USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?
 Strona:  ««  1  2  3  ...  8  9  10  11  12  13  14  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#361 - Wysłana: 28 Cze 2014 11:15:46 - Edytowany przez: mozg_kl2
Q__:
Zaraz... O ile mogę się zgodzić, że błędnie zinterpretowałem Twoje słowa, albo też, że przekazałeś je - choćby i z oględności - w formie, która wywołała niewłaściwe ich przeze mnie zrozumienie, o tyle zarzut kłamstw i manipulacji mam za zwyczajnie niesprawiedliwy...

Nie czytasz całego zdania. Napisałem

mozg_kl2:
Nie ma żadnego obrażania się, i prosiłbym o nie powielanie tego typu kłamstwa, oraz manipulacji faktami.

i o to chodzi.

Q__:
Miło, że tak odbierasz to forum. I - powtórzę - zapraszam częściej. Co by nie gadać Mav odwalił dobrą robotę wywołując Cię do odpowiedzi.

Jak mówi, chinskie przysłowie nie chwal dnia przed zachodem słońca
Q__
Moderator
#362 - Wysłana: 28 Cze 2014 11:27:37 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Nie czytasz całego zdania.

Czytam. Kłamstwo i manipulacja oznaczają celową... hmm... obróbkę faktów, a do tego się nie poczuwam. Możesz mnie najwyżej prosić o nie powielanie błędnych interpretacji i na to pójdę, choć mógłbym zabawić się w niektórych i ujawnić naszą - uprzejmą zresztą, znacznie bardziej kurtuazyjną niż ten dialog - korespondencję, do samodzielnej interpretacji. (Czego jednak nie uczynię, uznając, że lepiej niż ja - siłą rzeczy - wiesz co miałeś na myśli.)

mozg_kl2:
Jak mówi, chinskie przysłowie nie chwal dnia przed zachodem słońca

Chwalę chwilę obecną.
mozg_kl2
Użytkownik
#363 - Wysłana: 28 Cze 2014 12:20:17
Q__:
Czytam. Kłamstwo i manipulacja oznaczają celową... hmm... obróbkę faktów, a do tego się nie poczuwam. Możesz mnie najwyżej prosić o nie powielanie błędnych interpretacji i na to pójdę, choć mógłbym zabawić się w niektórych i ujawnić naszą - uprzejmą zresztą, znacznie bardziej kurtuazyjną niż ten dialog - korespondencję, do samodzielnej interpretacji. (Czego jednak nie uczynię, uznając, że lepiej niż ja - siłą rzeczy - wiesz co miałeś na myśli.)

Znowu zaczyna dzielić włos, nawet nie na 4 a na 16 części. Po co i na co? Nie wiem, chyba żeby zacząć bullshitowy flame o nic. Chodzi mi jedynie, abyś nie pisał, że się obraziłem, bo fakt takowy nie zaistniał. That all. Nie róbmy z igły widły. Korespondencja nasza miął charakter prywatny i niech takowy zostanie. Nie bawmy się w naszą, zgniłą klasę polityczny vide ostatnia afera podsłuchowa. Jeśli jednak uważasz, zę wniesie to coś do obecnego dyskursu sprawy to proszę. W moim odczuci nic to nie da.

Q__:
Chwalę chwilę obecną.

Trwaj wiecznie chwilo, mawiają. Bywam, na różnych forach, jak wspominałem z rana. Wierz mi trolle Phoenixa przy trollach z tamtych społeczności są jak harcerze przeprowadzający staruszkę na czerwonym przy Megatronie.
Q__
Moderator
#364 - Wysłana: 28 Cze 2014 12:41:54
mozg_kl2

mozg_kl2:
Jeśli jednak uważasz, zę wniesie to coś do obecnego dyskursu sprawy to proszę. W moim odczuci nic to nie da.

W moim też nic nie da. Zatem peace, Brother Trollslayer.

mozg_kl2:
Wierz mi trolle Phoenixa przy trollach z tamtych społeczności są jak harcerze przeprowadzający staruszkę na czerwonym przy Megatronie.

