USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Prośby do Kai'a
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  10  11  12  13  14  »» 
Autor Wiadomość
Kai
Admin
#61 - Wysłana: 23 Lut 2006 21:04:01 - Edytowany przez: Admin
Kai a wyobrazasz sobie zostawienie tego samopas tak jak jest? Jestem pewien, ze sam bedac adminem doskonale wiesz, ze takie cos by nie przeszlo na zadnym (innym?) forum, o ktore ktos dba!

No właśnie wcale tego nie wiem Posprzątałem trochę ten wątek wywalając kilka wulgarnych postów i banując kilka IP'ków Ale zamykać dyskusji, choćby bardzo głupiej, na razie nie będę, bo to forum ma być wolne i otwarte.
Anonim
Anonimowy
#62 - Wysłana: 23 Lut 2006 23:38:49
To jestem w stanie jeszcze zrozumiec - to bardzo szczytny cel, chociaz obawiam sie, ze nie raz juz okazywal sie utopijny . Kto wie jednak, to forum jest insze (na szczescie w pozytywnym sensie) niz zdecydowana wiekszosc mi znajomych, wiec moze sie uda...

Sprzatanie w tego typu watkach to doskonalz przyklad roboty dla moderatora. Przeciez masz z tym forum i z ta cala strona, Kai, na pewno inne rzeczy do roboty niz sciganie bandy glupich dzieciakow i sprzatanie po nich. Co tu powiedziec - to brudna robota, ale niekoniecznie niewdzieczna: chocby tutaj widac ile osob by dziekowalo za posprzatanie tego balaganu.

Sam watek o ogame to oczywiscie nic zlego. Jestem pewien, ze gdyby dyskusja byla tam prowadzona przez zwyklych bywalcow tego forum, lub przynajmniej w miare normalnych ludzi, wygladaloby to zupelnie inaczej. Ot, zwykla rozmowa o sojuszach, strategiach etc. Byloby ciekawie i kulturalnie, na pewno zajrzalbym tam od czasu do czasu patrzec, co tez chlopaki wymyslili, choc mnie by to nie dotyczylo, bo nie mam na ogame czasu.

Jesli chcesz zeby to forum bylo "wolne i otwarte" i dlatego nie zamierzasz kasowac calych topikow - coz moge powiedziec, you're the boss. Wiecej - zycze ci tylko (i nam wszystkim) zeby to sie udalo . Jednak sam widzisz, ze nie sposob przewidziec zachowania "obcych" ludzi w internecie. Poki co nie jest przeciez zle - wszystko jest w miare pod kontrola. Oby tylko udalo sie taki stan utrzymac bez szkody dla innych (prawdziwych ogame'owcow w szczegolnosci; choc po tym wszystkim zaczynam sie zastanawiac jak wyglada obraz przecietnego ogame'owca ).

Nie wiem czy kiedys o tym wspominalem, ale trudnie sie (w szczegolnosci: trudnilem) czyms zwanym competitive gaming, czyli "profesjonalnym" graniem w gry komputerowe (pisze w cudzyslowiu, bo w naszym kraju na razie nie da sie na tym zbyt duzo zarobic). Stad wchodze czesto na rozne serwisy i fora gamingowe. Na kazdej powaznej takiej stronie (inaczej: na kazdej, na ktora wchodze) topiki o cheatowaniu sa natychmiast zamykane (czasem ktos sie z niedoszlych cheaterow zdazy jeszcze ponabijac), a cheaterzy banowani. Osoby dopuszczajace sie oszustwa w oficjalnych meczach sa praktycznie publicznie linczowane na forach - liczba komentarzy czesto siega w takich przypadkach trzech setek. Jesli ktos zostanie zlapany na cheaterstwie na oficjalnych turniejach, czesto delikwent razem z jego komputerem sa doslownie wyrzucani za drzwi (kraza po necie takie filmiki). Jakkolwiek brutalne by to sie nie wydawalo, wg mnie jest sluszne - wszyscy wiedza, co za to grozi (z drugiej strony w przypadku niemal nieswiadomych nubow konczy sie na banie, nie ma 300 komentarzy bo nikogo to nie obchodzi). Niektorzy poswiecaja naprawde duzo czasu w to, by stac sie dobrym w jakas grze. Niektorzy i po 8h dziennie przed jakimis turniejami. Zdarzaja sie dyskusje na temat czitowania jako takiego i sposobem walki z nim (zaznaczam, ze nie jest to zjawisko czeste - w grze, w ktora ja gram trafia sie MAX 1 taki delikwent na cala lige). Niektorzy nawet dopatrywali sie jakichs konsekwencji w kwestii prawnej, gdyz wiele czitow wiaze sie z modyfikowaniem kodu gry (paserstwo), nie wspominajac juz o oszukiwaniu na oficjalnych zawodach. Nie wiem jak to sie ma do grania w ogame, gdzie sporo osob zdaje sie miec takie podejscie... nie obchodzi mnie to zbytnio. Chcialem tylko powiedziec, ze samo to jest IMO powodem do wziecia danego topika na celownik (o wulgaryzmach, znieslawieniach i podszywaniu sie pod kogos nie wspominajac ).

