USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek / Najśmieszniejsze odcinki STAR TREKA

Autor Wiadomość
Anonim
Anonimowy
#1 - Wysłana: 4 Cze 2006 12:30:47
Wczoraj oglądalem jeden z odcinków TNG z 4 sezonu (bodajże Data's Day) i o mało nie spadłem z fotela ze śmiechu jak zobaczylem Data tanczacego wolnego z holopartnerką do tańca z uśmiechem od ucha do ucha Czad. W ogóle odcinek super pod tym względem. Znacie jakieś inne zabawne odcinki ? Może jakiś ranking najśmieszniejszych odcinków zrobimy? Mój typ to póki co właśnie "Data's Day" ale nie ogladałem wszystkich jeszcze. W Voy też sa niektóre niezłe , np z Kaśką w roli Arachni
theczarek
Użytkownik
#2 - Wysłana: 4 Cze 2006 12:54:12
Capitan's Holliday z TNG obejżyj.

Polecam też
Hollow Pursuits
Deja Q
Qpid
Ménage à Troi
Manhunt

Co dwóch ostanich to ktoś już napisał, że przed Lawxaną Troy nawet Picard drży. (Jean-Luc takie myśli...)

A jeśli bawią cię poszukiwania człowieczeństwa Daty obejżyj In Theroy
Delta
Użytkownik
#3 - Wysłana: 4 Cze 2006 13:36:57
Ja najbardziej uśmiałem się przy odcinkach z Ferengi w roli głównej:
DS9: The House of Quark, Family Business, Little Green Men, Bar Association, Body Parts, Looking for par'Mach in All the Wrong Places, Profit and Lace, Ferengi Love Songs, The Emperor's New Cloak, VGR: False Profits.
Za nimi są odcinki z Q (z wyjątkiem VGR: The Q and the Grey).

TNG: Data's Day też był fajny, podobnie jak DS9: You Are Cordially Invited...
Domko
Użytkownik
#4 - Wysłana: 4 Cze 2006 15:40:37
"In the theory" był fajnym odcinkiem. Data nie posiadający uczuć ma... partnerkę.
Alek Roj
Użytkownik
#5 - Wysłana: 4 Cze 2006 16:21:55
A co powiecie na "I, Mudd"? Ja ryczałem ze śmiechu! Aż do końca - myślę o scenie z serią wiadomych androidek.
Delta
Użytkownik
#6 - Wysłana: 4 Cze 2006 18:02:45
A co powiecie na "I, Mudd"? Ja ryczałem ze śmiechu! Aż do końca - myślę o scenie z serią wiadomych androidek.

Też się przy nim dobrze bawiłem. Swoją drogą to Kirk postąpił z biednym Harrym okrutnie.
W wielu odcinkach była szczypta humoru. Przykładem TOS: The Naked Time, gdzie Kevin Reilly, zamknął się w maszynowni, w kółko śpiewał tę samą piosenkę i groził Uhurze, że nie dostanie deseru. Albo DS9: The Jem'Hadar, gdzie Quark zapalił się od ogniska na biwaku.
Jo_anka
Użytkownik
#7 - Wysłana: 4 Cze 2006 19:20:28
Dorzucilabym pare odcinkow Enterprise: Singularity (moj ulubiony - niezapomnia walka Hoshi z Archerem o gar zupy), Two days and two nights (prowincjonalni playboy'e w akcji), a nawet A night in sickbay (polowanie na nietoperza, ale ten odcinek, niestety traci na powtorkach - Archer i w pewnym sensie Phlox robia sie coraz b. irytujacy, a nie zabawni)....
Seybr
Użytkownik
#8 - Wysłana: 5 Cze 2006 12:35:15
Mnie bardzi smieszyl odcinek kiedy Quark wraz z bratem i Nogiem cofneli sie w czasie bodajze do 1944 roku. Odcinek oddal klimat glupoty ludzkiej, oraz chciowsi i pomyslowi Quarka. Zreszta odcini poswiecone temu osobnikowi sa dobre. Kiedy sie przekozamza d Odem, to poprostu kupa smiechu. Oni sa jak magnesy.
Pah Wraith
Użytkownik
#9 - Wysłana: 5 Cze 2006 20:00:44
1947 w Roswell - czyli wspomniany już tutaj Little Green Men
Q
Anonimowy
#10 - Wysłana: 6 Cze 2006 12:30:28
Quark, jest śmieszny i na swój sposób straszny w swej chciwości (wiem, przykładam kanony etyczne Federacji do obcej rasy), Data bywa zabawny.... i rozczulający, ale, nie zapomnijcie o TOS i TAS - te dialogi gdy McCoy za wszelką cenę usiłował wkurzyć Spocka... choćby to jak doktorek zarzucił Spockowi, że dla niego kształty Uhury są conajwyżej funkcjonalne, zaś ten odpowiedział, że z puntu widzenia funkcjonalnosci nie są takie optymalne... Oczywiście śmieszny jest też cały TMP4, zderzenie mentalności ludzi XX w. z załogą cpt. Kirka - faktycznie wypadamy tam jak jakieś dzikusy, a Spock usadzający chuliganów niczym Arnie w początku "Terminatora", choć mniej krwawo... klasa sama w sobie.

USS Phoenix forum / Star Trek / Najśmieszniejsze odcinki STAR TREKA

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!