USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?
 Strona:  ««  1  2  3  ...  8  9  10  11  12  13  14  »» 
Autor Wiadomość
pirogronian
Użytkownik
#331 - Wysłana: 2 Lut 2014 20:50:03
Q__:
Dajmy tym trollom spokój. Podstawowa zasada: nie karmić...

Zgadzam się. Jak mawiają linuksiarze: nie karmić trolla, karmic koala...
Senok
Użytkownik
#332 - Wysłana: 2 Lut 2014 22:01:47
mozg_kl2:
Z drugiej strony fajnie, że są tacy ludzie którzy dostarczają radość mnie i innym. Dzień od razu jest weselszy.

no i chyba też o to chodzi, aby i na forum się czasem pośmiać? no chyba, że tu same sztywniaki bez poczucia humoru?

pirogronian:
Jak mawiają linuksiarze: nie karmić trolla, karmic koala

"linuksiarze" zabrzmiało pejoratywnie... masz coś do nich? Linux od Windows'a o co najmniej 3 klasy lepszy.
pirogronian
Użytkownik
#333 - Wysłana: 2 Lut 2014 23:04:10 - Edytowany przez: pirogronian
Senok:
"linuksiarze" zabrzmiało pejoratywnie... masz coś do nich?

Sam jestem zagorzałym, więc musiałaby to być ostra autoironia Nie, nie ma potrzeby zaczynać kolejnego flejmu...

Senok:
Linux od Windows'a o co najmniej 3 klasy lepszy.

...chociaż z drugiej strony kusi, żeby założyć o tym osobny wątek. I obstawiać, który by bardziej pasował na komputer pokładowy ew konsolę w statkach gwiezdnej floty. BTW, widząc, z jakim zapałem te drugie eksplodują przy byle awarii, sądzę, że jakimś szemranym przetargiem jest tam coś na kształt Okienek...
Q__
Moderator
#334 - Wysłana: 3 Lut 2014 00:16:01 - Edytowany przez: Q__
pirogronian

pirogronian:
...chociaż z drugiej strony kusi, żeby założyć o tym osobny wątek. I obstawiać, który by bardziej pasował na komputer pokładowy ew konsolę w statkach gwiezdnej floty.

Sądzę, że taki topic stanowczo nie zaszkodzi. Jak mają już na forum bywać awantury, niech będą choć typowo nerdowskie

pirogronian:
widząc, z jakim zapałem te drugie eksplodują przy byle awarii, sądzę, że jakimś szemranym przetargiem jest tam coś na kształt Okienek...

To pewnie ostatni numer - i tym samym zemsta zza grobu - admirała Cartwrighta.
mozg_kl2
Użytkownik
#335 - Wysłana: 3 Lut 2014 15:50:33
Senok:
no i chyba też o to chodzi, aby i na forum się czasem pośmiać? no chyba, że tu same sztywniaki bez poczucia humoru?

Wolałbym śmiać się z dowcipów a nie z projekcji i urojeń pewnych osób
Senok
Użytkownik
#336 - Wysłana: 3 Kwi 2014 10:01:47 - Edytowany przez: Senok
mozg_kl2:
Wolałbym śmiać się z dowcipów a nie z projekcji i urojeń pewnych osób

skoro możemy się pośmiać z "projekcji i urojeń pewnych osób", to może tak...

no właśnie - gdzie się podział USS Independence? - nikt chyba na Phoenix'ie jeszcze nie zauważył jego reaktywacji? i nowego projektu SCI Zone?

co do odliczania na USS Independence, to było to odliczanie do 1 kwietnia, czyli Prima Aprilis'a. wtajemniczeni wiedzieli a niewtajemniczeni mogli sobie policzyć i się domyśleć. niestety niewtajemniczonym chyba się liczyć nie chciało albo nie umiało?

swoją drogą, to info powinno być tutaj, ale wątek zamknięty, więc taka moja prośba do Q__, aby je otworzył, gwoli dopełnienia formalności i dyskusji .

oczywiście na wspomniane strony, wszystkich serdecznie zapraszamy .
Q__
Moderator
#337 - Wysłana: 3 Kwi 2014 11:39:28 - Edytowany przez: Q__
Senok

Tematycznie to wygląda raczej na konkurencję dla Trek.pl niż dla nas.

Pytanie też - jak zwykle - jak długo poistnieje...
Senok
Użytkownik
#338 - Wysłana: 3 Kwi 2014 12:06:14
nie jest celem SCI Zone robienie komukolwiek konkurencji. tym bardziej, że ta strona wychodzi poza Star Trek'a.

a jak długo po istnieje, to się zobaczy. nic nie jest wieczne.

idąc dalej w stronę reaktywacji, to może zastanowić się nad reaktywacją POGF-u? i co na to Koledzy i Koleżanki z WOGF-u?
Q__
Moderator
#339 - Wysłana: 3 Kwi 2014 12:14:53 - Edytowany przez: Q__
Senok

Senok:
nie jest celem SCI Zone robienie komukolwiek konkurencji

No, to brzmi ciut lepiej niż gdy Independence startowało po raz pierwszy... (Wygląda jakby nauka czasem nie szła w las.)

