USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?
 Strona:  ««  1  2  ...  7  8  9  10  11  12  13  14  »» 
Autor Wiadomość
Kain
Użytkownik
#241 - Wysłana: 17 Lut 2012 14:56:49
poligon:
Nie wiedzialem że taka osobistość was nawiedziła

Przyznam że nie śledzę forum wybitnie dokładnie - zatem czy ktoś może mi nakreślić o co/kogo chodzi?
Q__
Moderator
#242 - Wysłana: 17 Lut 2012 16:08:50
Kain

Chodzi o Konrada T. Lewandowskiego, znanego jako Przewodas. To stara historia...
poligon
Użytkownik
#243 - Wysłana: 17 Lut 2012 17:07:24
Q__:
Chodzi o Konrada T. Lewandowskiego, znanego jako Przewodas. To stara historia...

O ile nie był to inteligentny troling.
Q__
Moderator
#244 - Wysłana: 17 Lut 2012 17:15:42
poligon

poligon:
O ile nie był to inteligentny troling.

Musiałby być arcyinteligentny skoro KTL himself odwoływał się do swojej bytności tu w wywiadzie dla fanzinu "Qfant", w dyskusjach na forum "Fahrenheita" i filozfia.sci.pl...
Eviva
Użytkownik
#245 - Wysłana: 17 Lut 2012 17:42:48
Q__

Odezwałam się do niego na FB, występując, że tak powiem, z gałązką oliwną, ale popędził mi takiego kota na priv, że w niebie było słychać
Q__
Moderator
#246 - Wysłana: 17 Lut 2012 17:53:41
Eviva

Samaś sobie winna, było nie zakładać tam konta...
Eviva
Użytkownik
#247 - Wysłana: 17 Lut 2012 17:54:59
Q__

Traktuję to miejsce jako swoją agencję promocyjną. Poza tym można się tam trochę zabawić
poligon
Użytkownik
#248 - Wysłana: 17 Lut 2012 18:09:46
Q__:
Samaś sobie winna, było nie zakładać tam konta...

Konta na takich portalach to same problemy, ludzie sami się wystawiaja. Pamietajcie, bank, szef, komornik też przegladaja ryjbooka. I
nawet jak jesteście kryształowo czyści to ktos bedzie chciał przez was dostać się do kogos kto narobił sobie problemów.

Eviva:
Odezwałam się do niego na FB, występując, że tak powiem, z gałązką oliwną, ale popędził mi takiego kota na priv, że w niebie było słychać

Prawdziwy bezlitosny samarytanin

Eviva:
Poza tym można się tam trochę zabawić

Jeżeli nie masz na ryjbooku zdjecia z wczasów w egipcie, zdjęcia przed willa sasiada, oraz nowego samochodu tegoz uznane za własne, to jakbys nie miała konta. Ewentualnie ratują cię zdjęcia z własnymi dziecmi(bardzo duzo około 100) albo w półneglizu. Takie portale to parada próżności.
kanna
Użytkownik
#249 - Wysłana: 18 Lut 2012 12:58:50 - Edytowany przez: kanna
poligon
Ale wiesz... tych osób, co na bukfejsie nie ma, to one realnie nie istnieją. Czyli Ciebie, de facto, nie ma.
( no, chyba że masz tam zdjęcia w półnegliżu, to link poproszę ;) )
Q__
Moderator
#250 - Wysłana: 19 Lut 2012 08:21:40
kanna

Ania, ale Ty zdaje się też nie masz tam konta, ani roznegliżowanych fot ( )... Znaczy się, chcesz się w tak subtelny sposób przyznać do swego nieistnienia?
kanna
Użytkownik
#251 - Wysłana: 19 Lut 2012 09:36:27 - Edytowany przez: kanna
Q__:
chcesz się w tak subtelny sposób przyznać do swego nieistnienia

