu i w dodatku Tuvok po Exscelsiorze odszedł z floty, przynajmniej tak mówia nie wspominajac o przydziale na enterprise.
|
John Belushi
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 23 Mar 2005 22:34:35 - Edytowany przez: John Belushi
Jeszcze Riker: całośc TNG, filmy VI-X,
w Undiscovered Country nie grał
nie jestem też pewien czy grał w każdym odcinku TNG
bo Quark na pewno nie grał w każdym DS9
Patrzyłem na niego uwarznie ale nie dopatrzyłem sie spiczastych uszu
no faktycznie szpiczastych uszu u niego nie widać (11:11)
a szkoda bo można by wykorzystać ten wątek.
|
cezary
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 24 Mar 2005 00:39:41
a Deanna Troi? Widac ja czesto na mostku Entka i do tego chyba najwiecej goscinnych zagrala, bo ze 6 w Voyu...
i tak Worf rzadzi, nieprzerwane 10 lat na ekranie + filmy 
|
Jarek
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 24 Mar 2005 00:49:56
nie calkiem na temat, bo zauwazylem aktora, nie postać. Ale przypomnialo mi się a'propos Russa na Ent-B.
Obok Sulu przy konsoli siedzi rudy koleś, który byl taktycznym w trakcie symulowanej walki Ent-D z Hathaway. 
|
Domko
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 24 Mar 2005 11:39:26
W Generations to nie był Tuvok. Nie miał szpiczastych uszu i w napisach końcowych przedstawiono go bodajże jako "leutenant" (poprawcie mnie jeśli się mylę). W VOY: "Flashback" mogli wykorzystać ten wątek zamiast wciskać Tuvoka na siłę do załogi Sulu.
|
Barusz
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 24 Mar 2005 19:47:20
Chyba nie mogli skoro to nie był Tuvok...
Jeszcze Riker: całośc TNG, filmy VI-X,
w Undiscovered Country nie grał
Litości... Takiej literówki się czepiasz... Dla mnie przegięcie...
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 24 Mar 2005 21:12:15
Fakt że ciekawiej by było gdyby to był Tuvok, wystarczyłoby mu dorobić szpiczaste uszy. Ale po pierwsze był w tym filmie człowiekiem, a po drugie była faktycznie mowa że po wydarzeniach z "Undiscovered Country" odszedł z Floty na jakiś czas.
|
Barusz
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 24 Mar 2005 21:15:02
Dreamweb, szybko edytuj poprzedniego posta bo jestem dziś złośliwy i już mnie ręka świerzbi...
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 24 Mar 2005 21:17:54
Hę? Jakoś nie czaję?
|
Barusz
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 24 Mar 2005 21:21:08
Dobra. Miałem na myśli, że odszedł nie po "Undiscovered Country" lecz po "Flashback", a to przecież nie to samo. Ściśle rzecz biorąc nie brał udziału w tym co trekerzy rozumieją jako wydarzenia z "Undiscovered Country.
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 24 Mar 2005 21:26:17
Oj, czepiasz się szczegółów.  Jego pobyt na Excelsiorze chronologicznie miał miejsce w tym samym czasie w którym rozgrywa się film "The Undiscovered Country", więc faktycznie odszedł po wydarzeniach z tego filmu, tak jak napisałem, co nie jest równoważne z tym że miał w nich mniejszy lub większy lub jakikolwiek udział (a według "Flashback" jakiś tam miał). W wydarzeniach o których mówi film, bo w samym filmie opczywiście nie.
|
Delta
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 24 Mar 2005 22:22:18
Miałem na myśli, że odszedł nie po "Undiscovered Country" lecz po "Flashback"
Całkiem spory czas od "Flashback", jakieś pięć lat.
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 25 Mar 2005 19:11:50
Cóż jeśli chodzi o występy postaci to faktycznie najwięcej ma ich Worf, a na drugim miejscu zapewne O'Brien.
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 25 Mar 2005 19:46:49
EDYCJA: UBIEGŁAŚ MNIE PAH WRAITH.
uprzejmie proszę o zmiane płci...
Oczywiście tylko w tym poście (swoją drogą, jak to pasuje, dzisiaj Post, tutaj też post...)