Ok, takie dwa pytanka... jak się nowa strona ma do Destiny (czemu ma np. osobne forum; startrek.pl-bis i Trek.pl-bis?)? I... jak się to wszystko ma do Twoich deklaracji, że nie ma co się dzielić, lepiej łączyć (bo odbiera im to trochę wiarygodność i nawet budzi strraszliwe podejrzenia, że mogły być formą trollingu)?

(I ew. trzecie: czy jesteś przekonany, że kolejna inicjatywa +/- tej samej grupy osób spotka się czy to u nas, czy też w fandomie jako takim, z pozytywnym odzewem? W moim wypadku budzi to już tylko pobłażliwy uśmieszek i chęć ziewania.)

Senok:
idąc dalej w stronę reaktywacji, to może zastanowić się nad reaktywacją POGF-u? i co na to Koledzy i Koleżanki z WOGF-u?

Proponuję od razu odbudować Ent-D.
Senok
Użytkownik
#340 - Wysłana: 3 Kwi 2014 14:10:53
Q__:
jak się nowa strona ma do Destiny

nie wiem. lepiej spytać Twórców Destiny i również Independece.

Q__:
I... jak się to wszystko ma do Twoich deklaracji, że nie ma co się dzielić, lepiej łączyć

nadal są aktualne... teoretycznie... bo praktycznie widzę, że niektóre podziały zaszły już chyba tak daleko, że nie da się ich cofnąć?

Q__:
(I ew. trzecie: czy jesteś przekonany, że kolejna inicjatywa +/- tej samej grupy osób spotka się czy to u nas, czy też w fandomie jako takim, z pozytywnym odzewem? W moim wypadku budzi to już tylko pobłażliwy uśmieszek i chęć ziewania.)

wierzę, że coś pozytywnego z tego wyjdzie.
z drugiej strony, kiedyś byłem pewien, że można Ciebie usunąć z funkcji Moderatora na Phoenix'ie, co teraz budzi pobłażliwy... śmiech a nie tylko uśmieszek .
Q__
Moderator
#341 - Wysłana: 3 Kwi 2014 14:13:03
Senok

Senok:
wierzę, że coś pozytywnego z tego wyjdzie

Sądzę - jak zwykle - że czas pokaże... I chyba na tym możemy zakończyć ten temat...
Senok
Użytkownik
#342 - Wysłana: 3 Kwi 2014 16:20:53
Q__:
I chyba na tym możemy zakończyć ten temat...

możemy .
Dathon
Użytkownik
#343 - Wysłana: 3 Cze 2014 03:20:10 - Edytowany przez: Dathon
Gdzie sie podział‚o Destiny?

http://ussdestiny.4um.pl/

Nie ma se z czego polewki robić‡.
Dathon
Użytkownik
#344 - Wysłana: 26 Cze 2014 16:25:53 - Edytowany przez: Dathon
Paczajta.

http://4um.pl/error.noforum.ussdestiny.hs

Takie forum nie istnieje

Forum "ussdestiny" nie istnieje.

Mogło zostać skasowane z powodu braku aktywności, bądź łamania zasad regulaminu.

Pisze.

Wypowiedzi Mirandy szkoda.
Q__
Moderator
#345 - Wysłana: 26 Cze 2014 16:30:09
Dathon

Nie kopmy leżących.

A z tym
Dathon:
Wypowiedzi Mirandy szkoda.

się zgodzę.
Elaan
Użytkownik
#346 - Wysłana: 26 Cze 2014 17:12:13 - Edytowany przez: Elaan
Dathon:
Takie forum nie istnieje

Q__:
Nie kopmy leżących.

Racja, zwłaszcza, że nie wypada przeszkadzać, gdy ktoś wypoczywa w tak wygodnej pozycji.

a

I więcej optymizmu, panowie.
Wczoraj na serwerze wisiała taka oto informacja:
"'W zwiazku z wyciekiem tasm prawdy mamy pewne problemy techniczne... Aktualnie trwa ich usuwanie, prosimy o cierpliwosć."
Może to znowu wejście jakichś agentów w czerni?
Q__
Moderator
#347 - Wysłana: 26 Cze 2014 19:25:09
Elaan

Elaan:
w tak wygodnej pozycji

W tak wygodnej pozycji to liczę, że obejrzysz w końcu choć część tych fanprodukcji ze strony głównej.

