USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek XI / Star Trek XIV?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  »» 
Autor Wiadomość
USS Bij
Użytkownik
#181 - Wysłana: 16 Kwi 2018 22:01:10
Q__:
No i właśnie z tym i ja mam problem. Bo wolę Treka ambitnego, niż hamburgerowego (nawet jeśli hamburgerowego w sposób udany).

Ja również, ale dostrzegam wartość w trzymaniu serii filmowej w lekkiej, przygodowej postaci. Szkoda, że przez podziały (w zasadzie przed podziałami również) nikt na tym szczególnie nie kapitalizuje. A to wszak znakomita przynęta gdyby ją odpowiednio wykorzystać
Q__:
Dobrze, że mamy choć jednego Treka nakręconego w tym stylu, a nie tylko popcornówki i popcornówki.

A tu się zgodzę. Czasem wolę też ciekawą porażkę od nudnego sukcesu (względem założeń).
Q__:
Czy ja wiem? Poczytaj zachwyty na forum KMF-u. Poza tym wizualnie postarzał się b. mało.

Jodorowsky'emu może nie zaimponował, ale Trumbull to jednak nie jest byle kto ;) KMF nie czytam - nic osobistego, nie kojarzę nawet z czym to się je. TMP to polaryzujący film, nie dziwota.
Q__
Moderator
#182 - Wysłana: 16 Kwi 2018 22:22:38 - Edytowany przez: Q__
USS Bij:
A to wszak znakomita przynęta gdyby ją odpowiednio wykorzystać

I w sumie działa. Znam - jak do znudzenia pisałem - liczne przypadki nawróceń na klasycznego Treka (do fanprodukcji włącznie) za sprawą filmów Abramsa.

(Acz teraz i reklamówki zarabiać przestały*, i nowy materiał, do którego przyciągać by miały, nie powala.)

* Może Tarantino to zmieni?

USS Bij:
Czasem wolę też ciekawą porażkę od nudnego sukcesu

W sumie w kategoriach finansowych TMP był jednak megasukcesem jak na kinowego Treka (inna sprawa, że TWoK - na trochę innych zasadach - też).

USS Bij:
KMF nie czytam - nic osobistego, nie kojarzę nawet z czym to się je.

Szkoda, trafiają się tam b. przyzwoite filmoznawcze dyskusje, jak sama nazwa (Klub Miłośników Filmu) wskazuje.
USS Bij
Użytkownik
#183 - Wysłana: 16 Kwi 2018 22:38:59
Q__:
I w sumie działa. Znam - jak do znudzenia pisałem - liczne przypadki nawróceń na klasycznego Treka (do fanprodukcji włącznie) za sprawą filmów Abramsa.

Z moich doświadczeń wynika, że chociażby The Orville sprawił się tutaj lepiej. Natomiast DSC był całkowicie ignorowany, bez grama zainteresowania wynikającego chociażby z poczucia nowości. Co do filmów Abramsa to jeśli od nich się zaczynało to i na nich się kończyło. Jeśli kogoś Trek nie interesuje to i Abrams nie pomoże, a jeśli zainteresowanie jest to Abrams tego nie zmieni. Beyond jest tutaj lepszy - więcej w tym filmie życia, arkusze kalkulacyjne mniej prominentne.

Circumstantial evidence koniec końców ;)
Q__:
W sumie w kategoriach finansowych TMP był jednak megasukcesem jak na kinowego Treka (inna sprawa, że TWoK - na trochę innych zasadach - też).

Artystyczną - niech nawet będzie, że wydumaną ;)
Q__:
jak sama nazwa (Klub Miłośników Filmu) wskazuje.

No, tyle kojarzę, ale nie zaglądam.
Q__
Moderator
#184 - Wysłana: 16 Kwi 2018 23:46:45 - Edytowany przez: Q__
USS Bij

USS Bij:
Co do filmów Abramsa to jeśli od nich się zaczynało to i na nich się kończyło.

