Autor |
Wiadomość |
szwagier
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 30 Cze 2006 13:29:07
Nie pamiętam ale było chyba coś w Voy'u... czy w którymkolwiek odcinku ST jest nawiązanie istot pozaziemskich znanych z powszechnie przyjętego obrazu o obcych? Tzn. małe, szare, wielkie czarne oczy i latające spodki  . Wątpie by ST mógł przejść obojętnie obok tego tematu obecnego od dawna, swoją drogą ciekawy pomysł na scenariusz 
|
Alek Roj
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 30 Cze 2006 13:38:19
Hehe, w "Tomorrow's Yesterday" (bodajże) to USS Enterprise robiła za UFO...
|
szwagier
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 30 Cze 2006 13:44:37
Hehe, w "Tomorrow's Yesterday" (bodajże) to USS Enterprise robiła za UFO...
He?  Tam były dwa enterprajsy i nie pamiętam żeby jakiś za ufo robił  Za UFO robili raz Ferengi w Roswell 
|
elbereth
Moderator
|
#4 - Wysłana: 30 Cze 2006 13:50:20
a ufo porywające ludzi to ziomki z delty
VOY: The 37's
|
Q__
Moderator
|
#5 - Wysłana: 30 Cze 2006 13:51:46 - Edytowany przez: Q__
|
Jurgen
Moderator
|
#6 - Wysłana: 30 Cze 2006 14:05:41 - Edytowany przez: Jurgen
W B5 byli tacy gostkowie: mali, szarzy, z wielkimi głowami i czarnymi oczami. Nawet spodkami latali  . A, i w jednym z odcinków jakiś Ziemianim domagał się od nich odszkodowania za porwanie (jakiegoś praprapra...dziadka zapewne)  .
Aha nazywali się zdaje się Vree i chyba mieli teleportację (jako jedyni w B5!)
A w ST rolę obcych pełnili... Ferengi  . A konkretnie Quark, Rom i Nog.
edit: Za UFO robili raz Ferengi w Roswell - nie zauważyłem tego postu...
|
Alek Roj
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 30 Cze 2006 14:06:53
Tam były dwa enterprajsy i nie pamiętam żeby jakiś za ufo robił
Mówisz o "Yesterday's Enterprise".
"Tomorrow's Yesterday" to odcinek TOS-a - ten o przypadkowo "porwanym" pilocie myśliwca.
|
Q__
Moderator
|
#8 - Wysłana: 30 Cze 2006 14:14:46 - Edytowany przez: Q__
Vree? Proszę bardzo
Portret:
dwa linki:
http://tgm.firstones.com/wiki/Vree
http://en.wikipedia.org/wiki/Vree
i statek:
Ciekawe zresztą, mieli loty kosmiczne przed nami (skoro porywali), jako jedyni wymyślili teleportację, a potem wyprzedziliśmy ich pod względem znaczenia w Kosmosie... Jak kiedyś pisałem: w SF ludzie zawsze górą...
|
szwagier
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 30 Cze 2006 16:34:38
Mam taką grafikę tapetową gdzie Voyager wisi pod wielkim spodkiem, pewnie porwali Kaśke i robili na niej niecne eksperymenta
Może w którymś z odcinków ST wspomną wreszcie o Foxie Mulderze, kiedy się spotkają z opowieściami o nim spotykając dziwną rasę szarych ludków w wielkich talerzach w Delcie
p.s. potraktujmy ten temat rozrywkowo 
|
Picard
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 30 Cze 2006 17:10:10
Fajny temat! Za UFO mogl zostac uzany oryginalny Enterprise, ktory w jednym z odcinkow klasycznego Treka cofnal sie w czasie i zostal przyuwazony przez amerykanskie lotnictwo. Bardzo tez podobaly mi sie wszystkie aluzje do zjawiska UFo pojawiajace sie w ST IV w zwiazku z wizyta Drapieznego Ptaka pod dowodztwem Kirka na XX wiecznej Ziemi. Ale w tym przypadku nikt sie do bliskiego spotkanai nie chcial przyznac... 
