| Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#1 - Wysłana: 24 Gru 2011 01:41:48 - Edytowany przez: Q__
Forumowy Ludu (Niekoniecznie) Roboczy Miast i Wsi!
Niniejszym podjęliśmy z Panem Naszym Kai'em I Najłaskawszym decyzyę o ogłoszeniu Wielgiej Amnestyi Światecznej i experimentum pod nazwą Tydzień Bez Moderacji.
Wiadomym wszystkim się czyni, iż zatwardziali forumowi kryminaliści:
7z9 Dukat FederacyjneMSZ
Na wolność przed terminem wypuszczeni zostają, by dalej hasać na swobodzie. Takoż simulakrum zdalnie sterowane zwane
mozg_kl2
zostaje na forum wypuszczone k'woli dostarcznia uciechy tym, którzy znajdują uciechę w dyskusyach płonnych z takowymi bytami.
Ponadto - do czego dostosować się z musu mają wszelcy pozostali Moderatorzy (na tenczas do rangi Userów zwykłych zdegradowani, banmaszyny bowiem do serwisu, gwoli dokonania przeglądu niezbędnego, oddano) - znosi się na okres tygodnia moderacyą wszelką, iżby Forumowicze nabyli doświadczenia w rozmawianiu ze sobą (iako i uczeniu się, że nie z każdym zaraz we flame'y płomieniste wdawać się trzeba, przemilczeć lepiej czasem) bez czuwającej, by się w ferworze dyskusji nikt nie poobijał, niańki.
Któren zaś chciałby forum nasze terenem czynić dalszych podjazdowych wojen, a koteryjnej polityki, niech wie, że na śmiech wydrwinny sam się z dobrowoli podaje.
Ukaz dan 24.12.2011 A.D.
ps. Pan Nasz w łaskawości swojej życzenia świąteczno-noworoczne Wszem składa, do czego piszący te słowa przyłącza się ze szczerego - kamiennego - serca
|
Seybr
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 24 Gru 2011 08:10:46
Q__: Tydzień Bez Moderacji. Czyli z mojej karczmie muszę zatrudnić jakiegoś oseska, by pilnował porządku. Władza pewnie idu na urlop. Q__: Na wolność przed terminem wypuszczeni zostają, by dalej hasać na swobodzie. Takoż simulakrum zdalnie sterowane zwane Niech żyje socjalizm, koniec z wyzyskiwanymi chłopami, praca w PGR opłaca. Lud też przekazuje wesołych świąt. A teraz pozwolicie że udam się do obory ze swoim parobkiem i pokaże jemu co ma robić.
|
Eviva
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 24 Gru 2011 08:43:45 - Edytowany przez: Eviva
Seybr: A teraz pozwolicie że udam się do obory ze swoim parobkiem i pokaże jemu co ma robić. Byle nie za dosłownie  Ze swej strony uważam, że to piękny gest i w ramach docenienia łaskawości Pana Naszego Kaia i jego wiernego zausznika Q_ powinniśmy wszyscy przynajmniej na ten tydzień przykrócić działalność rozrywkowo-wszeteczną. Byłby to z naszej strony gest wdzięczny a świątobliwy. Y niechay zapanuie nam amicycya powszechna a kwietliwość iasna. Aaaameeen!
|
Dukat
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 24 Gru 2011 09:24:44
Korzystając z chwilowej przerwy w odbywaniu kar pragnę wszystkim istotom ludzkim oraz pozostałym, złożyć najszczersze i najserdeczniejsze życzenia zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!
|
krzychu
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 24 Gru 2011 09:26:10
Q__: Forumowy Ludu (Niekoniecznie) Roboczy Miast i Wsi! Seybr: Niech żyje socjalizm, koniec z wyzyskiwanymi chłopami, praca w PGR opłaca. http://www.youtube.com/watch?v=mBw7sXsWFTU
|
Eviva
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 24 Gru 2011 10:10:41
krzychu
Może tak chociaż w tym temacie obejdzie się bez polityki. Mamy jej dość na co dzień.
|
krzychu
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 24 Gru 2011 10:15:02
to byl taki filozoficzny zart ktory mial czegos nauczyc
|
Seybr
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 24 Gru 2011 11:04:20
krzychu: to byl taki filozoficzny zart ktory mial czegos nauczyc Czego miał nauczyć, popsułeś całą zabawę. Filozofia Kaczyńskiego nie jest mi po drodze. Kochani to nie temat na politykę i offtopa ok. Mówimy o amnestii oraz pozytywnych tematach, zaraz zasiadamy do wigilii.