Nie przyprowadzę konwentowiczek (bo to w zasadzie same konwentowiczki były), których mógłbym użyć w roli żywego dowodu. (Choć reklamowałem im Phoenixa, wolały o rzeczy do oglądania pytać.)

USS Bij:
Natomiast DSC był całkowicie ignorowany,

A to i ze swoich doświadczeń potwierdzę.
USS Bij
Użytkownik
#185 - Wysłana: 17 Kwi 2018 07:35:16
Q__:
Nie przyprowadzę konwentowiczek (bo to w zasadzie same konwentowiczki były), których mógłbym użyć w roli żywego dowodu. (Choć reklamowałem im Phoenixa, wolały o rzeczy do oglądania pytać.)

Wierzę - po prostu sam się z tym nie spotkałem. Działa to też w drugą stronę. Najlepsze, choć również dalekie od ideału, byłyby tu szeroko zakrojone badania ;)
Q__
Moderator
#186 - Wysłana: 17 Kwi 2018 11:45:47 - Edytowany przez: Q__
USS Bij

USS Bij:
Najlepsze, choć również dalekie od ideału, byłyby tu szeroko zakrojone badania ;)

Zacząłem googlać tak z ciekawości i nic recenzowanego na ten temat nie znalazłem. Albo jestem wynalazek uczonego radzieckiego Wołowa, albo nikomu się sprawy badać nie chciało (zważywszy, że naukowcy to często konserwatywni fani starego ST zrozumiałbym - psychologicznie - taką formę bojkotu).
Q__
Moderator
#187 - Wysłana: 26 Kwi 2018 20:30:00
Hmm... Szykuje się nie jeden, a DWA filmy ST:
https://trekmovie.com/2018/04/25/breaking-paramoun t-ceo-confirms-two-star-trek-films-in-development/
http://trekcore.com/blog/2018/04/paramount-two-mor e-star-trek-movies-in-the-works/

ps. Trudno, skoro pospieszyłem się ze zwiastunem fanfilmu, ta nowina trafi na majnsajta dopiero jutro... :]
http://www.startrek.pl/article.php?sid=1930
mozg_kl2
Użytkownik
#188 - Wysłana: 27 Kwi 2018 07:53:59
Q__
Moderator
#189 - Wysłana: 27 Kwi 2018 09:19:15
mozg_kl2

TrekMovie informuje na ten temat bardziej szczegółowo (ale nie zajrzałbym tam tak szybko gdyby nie Twój link*):
https://trekmovie.com/2018/04/26/reports-paramount -looking-to-s-j-clarkson-to-direct-star-trek-4-wit h-chris-hemsworth-returning/

* Wobec czego nieopublikowany jeszcze news został zaktualizowany, a Ty figurujesz jako współautor.

ps. Z powyższych doniesień wynika, że ST XIV bazować ma na napisanym jeszcze pod kierunkiem Orciego scenariuszu McKay'a i Payne'a, i przynieść powrót Hemswortha w roli George'a Kirka, natomiast wiadomy projekt Tarantino i Abramsa dostał numer ST XV (a jego akcja rozgrywać się będzie w innej linii czasu niż ta z wcześniejszego filmu).
Wyciągam stąd wniosek, że "czternastka" przyniesie - jak podejrzewano od czasu gdy była jeszcze wstępną wersją "trzynastki" - wielkie temporalne sprzątanie Kelvin Timeline, a Quentin T. poszaleje sobie w zrebootowanej rzeczywistości Prime (pytanie, swoją drogą, czy połączonej jakoś z Discovery, czy jednak prawnicy nie pozwolą?).
KAEM
Użytkownik
#190 - Wysłana: 27 Kwi 2018 09:53:16 - Edytowany przez: KAEM
Czyli miałem rację pisząc jakiś czas temu że:

KAEM:
A może zrealizują najpierw film oparty na istniejących scenariuszach a Tarantino dadzą do zrobienia kolejną czyli XV część?

Od jakiegoś czasu prawie pewne było że Tarantino Treka nakręci, że nie może tego zrobić zbyt wcześnie a jednocześnie warto w międzyczasie wypuścić jakiś film który podtrzyma zainteresowanie widzów kinowych.