/Sh1eldeR
Kai
Admin
#63 - Wysłana: 24 Lut 2006 00:19:01
Sprzatanie w tego typu watkach to doskonalz przyklad roboty dla moderatora.

That's the plan
Pah Wraith
Użytkownik
#64 - Wysłana: 24 Lut 2006 08:31:24
Ale zamykać dyskusji, choćby bardzo głupiej, na razie nie będę, bo to forum ma być wolne i otwarte.

Kai, z całym szacunkiem - tam nie ma żadnej dyskusji. Głupiej, mądrej - obojętnie. Topic jest jaki jest i będzie gorszy, bo wystarczy "zagooglać" w poszukiwaniu hasła ogame i wyskakuje właśnie nasze forum. Temat jest do zamknięcia, bo nikt przez ostatnie kilkadziesiąt postów nie rozmawiał poważnie. Co więcej, dochodzi tam do podszywania się pod innych użytkowników, co jest jednoznacznym łamaniem netykiety, czy po prostu dobrych obyczajów. Howgh.
cezary
Użytkownik
#65 - Wysłana: 24 Lut 2006 14:22:48
Na kazdej powaznej takiej stronie topiki o cheatowaniu sa natychmiast zamykane (czasem ktos sie z niedoszlych cheaterow zdazy jeszcze ponabijac), a cheaterzy banowani.

Na zasadzie bron sluzy do zabijania ludzi, wiec zabronmy ludziom uzywac broni? W moim mniemaniu to nie bron, lecz czlowiek strzela. Przez cala swoja 4-letnia kariere Counter-strike'a uzylem czitow tylko raz (z ciekawosci) - i to na specjalnie zalozonym serwerze u znajomego.
Naprawde nie ciagnelo mnie oszukiwanie w CSa, tak samo jak nie ciagnie mnie np. oszukiwanie innych ludzi w rzeczywistowsci (co nie znaczy ze nigdy nie klamie, no jestem niestety tylko czlowiekiem).

Czitowania przez zwyklych graczy raczej nigdy nie uda sie wyeliminowac, natomiast zlapanie na oficjalnym turnieju powinno, imho, byc pretekstem do procesu sadowego - jesli regulamin mowi wyraznie o zakazie czitowania, wowczas powinno sie to traktowac na rowni z dopingiem w sporcie.

A temat ogame powinien zostac zamkniety za niski poziom i przeklenstwa - wolnosc wolnoscia, ale nie pozwalajmy na samowolke i anarchie.
Havoc
Użytkownik
#66 - Wysłana: 24 Lut 2006 15:24:51
A temat ogame powinien zostac zamkniety za niski poziom i przeklenstwa - wolnosc wolnoscia, ale nie pozwalajmy na samowolke i anarchie.

Popieram! Ja osobiście gdy wchodzę na forum Phoenixa czytam wszystkie nowe wypowiedzi, nieważne w jakim temacie.
Od tygodnia może dwóch, omijam już Ogame. Nie ma tam żadnych wartościowych informacji. Same wyzwiska i prośby o bugi. Żałosne!

Kai skończ TO jak najszybciej.
waterhouse
Moderator
#67 - Wysłana: 24 Lut 2006 15:51:10 - Edytowany przez: waterhouse
Niestety wątek o ogame stał się - poprzez długotrwałe tolerowanie próśb o kody - miejscem bardzo nieprzyjemnym. Należy go zamknąć, i stworzyć nowy temat do normalnej rozmowy o tej grze. W obecnym jest to niemożliwe.