Wierzę, też bywam w różnych miejscach, acz zwykle jako czytelnik, nie uczestnik.

ps. Aha, żeby nie było, że zostawiam coś bez moderatorskiej odpowiedzi, poruszyłeś temat Dathona... Sprawdziłem swego czasu ten nick. IP, którymi się posługuje to ewidentne proxy (holenderskie i francuskie, o ile różna tam ogólnodostępne narzędzia do lokalizacji pokazują prawdę), ale dowodów na związek z jakimkolwiek phoenixowym nickiem nie ma.
mozg_kl2
Użytkownik
#365 - Wysłana: 28 Cze 2014 17:33:37
Q__:
W moim też nic nie da. Zatem peace, Brother Trollslayer.

http://global3.memecdn.com/may-the-force-live-long-and-prosper_o_1086141.jpg

Q__:
Wierzę, też bywam w różnych miejscach, acz zwykle jako czytelnik, nie uczestnik.

ja bywam i tak i tak. Jedno co mogę powiedzieć, to hasania polityczne na forum nawet w swojej radykalnej formie były bardzo delikatne.

Q__:
ps. Aha, żeby nie było, że zostawiam coś bez moderatorskiej odpowiedzi, poruszyłeś temat Dathona... Sprawdziłem swego czasu ten nick. IP, którymi się posługuje to ewidentne proxy (holenderskie i francuskie, o ile różna tam ogólnodostępne narzędzia do lokalizacji pokazują prawdę), ale dowodów na związek z jakimkolwiek phoenixowym nickiem nie ma.

Al Capone też wpadł za podatki. Na resztę dowodów nie było.
Elaan
Użytkownik
#366 - Wysłana: 28 Cze 2014 20:57:19
Dathon:
RaulC walczy! Z wiatrakami...

"Ciepła krew poleje się strugami,
Wygra ten, kto utrzyma ship.
W huku dział ktoś przykryje się falami,
Jak da Bóg, ocalimy bryg."

Dathon:
A jego forum już ma wirusa

To wiedza, wniosek wynikający z obserwacji, czy nadzieja?
Mogę prosić o jakieś bliższe informacje, dlaczego tak sądzisz?
Mav
Użytkownik
#367 - Wysłana: 28 Cze 2014 22:51:55 - Edytowany przez: Mav
Elaan:
To wiedza, wniosek wynikający z obserwacji, czy nadzieja?
Mogę prosić o jakieś bliższe informacje, dlaczego tak sądzisz?

Wystarczy posiadać antywirusa i spróbować wejść na stronę:

v

PS. Trzeba uważać, ten wirus jest nienasycony, bo nie ma tam kogo zarazić
mozg_kl2
Użytkownik
#368 - Wysłana: 28 Cze 2014 23:08:05
RaulC najwięcej by zyskał pokonując demony psychozy, jakie mają miejsce za pomocą projekcji jego przybocznych. Najzabawniej było, jak każdy troll który się tam pojawiał by utożsamiany z moją zemsta.
Elaan
Użytkownik
#369 - Wysłana: 28 Cze 2014 23:39:20
Mav:
Wystarczy posiadać antywirusa i spróbować wejść na stronę:

Mogę śmiało powiedzieć, że mam dobrego antywirusa, poleconego przez dobrego programistę.
Jednak kiedy wchodzę w link nic takiego się nie dzieje - po prostu otwiera się strona główna forum, i tyle.
Ty, jak widzę, masz avasta, a ten program ma skłonność do podnoszenia bezpodstawnych alarmów. Może dlatego wyskakuje Ci coś takiego.
Mav
Użytkownik
#370 - Wysłana: 28 Cze 2014 23:39:41 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2:
Najzabawniej było, jak każdy troll który się tam pojawiał by utożsamiany z moją zemsta.

Najwyraźniej była potrzeba posiadania głównego, jasno określonego villain'a

Elaan:
Ty, jak widzę, masz avasta, a ten program ma skłonność do podnoszenia bezpodstawnych alarmów. Może dlatego wyskakuje Ci coś takiego.