Fajnie gdyby w tej XV-tce wykorzystano motywy z Discovery, Lorca to postać która mogłaby się świetnie wpisać w styl Tarantino.
Q__
Moderator
#191 - Wysłana: 27 Kwi 2018 22:05:03 - Edytowany przez: Q__
KAEM:
Od jakiegoś czasu prawie pewne było że Tarantino Treka nakręci

Acz to jak długo pracują nad scenariuszem wydaje się trochę niepokojące. Wygląda to trochę jakby Tarantino sam nie do końca wiedział co chce opowiedzieć, albo jakby zasada kucharek sześciu zaczynała się wdawać...
Choć może też chodzić o niechęć do kolidowania z DSC (zwł. gdyby te nawiązania jednak miały być).
KAEM
Użytkownik
#192 - Wysłana: 27 Kwi 2018 22:58:16 - Edytowany przez: KAEM
Przecież oficjalnie wiadomo że Tarantino pracuje nad innym filmem a Trekiem będzie mógł zająć się po 2020 roku więc po co mieliby się spieszyć ze scenariuszem...

Gdyby nie chcieli kolidować z DSC nie planowaliby kręcić w międzyczasie XIV-tki a skoro planują to najwidoczniej uznali że takowej kolizji nie ma.
Q__
Moderator
#193 - Wysłana: 27 Kwi 2018 23:06:51 - Edytowany przez: Q__
KAEM:
Przecież oficjalnie wiadomo że Tarantino pracuje nad innym filmem a Trekiem będzie mógł zająć się po 2020 roku

W obecnych czasach gdy jedna osoba często ileś projektów ciągnie, w niektórych uczestnicząc symbolicznie, przy niewiadomym stopniu wkładu Tarantino w przyszłego Treka (kim on tam w końcu będzie? pomysłodawcą i ew. dającym nazwisko producentem? scenarzystą? reżyserem?)? Trudno cokolwiek - w zakresie co mógł a czego nie mógł - na podstawie tak skromnych danych przesądzać...

KAEM:
Gdyby nie chcieli kolidować z DSC nie planowaliby kręcić w międzyczasie XIV-tki

Inne linie czasu. A w wypadku XV - nie wiadomo.
MarcinK
Użytkownik
#194 - Wysłana: 28 Kwi 2018 18:10:21
KAEM:
Gdyby nie chcieli kolidować z DSC nie planowaliby kręcić w międzyczasie XIV-tki a skoro planują to najwidoczniej uznali że takowej kolizji nie ma.

Może uznali że nie ma z czym kolidować
Dreamweb
Użytkownik
#195 - Wysłana: 30 Kwi 2018 09:34:00
KAEM:
Czyli miałem rację pisząc jakiś czas temu

Miałeś miałeś. Zresztą to logiczny ruch, skoro Tarantino na razie i tak zajęty.
Ciekawe czy obecność Kirka seniora faktycznie oznacza jakieś zmiany w linii czasu tudzież jej naprawę? Gdyby tak było, to ja miałbym "rację", bo już dawno temu pisałem, że chciałbym aby nowy film na nowo scalił uniwersum nowe ze starym.

Swoją drogą, ma Quentin pecha, trafia mu się film o numerze nieparzystym, czyli zgodnie ze starą tradycją - słaby. Z drugiej strony, może specjalnie czeka te parę lat, żeby w międzyczasie właściciele praw do marki się dogadali, i mógł pokazać co chce i jak chce...
MarcinK
Użytkownik
#196 - Wysłana: 30 Kwi 2018 09:41:19
Dreamweb:
trafia mu się film o numerze nieparzystym, czyli zgodnie ze starą tradycją - słaby

Star Trek Jeden jest tego najlepszym przykładem
Dreamweb
Użytkownik
#197 - Wysłana: 30 Kwi 2018 09:53:49 - Edytowany przez: Dreamweb
MarcinK:
Star Trek Jeden jest tego najlepszym przykładem

Znam wiele osób, które by się z tym zgodziły.

