USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?
 Strona:  1  2  3  4  5  ...  10  11  12  13  14  »» 
Autor Wiadomość
Jurgen
Moderator
#1 - Wysłana: 26 Mar 2006 11:56:34
Nie wiem, czy to dobry dział, ale mam pytanie. Czy ktoś wie, gdzie podział się jeden z naszych (niegdyś) najaktywniejszych forumowiczów - Barusz? Jakoś dawno nic o nim nie było słychać, a jego ostatnie posty datowane są na styczeń.
Domko
Użytkownik
#2 - Wysłana: 26 Mar 2006 12:09:26
Ostatnio pisuje na forum trek.pl.
elbereth
Moderator
#3 - Wysłana: 26 Mar 2006 14:43:58
jakoś nie bardzo krwawi me serce po odejsciu tego osobnika...
Picard
Użytkownik
#4 - Wysłana: 26 Mar 2006 15:47:38 - Edytowany przez: Picard
Barusz stwierdził,że jestem chamem i sobie poszedł. Jak dotąd nie wrócił...
WarLock II
Użytkownik
#5 - Wysłana: 26 Mar 2006 15:54:20
Może uznał że na tak "chamskim" forum nie bedzie się udzielać
szwagier
Użytkownik
#6 - Wysłana: 26 Mar 2006 17:39:27
Nasz kolega udziela się m.in. na sajfaj.net. Jak sie zapytałem o powody jego nieobecności tutaj to odpowiedział że jest nudno
Jurgen
Moderator
#7 - Wysłana: 26 Mar 2006 21:09:35
Jak sie zapytałem o powody jego nieobecności tutaj to odpowiedział że jest nudno

Tzn. kiedy tak powiedział: przed czy po "rezygnacji"?
szwagier
Użytkownik
#8 - Wysłana: 26 Mar 2006 22:28:46
Tzn. kiedy tak powiedział: przed czy po "rezygnacji"?

To było jakieś 2 tygodnie temu, może mniej
Havoc
Użytkownik
#9 - Wysłana: 26 Mar 2006 23:45:21
Co się odezwał bidula, to zaraz kogoś wkurzył. Może się nabawił manii prześladowczej
Domko
Użytkownik
#10 - Wysłana: 27 Mar 2006 10:53:28
Zastanawiam się czy ten temat nie jest wyrazem tęsknoty osób z tego forum do Barusza. W końcu rozmowy z nim były zawsze bardzo interesujące.
Havoc
Użytkownik
#11 - Wysłana: 27 Mar 2006 15:08:22
Lepszym określeniem byłoby chyba...żywe. Bo czy były interesujące to bym polemizował! Ale jak ktoś lubi ten typ argumentacji, jego brocha
Domko
Użytkownik
#12 - Wysłana: 27 Mar 2006 15:23:23
O tak, "żywe" to dużo lepsze określenie.
Jurgen
Moderator
#13 - Wysłana: 27 Mar 2006 16:15:38
Zastanawiam się czy ten temat nie jest wyrazem tęsknoty osób z tego forum do Barusza.

Oj, raczej nie, dyskusje z nim były, oprócz tego, że były "żywe", dość uciążliwe.
elbereth
Moderator
#14 - Wysłana: 27 Mar 2006 17:07:02
większego upierdliwca niż ten koleś nie mialem (nie)przyjemności spotkać w moim życiu.
Havoc
Użytkownik
#15 - Wysłana: 27 Mar 2006 21:22:27
Takiego komentarza z Twojej strony Elbereth, można się było spodziewać. W końcu głównie dzięki Tobie, Barusz podwinął ogon.

Przy najbliższej okazji wypiję Twoje zdrowie!
elbereth
Moderator
#16 - Wysłana: 28 Mar 2006 00:49:23
zdrówko ;]
Picard
Użytkownik
#17 - Wysłana: 1 Lip 2006 22:03:28 - Edytowany przez: Picard
Mnie bardziej interesuje co stalo sie z innymi, niegdysiejszymi czlonkami naszych dysput: Niką, Dyplomatą, Sancho...Gdzie oni wszyscy sie podziali?
Havoc
Użytkownik
#18 - Wysłana: 2 Lip 2006 07:39:04 - Edytowany przez: Havoc
Q wie??
Pah Wraith
Użytkownik
#19 - Wysłana: 2 Lip 2006 10:59:01
Dyplomata niedawno coś tam pisał
Q__
Moderator
#20 - Wysłana: 14 Cze 2010 15:39:00
A'propos jeszcze jednego co się obraził i poszedł, to miło wiedzieć, że nadal nas ciepło wspomina. Czyli: Przewodas Strikes Back:

