USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Star Trek XI / TNG Reboot - JJA za kamerą?
 Strona:  ««  1  2 
Autor Wiadomość
Queerbot
Użytkownik
#31 - Wysłana: 14 Mar 2014 11:20:22
Q__:
Trek to coraz mniej pewna wizja przyszłości i pewien zestaw ideałów, które głosił Roddenberry, a coraz bardziej pewien setting, w którym da się osadzić dowolną historię.

Być może należałoby przedyskutować bardzo śmiałą tezę - nigdy więcej nowego Treka. Star Trek to seriale kręcone w latach 69-2000coś i niech tak już pozostanie, pozwólmy tej historii się skończyć, odłączmy respiratory i niech zajmie miejsce w muzeum telewizji.
Q__
Moderator
#32 - Wysłana: 14 Mar 2014 16:56:48 - Edytowany przez: Q__
Queerbot

Queerbot:
Być może należałoby przedyskutować bardzo śmiałą tezę - nigdy więcej nowego Treka.

Ja w sumie byłem gotów głosić taką tezę już kiedy DS9 zaczęło się psuć... Ale teraz - choć nadal uważam ją za zasadniczo słuszną - poczekam jeszcze jak wyjdzie Axanar i... czy nie dostaniemy czegoś fajnego na jubileusz. W końcu skoro Doctor Who ładnie odżył, a Gundam żyje cały czas, może i Trek przypomni sobie, co znaczy być Trekiem*? (Wiem, marzenia ściętej głowy...)

* wzorzec, oczywiście, stanowią zalety TMP
Queerbot
Użytkownik
#33 - Wysłana: 15 Mar 2014 14:58:51
Queerbot:
poczekam jeszcze jak wyjdzie Axanar i... czy nie dostaniemy czegoś fajnego na jubileusz.

Poczekajmy i może dajmy wolną rękę fanom, a odpuśćmy wytwórnię, skoro ona nie jest tak naprawdę zainteresowana niczym oprócz zarabiania pieniędzy.

Co do jubileuszu... Dr Who przynajmniej leciał w tym czasie, a w Treku w ramach czego miałby odbyć się ten jubileusz? Obawiam się, że w ramach jakiegoś ich odpowiednika Kuby Wojewódzkiego.
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 16 Mar 2014 12:30:20
Queerbot

Queerbot:
może dajmy wolną rękę fanom, a odpuśćmy wytwórnię, skoro ona nie jest tak naprawdę zainteresowana niczym oprócz zarabiania pieniędzy.

W sumie mówisz to samo co Rod Roddenbrry (cytowałem, linkowałem), tylko - w przeciwieństwie do niego - nie bawisz się w oszczędzanie wytwórni.

Gorzej, że Trek fanowski, choć - owszem - godny uwagi, żywotny, kręcony na poziomie często wyższym niż twory ery późnego Bermana, zdaje się pchać zarówno w paszczę Scylli, jak i Charybdy i w końcu w obie wpadnie. Z jednej strony bowiem mamy w nim do czynienia - tu muszę zgodzić się z Mavem - z prostym (w sumie) odcinaniem kuponów (dotyczy to zarówno NV: P2 i STC jako kontynuacji TOS, Exetera z Farragutem prezentujących TOSowe z ducha przygody kolejnych załóg, OGaM bawiącego się alternatywnymi TOSowymi liniami czasu, jak i całej rodzinki produkcji HF starających się uzupełniać obraz znany z TNG i DS9 i okazjonalnie dogryzać VOY), co - na dzień dzisiejszy - potrafi dawać znakomite efekty, ale za jakiś (szczęśliwie długi, z racji tempa powstawania kolejnych odcinków) czas oznaki wyczerpania konwencji będą widoczne, bo jest to trwanie, a nie rozwój. Z drugiej strony zaś mamy do czynienia z b. wątpliwymi eksperymentami ST:R.
Przyznam, ze największe nadzieje wiążę z w/w Axanarem, który zdaje się być mieszanką sensownego osadzenia w tradycji z mieszczącym się w logicznie uzasadnionych granicach eksperymentowaniem. (Choć nie do końca odpowiada mi koncepcja interquela, nawet gdy na osłodę dostanę Aprila - w dodatku zagranego przez Hogana - i Robau.)

Queerbot:
a w Treku w ramach czego miałby odbyć się ten jubileusz?

Gdyby się bardzo sprężyli z trzynastym filmem - albo z powrotem ENTka - pewnie coś by jeszcze mogło zaistnieć.
Queerbot
Użytkownik
#35 - Wysłana: 16 Mar 2014 19:04:47
Q__:
Przyznam, ze największe nadzieje wiążę z w/w Axanarem,

Ja chyba też, postawili sobie naprawdę wysoką poprzeczkę. Nawet ich strona jest bardzo ładna.