Zdaję sobie sprawę, że darmowy Avast może nie dawać takiego spokoju jak płatny antywirus, ale opinie ma dobre i jakoś nie ciągnie mnie do kupna czegoś innego. Od początku przygody z PC mam darmowe antywirusy. Aczkolwiek miałem kiedyś miesięczną wersję próbną Nortona i bardzo go sobie chwaliłem.
Q__
Moderator
#371 - Wysłana: 28 Cze 2014 23:43:40 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mav:

A ja widać już w tej roli nie wystarczałem...

Mav
Użytkownik
#372 - Wysłana: 28 Cze 2014 23:52:55
Q__:

Każdy villain w nadmiarze się kiedyś znudzi
Dathon
Użytkownik
#373 - Wysłana: 29 Cze 2014 03:07:57 - Edytowany przez: Dathon
mozg_kl2

mozg_kl2:
Nie wiem jaka reinkarnacja pewnych osób jesteś, ale i wiedzieć nie chcę.

Panie Musk gdzie braterstwo trolli?

I kto Pana zdaniem jezdem?
mozg_kl2
Użytkownik
#374 - Wysłana: 29 Cze 2014 11:08:20
Mav:

chyba w Dexterze to było, jak bawił siew superbohatera i stwierdził, że każdy szanujący się bohater musi mieć adwersarza/nemezis.

Q__:

Nic się nie bój, pójdziemy z duchem czasu i założymy Ligę Cienią, Syndykat Zbrodni, Oś Zła czy tam coś.

Dathon

Nie wiem co do mnie mówisz człowieczku.
MarcinK
Użytkownik
#375 - Wysłana: 29 Cze 2014 15:09:33
mozg_kl2:
chyba w Dexterze to było, jak bawił siew superbohatera i stwierdził, że każdy szanujący się bohater musi mieć adwersarza/nemezis.

A nie w "Niezniszczalnym" z Willisem?
Q__
Moderator
#376 - Wysłana: 29 Cze 2014 15:32:35
MarcinK

MarcinK:

Chyba w jednym i w drugim...

Dexter kilka razy bawił się w superbohatera:
http://dexterslab.wikia.com/wiki/Star_Spangled_Sid ekicks
http://dexterslab.wikia.com/wiki/Dyno-Might
Tu z Blue Falconem:
mozg_kl2
Użytkownik
#377 - Wysłana: 29 Cze 2014 16:44:02
MarcinK:

Myśl tak ogólna, że mogła się przewijać w rożnych produktach amerykańskiej kultury. Nawet, chyba w jednym batmanie Miller to się przewinęło.
Q__
Moderator
#378 - Wysłana: 29 Cze 2014 17:02:59
mozg_kl2

mozg_kl2:
chyba w jednym batmanie Miller

W "Dark Knight Returns" gdzie w mediach stawiana jest teza, ze pojawienie się Batmana spowodowało wysyp superprzestępców. To samo mamy w "Zabójczym żarcie" - też na M., bo Moore'a - jak się wczytać.
Podobna teza powraca też w Kingdom Come.
Dathon
Użytkownik
#379 - Wysłana: 3 Lip 2014 01:59:45
Elaan
Użytkownik
#380 - Wysłana: 3 Lip 2014 14:50:28
Dathon:
Nawet tego nie potrafi. Sam pisze.

No proszę, nie sądziłam, że aż tak Cię fascynuje to forum.
Jesteś niczym jednoosobowy fanklub.
Dathon
Użytkownik
#381 - Wysłana: 3 Lip 2014 14:59:16 - Edytowany przez: Dathon
Elaan

Elaan:
aż tak Cię fascynuje to forum.