Nikomu nie chce się dyskutować, skoro milej jest poszukać na sieci ludzi myślących tak samo i pogrążyć się w błogiej paplaninie. Zjawisko to nazwałem na swój użytek tworzeniem się "internetowych kieszeni głupoty", przez analogię do tzw. "kieszeni bezrobocia" w okolicach byłych PGR. Dobrym przykładem jest forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma.
http://www.qfant.pl/index.php?option=com_k2&view=i tem&id=518:jebn-dech-od-trumny-konrad-t-lewandowsk i-cz-3

To mi wygląda na miłość od pierwszego wejrzenia .
Jurgen
Moderator
#21 - Wysłana: 14 Cze 2010 21:40:19
Q__

A może bysmy go pozwali ? Chociaz, po namyśle, skoro "ciepło nas wspomina....
RaulC
Użytkownik
#22 - Wysłana: 14 Cze 2010 21:44:56 - Edytowany przez: RaulC
Q__

Nóż się w kieszeni otwiera jak się coś takiego czyta. Mogę się z kimś nie zgadzać, kłócić się nawet, nie lubić, ale to co napisał ten gostek to po prostu żenada. Nie wiem co on ma do fanów treka, ale wygląda na to, że nas po prostu nienawidzi. Czy Ty go przypadkiem nie zbanowałes, że się tak odgrywa?

Swoją droga nie uważam by ludzie tutaj czy na jakimkolwiek innym trekowym forum nie byli ludźmi myślącymi. To po prostu nas i mnie osobiście obraża. Chętnie bym mu napisał co o nim myślę. A może Ty, jako Q bys pstryknął palcami i go przeniósł do czasu gdy Ziemia była jedynie kulką rozżażonej magmy?

Jurgen
To bardzo dobra myśl, bo to jest jawne obrażanie, a za swoje słowa trzeba odpowiadać.
Sh1eldeR
Użytkownik
#23 - Wysłana: 14 Cze 2010 21:53:34 - Edytowany przez: Sh1eldeR
Jurgen
Czemu pozywać? Samą prawdę mówi. Komu jak komu, ale jemu i jego ocenie nie sposób nic zarzucić -- ani stronniczość, ani wypaczenie, ani w żadnym razie nierzetelność.

Przecież był tutaj bardzo długo i porozmawiał z każdym jednym forumowiczem, prawda? Przecież wie, co oznacza "nie ma tu ludzi, którzy XYZ". Znaczy to, że sprawdził dokładnie wszystkich z nas i "człowieka, który XYZ" nie znalazł ani jednego.

Co prawda nie przypominam sobie, żeby akurat ze mną jakoś specjalnie dyskutował. Ale jak mam sobie to przypominać, skoro nie używam mózgu? Nie używam mózgu, więc nie używam też jego fragmentu: hipokampu. Hipokamp odpowiada za pamięć, więc nie używam pamięci. Więc nie pamiętam dyskusji z ów Panem, mimo że z całą pewnością bardzo dokładnie mnie -- poprzez dyskusję -- przebadał i wysondował, a potem ocenił razem z innymi forumowiczami.

A może przebadał nas w inny sposób? Może każdego przez jakiś czas obserwował. W stylu "1984". Nie wiemy, jak duży fragment życia na to poświęcił. Niby go tu nie ma, a może do samego momentu udzielenia wywiadu czuwał nad nami i czekał na zarejestrowanie jakiejkolwiek aktywności mózgu któregokolwiek z nas. Niestety, mimo usilnych zapewne starań, nie doczekał się.

Tak czy siak, bardzo, bardzo, bardzo mocno obchodzi mnie jego opinia.

A nie, czekaj...

edit: Jeszcze tak a propos tego, że w tych "kieszeniach głupoty" nie chce się nikomu dyskutować i wszyscy myślą tak samo.

Nasze forum jest sztandarowym przykładem!

Zobaczcie, jak aktywnych mamy użytkowników! Jest nas co prawda niewielu, ale postów mamy bardzo mało. Ile... ze trzy? Cztery? Jesteśmy kompletnie nieaktywni, nic tu się nie dzieje. W ogóle nie chce mi się z Wami gadać, a Wam nie chce się gadać ze mną. Dlatego tu jesteśmy.

I wszyscy myślimy tak samo. Jesteśmy takimi prymitywami, że wszyscy nie lubimy muzyki klasycznej i uwielbiamy rocka (nie, Evelin Siv?). Ale mniejsza o to -- to forum trekowe, tu liczy się trek. Też dyskusji żadnych nie ma, wszyscy myślimy tak samo.