Skoro dopuszczasz możliwość mojego nieistnienia, to uczyniłeś znaczny krok do przodu
Jesteś więc chyba gotów na przyjęcie prawdy: jestem tylko projekcją Twojej podświadomości. Kimś na kształt wymyślonego przyjaciela, rozumiesz
Sam utworzyłeś to konto, oraz sam generujesz wpisy "kanny", aby mieć miejsce do konwersacji dla róznych cześci Twojej osobowości.
krzychu
Użytkownik
#252 - Wysłana: 19 Lut 2012 09:42:18
ja na facebook odnowilem wiele starych znajomosci

szkoda tylko ze wyszukiwarka dziala jak jej sie podoba
kanna
Użytkownik
#253 - Wysłana: 19 Lut 2012 10:06:30
Ostatnio, na zajęciach na studiach podyplomowych, zadałam pytanie: co wam się udało od ostatniego spotkania, czy jakis sukces odniesliście.
Jedna kobitka przyznała sie, ze się wypisała z fb i cała gupa - 25 osoób - biła jej brawo.
krzychu
Użytkownik
#254 - Wysłana: 19 Lut 2012 10:09:24
ja czytalem ze z facebook nie da sie wypisac
kanna
Użytkownik
#255 - Wysłana: 19 Lut 2012 10:14:44
krzychu

spróbuj, to się przekonasz :P
Toudi
Użytkownik
#256 - Wysłana: 19 Lut 2012 11:11:50
kanna:
Ale wiesz... tych osób, co na bukfejsie nie ma, to one realnie nie istnieją.

Ale te czasy się zmieniają, kiedyś było, że jak czegoś nie ma w google to nie istnieje, teraz jak nie ma się konta na FB to nie istnieje... I jak szybko te czasy się zmieniają.

poligon:
Konta na takich portalach to same problemy, ludzie sami się wystawiaja. Pamietajcie, bank, szef, komornik też przegladaja ryjbooka.

Ja nie rozumiem, czemu ludzie tak negliżują się w internecie? Pomijam fakt, że są "idioci na górze" co chcą usunąć anonimowość z internetu. Ale osobiście na portalach (w ogóle w całym internecie) wole stosować pseudonim (nick). Nawet na FB czy G+ (choć G+ się nie podobało i musiałem zmienić na bliższe prawdy by móc używać). Znajomi nie mają żadnego problemu z moją identyfikacją, ale już przypadkowa osoba, będzie miała problem by stwierdzić, że ja to ja.

Bawi mnie teraz, jak ludzie z moich kontaktów np FB teraz zmieniają swoje imię i nazwisko na coś innego, bo właśnie w pracy ich śledzili, czy coś innego ich spotkało.

Albo rejestrowanie się na jakiś nieznanych portalach z prawdziwymi danymi (problemy Pobieraczek).

Świat jest dziwny.
Doctor_Who
Użytkownik
#257 - Wysłana: 19 Lut 2012 11:31:46
Q__

Q__:
"Bzykło i zgasło", że tak powiem, oba główne dyski padły, 18GB eBooków do odzyskania tylko sprzętem wojskowym (ma ktoś?).

Jak ja znam ten ból...

krzychu

krzychu:
ja czytalem ze z facebook nie da sie wypisac

Bo się nie da, tak samo jak z naszej klapy. Przynajmniej na 100%. Spróbujcie się wypisać a potem wrócić. Nie da się na ten sam mail. Czyli coś zostaje w bazie ich danych.
Eviva
Użytkownik
#258 - Wysłana: 19 Lut 2012 11:48:02
kanna:
Sam utworzyłeś to konto, oraz sam generujesz wpisy "kanny", aby mieć miejsce do konwersacji dla róznych cześci Twojej osobowości.

O ile wiem, jesteś osoba nad wyraz materialna, a nawet, powiedziałabym, materialistyczną Trudno uwierzyć w Twoje nieistnienie.

A co do FB - nie mam tajemnić, które mogłyby mi zaszkodzić w czyichkolwiek oczach. Co mi mogło zaszkodzić, rozeszło się już dawno, i bardzo dobrze.
IDIC
Użytkownik
#259 - Wysłana: 19 Lut 2012 14:46:17
kanna:
Jesteś więc chyba gotów na przyjęcie prawdy: jestem tylko projekcją Twojej podświadomości. Kimś na kształt wymyślonego przyjaciela, rozumiesz
Sam utworzyłeś to konto, oraz sam generujesz wpisy "kanny", aby mieć miejsce do konwersacji dla róznych cześci Twojej osobowości

powiało grozą niczym w Identity
biorąc pod uwagę fakt, że dotychczas zdiagnozowany "rekordzista" (Billy Milligan) krył w sobie 24 osobowości, może okazać się, że na forum Phoenixa tak naprawdę aktywnie działa tylko jeden user
Kor
Użytkownik
#260 - Wysłana: 19 Lut 2012 15:36:04 - Edytowany przez: Kor
Wiele osób wątpi w istnienie wielu osobowości uznając to za psychologiczną (w sensie: wykreowaną przez psychologię jako dziedzinę poznawczą) fikcję. Nie mówię tu o przeciętnych osobach, lecz naukowcach.
poligon
Użytkownik
#261 - Wysłana: 20 Lut 2012 11:44:55
kanna:
no, chyba że masz tam zdjęcia w półnegliżu, to link poproszę ;)