|
Eviva
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 24 Gru 2011 11:55:35
|
Elaan
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 24 Gru 2011 12:22:35 - Edytowany przez: Elaan
To ja też coś wklejam i do owych śpiewanych życzeń swoje z serca szczerego dołączam. http://www.youtube.com/watch?v=DMOgNxLpJGY
|
Kor
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 24 Gru 2011 14:16:06
|
Q__
Moderator
|
#12 - Wysłana: 25 Gru 2011 05:46:20 - Edytowany przez: Q__
Swoją drogą nie boję o poziom merytoryczny Forum (a tak tym tygodniu mogę je - po staremu - pisać z dużej  , gdy pojawiają się na nim tacy Dyskutanci jak: KorQueerbotKowal155ToudiParadoksPokloki taki MG jak JurgenNie boję się o przyjazną atmosferę, gdy towarzyszą mi moi wierni pretorianie  : BahirSeybrDarnokOraz piękne Damy  : IDICElaankannai - zmieniająca strony Mocy częściej niż sam Quinlan Vos  - EvivaNie boję się o różnorodność, gdy widzę tylu Was jeszcze godnych wymienienia (w tym i tych, którzy mnie nie lubią i nie szanują  ). Nie boję o zachowanie tradycji, gdy pojawiają się - choćby od okazji do okazji - waterhouse, Pah Wraith i Delta (nawet, gdy ten trzeci wpadł tu powiedzieć parę gorzkich słów). Jeszcze raz: Wesołych Świąt!
|
Seybr
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 25 Gru 2011 08:14:18
Q__: Jeszcze raz: Wesołych Świąt! Wesołych akurat, zero śniegu, pada deszcz nie czuje tych świąt. W tamtym roku jakoś czułe magie. Jak dziecko rozpakowywało prezenty byłem szczęśliwy. W tym roku czegoś mi brakowało. Oj Q__ zaraz pojawią się ładne posty ;].
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 25 Gru 2011 09:17:29 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
A teraz przyznać się bez bicia , kto ukradł śnieg? (jest amnestia, więc nikogo nie powieszą etc). Ja rozumiem, że idziemy z duchem czasów, i święta nie mogą by już "białe". A na marginesie Wesołych i co najważniejsze zdrowych Świąt Towarzysze i Towarzyszki Ludu forumowego.
Dlatego wramach zadośćuczynienia swoim poprzednim grzeszkom, poprosiłem Andorian o dostawę śniegu w trybie natychmiastowym.
|
Eviva
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 25 Gru 2011 09:40:57
FederacyjneMSZNie wiem, jak u Ciebie, ale w Warszawie Andorianie nawalili w parafię 
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 25 Gru 2011 09:46:23
Niestety, wywiad Floty doniósł, kto jest winny całemu zamieszaniu zwanym "SnowGAte". Ferenghi sabotują naszą pogodę, oraz napadają na konwoje Andoriańskie.
|
Seybr
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 25 Gru 2011 10:18:24
FederacyjneMSZ: Ja rozumiem, że idziemy z duchem czasów, i święta nie mogą by już "białe Jakie mają być czarne, to też podchodzi pod rasizm. w afryce nie sobie będą nawet i różowe. W naszym kraju decyduje większość, co jak co ale białe muszą być bo to tradycja. Tolerancja mus być ale bez przesady. Jak Ahmed nie uznaje takich świtą to jego problem, niech mnie nie uszczęśliwia na siłę swoim piachem. Eviva: Nie wiem, jak u Ciebie, ale w Warszawie Andorianie nawalili w parafię Działami 40 procentowymi czy jakimiś pikolunkami, które sporo dają huku a nic nie robią ? FederacyjneMSZ: Ferenghi sabotują naszą pogodę, oraz napadają na konwoje Andoriańskie. Oj coś złe masz informacje, z tego co wiem to ferengi odpoczywają. Tyle roboty przed świętami było. Choć może pewna grupa się wyłamała. Chcecie mieś śnieg, to dawajcie dolaru ;].
|
kanna
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 25 Gru 2011 10:31:14
Śnieg po Świętach będzie, co by pracującemu ludowi miast, wsi i osad powrotów poświątecznych na stanowiska zaspami nie blokować.
|
Eviva
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 25 Gru 2011 10:38:18 - Edytowany przez: Eviva
Seybr: Działami 40 procentowymi czy jakimiś pikolunkami, które sporo dają huku a nic nie robią ? Folklor warszawski przed i - powojenny, z okolic Woli: nawalić w parafię - zawieść, stchórzyć  FederacyjneMSZ: Ferenghi sabotują naszą pogodę, oraz napadają na konwoje Andoriańskie. No proszę, jacy oni operatywni. Ciekawe, po ile u nich kilo śniegu wychodzi? kanna: Śnieg po Świętach będzie, co by pracującemu ludowi miast, wsi i osad powrotów poświątecznych na stanowiska zaspami nie blokować. Przecie dopiero wtedy zablokuje na dobre!