I tak ulubionym załogantem federacyjnego okrętu jest dla każdego z nas Picard, a nienawidzimy Neelixa i Kes (prawda, Eviva?). Dyskusję, czy lepszy jest Galaxy, czy Defiant, skończyliśmy bardzo szybko -- każdy napisał jednego posta, w którym przedstawił dokładnie to zdanie co poprzednik, więc nie było o czym gadać. No i najnowszy Trek Abramsa. Wszyscy jednogłośnie go lubimy i uważamy za fajną rozrywkę, a także twierdzimy, że Trek idzie w dobrym kierunku -- szczególnie Picard. A nienawidzimy z kolei TMP, uważamy go za głupi i nudny film ze zbyt małą ilością strzelania, a naszej krucjacie przeciwko TMP przewodzi nie kto inny, jak szanowny moderator Q__. Mógłbym jeszcze wymieniać i wymieniać i na pewno przyznacie mi rację, bo w końcu zawsze się we wszystkim zgadzamy.
Eviva
Użytkownik
#24 - Wysłana: 14 Cze 2010 21:56:10
RaulC:
Czy Ty go przypadkiem nie zbanowałes, że się tak odgrywa?

W tym sęk. Nikt go nie banował, za to dostawał bana na innych forach, bo wszędzie zachowywał się tak, jak u nas, a nie klazdy jest tak cierpliwy jak Q_.

RaulC
Jurgen

Nasz pozew tylko by go ubawił, bo miałby darmowa reklamę, a raczej nie tyle darmowa, co na nasz koszt. Olejmy go i tyle.
RaulC
Użytkownik
#25 - Wysłana: 14 Cze 2010 22:12:51
Eviva:
W tym sęk. Nikt go nie banował, za to dostawał bana na innych forach, bo wszędzie zachowywał się tak, jak u nas, a nie klazdy jest tak cierpliwy jak Q_.

Może to i racja, jakby go zbanować to może by się lepiej wyrażał, bo by uznał nas za ludzi myślących własnie dlatego, że go bysmy zbanowali.

Eh, no i kto tutaj jest człowiekiem myslącym?
Kowal155
Użytkownik
#26 - Wysłana: 14 Cze 2010 22:18:42
Szczerze po paru akapitach widzę, że to niezły pieniacz :P doczytam jutro bo dziś jeszcze sesja wisi niczym sznur na suchej gałęzi. Aczkolwiek nie jest miło być wsadzonym do wora z niemózgami i ludźmi niemyślącymi :P trzeba nie mieć wyobraźni by zaocznie przypisywać tę łatkę wszystkim i zbyt wybujałe ego, by tak z góry wszystkich opisywać i siebie wywyższać :P Myślę, że gdyby miał tyle forsy kupił by sobie Bardzo Duży samochód, na poprawę humoru i zrekompensowanie pewnych braków
RaulC
Użytkownik
#27 - Wysłana: 14 Cze 2010 22:25:06
Kowal155:
Bardzo Duży samochód, na poprawę humoru i zrekompensowanie pewnych braków

Hehe. Mały móżdżek, mały ....t, ogromny samochód. Zawsze była mowa, że samochód jest wielkością odwrotnie proporcjonalny do wielkości przyrodzenia
elbereth
Moderator
#28 - Wysłana: 15 Cze 2010 00:02:41
Dżiz... gość chyba nie ma życia, jeśli wraca do tego po paru latach... ;/

ale, mimo wszystko miło wspominam tamte czasy
pozdrowienia dla świadków tych wydarzeń, a także nowych użytkowników :P
Eviva
Użytkownik
#29 - Wysłana: 15 Cze 2010 06:52:59
elbereth

Miło Cię znów widzieć
Q__
Moderator
#30 - Wysłana: 15 Cze 2010 15:50:26 - Edytowany przez: Q__
Jurgen

Jurgen:
A może bysmy go pozwali

Chce Ci się? Mi by się nie chciało .

RaulC:
Czy Ty go przypadkiem nie zbanowałes, że się tak odgrywa?

Nie, to były jeszcze czasu waterhouse'a. I też go nie zbanował. Chcesz to poczytaj i sam sobie wyrób zdanie:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=6&topic=1880&page=11#msg122134
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=1670&page=6#msg127578
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl .sci.filozofia&aid=80499422

RaulC:
Może to i racja, jakby go zbanować to może by się lepiej wyrażał, bo by uznał nas za ludzi myślących własnie dlatego, że go bysmy zbanowali.

Teraz chyba wypadałoby to zrobić.

Kowal155

Kowal155:
Szczerze po paru akapitach widzę, że to niezły pieniacz

Cóż, przynajmniej obsmarował nas w nobilitującym towarzystwie .

elbereth

elbereth:
pozdrowienia dla świadków tych wydarzeń, a także nowych użytkowników :P

Dzięki .
 Strona:  1  2  3  4  5  ...  10  11  12  13  14  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Gdzie podział się...?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!