Wolność słowa też ma swoje granice.
WarLock II
Użytkownik
#68 - Wysłana: 24 Lut 2006 16:23:11
Wolność słowa też ma swoje granice.

Zgadzam się z tym zdaniem w 100%, tym bardziej, że zamykając "Ogame" nie ograniczymy wolności słowa, lecz... Rozprzestrzenianie się głupoty i chamstwa w czystej postaci. Oczywiście, tak jak proponuje Waterhouse, można by założyć nowy watek odnoście Ogame dając możliwość wypowiedzi osobą zainteresowanym tą grą, z tym, że nowy watek byłby lepiej "porządkowany". Oczywiście decyzja należy do ciebie Kai, ale skądinąd wydaje mi się to dobrą propozycją.
Wookie
Użytkownik
#69 - Wysłana: 24 Lut 2006 18:48:21
Nowy watek to dobry pomysl: chyba jest tu kilka forumowiczow ktorzy graja w Ogame i chcialo by na ten temat podyskutowac ale t takich warunkach jak to jest obecnie sie nie da. Co do nowego watku to ale proponuje uzyc jakiego kryptonimu bo inaczej przedszkole przeniesie sie na nowy topic
Jo_anka
Użytkownik
#70 - Wysłana: 25 Maj 2006 18:08:23
Kai,
Na stronie: www.startrek.pl, w dziale: Program TV: Stacje polskie, nie ma informacji o rozpoczynajacej sie, od soboty, emisji trzeciego sezonu Enterprse na AXN.

Odcinek Xindi bedzie nadany o 20.10 - 27.05.2006 i powtorzony 28.05.2006 o 00.35 i 13.25.
Bimberv_17
Użytkownik
#71 - Wysłana: 25 Maj 2006 21:04:25
Taaaaa, ale znam ten odcinek na pamięć, nie będę ogładać.
Inuki
Użytkownik
#72 - Wysłana: 4 Cze 2006 17:15:18 - Edytowany przez: Inuki
Uprzejmie zwracam się do Kai'a o stworzenie na stronie USS Phoenix petycji do wytwórni Paramount z prośbą o wydanie w Polsce seriali "Star Trek" na płytach DVD. Chciałbym, żeby w tej petycji można było napisać swoje imię, nazwisko, adres zamieszkania, email. Z góry dziękuję
cezary
Użytkownik
#73 - Wysłana: 5 Cze 2006 16:56:35
to moze zrob petycje i podrzuc linkiem, a Kai doda adres na stronie, hmm?
Q__
Moderator
#74 - Wysłana: 12 Cze 2006 12:23:33
Mam dwie prośby (z których pierwsza ponoć jest niewykonalna - pytałem moderatorów, więc powtórzę ją tu bez wielkich nadziei, druga zaś kontrowersyjna)

1. proszę o to by (o ile to wykonalne) posty które pisałem jeszcze jako Q i topiki, które pod tymże pseudo utworzyłem zostały wyposażone w mój aktualny nick "Q__" i podłączone do moich statystyk użytkownika

2. proszę o zamieszczenie streszczenia seriaku "Andromeda" wraz ze streszczeniami poszczególnych serii ST (powiedzmy sobie traktując tę nieszczęsną "Andzię" jak półkanon na kształt TAS czy ENT). Motywuję to tym, że Roddenberry planował to co znamy jako "Andromeda" jako przyszłościową formę "ST" (lubił takie skoki TOE i TNG też dzieli spory odstęp), nie stało się tak tylko z powdu sporów jego spadkobierców z Paramountem, i stąd mój apel, choć prywatnie z tym serialem nie przepadam. Po prostu dlatego, że Gene R. sam chciał by było to Trekiem, właśnie przez wzgląd na wolę Roddnenberry'ego, a nie osobistą sympatię...
Na wszelki wypadek podaję link do oficjalnej strony:
http://www.andromedatv.com/

Argumentację za (i przeciw) w sprawie drugiej z moich próśb znaleźć można na topicu 'Czy "Andromedę" powinno się omawiać na tej stronie?', który pozwoliłem sobie utworzyć...