Q__:
Gdyby się bardzo sprężyli z trzynastym filmem - albo z powrotem ENTka - pewnie coś by jeszcze mogło zaistnieć.

A może lepiej zrobią to właśnie fani? Teraz przyszedł mi taki pomysł - załogi P2, STC, Axanar i wszyscy inni chętni zjednoczeni i tworzący jakiś sensowny, może zabawny odcinek z wieloma Kirkami, wieloma Uhurami, Spockami itp.
Q__
Moderator
#36 - Wysłana: 18 Mar 2014 08:56:10
Queerbot

Queerbot:
A może lepiej zrobią to właśnie fani? Teraz przyszedł mi taki pomysł - załogi P2, STC, Axanar i wszyscy inni chętni zjednoczeni i tworzący jakiś sensowny, może zabawny odcinek z wieloma Kirkami, wieloma Uhurami, Spockami itp.

No, to by było znakomite gdyby tak zebrać wszystkie te ekipy i wszystkich "prawdziwych" aktorów chcących wystąpić do tego.

Tylko - jak słusznie podkreślasz musiałoby to być odpowiednio mocne scenariuszowo (nie gorsze od słynnego rocznicowego odcinka DW w każdym razie), ale... mają Gerrolda, Fontanę, Reavesa, Zicree, Bailey'a... Powinni sobie poradzić...
Q__
Moderator
#37 - Wysłana: 4 Cze 2014 07:32:24
Gdyby Orci się jednak poważył...
http://www.youtube.com/watch?v=B7VXxKnkuG4
Toudi
Użytkownik
#38 - Wysłana: 4 Cze 2014 08:08:35
Q__:
Gdyby Orci się jednak poważył...

Eee to tylko zdaje się zdjęcia ze Star Wreck z muzyką z nowych treków, nie postarali się za bardzo...
Q__
Moderator
#39 - Wysłana: 19 Sier 2014 07:19:20
Parę pomysłów dla Orciego, niektóre ciekawe:
http://www.youtube.com/watch?v=INBomjDrUSQ
Mav
Użytkownik
#40 - Wysłana: 11 Gru 2014 13:17:09
Who Would You Cast in a Remake of Star Trek: TNG? - http://www.popcults.com/who-would-you-cast-in-a-re make-of-star-trek-tng/
Q__
Moderator
#41 - Wysłana: 11 Gru 2014 22:47:16
Mav

Mav:
Who Would You Cast in a Remake of Star Trek: TNG?

Ralph Fiennes jest niezłym aktorem (i był np. b. fajnym Steedem), ale sama myśl o tym, że ktokolwiek inny mógłby być Picardem to dla mnie - póki co - bluźnierstwo. (Choć produkcje z Gilesem Astonem - jak wiemy - chwaliłem. Ot, konsekwentny jestem...)
Mav
Użytkownik
#42 - Wysłana: 11 Gru 2014 23:39:33
Q__:
Ralph Fiennes jest niezłym aktorem (i był np. b. fajnym Steedem), ale sama myśl o tym, że ktokolwiek inny mógłby być Picardem to dla mnie - póki co - bluźnierstwo.

Patrick Stewart to w zasadzie mógł jeszcze spokojnie sam ponownie zagrać Picarda w remake'u
Q__
Moderator
#43 - Wysłana: 12 Gru 2014 00:16:09
Mav

Mav:
Patrick Stewart to w zasadzie mógł jeszcze spokojnie sam ponownie zagrać Picarda w remake'u

Boję się, że skoro teraz remake'i robi się z młodszymi raczej wsadzą tam - na zasadzie sprawdzonej konfiguracji - Jamesa McAvoy'a, albo - na zasadzie kontynuowania paramountowskiej tradycji psucia - Toma Hardy'ego.
Toudi
Użytkownik
#44 - Wysłana: 12 Gru 2014 00:34:55
Donald Glover jako Georgi... zabawne, jak weźmiemy pod uwagę serial Community. ;)

A Stewart to zdaje się wreszcie byłby w wieku Picarda, gdyby go miał znowu zagrać, nie?
Q__
Moderator
#45 - Wysłana: 2 Kwi 2015 20:38:47
Stara plota o reBoocie TNG w Abramsverse, ktorą wrzucam - po prostu - jako ciekawostkę (bo prawdziwa raczej się nie okazała):
http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t =1124501
http://io9.com/drew-goddard-leaves-daredevil-plus- the-wildest-star-t-1581539236
Q__
Moderator
#46 - Wysłana: 17 Maj 2015 00:10:37
Q__
Moderator
#47 - Wysłana: 22 Sty 2017 10:55:44
A gdyby tak Walken w roli Picarda?
http://www.youtube.com/watch?v=oC3GpcLiHDQ
 Strona:  ««  1  2 
USS Phoenix forum / Star Trek XI / TNG Reboot - JJA za kamerą?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!