Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#301 - Wysłana: 1 Lut 2014 10:34:26
MarcinKMarcinK: To ja na O'Brien proponują Travoltę, a co jak szaleć to szaleć Jadzia - Liv Tyler wobec tego. MarcinK: Cage może by się nadał na Odo? Nie lubię go (jako aktora) więc na Quarka... Spod charakteryzacji nie będzie twarzy widać. (A, że umie grać cwaniaczka o złotym sercu dowiódł u Lyncha.)
|
biter
Użytkownik
|
#302 - Wysłana: 1 Lut 2014 23:32:40
To może ja. TNG Picard - Vin Diesel Riker - Eric Bana Worf - (chciałem Karla Urbana, ale już jest zajęty więc) Dwayne Johnson Troi - Megan Fox Data - Bradley Cooper Dr. Crusher - Amy Adams La Forge - Chris Tucker Guinan - Hallie Berry Weasley - Jarden Smith (wiem, zagranie niekonwencjonalne biorąc pod uwagę Amy, jako panią doktor. Ale wszak adopcje raczej będą istniały?) Obrian - Jerremy Renner (epizodycznie jako spin off do DS9) Q - Robert Downey Jr/ Christopher Eccleston (jeśli chcieć by tylko wkurzającego Q, pozbawionego uroku)
DS9: Sisco - Samuel L. Jackson. Odo - Hugh Laurie Kira - Scarlett Johansson Jadzia Dax - Jennifer Lawrence Dr Bashir - Robert Pattison Obrian - Jerremy Renner Gul Ducat - Daniel Craig Quark - Tom Hidleston
VOY: Kpt. Janeway - Julianne Moore Chicotay - Javier Bardems Tom Paris - Alexander Skarsgard Harry Kim - Taylor Lautner 7of9 - Natalie Portman Bellana Torres - Cote de Pablo Neelix - Neil Patrick Harris Tuvok - Isaiah Washington Doktor - Colin Firth Kes - Emma Watson
Układając obsady kierowałem się nie tyle odtworzeniem już zagranych postaci, co zinterpretowania ich na nowo.
Pozdrawiam.
|
Smoczyca Merenwen Culnamo
Użytkownik
|
#303 - Wysłana: 2 Lut 2014 12:28:32 - Edytowany przez: Smoczyca Merenwen Culnamo
Gdzie podziała się Eviva? Czemu ostatnio jej nie widać i czemu nie pisze? Przecież była na tym forum od lat.
|
Q__
Moderator
|
#304 - Wysłana: 2 Lut 2014 12:35:38 - Edytowany przez: Q__
biterPojadę linkiem: http://ussdestiny.4um.pl/viewtopic.php?f=10&t=12
Smoczyca Merenwen CulnamoEviva ma swoje własne forum o czym doskonale wiesz, bo - o ile mi wiadomo - masz tam konto. ps. Uprawiajcie te prowokacje gdzie indziej. Słowa Kai'a "najlepiej by było gdyby niechciani sami odeszli" nie straciły na aktualności.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#305 - Wysłana: 2 Lut 2014 12:41:53 - Edytowany przez: mozg_kl2
Smoczyca Merenwen Culnamo: Gdzie podziała się Eviva? Czemu ostatnio jej nie widać i czemu nie pisze? Przecież była na tym forum od lat. <w tle słychać muzykę z kronik filmowych lat PRL> Mój ulubiony post z tej dyskusji, którą linkowałeś Q, to ten w którym RaulC i Eviva kierują swoje urojenia łącząc postać trolla ze mną.
|
Q__
Moderator
|
#306 - Wysłana: 2 Lut 2014 12:45:14
mozg_kl2Dobra, mozgu _kl2, pośmialiśmy się już, teraz wracajmy do normalnych forumowych rozmów .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#307 - Wysłana: 2 Lut 2014 13:16:47
Q__: Dobra, mozgu_kl2, pośmialiśmy się już, teraz wracajmy do normalnych forumowych rozmów. nie mogę bo mi temat zamknąłeś
|
Q__
Moderator
|
#308 - Wysłana: 2 Lut 2014 14:03:20
mozg_kl2mozg_kl2: nie mogę bo mi temat zamknąłeś
|
Senok
Użytkownik
|
#309 - Wysłana: 2 Lut 2014 14:14:16
Q__: ps. Uprawiajcie te prowokacje gdzie indziej. Słowa Kai'a "najlepiej by było gdyby niechciani sami odeszli" nie straciły na aktualności. gdzie Ty widzisz prowokację? czy za pytanie o innego użytkownika tego forum też grozi ban? i w sumie Kai miał rację mówiąc to co zacytowałeś. tylko mam dziwne wrażenie, że obaj mamy kogo innego na myśli? na koniec jeszcze takie moje spostrzeżenie... ok.15 lat temu mało które forum miało regulamin. na każdym jednak bezwzględnie wymagało się ogólnie pojętej netykiety i to działało lepiej niż tutejszy regulamin. no i może wziąć przykład z forum Trek.pl - nie przypominam sobie, aby ktoś w ostatnim czasie tam bana dostał a już na pewno nie tak często jak niektórzy tutaj. wiecie dlaczego?