Po namyśle dodam też 3. prośbę Domko żartobliwie napisał: A ja optuję, aby Kai zamieścił opis fanserialu Horizon jako 6-tego serialu, bo też jest Star Trekiem. Wydaje mi się, że istotnie opis najbardziej znanych fanseriali (tekże ST Horizon gdy powstanie) oraz streszczenie książek (wiem, niekanonicznych), ze świata ST typu serii "U.S.S. Titan", "ST New Frontieer", "S.C.E.", "I.K.S. Gorkon", czy słynnej "Spock must die!" - pierwszej powieści ze świata ST byłoby także świetnym pomysłem...
(Podaję indeks książek:
http://www.well.com/~sjroby/lcars/newindex.html )
Pah Wraith
Użytkownik
#75 - Wysłana: 12 Cze 2006 12:54:08
Ad. 1) na co Ci to, tak z ciekawości?
Ad. 3) zapewne jak napiszesz takowe, Kai nie będzie miał nic przeciwko, by je umiescić więc... wszystko w Twoich rękach
Picard
Użytkownik
#76 - Wysłana: 12 Cze 2006 13:22:02
Pah Wraith

A ja jestem przeciwko umieszczaniu tu Andromedy! Bo czemu miała by tu sieznaleźć ona a nie na przykład ,,Ziemia ostatnie starcie"? Jeśli zaś chodzi o to co niegdyś być moze o niej pisałem; nie mam żadnych dowodów, że wszechświat Andromedy jest w jakikolwiek sposób spleciony z kosmosem Treka. To były tylko moje domniemania, nie poparte żadnymi dowodami- z woli twórcy czy też nie Andromeda ostatecznie ma bardzo mało wspólnego z Trekiem.
Q__
Moderator
#77 - Wysłana: 12 Cze 2006 13:35:38 - Edytowany przez: Q__
Pah Wraith

Ad.1. aby móc usunąć literówki w swoich dawnych postach
Ad.2. i 3. strony ze streszczeniami mam (podałem linki), niestety nie znam angielskiego aż tak dobrze, by przetłumaczyć opisy (choć znam na tyle dobrze by przeczytać je ze zrozumieniem)... Tu potrzebny jest ktoś dobrze znający angielski. Ja zrobiłem co mogłem.

Picard

"Ziemia - ostatnie starcie" to dobry serial, zgoda, ale on z woli twórcy niegdy nie miał być Trekiem. Zresztą może, jak dla mnie też być omówiony jako nie-Trekowa twórczość Roddenbery'ego. (Na jakiejś skromnej podstronce...)

And one more thing Napisałeś, że "Andromeda" ma bardzo mało wspólnego z Trekiem, ale przyznałeś tym, że pewne cechy wspólne są .
Picard
Użytkownik
#78 - Wysłana: 12 Cze 2006 15:07:05
Q__

Pewne cech wspólne owszem istnieją: statek kosmiczny, załoga... Ale podobnymi cechami poszczycić się może każdy serial SF, którego akcja dzieje się w przestrzeni kosmicznej. A osoba twórcy nie sprawia jeszcze, że wszystkie jego dzieła są ze sobą tożsame- nie jest to portal poświęcony twórczości G.R. Ale decyzja należy do Kai'a. Może należało zrobić by ankiete w tej sprawie?
Pah Wraith
Użytkownik
#79 - Wysłana: 12 Cze 2006 15:33:46
Picard

Hmmm, o ile sobie dobrze przypominam, nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem wprowadzenia tu Andromedy, więc czumuż to nagle do mnie argumentujesz przeciwko temu pomysłowi?
Anyway, ta strona ma adres startrek.pl, a to o czymś świadczy...

Q__
co do tłumaczeń, to obawiam się, że to bardzo dużo roboty, ponieważ książek (nawet tych najlepszych) jest sporo...

A co do stronki - zrób sam
Picard
Użytkownik
#80 - Wysłana: 12 Cze 2006 15:41:46
Pah Wraith

Ja argumentuje do Q, nie do Ciebie!
Q__
Moderator
#81 - Wysłana: 12 Cze 2006 15:49:48
Picard

Swoje argumenty przedstawiłem, ciągnąć dyskusji nie zamierzam, bo każdy pozostanie przy swoim zdaniu.