Elaan:
Może to znowu wejście jakichś agentów w czerni?

Chyba nie posądzasz ICH o robienie Wam takich numerów?
Elaan
Użytkownik
#348 - Wysłana: 26 Cze 2014 20:25:09 - Edytowany przez: Elaan
Q__:
liczę, że obejrzysz w końcu choć część tych fanprodukcji ze strony głównej

Wiesz, że ja rzadko zaglądam na main site.
W zakładkach mam ustawione wejście bezpośrednio na forum, tak jest prościej.
Ale zerknę może, co tam słychać i widać.

Q__:
Chyba nie posądzasz ICH o robienie Wam takich numerów?

A czemu nie? Nigdy nic nie wiadomo.

a
Q__
Moderator
#349 - Wysłana: 26 Cze 2014 21:38:48 - Edytowany przez: Q__
Elaan

Elaan:
Wiesz, że ja rzadko zaglądam na main site.

W sumie wszystko co tam było znajdziesz w trzech topicach o fanprodukcjach (głównym, z linkami i audio only), ale na main site prościej. Poza głośnymi tytułami naprawdę polecam te króciaczki Potemkina. Teatralniej niż w ANDzi, biedniej niż w HF, ale dla scenariuszy warto. Zaledwie kilkuminutówki, a tyle refleksji (i emocji) budzą. (Czasem minimalizm sprawdza się lepiej niż abramsowskie rozbuchanie.)
Mav
Użytkownik
#350 - Wysłana: 27 Cze 2014 02:32:28
A gdzie podział się mozg_kl2? W końcu w ostatnich latach był jednym z najaktywniejszych użytkowników, a od kilku miesięcy brak aktywności.
Elaan
Użytkownik
#351 - Wysłana: 27 Cze 2014 13:31:02 - Edytowany przez: Elaan
Q__

Wersje audio odpadają, z oczywistych względów.
A co do wspomnianego filmiku ze strony głównej, muszę go włączyć jeszcze raz.
Widok Klingona dzierżącego łopatę, niczym włócznię św. Maurycego, tak mnie rozśmieszył, że nie dałam rady skupić się na mozolnym tłumaczeniu dialogów.
Q__
Moderator
#352 - Wysłana: 27 Cze 2014 13:47:00 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mav:
A gdzie podział się mozg_kl2?

Jeśli dobrze rozumiem co mi napisał, mam wrażenie, że na poły się obraził. Na poły uznał, że jego nieobecność będzie lepsza dla forum (którego to znania nie podzielam).

Elaan

Elaan:
Widok Klingona dzierżącego łopatę, niczym włócznię św. Maurycego, tak mnie rozśmieszył, że nie dałam rady skupić się na mozolnym tłumaczeniu dialogów.

Bo ten odcinek jest zabawny. Jak najbardziej intencjonalnie... Co nie znaczy by klimat całej tej produkcji był równie lekki... Potrafi wywołać ona u widza i równie potężny smutek.
mozg_kl2
Użytkownik
#353 - Wysłana: 27 Cze 2014 16:50:20
Mav:
A gdzie podział się mozg_kl2? W końcu w ostatnich latach był jednym z najaktywniejszych użytkowników, a od kilku miesięcy brak aktywności.

Jest tu cały czas. Wrócił jedynie do swojej starej roli czytającego forum.

Q__:
Jeśli dobrze rozumiem co mi napisał, mam wrażenie, że na poły się obraził. Na poły uznał, że jego nieobecność będzie lepsza dla forum (którego to znania nie podzielam).

znowu kłamstwo. Po pierwsze nie obraziłem się. Druga cześć wypowiedzi się zgadza, acz też pośrednio. Opuściłem to forum, przez twoje moderatorskie hasania którymi byłem już zmęczony.
Q__
Moderator
#354 - Wysłana: 27 Cze 2014 20:17:12 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
znowu kłamstwo

Kłamstwo? (Za) mocne słowo. Raczej wnioski z tego co przeczytałem. (Zapewne: subiektywne.)

mozg_kl2:
Opuściłem to forum, przez twoje moderatorskie hasania którymi byłem już zmęczony.

Trochę inaczej to wtedy odbierałem, mimo wszystko (może byłeś wtedy oględniejszy, myśląc to samo, może teraz się zradykalizowałeś), ale nie chce mi się kłócić (bo za dużo już awantur na tym forum było).
Tak to widzisz? Niech Ci będzie, każdy ma prawo do swojego oglądu rzeczywistości. A to, że jednej osobie więcej będę robił za Lucypera naprawdę nie robi mi już różnicy...