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 25 Mar 2005 19:48:13
Damar w DS9 gra doktorka co namawia Sisko do zaprzestania pisania ds9
No, spoko, o to chodziło w tym odcinku, wszyscy cykliczni aktorzy tam wystąpili w normalnych "kreacjach"
|
Barusz
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 25 Mar 2005 20:52:32
"Dostęp zabroniony"... ale przynajmniej czegoś się o Tobie dowiedziałem... No dobra... Akurat to już wcześniej było jasne.
|
Slovaak
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 25 Mar 2005 23:32:15
Nie wiem czy ktos juz wczesniej o tym napisał ale pamietam ze La Forge wystąpił w VOY jako dowódca okretu Chellenger.
|
Dreamweb
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 25 Mar 2005 23:53:00
Bashir był w jednym odcinku TNG, Scotty też. Janeway oprócz Voyagera była w Nemesis. Ale drugi po Worfie i tak chyba jest O'Brien - całe DS9, w TNG pojawiał się nieregularnie ale za to w sezonach 1-6...
|
KW
Anonimowy
|
#27 - Wysłana: 26 Mar 2005 11:44:33
W DS9 nie pojawił się Thomas Riker z równoległego wszechświata tylko kopia Rikera bodajrze z odcina Second Chances w TNG. Tak na marginesie ;D Ja stawiam na Worfa.
|
John Belushi
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 26 Mar 2005 16:56:44
w sumie myślałem że ktoś poda gotowe zestawienie
może nawet z jakiejś trekowej stronki
PS. Barusz... nie chodziło mi o literówkę
tylko o udział w jednym filmie więcej,
szczegółnie w odniesieniu do tego co napisałem wcześniej.
(oczywiście można było edytować posta i też było by ok.)
|
Barusz
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 26 Mar 2005 18:11:05
To była literówka (a jesteś w stanie podsunąć mi jakieś alternatywne słowo?) Ponadto moja osobista netykieta zabrania edytować posty które już ktoś zdąrzył zacytować.
|
Suavek
Anonimowy
|
#30 - Wysłana: 26 Mar 2005 18:22:38
Na poczatek troche statystyki - ilosc odcinkow w poszczegolnych seriach:
TOS - 80
TNG - 178
DSN - 176
VGR - 172
ENT - 98
W wiekszosci odcinkow w serialu wystepowaly wszystkie postaci wymienione w czolowce - wyjatkiem jest tu Jake Sisko, ktory sobie odpuscil kilkanascie/dziesiat odcinkow. Z pozostalych na pewno kilka razy nie bylo Neelixa (chocby w VGR:"Renaissance Man", ale nie tylko), Quarka, O'Briena i Troi. Pozostali byli chyba zawsze, choc moge sie mylic (zwlaszcza TOSu nie jestem pewien).
Jak z powyzszego zestawienia wynika, postaci z TOS i ENT odpadaja w przedbiegach. Pozostaja bohaterowie TNG, DSN i VGR. W najlepszej sytuacji jest TNG - najwieksza ilosc odcinkow i cztery filmy. Dr Cusher mozna od razu zdyskwalifikowac - nie bylo jej w drugim sezonie. Pozostali Picard, Riker, Troi, Worf, LaForge i Data. Decydujaca jest tutaj ilosc wystepow w innych seriach. Pierwsze miejsce ma zdecydowanie Worf: 176 TNG + 104 DSN + 4 filmy. Nawet jesli nie wystapil w ktoryms odcinku, to i tak jego pozycja jest niezagrozona. Na drugim miejscu jest O'Brien - 176 DSN (odjac kilka w pierwszym sezonie) + wiele odcinkow TNG. Z trzecim miejscem jest juz gorzej. Data nie wystapil w innych serialach, LaForge w jednym (VGR:"Timeless"). Picard byl w 2 odcinkach DSN ("Emmisary" Part I i II), Riker w 1 DSN ("Defiant"), 1 VGR ("Death Wish") i 1 ENT ("These Are the Voyages" - final serialu), Troi w 3 VGR ("Pathfinder", "Life Line", Inside Man") i 1 ENT ("These Are the Voyages"). Jestem prawie pewien, ze Troi nie bylo przynajmniej w 1 odcinku TNG, nie pamietam, czy Riker byl w kazdym. Picard byl na pewno. Wlasnie od ilosci nieobecnosci w odcinkach serialu zalezy rozdzial trzeciego, czwartego i piatego miejsca.
|