|
Q__
Moderator
|
#310 - Wysłana: 2 Lut 2014 14:28:10 - Edytowany przez: Q__
SenokSenok: gdzie Ty widzisz prowokację? czy za pytanie o innego użytkownika tego forum też grozi ban? A gdzie Ty widzisz groźbę bana? I czemu nagle pojawiacie się całym stadem? Nudzi Wam się na FB? A może wczorajszy epizod trollingu tak Wam się spodobał, że chcecie się przyłączyć? Senok: tylko mam dziwne wrażenie, że obaj mamy kogo innego na myśli? Kogo Kai miał na myśli wiem doskonale. Więc: zdecydowanie się mylisz. BTW. Zwróć uwagę jak się forum uspokoiło i umerytoryczniło po odejściu paru osób (pomijam przypadek ex- Kora, który mnie samego smuci), zwróć też uwagę na powroty Forumowiczów z długim stażem, którzy od lat nie zabierali na Phoenixie głosu, i wyciągnij wnioski. Senok: może wziąć przykład z forum Trek.pl - nie przypominam sobie, aby ktoś w ostatnim czasie tam bana dostał Tak, ostatnio bodaj KJTK, a wcześniej... RaulC. ps. To Twoje wpadanie raz na ruski rok z pouczeniami naprawdę dziwacznie wygląda, włącz się lepiej w normalne życie jakiegoś forum - czy to niniejszego, czy - jeszcze lepiej - Destiny - wtedy twój głos o jego sprawach będzie brzmiał jakoś... wiarygodniej?
|
Senok
Użytkownik
|
#311 - Wysłana: 2 Lut 2014 15:04:59
Q__: Tak, ostatnio bodaj KJTK, a wcześniej... RaulC. to i tak dużo mniej niż tutaj. ale miałem coś jeszcze na myśli... Q__: ps. To Twoje wpadanie raz na ruski rok z pouczeniami naprawdę dziwacznie wygląda, włącz się lepiej w normalne życie jakiegoś forum - czy to niniejszego, czy - jeszcze lepiej - Destiny - wtedy twój głos o jego sprawach będzie brzmiał jakoś... wiarygodniej? rzeczywiście... masz dobrą pamięć, ale niestety wybiórczą i czasem też naciągasz fakty... chyba nic na to nie poradzę. i czy było by lepiej, gdybym się z Tobą zawsze zgadzał niż czasem powiedział co myślę? ale OK, już się nie będę czepiał . P.S.: dlaczego na forum "Destiny" brzmiałbym wiarygodniej? jakoś jeszcze się tam nie zarejestrowałem i nikt mi tego do tej pory nie wypominał .
|
Q__
Moderator
|
#312 - Wysłana: 2 Lut 2014 15:10:06 - Edytowany przez: Q__
SenokSenok: i czy było by lepiej, gdybym się z Tobą zawsze zgadzał niż czasem powiedział co myślę? Ależ nie oczekuję potakiwania, ale czy jakoś naturalniej by wyglądało, gdybyś pomiędzy jednym, a drugim nie-zgadzaniem-się-ze-mną w sprawach Phoenixa, pięknie się ze mną różnił (albo i zgadzał) w sprawach ocen poszczególnych odcinków ST np.? Senok: dlaczego na forum "Destiny" brzmiałbym wiarygodniej? jakoś jeszcze się tam nie zarejestrowałem i nikt mi tego do tej pory nie wypominał A, bo zdecydowanie bliżej Ci do nich towarzysko...
|
Senok
Użytkownik
|
#313 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:16:53
Q__: Ależ nie oczekuję potakiwania, ale czy jakoś naturalniej by wyglądało, gdybyś pomiędzy jednym, a drugim nie-zgadzaniem-się-ze-mną w sprawach Phoenixa, pięknie się ze mną różnił (albo i zgadzał) w sprawach ocen poszczególnych odcinków ST np.? gdy się z Tobą zgadzałem, to się zgadzałem i nie unikałem tego... Q__: To Twoje wpadanie raz na ruski rok z pouczeniami naprawdę dziwacznie wygląda ale teraz powiem, że się z Tobą nie zgadzam, bo... to nie pouczenia i tak ich nie traktuj. to raczej stwierdzenie, że można inaczej, może lepiej. no i wypowiadałem się również w innych tematach. Q__: A, bo zdecydowanie bliżej Ci do nich towarzysko... czy ja wiem... może tak, może nie...