|
Dukat
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 25 Gru 2011 11:03:22
Hehe, a u mnie śnieg jest! Jeszcze odrobinka została, ale faktycznie widziałem w waszych stronach, ze t żałośnie wygląda bez śniegu jak deszcz leje do tego ;]
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 25 Gru 2011 12:45:39 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Seybr, ja też podzielam w pełni Twoje stanowisko...ale cóż jak widać czasy i tradycje się zmieniają ;( Dukatwidać ostatni bastion jeszcze się trzyma. Trzymaj się chłopie. Seybr: Chcecie mieś śnieg, to dawajcie dolaru ;]. no to pogadam z Moimi. Będą tajne pertraktacje. Dolary się znajdzie, a jak nie to dodrukuje.FED się zgodzi 
|
ortkaj
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 25 Gru 2011 13:01:53 - Edytowany przez: ortkaj
Zagadka świąteczna a propos części tytułu topicu "....inksze dziwy' . Jakiego określenia można użyć na małe dziwy?  Pozdrowienia na amnestionowanych, amnezjonowanych oraz wszystkich. 
|
Dukat
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 25 Gru 2011 13:07:03
FederacyjneMSZ: widać ostatni bastion jeszcze się trzyma. Trzymaj się chłopie Ostatni bastion jest dalej na południe. Sytuacja jest jednak bardzo zła, wyciągi narciarskie pozamykane 
|
Seybr
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 25 Gru 2011 13:43:16
FederacyjneMSZ: Seybr, ja też podzielam w pełni Twoje stanowisko...ale cóż jak widać czasy i tradycje się zmieniają ;( Wiesz nawet kolęd ludzie nie śpiewają, choć wczoraj wieczorem słyszałem przez ścianę ;]. DukatU mnie pada ale deszcz. DukatJesteś terenów górzystych ? Moje doliny to tylko woda i woda a jezior co prawda brak. Jak człowiek za dziecka chciał pojeździć na sankach to kierował się do lasu. Lodowiec wyrobił fajne doliny ale jazda po między drzewami czasem była ekstremalna. Cud że każdy żyje, żeby nasi rodzice wiedzieli co my robiliśmy. Każdy by miał szlaban, ale dzisiejsze dzieci przesiadują przy kompie niż na wiejskim stoku ;]. Mój kolega z familią wybrał się nad morze. Mi by się nie chciało jechać w ten deszcz. Jak był by mrozik i śnieg to było by fajnie, bo i widoki piękne.
|
Darnok
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 25 Gru 2011 14:01:09
Dukat: Hehe, a u mnie śnieg jest! U mnie zaspy
|
Dukat
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 25 Gru 2011 14:12:10
Seybr, u mnie nie pada. Śnieg padał ostatnio chyba ze 3 dni temu. Resztki jeszcze leżą, ale dziś mamy już 3 stopnie na plusie. Jak jeszcze spadnie deszcz to nic nie zostanie. Seybr: Cud że każdy żyje, żeby nasi rodzice wiedzieli co my robiliśmy. Hehe, jakbym słyszał wujaszka wczoraj  Rodzice nigdy wszystkiego nie wiedzą, a jak dojdzie do wypadku to ich jeszcze alkomatem zbadają... Darnok to Ty z ostatniego bastionu  ?
|
Darnok
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 25 Gru 2011 14:17:51
Dukat: Darnok to Ty z ostatniego bastionu ? No wyciągi mam, granicę ze Słowacją obok, to chyba tak ;)
|
Q__
Moderator
|
#28 - Wysłana: 25 Gru 2011 15:17:59
Nieno, najmilejsi, ja rozumie (cytując klasyka  ), że luz tera, a swoboda, ale nie róbta czata z temata  .
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 25 Gru 2011 17:30:18 - Edytowany przez: FederacyjneMSZ
Seybrbo święta straciły już dawno swój charakter. Kiedyś było mniej, ale za to więcej ludzkiej życzliwości i więzi Darnokpoddaj koordynaty, wbijamy  Szykujcie się silny wiatr na noc. W Norwegii PAtryk szaleje Gullfax Platform (10 m, Norwegia) 156 km/godz Foula (13 m, Wlk. Brytania) 156 km/godz w Szkocji średni wiatr 130 km/h
|
Eviva
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 25 Gru 2011 18:03:29 - Edytowany przez: Eviva
FederacyjneMSZ: bo święta straciły już dawno swój charakter. Kiedyś było mniej, ale za to więcej ludzkiej życzliwości i więzi Jak powiadają starozakonni, lepsze trochę jarzyn z miłością, niż tłusty wół z nienawiścią. Teraz trwa wyścig szczurów i święta raczej przypominają ludziom to, co się im nie udało, niż to, co w ich życiu jest dobre i piękne. Ba! Tego drugiego nawet często nie szukają, wolą wywlekać na światło dzienne dawne żale i pretensje, a życzenia "Wesołych świąt, wszystkiego najlepszego" często uzupełniają w myślach krótką frazą "Bodajś zdechł". Przykre. PS: Dzięki za dokładną prognozę wiatrową 
|