USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Wielka Amnestia Świateczna i inksze dziwy
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  »» 
Autor Wiadomość
Darnok
Użytkownik
#31 - Wysłana: 25 Gru 2011 18:40:28
FederacyjneMSZ:
poddaj koordynaty, wbijamy

Wolę nie ryzykować, bo Wasza transportacja wymusiłaby na mnie opuszczenie osłon
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#32 - Wysłana: 26 Gru 2011 10:20:53
Darnok

to przyjdziemy na piechotę:P
Eviva
Użytkownik
#33 - Wysłana: 26 Gru 2011 10:45:32 - Edytowany przez: Eviva
FederacyjneMSZ:
Darnok

to przyjdziemy na piechotę:P

Ja radzę wierzchem na kometach lub złapać rakietostopa Szybsze i pewniejsze. A w każdym razie załóżcie szaliki i ciepłe skarpetki bo pogoda w kosmosie to prawie zero absolutne. Moglibyście się przeziębić, a kichający załogant to niezbyt ładny widok
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 26 Gru 2011 11:33:43 - Edytowany przez: Q__
Darnok
FederacyjneMSZ
Eviva

Na piechotę (vel piechty) też da radę. Rozumiem, że relacje Tichego (jako spadkobiercy Karola Fryderyka Hieronima Muenchhausena) mogą być niewiarygodne, choć jest to gwiazdokrążca słynny, zdolen równać się z Jamesem Tyberiuszem Kirkiem we wszystkim, oprócz ilości zaliczonych tubylek (co zapewne pozostaje nie bez związku z tym, że częściej od niego trafiał na niehumanoidalne ), ale przecież w "Misji na Marsa" tez się udało :
Dukat
Użytkownik
#35 - Wysłana: 26 Gru 2011 11:42:33
FederacyjneMSZ pośpieszta się w takim razie. U mnie śnieg zszedł, to i bastion Darnoka zaraz padnie
Eviva
Użytkownik
#36 - Wysłana: 26 Gru 2011 12:20:19
Q__

U Lema było też plemię Wygontów, których dzieciarnia jeździła na meteorytach - tacy kosmiczni Cyganie, można rzec. Ech, daj mi Boże ćwierć tej wyobraźni, co miał Lem, na rok przed śmiercią...
ortkaj
Użytkownik
#37 - Wysłana: 26 Gru 2011 12:47:26 - Edytowany przez: ortkaj
Q__:
ale przecież w "Misji na Marsa" tez się udało

Pytanie, kto będzie Woodym Blakiem? On o ile pamiętam poszedł na dłuższą wycieczkę
Darnok
Użytkownik
#38 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:36:23
Dukat:
FederacyjneMSZ pośpieszta się w takim razie. U mnie śnieg zszedł, to i bastion Darnoka zaraz padnie

Jeszcze się trzyma ;] chociaż nie wiem, jak długo...
Q__
Moderator
#39 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:40:10
ortkaj

ortkaj:
Pytanie, kto będzie Woodym Blakiem

Nie wyciągaj (krążącego na orbicie) trupa z szafy...
ortkaj
Użytkownik
#40 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:48:34
Q__
Q__:
Nie wyciągaj (krążącego na orbicie) trupa z szafy...

Można go potraktować jako symbol wielkiego kroku ludzkości w kosmos
Q__
Moderator
#41 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:50:12
ortkaj

Jak to ma być symbol to można by ten krok uznać za... fiasko (że znów do Lema wrócim ).
ortkaj
Użytkownik
#42 - Wysłana: 26 Gru 2011 14:04:22
Q__
Uznajesz, że Woody się zahibernował ? Niezły pomysł i dosyć tani.....
Q__
Moderator
#43 - Wysłana: 26 Gru 2011 14:06:24
ortkaj

Casus Poole'a i Pirxo-Pavisa Tempego pozwala i na takie interpretacje, ale szło mi o to, że z trupa kiepski symbol marszu ku gwiazdom...
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#44 - Wysłana: 26 Gru 2011 17:56:13
Dukat

ja już prawie jestem na miejscu...
Q__
Moderator
#45 - Wysłana: 26 Gru 2011 18:14:44
FederacyjneMSZ

Jednym słowem: dochodzę, dochodzę (pieszo)?
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#46 - Wysłana: 27 Gru 2011 11:23:52
Q__

pójdę boso...a na poważnie nie wiem, dlaczego cytujesz tutaj fragment z przychodzącego SMSu:P

i śniegu nie ma, nie zdążyłem
Q__
Moderator
#47 - Wysłana: 27 Gru 2011 11:47:25
FederacyjneMSZ

FederacyjneMSZ:
dlaczego cytujesz tutaj fragment z przychodzącego SMSu

Dostajesz takie SMSy? WOW!
FederacyjneMSZ
Użytkownik
#48 - Wysłana: 28 Gru 2011 12:47:52
Q__

dźwięk przychodzącego SMSu
Dukat
Użytkownik
#49 - Wysłana: 28 Gru 2011 13:07:39
Mój to tradycyjna maszyna robiąca "ping". By może czas to zmienić :D
Eviva
Użytkownik
#50 - Wysłana: 28 Gru 2011 17:53:35
Dukat
FederacyjneMSZ

U mnie SMS sygnalizuje czołówka melodyczna z "Drużyny A".