Jeśli o mnie osobiście chodzi, to trudno mi powiedzieć, czy lepsza jedynka czy dwójka, te filmy są tak różne, i oba bardzo lubię. Podobnie trójki nie nazwę słabą, czwórka jest bardzo nietypowa ale swój fajny klimat ma. Na pewno dwójka jest od trójki lepsza.
Dalej to już łatwiej, bo szóstka jest lepsza od piątki, First Contact dużo lepszy od Generations, i owszem, uważam że Nemesis jest lepszy od Insurrection, co nie czyni go wybitnym. I uważam również ze Into Darkness jest lepszy niż jedenastka, a co do Beyond to muszę obejrzeć jeszcze raz żeby wyrobić sobie opinię...
KAEM
Użytkownik
#198 - Wysłana: 30 Kwi 2018 11:27:14
Dreamweb:
Ciekawe czy obecność Kirka seniora faktycznie oznacza jakieś zmiany w linii czasu tudzież jej naprawę? Gdyby tak było, to ja miałbym "rację", bo już dawno temu pisałem, że chciałbym aby nowy film na nowo scalił uniwersum nowe ze starym.

Dosyć karkołomne zadanie ale nie niemożliwe, mogłoby nawet być ciekawe. Byłoby to jednak praktycznie anulowanie fabuły 3 filmów, pytanie pierwsze czy Abrams zgodziłby się na to. Poza tym nowa linia jest ciekawsza fabularnie i lepiej przystosowana do obecnych czasów, pytanie drugie czy Paramount zaryzykuje powrót do przestarzałej formuły.

Dreamweb:
Z drugiej strony, może specjalnie czeka te parę lat, żeby w międzyczasie właściciele praw do marki się dogadali, i mógł pokazać co chce i jak chce...

Oby tak się stało.

Dreamweb:
Swoją drogą, ma Quentin pecha, trafia mu się film o numerze nieparzystym, czyli zgodnie ze starą tradycją - słaby.

Trochę ma pecha ale z drugiej strony czy to na pewno działa w przypadku ostatnich 3 filmów? IMO 11 i 12 były bardzo dobre a 13-tka już niestety odstawała od nich.
Co do pierwszych filmów zgadzam się z ta zasadą w 100%. Dwójka miażdży jedynkę, czwórka jest lepsza od trójki, szóstka deklasuje piątkę podobnie jak ósemka siódemkę a dziesiątka jest o wiele ciekawsza niż nudna dziewiątka.
Q__
Moderator
#199 - Wysłana: 30 Kwi 2018 16:09:10 - Edytowany przez: Q__
Dreamweb

Dreamweb:
Gdyby tak było, to ja miałbym "rację", bo już dawno temu pisałem, że chciałbym aby nowy film na nowo scalił uniwersum nowe ze starym.

Pytanie jednak jak będzie wyglądało to połączone universum, bo mam silne wrażenie, że nie będzie to stara Prime Timeline, tylko coś idącego wizualnie w kierunku DSC (choć fakty historyczne będą się zapewne z dawnymi filmami/serialami z grubsza zgadzać).

Dreamweb:
I uważam również ze Into Darkness jest lepszy niż jedenastka

Całościowo nie wiem czy bym się pod tym podpisał, natomiast faktem jest, że zawiera więcej scen bliższych duchowi klasycznego ST i naprawia pewne paralogizmy z poprzedniej części.

KAEM

KAEM:
Poza tym nowa linia jest ciekawsza fabularnie i lepiej przystosowana do obecnych czasów

Co widać po tym, że po dwóch filmach zaczęła - jak dotąd - straty przynosić.

KAEM:
Oby tak się stało.

Heh, znów się zgadzamy.

KAEM:
Dwójka miażdży jedynkę

Bzdura, do pięt jej nie dorasta.

KAEM:
dziesiątka jest o wiele ciekawsza niż nudna dziewiątka.