Niech Kai decyduje (ankieta może być)...
The_D
Użytkownik
#82 - Wysłana: 12 Cze 2006 23:40:55
Ad. 1 - Podpięcie starych postów
Jest to jaknajbardziej możliwe, ale trzebaby to zrobić ręcznie z poziomu bazy danych. Dosyć to kłopotliwe, poza tym Q to raczej popularny w trekowym światu nick - nie wiadomo, czy wszystkie posty napisane pod nim są Twoje.

Ad 2. - Andromeda
Jak już napisałem we właściwym temacie nie widzę żadnych ideologicznych przeszkód przed umieszczeniem tu Andromedy, nie widzę jednak także żadnych ideologicznych podstaw żeby ją to wsadzać. Możemy też złożyć wniosek o umieszczenie scenariusza Nagiego Instynktu, bo muzyję do niego napisał Goldsmith.
Pah Wraith
Użytkownik
#83 - Wysłana: 13 Cze 2006 02:10:53
Anonim
Anonimowy
#84 - Wysłana: 27 Cze 2006 14:52:35
Przypominam, że zadaniem moderatora będzie _tylko_usuwanie spamu, zdublowanych postów i przenoszenie topików "handlowych" do działu Ferengi.

Czy Moderatorzy mają prawo (dość ostro) upominać użytkowników i wdawać się z nimi w polemiki? (Nie mówię tu o dyskusjach, bo moderator też człowiek i często coś ciekawego do powiedzenia ma.) Trochę mi głupio gdy mnie ktoś publicznie opieprza (i to ktoś młodszy).

Zresztą po zastosowaniu się do upomnienia, czy nie powynno być ono... wymoderowane?
waterhouse
Moderator
#85 - Wysłana: 27 Cze 2006 15:33:01 - Edytowany przez: waterhouse
Nie mówię tu o dyskusjach, bo moderator też człowiek i często coś ciekawego do powiedzenia ma.

Dziękuję.

Czy Moderatorzy mają prawo (dość ostro) upominać użytkowników i wdawać się z nimi w polemiki?

Dlaczego nie? O co Ci chodzi? Dlaczego odmawiasz moderatorom praw innych użytkowników.

I dlaczego Anonim?

(i to ktoś młodszy).

To jakiś absurd. Co wiek ma do rzeczy? I skąd znasz mój?
Pah Wraith
Użytkownik
#86 - Wysłana: 27 Cze 2006 15:45:32
gdy mnie ktoś publicznie opieprza (i to ktoś młodszy)

I ma rację! Nie dość że trollujesz, to traktujesz to forum jak swoją własność (co jest śmieszne) a na dodatek floodujesz wrzucając te obrazki (czy ktoś wątpi, że to Q__ ?).
Człowieku, opamiętaj się...

PS Uprzedzę Twoje pytanie: tak, jako użytkownik Forum mam prawo Cię "opieprzyć".
Anonim
Anonimowy
#87 - Wysłana: 27 Cze 2006 15:46:59
Czy Moderatorzy mają prawo (dość ostro) upominać użytkowników

Chodzi mi o to czy Moderatorzy wypowiadając swoje zdania są w tym wypadku "władzą" której polecenia należy wykonywać, czy też mają wyłącznie prawo do wypowiadania SUGESTII, które ew. można olać. Bo to istotna różnica...

dlaczego Anonim?

Dlaczego nie
Picard
Użytkownik
#88 - Wysłana: 28 Cze 2006 12:45:40
Moze warto bylo by na tym serwisie umiescic informacje dotyczace trekowych gier? Funkcjonuje juz taki serwis poswiecony multimedia z wszechswiata ,,Star Wars" wiec my nie mozemy byc gorsi! Zapewne nie jeden urzytkownik startrek.pl napisal by cos ciekawego o wzmiankowanych grach i zamiescil pare pomocnych linkow.
Pah Wraith
Użytkownik
#89 - Wysłana: 28 Cze 2006 13:03:35 - Edytowany przez: Pah Wraith
Zaczynaj. Przecież wiesz, jak wyglądała zawsze praca nad tym serwisem
Picard
Użytkownik
#90 - Wysłana: 28 Cze 2006 13:05:52
Pah Wraith

Czyli jak owa praca wyglada? Zreszta wiesz jakie mam problemy z dotrzymywaniem obietnic?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  10  11  12  13  14  »» 
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Prośby do Kai'a

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!