Aż tak, Pani Elaan. Bo takiej żenui ze świecą szukać. To jest ewenement na skalę światowego Trekkie-ctwa!
Elaan
Użytkownik
#382 - Wysłana: 3 Lip 2014 16:01:57
Dathon

Jeśli już o żenadzie mowa, to czytasz czasem ten pseudo-stylizowany bełkot, który tu wypisujesz?
Takie rozmyślne i uporczywe kaleczenie cywilizowanej mowy, to jest dopiero ewenement na skalę internetu - i nie jest to komplement.
Mozg_kl2 ma zdaje się rację, tylko dziwię Ci się, że aż tak chce Ci się zgrywać na jakiś szmatławy slang.
Ale że, jak powiadają:

a

baw się dobrze sam ze sobą.
Pamiętaj tylko, że:

b
Q__
Moderator
#383 - Wysłana: 3 Lip 2014 17:01:40
Dathon
Elaan

Moi Drodzy, zwłaszcza Ty Elaan, bo - choć poniekąd sprowokowana - jakby posuwasz się retorycznie dalej. BARDZO proszę o spokój.
mozg_kl2
Użytkownik
#384 - Wysłana: 3 Lip 2014 17:03:57
Dathon:
Aż tak, Pani Elaan. Bo takiej żenui ze świecą szukać.

żeby daleko nie szukać to Twoje posty
Q__
Moderator
#385 - Wysłana: 3 Lip 2014 17:17:30
mozg_kl2

Ekhm... Musisz dolewać oliwy do ognia?
mozg_kl2
Użytkownik
#386 - Wysłana: 3 Lip 2014 19:08:57
Q__

Nie miałem Twojego posta jak pisałem swojego. Wybacz
Q__
Moderator
#387 - Wysłana: 3 Lip 2014 19:22:11
mozg_kl2

Ok. Powiedzmy, że uznaję to wyjaśnienie.
mozg_kl2
Użytkownik
#388 - Wysłana: 3 Lip 2014 19:30:17
Q__:
Ok. Powiedzmy, że uznaję to wyjaśnienie.

Nie słusznie zakładasz, że działam w złej wierze. Otwieram kilka tematów na które chce odpowiedzieć i jadę po kolei. Nie ma spisku i mgły. Serio serio.
Q__
Moderator
#389 - Wysłana: 3 Lip 2014 19:53:49
mozg_kl2

Nie bawmy się w słówka. Napisałem, że uznaje, nie?.
Dathon
Użytkownik
#390 - Wysłana: 3 Paź 2014 20:13:03 - Edytowany przez: Dathon
SciZone zdechuo?

http://scizone.pl/

Na Destiny puchy.

http://ussdestiny.prv.pl/

To Pan Senok do nas przykicawszy.

A miało być tak piknie. Gógla pamięta.

Independence. Tam gdzie nie dotarł żaden Polak
Dodane przez biter w środa, 02 kwiecień 2014 w Literacki

Szedł, a stal podłogi dzwoniła pod jego stopami. Prawie trzy kilometry długości, czterysta metrów szerokości i ponad trzysta wysokości zbitej, stalowej konstrukcji. Ponad trzysta milionów metrów sześciennych niemal żywej istoty zaprojektowanych tak, by maksymalnie wykorzystać jej możliwości.

Pięć potężnych rdzeni stworzonych z myślą o wprawieniu tej bestii w ruch. Po jednym na każdy z silników oraz piąty, dbający o pracę wszystkich podzespołów i był jeszcze ten szósty. Szósty rdzeń o niewyobrażalnej mocy, zaprojektowany tylko w jednym celu, dostarczeniu energii do napędu strunowego. Napęd strunowy, wielka duma floty i jej jeszcze większa tajemnica. Sekret ukrywany nawet przed najbliższymi sojusznikami. Urządzenie tak energożerne, że jego możliwości znane są jedynie z symulacji komputerowych, gdyż brak było odpowiedniego źródła zasilania dla przeprowadzenia testów. Urządzenie tak potężne, że może rozerwać czasoprzestrzeń, by wsunąć się pomiędzy jej warstwy i uczepiwszy się jednej ze strun pozwolić okrętowi umknąć w dowolny zakątek wszechświata. Okręt, którego nic nie mogło zatrzymać. Był samowystarczalny, był wolny i niezależny i tą wolność i niezależność dawał swojej załodze.

Nazywał się Independence.

Była jego dzieckiem.
 Strona:  ««  1  2  3  ...  8  9  10  11  12  13  14  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!