|
Q__
Moderator
|
#11 - Wysłana: 30 Cze 2006 17:51:27 - Edytowany przez: Q__
podobaly mi sie wszystkie aluzje do zjawiska UFo pojawiajace sie w ST IV
Racja, było ich całe mnóstwo...
|
szwagier
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 30 Cze 2006 17:55:11
Niestety nikt nie widzi żadnych Bird Of Prey tylko same latające spodki 
|
Q__
Moderator
|
#13 - Wysłana: 30 Cze 2006 18:00:46 - Edytowany przez: Q__
Mam taką grafikę tapetową gdzie Voyager wisi pod wielkim spodkiem, pewnie porwali Kaśke i robili na niej niecne eksperymenta
Kaśkę może i porwali, ale Picard ani Kirk by im się nie dał...
|
Picard
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 30 Cze 2006 18:20:27 - Edytowany przez: Picard
Q__
Mojego ,,kuzyna" tez porwali w jednym odcinku obcy by zastapic go sobowtorem i przekonac sie w ten sposb jak funkcjonuje federacyjny system dowodzenia.
|
szwagier
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 30 Cze 2006 18:26:14
Mojego ,,kuzyna" tez porwali w jednym odcinku obcy by zastapic go sobowtorem i przekonac sie w ten sposb jak funkcjonuje federacyjny system dowodzenia.
Co tam ciekawego Picardzie na Enterprise po Nemezis? 
|
Picard
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 30 Cze 2006 18:28:06
szwagier
Nudno ,,,Brodaty" sobie poszedl i wraz z żona, Data sie teleportowal na Łono Abrahama,a Worf wciaz sie upjia... 
|
szwagier
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 30 Cze 2006 18:43:55
Picard
Świeżej krwi potrzeba, oswoić B4 i wprowadzić lekcje patriotyzmu i dobrego wychowania, jeśli to możliwe, kadrę nauczycielską zatrudnić z volcańskiego odziału LPR 
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 30 Cze 2006 18:50:24
Voyager też robił za UFO na amatorskim nagraniu wideo z 1996 roku w odcinku "Future's end".
|
Picard
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 30 Cze 2006 19:43:31
volcańskiego odziału LPR
szwagier, cos takiego bylo zdaje sie w DS9 ale nie wiem jak oni ostatnio sie maja... Zreszta wole juz zeby Worf sie upjial niz prawil mi moraly na temat logiki mojego postepowania! 
|
Q__
Moderator
|
#20 - Wysłana: 30 Cze 2006 20:25:13
Worf sie upjial niz prawil mi moraly na temat logiki mojego postepowania!
Czyli lepszy Klingon od Wolkana? 
|
Picard
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 30 Cze 2006 22:31:01
Czyli lepszy Klingon od Wolkana?
Nie, lepszy Klingon upity niz nawrocony na logike! Biorac pod uwage wrodzona uapartosc i gwaltownosc rzeczonej rasy prowadzenie dyskusji z Klingonem bedacym fanatycznym wyznawca logiki bylo by raczje trudne. 
|
Q__
Moderator
|
#22 - Wysłana: 30 Cze 2006 22:55:22
prowadzenie dyskusji z Klingonem bedacym fanatycznym wyznawca logiki bylo by raczje trudne.
Służba we Flocie jest pełna niebezpieczeństw 
|
Jurgen
Moderator
|
#23 - Wysłana: 30 Cze 2006 22:57:50
Kaśkę może i porwali, ale Picard ani Kirk by im się nie dał...
Q nie przesadzaj  . Właśnie Picarda czy Kirka daliby radę porwać, a Kaśka - jej byle kto nie podskoczy  . W końcu Borg porwał Picarda, a Kaśki - nie.
|
szwagier
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 1 Lip 2006 11:52:48
Kaśkę by zaraz wypuścili i uciekli w popłochu 
|
Jurgen
Moderator
|
#25 - Wysłana: 1 Lip 2006 12:34:41
Zaraz po usłyszeniu jej ciepłego, matczynego głosu...  .
|