Przede wszystkim jest kiczowata jakby ją TROMA kręciła. A na twój odbiór dzięwiątki wpływa zapewne programowa niechęć do TNG, którą od relatywnie niedawna przejawiasz.
KAEM
Użytkownik
#200 - Wysłana: 30 Kwi 2018 18:21:59 - Edytowany przez: KAEM
Q__:
Bzdura, do pięt jej nie dorasta.

To ciekawe gdyż przytoczona przez Dreamweba opinia (parzystość/nieparzystość) jest opinią dosyć popularna... ;)

Dwójka to jeden z najlepszych Treków, świetna akcja, ciekawa fabuła, dobra gra. Po prostu udany film
Jedyna to głupkowata historyjka o powrocie przypakowanej sondy, słaba akcja, dłużyzny, nuda.

Q__:
A na twój odbiór dzięwiątki wpływa zapewne programowa niechęć do TNG

Nie. 9-tka to po prostu kiczowate kino klasy B.

Skoro na mój odbiór 9-ki wpływa (wymyślona przez Ciebie) moja niechęć do NG to wytłumacz mi dlaczego zawsze o 8-ce pisze że jest to dla mnie jeden z najlepszych Treków jakie powstały (pomimo że jest bardzo NG-owski). Masz na to jakaś teorię?
Q__
Moderator
#201 - Wysłana: 30 Kwi 2018 18:44:03 - Edytowany przez: Q__
KAEM

KAEM:
Jedyna to głupkowata historyjka o powrocie przypakowanej sondy, słaba akcja, dłużyzny, nuda.

Która zarobiła więcej niż którykolwiek Trek po niej, a nakręcona została przez jednego z lepszych reżyserów amerykańskiej fantastyki. No, ale jak oglądasz bez wczuwania się w głębsze sensy (być może ich, po prostu, nie rozumiesz i nie zauważasz?), za to oczekując tylko więcej akcji (akcji, akcji*), to i nie zrozumiesz czemu tłumy na nią waliły, i czemu jako jedyny Trek premierą w National Air and Space Museum została wyróżniona.

* Ja tam od dawna zasypiam jak ganianiny, strzelaniny i wybuchy widzę, potrzebuję stymulacji intelektualnej.

KAEM:
9-tka to po prostu kiczowate kino klasy B.

Dziesiątka nim nie jest?

KAEM:
NG

Jeśli jeszcze raz użyjesz tego skrótu, będzie ban 24 h z punktu drugiego. Byłeś WIELOKROTNIE proszony by odpuścić sobie tanie prowokacje.

KAEM:
o 8-ce pisze że jest to dla mnie jeden z najlepszych Treków jakie powstały (pomimo że jest bardzo NG-owski). Masz na to jakaś teorię?

Bo FC to - co sam Moore pośrednio przyznał - bezmyślna popcornówka (acz z ładnym otwarciem)?
MarcinK
Użytkownik
#202 - Wysłana: 30 Kwi 2018 19:08:57
KAEM:

DSC to kiepska historia wojenne polana sosem z głupkowatej kosmicznej grzybni, słabego CGI i braku oświetlenia
KAEM
Użytkownik
#203 - Wysłana: 30 Kwi 2018 19:19:32 - Edytowany przez: KAEM
Q__:
Która zarobiła więcej niż którykolwiek Trek po niej, a nakręcona została przez jednego z lepszych reżyserów amerykańskiej fantastyki. No, ale jak oglądasz bez wczuwania się w głębsze sensy (być może ich, po prostu, nie rozumiesz i nie zauważasz?), za to oczekując tylko więcej akcji (akcji, akcji*), to i nie zrozumiesz czemu tłumy na nią waliły,

Bo to był PIERWSZY kinowy Trek i tyle

Q__:
Jeśli jeszcze raz użyjesz tego skrótu, będzie ban 24 h z punktu drugiego. Byłeś WIELOKROTNIE proszony by odpuścić sobie tanie prowokacje.

A to jest złamanie jakiegoś punktu regulaminu czy ot takie widzimisię moderatora że komuś coś wolno a komuś innego nie bo nie?

