dla wspolczesniego widza TMP bedzie za bardzo ograniczony ówczesną techniką
Taaa... "współczesny widzu"...
zresztą, uwierz mi na słowo, gust czasem zmienia się z wiekiem
Dla pewnych kategorii wiekowych zazwyczaj tak jest (na szczęście...)
Picard
pokaż mi prosze
do usług
co też byo tam takiego nie logicznego
1) sami zauważyliście - Remanie budujący od zera uberokręt kwadrantu,
2) Remanie robiący to w tajemnicy
3) Remanie robiący to w tajemnicy przed Romulanami (!)
3) Remanie robiący to na Remusie (kawałku wrząco-lodowatej kosmicznej skały)
4) 12 letni (czy ile to tam miał lat) chłopiec który przetrwał w kopalni dwulitu, gdzie słabo prosperowali Remanie (higiena, tortury, zdrowie...),
5) Picard łamiący 1D żeby pojeździć Argo,
6) E-E strzelający kwantówkami z jachtu kapitańskiego,
7) Shinzon dysponujący najpotężniejszym okrętem kwadrantu z kilkakrotnie mocniejszym okrętem nie rozwala E-E
8) hiper-mega-full weapon, która do wycelowania potrzebuje 7 minut,
9) maskowanie, które działa, ale w momencie, kiedy Scim wychodzi z warp, syystem ten zawodzi,
10) Data który nie bierze promu by przedostać się na Scim tylko wybiera sobie polatać,
11) Picard, który nie zabiera ze sobą np. ładunku wybuchowego albo czegoś w tym stylu (może być np. fazer na overloadzie) do abordażu na Scim,
12) Picard, który nie zabiera ze sobą przenośnego transportera Daty,
13) przenośny transporter Daty,
14) Shinzon, który nie zauważa ostrza wyszarpniętego ze ściany przez Picarda,
15) scena jak wycieńczony Shinzon przesuwa się na ostrzu (to zresztą jakiś remake z tego co pamiętam),
16) kilkanaście wozów na Kolarusie, z których ostrzał Argo pozostaje przez dobrych kilka minut nieefektywny, aż do chwili ucieczki,
17) prom i pojazd ARGO,
18) załomy i tzw. węgły w korytarzach zarówno na Scim jak i E-E,
19) wielka sztolnia-przepaść...
20) ... na pokładzie 29...
21) ...przepaść która do niczego konkretnego nie służy...
22) ...ale zawieszona jest nad nią kładka...
23) ...która nie wytrzymuje uderzenia 200 kg (dwóch przypakowanych mężczyzn)...
24) flota romulańska (a raczej jej brak)
25) zamach na Senat przeprowadzony w ten a nie inny sposób...
To zaledwie 25, wymieniać dalej???
Poza tym ile było tych walk, pościgów i strzelanin przez cały film?
walk (rozumiem że hand to hand): 2
pościgów: 3
strzelanin: 2
Mało czy dużo...?
Miłośnicy przygód facetów w przepoconych podkoszulkach zdechli by na seansie NEM z nudów!
Podobnie jak np. na koncercie muzyki klasycznej... i wiesz co? Nic mnie to nie obchodzi...
Obecnosc tego wszytkiego stwierdziłes w NEM?
Tak.
Jesli chodzi o mnie, NEM było najlepszym filmem jaki na ten temat traktuje jaki dane mi było zobaczyć.
I co nowego mówi Ci to "dzieło"?
tak jak za czasów publikacji ,,20 000 mili podmorskiej żegulgi" nie pływało się jeszcze łodziami podwodnymi...
Aha...
http://www.wynalazki.mt.com.pl/wyn/lodzpod.html
Nie pojmuje wiec co Pah miał n myśli...
To, że od ST oczekuję debaty nie nad nanopierdołami tylko poruszania istotnych tematów z zakresu socjologii, psychologii, komentarza do obecnych wydarzeń opakowanych w interesującą i niebanalną formę. Technobełkot można sobie niemal całkiem podarować. Np. w TOS było go (zazwyczaj) bardzo mało... Podobnie w TNG (choć tu już akurat częściej). Na szczęście DS9 właśnie podarowało sobie technobełkot wykorzystując jednocześnie postaci. VOY to już zupełnie inna historia... :] No, ale "współczesnemu widzowi" to się bardziej podoba...
PS
"Czy w ST prowadzono dyskusje "o dupach" (za przeproszeniem)? "
O, wydaje mi się że O'Brien i Bashir to i owo podyskutowali w temacie. Tom i Harry tyż. Nic co ludzkie...