USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / star trek car

Autor Wiadomość
olekba
Użytkownik
#1 - Wysłana: 22 Mar 2012 17:30:05 - Edytowany przez: olekba
witam,

gdzies w tv przed chwila widzialem info o wystawie samochodow z filmow. no i wystawiaja tam samochod ze star trek! znalazlem go tu:

[url]http://www.auto.pl/gielda/offer.php?trovitkod =1262JS&utm_source=Trovit&utm_medium=cpc&utm_campa ign=traffic][/url]

biorac pod uwage rok zamowienia 1970 przypada na 2 sezon TOS. ktos kojazy czy w ktoryms odcinku to gralo ?

olekba
Elaan
Użytkownik
#2 - Wysłana: 22 Mar 2012 17:43:11
olekba

Pozdrawiam i witam na forum nowego użytkownika.
Niestety, podany przez Ciebie link jest nieprawidłowy, więc trudno sprawdzić o co chodzi.
IDIC
Użytkownik
#3 - Wysłana: 22 Mar 2012 17:53:34 - Edytowany przez: IDIC
Elaan:
Niestety, podany przez Ciebie link jest nieprawidłowy, więc trudno sprawdzić o co chodzi

Elaan
podejrzewam, że chodzi o to głoszenie:
http://www.auto.pl/gielda/offer.php?trovitkod=1262 JS

olekba:
biorac pod uwage rok zamowienia 1970 przypada na 2 sezon TOS.

olekba

małe sprostowanie: 2 sezon TOS to lata 1967-1968, czyli nie za bardzo pasuje
Elaan
Użytkownik
#4 - Wysłana: 22 Mar 2012 18:16:13
IDIC

Ciekawe autko, ale żebym widziała je w TOS-ie - nie pamiętam.
reyden
Użytkownik
#5 - Wysłana: 22 Mar 2012 18:34:23
Może to auto które miało być wykorzystane w TMP albo niedoszłym Phase II .

Albo jeszcze innym filmie ST - może w IV ?
Toudi
Użytkownik
#6 - Wysłana: 22 Mar 2012 18:38:19 - Edytowany przez: Toudi
to albo jakiś viral, albo spam. MA w ogóle nie ma Lamborghini w spisie, nie mogę tego auta znaleźć, nawet szukając przez to muzeum w Ohio...

zresztą nawet szukajać informacji o Lamborghini z 1970 nie ma nic o tym.

A i biorąc pod uwagę, że to jedyny egzemplarz(!), sprawny(!), oraz ceny jakie osiągnęły rekwizyty z ST na ostatnich aukcjach, nie mogę uwierzyć, że mogło to trafić do Polski i ktoś by to chciał sprzedać za ledwo 105 tys zł, przecież to nawet nie da 30 tys dolców... a tam przecież modele okrętów po pół miliona dolców szły...
IDIC
Użytkownik
#7 - Wysłana: 22 Mar 2012 18:48:59 - Edytowany przez: IDIC
Toudi:
to albo jakiś viral, albo spam

albo fake
przód pojazdu - gdyby ktoś bardzo starał się mieć skojarzenia z ST - przypomina troszeczkę pojazd Aptera Typ 1, który faktycznie mignął w kadrze w STXI
kolor się zgadza (biały), materiał też ("włukno (!) szklane" to chyba kompozyt ), no i kształt przodu
Bashir
Moderator
#8 - Wysłana: 22 Mar 2012 21:05:26
Toudi:
to albo jakiś viral, albo spam

O to mogę zbanować pierwszego usera w swojej moderatorskiej karierze ?

Ja właśnie szukam jakiegoś auta ale, chyba jednak zdecyduje się na opla...
olekba
Użytkownik
#9 - Wysłana: 22 Mar 2012 21:27:37
faktycznie, pomieszalo mi sie z tym 70tym, sory. czyms sie zasugerowalem...

dzisiaj w teleekspresie pokazali ten samochodzik, ze niby startrek. ogladalem dokladnie wszystkie seriale i filmy i nic takiego nie pamietam. w internecie poza tym ogloszeniem tez cisza, wiec pomyslalem ze moze inni cos wiedza... ale widac jakas sciema lub chcieli jakos tam promowac po swojemu lub jakis pomysl co nie wypalil...
Kain
Użytkownik
#10 - Wysłana: 22 Mar 2012 22:07:59
Lamborghini w tamtym okresie było na skraju bankructwa i ze studiem Bertone tworzyło wiele projektów tego typu. Jestem w stanie uwierzyć że to jednorazowa produkcja inspirowana serialem.

Dla zainteresowanych polecam też zdjęcia modelu Athon którego wnętrze wyraźnie nawiązuje stylistyką do ST.

W modelu Marzal z kolei konsola środkowa zawsze kojarzyła mi się z klingońskim wyświetlaczem

Idąc dalej - w jednym z odcinków TOS widać pojazd nazwany tam Jupiter 8, a będący konstrukcją opartą na podwoziu Citroena DS z silnikiem Chevroleta Corvair.

USS Phoenix forum / USS Phoenix / star trek car

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!