|
Q__
Moderator
|
#314 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:25:22
SenokSenok: no i wypowiadałem się również w innych tematach. To może jakaś dyskusja o Treku? Albo o Doctorze Who, to taka nowa nerd icon, odkąd nasz ST podupadł...
|
biter
Użytkownik
|
#315 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:33:54
Q__
Chciałbym spytać - oczywiście jeśli te dwie wypowiedzi odnosiły się do mnie - gdzie w moim poście o załogach znalazł się Trolling, a tym bardziej prowokacja. Wymienialiście się pomysłami na to, kto mógłby zagrać członków załogi, uznałem to za interesującą rozmowę, więc przedstawiłem swój pomysł. Tylko tyle.
Pytanie drugie. Czy Phoenix stał się forum półzamkniętym - zamkniętym nie jest bo pisanie i rejestracja nie wymaga akceptacji admina - skoro napisanie postu przez osobę sporadycznie piszącą jest uważane za działanie "podejrzane".
Prosiłbym również byś przestał z takim uporem odwoływać się w kontekście mojej osoby do forum założonego przez RaulaC, jako że nie mam na tym forum konta, jak również gdyby nie wstawiane przez ciebie oraz inne osoby linki do tego forum, prawdopodobnie nawet bym tam nie zajrzał.
O to samo prosiłbym - tutaj już nie koniecznie ciebie, bo nie w twoim wykonaniu takcie działanie widziałem - o nie łączenie forum stworzonego przez RaulaC ze stroną star-trek.com.pl "uss Independence", którą współtworzyłem, gdyż projekty te są ze sobą niepowiązane w sposób inny jak tylko obecność w nich Evivy oraz RaulaC. Nie rozumiem takiego łączenia tych stron, któro jest mylące i niewłaściwe.
Jeśli poczułeś się Q__ przeze mnie Trollowany, lub tym bardziej prowokowany, nie taki był mój zamiar. Jeśli zaś chodzi o pojawianie się całym stadem. Nie wiedziałbym o nim, póki nie zajrzałbym spojrzeć, czy napisano jakąś odpowiedź. Sądzę raczej, że nie ja jeden obserwuję forum w sposób bieżący, stąd nagłe pojawienie się i innych osób.
Reasumując.
Czy Phoenix jest w jakimś stopniu forum zamkniętym, czy też można na nim pisać w sposób dowolny. Tak byśmy uniknęli nieporozumień.
|
Senok
Użytkownik
|
#316 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:40:22
tak mi się skojarzyło z naszą aktualną rozmową na gg... jaka powinna być prawidłowa odmiana w zdaniu?: Jestem Doktor Who. czy Jestem Doktorem Who'jem. no chyba, że "Who" też przetłumaczymy odpowiednio w obu zdaniach Ktoś/Kimś? btw... drążąc temat dalej, można powiedzieć jeszcze "Mówię do Dr. Who'ja" - to zabrzmi bardziej dwuznacznie . proszę tylko potraktujcie ten post trochę z przymrużeniem oka .
|
Q__
Moderator
|
#317 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:42:37 - Edytowany przez: Q__
biter
Tak brutalnie: czy musisz pisać akurat tutaj po tych wszystkich scysjach, których sprawcą/współsprawcą/uczestnikiem byłeś na tym forum i po tym co wypisywałeś w innych miejscach na temat paru współforumowiczów, w tym mój?
Do tego stopnia brak ci wyczucia?
|
biter
Użytkownik
|
#318 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:48:56
Q__
Tak.
|
Q__
Moderator
|
#319 - Wysłana: 2 Lut 2014 17:55:35 - Edytowany przez: Q__
SenokSenok: tak mi się skojarzyło z naszą aktualną rozmową na gg... jaka powinna być prawidłowa odmiana w zdaniu?: Jestem Doktor Who. czy Jestem Doktorem Who'jem. no chyba, że "Who" też przetłumaczymy odpowiednio w obu zdaniach Ktoś/Kimś? btw... drążąc temat dalej, można powiedzieć jeszcze "Mówię do Dr. Who'ja" - to zabrzmi bardziej dwuznacznie Wiem, że nawiązujesz do wczorajszego popisu ex- Kora , ale w przypadku głównego bohatera serialu Doctor Who takiego kłopotu nie ma, gdyż zwie się on - z tego co wiadomo - Doctor - "just the Doctor": http://www.youtube.com/watch?v=kUbtntJbuPwPodobny kłopot możemy mieć najwyżej z jego przodkiem(?) granym przez Petera Cushinga (tak, późniejszy Tarkin). Ten w istocie nazywał się dr. (angielska pisownia zakłada tu kropkę) Who. biterSzkoda na ciebie słów.