A co chcesz na lodówce powiesić by nikt nie zagladał?

Toudi:
nie rozumiem, czemu ludzie tak negliżują się w internecie? Pomijam fakt, że są "idioci na górze" co chcą usunąć anonimowość z internetu. Ale osobiście na portalach (w ogóle w całym internecie)

Próżność i tylko próżność. Tak jak zjazdy szkolne po latach gdzie przyjeżdzaja wynajetymi autami.

Toudi:
wole stosować pseudonim (nick). Nawet na FB czy G+ (choć G+ się nie podobało i musiałem zmienić na bliższe prawdy by móc używać).

Robie podobnie raz musialem znaleźć jedną osobe i zalogowałem sie w tym bagnie.
Q__
Moderator
#262 - Wysłana: 4 Mar 2012 20:26:08
A ja jestem ciekaw, gdzie podział się poligon?
mozg_kl2
Użytkownik
#263 - Wysłana: 4 Mar 2012 20:56:31
Q__

Serio serio pytasz?
poligon
Użytkownik
#264 - Wysłana: 5 Mar 2012 11:31:57
Q__:
A ja jestem ciekaw, gdzie podział się poligon?

Weekendy robie sobie wolne od dyskusji na forach i ogólne komputera, widze że przez to przeleciał mi watek o moderacji, no ale trudno zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce.
The_D
Użytkownik
#265 - Wysłana: 5 Mar 2012 20:46:57
mozg_kl2:
Serio serio pytasz?

Może chce jeszcze kogoś posłać w to samo miejsce?
Q__
Moderator
#266 - Wysłana: 3 Lis 2012 22:50:37 - Edytowany przez: Q__
Kor, Kain, Queerbot gdzieście się podziali, gdy odczuwam niedosyt intelektualnych debat (nie tylko) o Treku?

(Nie mówcie ino, że Was zamordyzmem przestraszyłem, boście przeca twardzi zawodnicy.)
Kain
Użytkownik
#267 - Wysłana: 4 Lis 2012 00:54:41
Q__:
Kor, Kain, Queerbot gdzieście się podziali, gdy odczuwam niedosyt intelektualnych debat (nie tylko) o Treku?

(Nie mówcie ino, że Was zamordyzmem przestraszyłem, boście przeca twardzi zawodnicy.)

Moja absencja to nie efekt zamordzacji;) Prowadzę dosyć dziwny tryb życia - mieszkam w 3 miastach (i pomiędzy nimi ;) ) a na forum pisuję gdy akurat mam nieco więcej wolnego czasu - zdarza się taki okres średnio raz na tydzień-dwa zatem wrócę niebawem;)
Q__
Moderator
#268 - Wysłana: 4 Lis 2012 01:03:32
Kain

Kain:
zatem wrócę niebawem

Liczę, że zaczniesz wtedy od swojego topicu o B5. Naprodukowałem się tam .
Kain
Użytkownik
#269 - Wysłana: 4 Lis 2012 01:06:22
Q__:
Liczę, że zaczniesz wtedy od swojego topicu o B5. Naprodukowałem się tam .

Mam to w planach jak tylko będę miał nieco więcej czasu;)
Mav
Użytkownik
#270 - Wysłana: 4 Lis 2012 01:19:27 - Edytowany przez: Mav
Kain:
mieszkam w 3 miastach

Ludziom to się ładnie w głowach poprzewracało od tego dobrobytu... Już nawet jedno miasto im nie wystarczy. A niby kryzys jest.

(Nie ma to jak wnieś coś konstruktywnego do czyjejś dyskusji )
 Strona:  ««  1  2  ...  7  8  9  10  11  12  13  14  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!