| Autor |
Wiadomość |
Darnok
Użytkownik
|
#31 - Wysłana: 25 Gru 2011 18:40:28
FederacyjneMSZ: poddaj koordynaty, wbijamy Wolę nie ryzykować, bo Wasza transportacja wymusiłaby na mnie opuszczenie osłon 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#32 - Wysłana: 26 Gru 2011 10:20:53
Darnok
to przyjdziemy na piechotę:P
|
Eviva
Użytkownik
|
#33 - Wysłana: 26 Gru 2011 10:45:32 - Edytowany przez: Eviva
FederacyjneMSZ: Darnok to przyjdziemy na piechotę:P Ja radzę wierzchem na kometach lub złapać rakietostopa  Szybsze i pewniejsze. A w każdym razie załóżcie szaliki i ciepłe skarpetki bo pogoda w kosmosie to prawie zero absolutne. Moglibyście się przeziębić, a kichający załogant to niezbyt ładny widok 
|
Q__
Moderator
|
#34 - Wysłana: 26 Gru 2011 11:33:43 - Edytowany przez: Q__
DarnokFederacyjneMSZEvivaNa piechotę (vel piechty) też da radę. Rozumiem, że relacje Tichego (jako spadkobiercy Karola Fryderyka Hieronima Muenchhausena) mogą być niewiarygodne, choć jest to gwiazdokrążca słynny, zdolen równać się z Jamesem Tyberiuszem Kirkiem we wszystkim, oprócz ilości zaliczonych tubylek (co zapewne pozostaje nie bez związku z tym, że częściej od niego trafiał na niehumanoidalne  ), ale przecież w "Misji na Marsa" tez się udało  : 
|
Dukat
Użytkownik
|
#35 - Wysłana: 26 Gru 2011 11:42:33
FederacyjneMSZ pośpieszta się w takim razie. U mnie śnieg zszedł, to i bastion Darnoka zaraz padnie 
|
Eviva
Użytkownik
|
#36 - Wysłana: 26 Gru 2011 12:20:19
Q__
U Lema było też plemię Wygontów, których dzieciarnia jeździła na meteorytach - tacy kosmiczni Cyganie, można rzec. Ech, daj mi Boże ćwierć tej wyobraźni, co miał Lem, na rok przed śmiercią...
|
ortkaj
Użytkownik
|
#37 - Wysłana: 26 Gru 2011 12:47:26 - Edytowany przez: ortkaj
Q__: ale przecież w "Misji na Marsa" tez się udało Pytanie, kto będzie Woodym Blakiem  ? On o ile pamiętam poszedł na dłuższą wycieczkę
|
Darnok
Użytkownik
|
#38 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:36:23
Dukat: FederacyjneMSZ pośpieszta się w takim razie. U mnie śnieg zszedł, to i bastion Darnoka zaraz padnie Jeszcze się trzyma ;] chociaż nie wiem, jak długo...
|
Q__
Moderator
|
#39 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:40:10
ortkajortkaj: Pytanie, kto będzie Woodym Blakiem Nie wyciągaj (krążącego na orbicie) trupa z szafy... 
|
ortkaj
Użytkownik
|
#40 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:48:34
Q__Q__: Nie wyciągaj (krążącego na orbicie) trupa z szafy... Można go potraktować jako symbol wielkiego kroku ludzkości w kosmos 
|
Q__
Moderator
|
#41 - Wysłana: 26 Gru 2011 13:50:12
ortkajJak to ma być symbol to można by ten krok uznać za... fiasko (że znów do Lema wrócim  ).
|
ortkaj
Użytkownik
|
#42 - Wysłana: 26 Gru 2011 14:04:22
Q__Uznajesz, że Woody się zahibernował ?  Niezły pomysł i dosyć tani..... 
|
Q__
Moderator
|
#43 - Wysłana: 26 Gru 2011 14:06:24
ortkajCasus Poole'a i Pirxo-Pavisa Tempego pozwala i na takie interpretacje, ale szło mi o to, że z trupa kiepski symbol marszu ku gwiazdom... 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#44 - Wysłana: 26 Gru 2011 17:56:13
Dukat
ja już prawie jestem na miejscu...
|
Q__
Moderator
|
#45 - Wysłana: 26 Gru 2011 18:14:44
FederacyjneMSZJednym słowem: dochodzę, dochodzę (pieszo)? 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#46 - Wysłana: 27 Gru 2011 11:23:52
Q__pójdę boso...a na poważnie nie wiem, dlaczego cytujesz tutaj fragment z przychodzącego SMSu:P i śniegu nie ma, nie zdążyłem 
|
Q__
Moderator
|
#47 - Wysłana: 27 Gru 2011 11:47:25
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: dlaczego cytujesz tutaj fragment z przychodzącego SMSu Dostajesz takie SMSy? WOW!
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#48 - Wysłana: 28 Gru 2011 12:47:52
Q__dźwięk przychodzącego SMSu 
|
Dukat
Użytkownik
|
#49 - Wysłana: 28 Gru 2011 13:07:39
Mój to tradycyjna maszyna robiąca "ping". By może czas to zmienić :D
|
Eviva
Użytkownik
|
#50 - Wysłana: 28 Gru 2011 17:53:35
Dukat FederacyjneMSZ
U mnie SMS sygnalizuje czołówka melodyczna z "Drużyny A".