|
Queerbot
Użytkownik
|
#320 - Wysłana: 2 Lut 2014 18:10:47
Senok: jaka powinna być prawidłowa odmiana w zdaniu? Wydaję mi się, że wczoraj ustalono za kanoniczną odmianę chuejm.
|
Senok
Użytkownik
|
#321 - Wysłana: 2 Lut 2014 18:16:06 - Edytowany przez: Senok
tak, tak Q__... a i spokojnie Q__: - Biter w rzeczywistości jest prawie tak wredny jak ja . Queerbot: Wydaję mi się, że wczoraj ustalono za kanoniczną odmianę chuejm. hahaha... no właśnie .
|
Q__
Moderator
|
#322 - Wysłana: 2 Lut 2014 18:17:52 - Edytowany przez: Q__
SenokJestem bardzo spokojny, po prostu czasem trzeba komuś pokazać drzwi, tak by to zrozumiał i nie wracał więcej .
|
biter
Użytkownik
|
#323 - Wysłana: 2 Lut 2014 18:47:04
Q__: po prostu czasem trzeba komuś pokazać drzwi, tak by to zrozumiał i nie wracał więcej. Zmartwię cię, ale ja jestem jak bumerang Ile razy mnie nie wyrzucisz ja i tak zawsze wrócę. Trochę we mnie też wiernego psa. Jak bardzo będziesz krzyczał, tupał, kopał i wyrzucał za drzwi ja i tak nie odejdę, więc nie masz wyboru musisz mnie kochać, nawet jak czasami narobię ci do kapcia. Takie już życie.
|
pirogronian
Użytkownik
|
#324 - Wysłana: 2 Lut 2014 18:57:57
biter: Trochę we mnie też wiernego psa. Powinieneś mieć jeszcze nadzieję, że Q__ nie ma za dużych skłonności do chińskiej kuchni...
|
Q__
Moderator
|
#325 - Wysłana: 2 Lut 2014 19:00:59
biterMogę po prostu cię nie karmić, co wszyscy inni już czynią. pirogronianpirogronian: Powinieneś mieć jeszcze nadzieję, że Q__ nie ma za dużych skłonności do chińskiej kuchni... Nie musi się bać, jest niestrawny .
|
Kain
Użytkownik
|
#326 - Wysłana: 2 Lut 2014 19:01:05
Godności w tym zachowaniu też tyle co u psa - by nie odchodzić zbyt daleko od twojej metafory.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#327 - Wysłana: 2 Lut 2014 19:23:31
Q__
Chciałem Ci tylko odpowiedzieć w wiadomym temacie.
Widzę, wysyp trolli ucieka ze swojego raju do totalitaryzmu reinkarnacji Dzierżyńskiego czyli Phenixa.
|
Q__
Moderator
|
#328 - Wysłana: 2 Lut 2014 19:28:07 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2mozg_kl2: Chciałem Ci tylko odpowiedzieć w wiadomym temacie. Spokojnie, jak się uspokoi możemy znów otworzyć tamten topic, jeśli taka będzie Wasza wola. mozg_kl2: Widzę, wysyp trolli ucieka ze swojego raju do totalitaryzmu reinkarnacji Dzierżyńskiego czyli Phenixa. Nawet wreszcie oryginalne oznaczenia działów tamtemu rajowi nie pomogły? ps. Dajmy tym trollom spokój. Podstawowa zasada: nie karmić...
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#329 - Wysłana: 2 Lut 2014 20:04:15
Q__: Spokojnie, jak się uspokoi możemy znów otworzyć tamten topic, jeśli taka będzie Wasza wola. Poczekam. Q__: Nawet wreszcie oryginalne oznaczenia działów tamtemu rajowi nie pomogły? ps. Dajmy tym trollom spokój. Podstawowa zasada: nie karmić... Z jednej strony zgadzam się. Z drugiej strony fajnie, że są tacy ludzie którzy dostarczają radość mnie i innym. Dzień od razu jest weselszy.
|
Q__
Moderator
|
#330 - Wysłana: 2 Lut 2014 20:18:54
mozg_kl2mozg_kl2: Z drugiej strony fajnie, że są tacy ludzie którzy dostarczają radość mnie i innym. Dzień od razu jest weselszy. Mówisz - że nawiążę do wypowiedzi pirogroniana o chińskiej kuchni - że burek może czasem być strawny? Może i racja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Burek
|