MarcinK:
DSC to kiepska historia wojenne polana sosem z głupkowatej kosmicznej grzybni, słabego CGI i braku oświetlenia

Spoko, każdy ma przecież prawo do własnej opinii. Mnie DSC podoba się, komuś innemu nie i ja to rozumiem i nie doszukuję się (jak co poniektórzy) tego czy ktoś film zrozumiał czy nie ;)
MarcinK
Użytkownik
#204 - Wysłana: 30 Kwi 2018 19:29:51
KAEM:
komuś innemu nie i ja t rozumiem i mnie doszukuję się (jak co poniektórzy) tego czy ktoś film zrozumiał czy nie

To po co siedzisz na forum skoro nie chcesz dyskutować?
Ja nie mam zamiaru siedzieć cicho gdy ktoś Grey'a stawia ponad Zieloną Milę dajmy na to.
KAEM
Użytkownik
#205 - Wysłana: 30 Kwi 2018 19:51:18 - Edytowany przez: KAEM
MarcinK:
To po co siedzisz na forum skoro nie chcesz dyskutować?
Ja nie mam zamiaru siedzieć cicho gdy ktoś Grey'a stawia ponad Zieloną Milę dajmy na to.

Na temat Grey vs Zielona Mila nie było na tym forum 100 stron dyskusji a o DSC właśnie tyle było.
Skoro po 100 stronach dyskusji tak diametralnie różnimy się w odbiorze tego serialu to czy strona 101 cokolwiek zmieni? W pewnym momencie trzeba zaakceptować że ktoś może po prostu mieć inny (ani lepszy ani gorszy - po prostu inny) gust.
Q__
Moderator
#206 - Wysłana: 30 Kwi 2018 22:22:30 - Edytowany przez: Q__
KAEM

KAEM:

Sądzisz... ale czy udowodnisz?*

* Masz trudniej o tyle, że ja już wrzucałem analizy poświęcone głębszym treściom TMP, nie sądzę by dało się im merytorycznie zaprzeczyć...

Nawiasem: DRUGI Trekowy serial TV był większym sukcesem niż pierwszy, a pilot TRZECIEGO jeszcze go oglądalnościowo przebił, więc...

KAEM:
A to jest złamanie jakiegoś punktu regulaminu czy ot takie widzimisię moderatora że komuś coś wolno a komuś innego nie bo nie?

Nad regulaminem jest jeszcze FAQ, którego punkt drugi mówi:

Dobrze też, bym zwracał uwagę na reakcje innych Forumowiczów i starał się ich nie drażnić swoją postawą.

Więc skoro ileś osób Cię prosiło byś z "NG" nie wyskakiwał, to... sam rozumiesz. (Owszem, jest to przepis dość nieostry, ale nie wszystkie relacje interpersonalne, nawet na forum internetowym, wpiszesz w sztywne ramy.)

KAEM:
Na temat Grey vs Zielona Mila nie było na tym forum 100 stron dyskusji a o DSC właśnie tyle było.

Bo to jest forum o ST, a nie o w/w produkcjach? Tylko, że trzeba dodać, iż to nie tyle klasyczne dyskusje były, ale albo zbiorowe chłostanie DSC (owszem w tym merytoryka przeważała), albo golono/strzyżono (tu już emocje nad elementem argumentacyjnym brały gorę*).

* Może dlatego, że co najmniej jeden User używał linii "argumentacyjnej" "nie bo nie" i "podoba mi się, bo mi się podoba" .

KAEM:
W pewnym momencie trzeba zaakceptować że ktoś może po prostu mieć inny (ani lepszy ani gorszy - po prostu inny) gust.

Teoretycznie zdrowa postawa, ale czemu dochodzisz do niej dopiero teraz?
KAEM
Użytkownik
#207 - Wysłana: 30 Kwi 2018 23:36:20 - Edytowany przez: KAEM
Q__:
KAEM:
Sądzisz... ale czy udowodnisz?*

Ty podałeś identyczny argument w przypadku DSC (mniej więcej coś w stylu "dlatego ze to był pierwszy serial po 10 latach") i też nie udowodniłeś wiec zakładam ze i ja nie muszę.