Niemniej... cieszę się, że nas czytasz. Ba, gdybyś z nami pisał cieszyłbym się jeszcze bardziej.
Dathon
Użytkownik
#355 - Wysłana: 27 Cze 2014 20:49:10 - Edytowany przez: Dathon
mozg_kl2

Panie Musk lubie Pana i wpadaj Pan częściej, aleś Pan straszny Dwulicus. Abo chimeryczna Chimera.
Mav
Użytkownik
#356 - Wysłana: 27 Cze 2014 20:59:21 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2:
Jest tu cały czas. Wrócił jedynie do swojej starej roli czytającego forum.

Czasem człowiek ma wrażenie, że jest tu tylko kila osób, ale faktycznie jest też małe grono czytających, ale nie udzielających się. Natomiast Ciebie - jak i pozostałych czytających - zachęcam do czynnego udziału pomimo małych konfliktów, których tu ostatnio jednak zdecydowanie mniej.
Dathon
Użytkownik
#357 - Wysłana: 27 Cze 2014 21:49:07 - Edytowany przez: Dathon
Z inkszej beki.

http://ussdestiny.prv.pl/

RaulC walczy! Z wiatrakami... A jego forum już ma wirusa (w link nie klikajta).
Q__
Moderator
#358 - Wysłana: 27 Cze 2014 21:55:43
Mav

Mav:
Natomiast Ciebie - jak i pozostałych czytającym - zachęcam do czynnego udziału pomimo małych konfliktów, których tu ostatnio jednak zdecydowanie mniej.

Święte słowa. Miło się zgodzić, dla odmiany...

Dathon

Dathon:
RaulC walczy! Z wiatrakami...

Nie, żeby mnie to obchodziło, ale ja bym się na ich miejscu skonsolidował ze SciZone... Choć może i słusznie się boją takiego kroku, bo znów by się obudzili Skandynawom sprzedani. W sumie... nie nasza sprawa i nie nasz już ból, na szczęście.
mozg_kl2
Użytkownik
#359 - Wysłana: 28 Cze 2014 10:47:49
Q__:
Kłamstwo? (Za) mocne słowo. Raczej wnioski z tego co przeczytałem. (Zapewne: subiektywne.)

Wnioski na ogól są subiektywne. Taka już ich rola. No chyba, że jesteś Picardem, jego wnioski są zawsze słuszne i obiektywne. Jesteśmy dorosłymi ludźmi a nie paniusiami z dobrych domu, które walą fochy o wszystko. Nie ma żadnego obrażania się, i prosiłbym o nie powielanie tego typu kłamstwa, oraz manipulacji faktami.

Q__:
Trochę inaczej to wtedy odbierałem, mimo wszystko (może byłeś wtedy oględniejszy, myśląc to samo, może teraz się zradykalizowałeś), ale nie chce mi się kłócić (bo za dużo już awantur na tym forum było).
Tak to widzisz? Niech Ci będzie, każdy ma prawo do swojego oglądu rzeczywistości. A to, że jednej osobie więcej będę robił za Lucypera naprawdę nie robi mi już różnicy...

Dla mnie było minęło. Zamykam każdą tego typu sprawę, kilka dni po. Łatwiej się żyje i lepiej śpi. Acz twoja prowokacja wtedy była wyjątkowo nie potrzebna, i zdanie to podtrzymuje. Co do pisania, to 2 razy miałem już ochotę, ale zbiłem się po łapkach. Może some day, szczególnie że miejsca w których obecnie bywam, choć liczniejsze w użytkowników, nie mają jednego czego ma to forum. Otóż jest to klimat. Klimat kameralnej wyspy spokoju, w odmęcie trollerki. \

Dathon:
Panie Musk lubie Pana i wpadaj Pan częściej, aleś Pan straszny Dwulicus. Abo chimeryczna Chimera.

Nie wiem jaka reinkarnacja pewnych osób jesteś, ale i wiedzieć nie chcę.
Q__
Moderator
#360 - Wysłana: 28 Cze 2014 10:58:57 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
prosiłbym o nie powielanie tego typu kłamstwa, oraz manipulacji faktami.

Zaraz... O ile mogę się zgodzić, że błędnie zinterpretowałem Twoje słowa, albo też, że przekazałeś je - choćby i z oględności - w formie, która wywołała niewłaściwe ich przeze mnie zrozumienie, o tyle zarzut kłamstw i manipulacji mam za zwyczajnie niesprawiedliwy...

mozg_kl2:
Może some day, szczególnie że miejsca w których obecnie bywam, choć liczniejsze w użytkowników, nie mają jednego czego ma to forum. Otóż jest to klimat. Klimat kameralnej wyspy spokoju, w odmęcie trollerki.

Miło, że tak odbierasz to forum. I - powtórzę - zapraszam częściej. Co by nie gadać Mav odwalił dobrą robotę wywołując Cię do odpowiedzi.
 Strona:  ««  1  2  3  ...  8  9  10  11  12  13  14  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!