A to znacie?
Mówi sekretarka do dyrektora: - Szefie, przyszedł do pana SMS.
Dyrektor na to: - To niech wejdzie, a pani poda dwie kawy.
|
Dukat
Użytkownik
|
#51 - Wysłana: 28 Gru 2011 17:56:30
znam w wersji dzwonka SMS: - Panie prezesie, esemes przyszedł! - Niech wejdzie!
|
Eviva
Użytkownik
|
#52 - Wysłana: 28 Gru 2011 19:47:25
Dukat
Nie wiem czy powinnam to tu pisać, ale stałam kiedyś w aptece, a u faceta, co stał za mną, zadzwonił telefończyk w te słowa: - Dasz se wacka obciąć?
Nie napiszę, ze mnie nie zatkało, bo zatkało.
|
Toudi
Użytkownik
|
#53 - Wysłana: 3 Sty 2012 23:08:17
Nie żebym się czepiał, ale tydzień minął a anarchia jak była tak jest. Domagam się normalizacji sytuacji. Nawet jeśli miałoby to wiązać się z legalizacją owej anarchii.
|
Eviva
Użytkownik
|
#54 - Wysłana: 4 Sty 2012 10:58:15
ToudiUważaj, żeby czasem Q_ od Ciebie nie zaczął tych porządków wprowadzać, bo tak zwykle bywa, że gdy ktoś żąda sprawiedliwości, to sam pada jej ofiarą 
|
Picard
Użytkownik
|
#55 - Wysłana: 4 Sty 2012 12:16:14
Tak dla porządku jestem przeciwny takim praktyką jak świąteczne amnestie 
|
Dukat
Użytkownik
|
#56 - Wysłana: 4 Sty 2012 12:34:30
Picard: Tak dla porządku jestem przeciwny takim praktyką jak świąteczne amnestie Tak, współczucie i przebaczenie sa obce Twojemu barbarzyńskiemu gatunkowi 
|
Toudi
Użytkownik
|
#57 - Wysłana: 4 Sty 2012 15:44:56
Eviva, jestem gotów ponieść wszelkie konsekwencje swojego wniosku. ;)
|
Picard
Użytkownik
|
#58 - Wysłana: 12 Sty 2012 23:35:32 - Edytowany przez: Picard
Dukat: Tak, współczucie i przebaczenie sa obce Twojemu barbarzyńskiemu gatunkowi Przede wszytskim obce jest mi robienie sobie za przeproszeniem z gęby trampka - zdarza mi się ale tylko wtedy gdy obiecuje coś napisać, a później nic z tego nie wychodzi.  Po co było przyznawać bana, po co było nad nim nawet głosować, skoro wiedziało się, że za chwilę - niczym miłościwy cezar - i tak uniesie się kciuk w górę w akcje ułaskawienia? I w ten sposób Q__ niestety sobie z nami pogrywa - z Tobą także, więc się zbytnio nie ciesz. 
|
Mav
Użytkownik
|
#59 - Wysłana: 13 Sty 2012 01:18:26
PicardPicard: Widzę w twoim poście czyste gołosłowie. Podaj konkretne przykłady na porozmawiamy http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=3318&page=3#msg241316
|
Q__
Moderator
|
#60 - Wysłana: 13 Sty 2012 04:59:52 - Edytowany przez: Q__
PicardPicard: Po co było przyznawać bana, po co było nad nim nawet głosować, skoro wiedziało się, że za chwilę - niczym miłościwy cezar - i tak uniesie się kciuk w górę w akcje ułaskawienia? Błędne założenie. Amnestia narodziła się nam spontanicznie jako efekt nocnych przemyśleń nad celowością moderacji na Forum: pojawiło się pytanie czy dyskusje "banologiczne" i rozważania kto kogo nie lubi - bo za co nie lubi zwykle ustalić się nawet nie daje - a więc różne formy rozprawy o forumowej metodzie, nie zdominowały Forum przeważając nad jego merytoryczną stroną właśnie jako efekt istnienia moderacji. Ustaleniu tego ma służyc m.in. ninejszy "amnestyjny eksperyment"*. Jak dotąd wyniki są niejednoznaczne. * Od razu wyjaśniam skąd m.in.: drugim celem eksperymentu jest skończenie z obyczajem iż najchętniej pod moderatorską spódnicę chowali się forumowi rozrabiacy (w tym Ty) usiłujący rękami moderatorów załatwiać porachunki z adwersarzami toczonych flame'ów (ulubiona metoda: nawkurzać ludzi, a gdy im nerwy puszczają wołać o bany dla nich) oraz z zapędami mającymi prowadzić do przekształcenia Phoenixa w elitarny klub, z którego łatwo wylecieć pod pretekstem obciachowości... (gdyby znów tym zapędom ulec, bylbyś - ze swoją abramsofobią - jednym z pierwszych do odstrzału). Jednym słowem celowe postawienie P.T. Forumowiczów - ludzi, w większości wypadków, dorosłych - w sytuacji radźta se sami. Tym niemniej gratuluję, stworzyłeś całkiem udaną urban legend. Nawet pasuje mi do nicka  .
|