A to znacie?

Mówi sekretarka do dyrektora:
- Szefie, przyszedł do pana SMS.

Dyrektor na to:
- To niech wejdzie, a pani poda dwie kawy.
Dukat
Użytkownik
#51 - Wysłana: 28 Gru 2011 17:56:30
Eviva:
A to znacie?

znam w wersji dzwonka SMS:
- Panie prezesie, esemes przyszedł!
- Niech wejdzie!
Eviva
Użytkownik
#52 - Wysłana: 28 Gru 2011 19:47:25
Dukat

Nie wiem czy powinnam to tu pisać, ale stałam kiedyś w aptece, a u faceta, co stał za mną, zadzwonił telefończyk w te słowa:
- Dasz se wacka obciąć?

Nie napiszę, ze mnie nie zatkało, bo zatkało.
Toudi
Użytkownik
#53 - Wysłana: 3 Sty 2012 23:08:17
Nie żebym się czepiał, ale tydzień minął a anarchia jak była tak jest. Domagam się normalizacji sytuacji. Nawet jeśli miałoby to wiązać się z legalizacją owej anarchii.
Eviva
Użytkownik
#54 - Wysłana: 4 Sty 2012 10:58:15
Toudi

Uważaj, żeby czasem Q_ od Ciebie nie zaczął tych porządków wprowadzać, bo tak zwykle bywa, że gdy ktoś żąda sprawiedliwości, to sam pada jej ofiarą
Picard
Użytkownik
#55 - Wysłana: 4 Sty 2012 12:16:14
Tak dla porządku jestem przeciwny takim praktyką jak świąteczne amnestie
Dukat
Użytkownik
#56 - Wysłana: 4 Sty 2012 12:34:30
Picard:
Tak dla porządku jestem przeciwny takim praktyką jak świąteczne amnestie

Tak, współczucie i przebaczenie sa obce Twojemu barbarzyńskiemu gatunkowi
Toudi
Użytkownik
#57 - Wysłana: 4 Sty 2012 15:44:56
Eviva, jestem gotów ponieść wszelkie konsekwencje swojego wniosku. ;)
Picard
Użytkownik
#58 - Wysłana: 12 Sty 2012 23:35:32 - Edytowany przez: Picard
Dukat:
Tak, współczucie i przebaczenie sa obce Twojemu barbarzyńskiemu gatunkowi

Przede wszytskim obce jest mi robienie sobie za przeproszeniem z gęby trampka - zdarza mi się ale tylko wtedy gdy obiecuje coś napisać, a później nic z tego nie wychodzi. Po co było przyznawać bana, po co było nad nim nawet głosować, skoro wiedziało się, że za chwilę - niczym miłościwy cezar - i tak uniesie się kciuk w górę w akcje ułaskawienia? I w ten sposób Q__ niestety sobie z nami pogrywa - z Tobą także, więc się zbytnio nie ciesz.
Mav
Użytkownik
#59 - Wysłana: 13 Sty 2012 01:18:26
Picard

Picard:
Widzę w twoim poście czyste gołosłowie. Podaj konkretne przykłady na porozmawiamy

http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=3318&page=3#msg241316
Q__
Moderator
#60 - Wysłana: 13 Sty 2012 04:59:52 - Edytowany przez: Q__
Picard

Picard:
Po co było przyznawać bana, po co było nad nim nawet głosować, skoro wiedziało się, że za chwilę - niczym miłościwy cezar - i tak uniesie się kciuk w górę w akcje ułaskawienia?

Błędne założenie. Amnestia narodziła się nam spontanicznie jako efekt nocnych przemyśleń nad celowością moderacji na Forum: pojawiło się pytanie czy dyskusje "banologiczne" i rozważania kto kogo nie lubi - bo za co nie lubi zwykle ustalić się nawet nie daje - a więc różne formy rozprawy o forumowej metodzie, nie zdominowały Forum przeważając nad jego merytoryczną stroną właśnie jako efekt istnienia moderacji. Ustaleniu tego ma służyc m.in. ninejszy "amnestyjny eksperyment"*. Jak dotąd wyniki są niejednoznaczne.

* Od razu wyjaśniam skąd m.in.: drugim celem eksperymentu jest skończenie z obyczajem iż najchętniej pod moderatorską spódnicę chowali się forumowi rozrabiacy (w tym Ty) usiłujący rękami moderatorów załatwiać porachunki z adwersarzami toczonych flame'ów (ulubiona metoda: nawkurzać ludzi, a gdy im nerwy puszczają wołać o bany dla nich) oraz z zapędami mającymi prowadzić do przekształcenia Phoenixa w elitarny klub, z którego łatwo wylecieć pod pretekstem obciachowości... (gdyby znów tym zapędom ulec, bylbyś - ze swoją abramsofobią - jednym z pierwszych do odstrzału). Jednym słowem celowe postawienie P.T. Forumowiczów - ludzi, w większości wypadków, dorosłych - w sytuacji radźta se sami.

Tym niemniej gratuluję, stworzyłeś całkiem udaną urban legend. Nawet pasuje mi do nicka .
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Wielka Amnestia Świateczna i inksze dziwy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!