USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / USS Phoenix / Troche historii startrek.pl

Autor Wiadomość
mikus1978
Użytkownik
#1 - Wysłana: 8 Lip 2007 23:11:48
Zapraszam, szkoda tylko że niektóre pola się nie wyświetlają

http://web.archive.org/web/*/http://www.startrek.p l
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 15 Lip 2007 16:00:11
mikus1978

Bardzo fajne znalezisko.
Domko
Użytkownik
#3 - Wysłana: 15 Lip 2007 16:38:57
Szkoda, że wszystkiego tam nie ma. Był tam wtedy rewelacyjny dział z wycinkami z gazet, w których opisywali Star Treka. Oczywiście, zupełnie bez sensu. Można było śmiać się z tego godzinami.

Dla przykładu: to tam był wspaniały tekst o Star Trek 3, gdzie pisało, iż Saavik to ojciec Spocka, Kruge chce posiąść urządzenie Genesis, bo chce się przemienić, a baza na orbicie Ziemi jest ściśle tajna.
Q__
Moderator
#4 - Wysłana: 15 Lip 2007 17:21:54
Domko

baza na orbicie Ziemi jest ściśle tajna.

Ten cytat znam i nieodmiennie mnie śmieszy od lat... Zastanawiam się też jak tę bazę maskowali...
Domko
Użytkownik
#5 - Wysłana: 16 Lip 2007 10:59:23
Ja też się zastanawiam.

Choć bardziej mnie zastanawia w jaki sposób Saavik została ojcem Spocka.
Q__
Moderator
#6 - Wysłana: 16 Lip 2007 12:45:38 - Edytowany przez: Q__
Domko

Choć bardziej mnie zastanawia w jaki sposób Saavik została ojcem Spocka.

Przy możliwościach XXIII-wiecznej biotchnologii to proste - pewnie umieścili materiał genetyczny jednej z jej komórek jajowych w plemniku i zapłodnili nim komórkę jajową matki Spocka... (Oczywiście, wcześniej musieli ją przenieść w czasie w przeszłość, ale to - jak wiemy - w swiecie ST jest możliwe...)
Domko
Użytkownik
#7 - Wysłana: 16 Lip 2007 12:51:26
Biedy Sarek - nigdy się nie dowiedział, że Spock to nie jego syn.
Q__
Moderator
#8 - Wysłana: 16 Lip 2007 13:06:53
Domko

Biedy Sarek - nigdy się nie dowiedział, że Spock to nie jego syn.

Cóż, w sumie go wychował i ukształtował (fakt, że z pomocą samego Spocka - vide "Yesteryear"), więc wniósł chyba nawet większy wkład niż same geny...

USS Phoenix forum / USS Phoenix / Troche historii startrek.pl

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!