Q__:
Nad regulaminem jest jeszcze FAQ, którego punkt drugi mówi:
Dobrze też, bym zwracał uwagę na reakcje innych Forumowiczów i starał się ich nie drażnić swoją postawą.
Więc skoro ileś osób Cię prosiło byś z "NG" nie wyskakiwał, to... sam rozumiesz. (Owszem, jest to przepis dość nieostry, ale nie wszystkie relacje interpersonalne, nawet na forum internetowym, wpiszesz w sztywne ramy.)

Mocno naciągane...
Po pierwsze nie tylko ja używam skrótu NG a tylko mi grozisz banem. Po drugie kilka osób używało skrótu STD który to skrót jest wyraźnie obraźliwy w stosunku do Discovery (dla odmiany skrót NG w żaden sposób obraźliwy nie jest) a jednak jakoś ich banem nie straszyłeś....
Q__
Moderator
#208 - Wysłana: 30 Kwi 2018 23:50:34 - Edytowany przez: Q__
KAEM

KAEM:
Ty podałeś identyczny argument w przypadku DSC (mniej więcej coś w stylu "dlatego ze to był pierwszy serial po 10 latach") i też nie udowodniłeś wiec zakładam ze i ja nie muszę.

Ja zakończyłem wypowiedź znakiem zapytania i nadałem jej półżartobliwy charakter. Drobna różnica, nieprawdaż?

Przy tym.. jakiego dowodu oczekujesz (zwł. w sytuacji, w której opinie o odcinkach DSC w tekstach z Trek.pl są zniuansowano-analityczne, nie - euforyczno-entuzjastyczne, a na ichnim forum przeważają bodaj, jak u nas, negatywne głosy)?

KAEM:
Po pierwsze nie tylko ja używam skrótu NG a tylko mi grozisz banem.

Bo tylko ty robiłeś to złośliwie, i było to widoczne. (Było też widoczne, że nie tylko to na złość robisz*.)

* Przypomnij sobie ile razy byłeś oskarżany o trolling.

KAEM:
Po drugie kilka osób używało skrótu STD który to skrót jest wyraźnie obraźliwy w stosunku do Discovery (dla odmiany skrót NG w żaden sposób obraźliwy nie jest) a jednak jakoś ich banem nie straszyłeś....

Po pierwsze: wskazywałem, że używano też skrótów STE i STV.
Po drugie: byłeś jedynym niezadowolonym z takiego stanu rzeczy. Gdyby osób, którym ów skrót przeszkadza było znacznie więcej - reagowałbym, rzecz jasna.
KAEM
Użytkownik
#209 - Wysłana: 1 Maj 2018 01:19:52 - Edytowany przez: KAEM
Q__:
Po drugie: byłeś jedynym niezadowolonym z takiego stanu rzeczy. Gdyby osób, którym ów skrót przeszkadza było znacznie więcej - reagowałbym, rzecz jasna.

Z mojego skrótu niezadowoleni byliście tylko Toudi i Ty czyli raptem dwie osoby ale załóżmy że była jeszcze jakaś jedna osoba (zakładam że mogłem o kimś zapomnieć) i podajmy nawet liczbę osób trzech. Czyli wychodzi że jeśli dwóm/trzem osobom nie spodoba się ze ktoś używa dowolnego słowa które (bez wyraźnego powodu) ich irytuje to można taka osobę pozaregulaminowo sobie zbanować - kompletna schiza jakiej nie spotkałem na żadnym innym szanującym się forum.
MarcinK
Użytkownik
#210 - Wysłana: 1 Maj 2018 08:23:43
KAEM:
Czyli wychodzi że jeśli dwóm/trzem osobom nie spodoba się ze ktoś używa dowolnego słowa które (bez wyraźnego powodu) ich irytuje to można taka osobę pozaregulaminowo sobie zbanować - kompletna schiza jakiej nie spotkałem na żadnym innym szanującym się forum.

Zważywszy że na tym forum jest aktywnych 7 użytkowników to duży procent
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  »» 
USS Phoenix forum / Star Trek XI / Star Trek XIV?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!